Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 284075 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #1240 -: Юни 10, 2010, 05:50:18 pm »
Световната банка ни сложи при най-застрашените

Световната банка ревизира прогнозата си за световната икономика през 2010.

Според нея дълговата криза в Европа създава нови пречки за икономическо възстановяване, като рисковете в Източна Европа са особено високи. Албания, България, Румъния и Сърбия са цитирани като най-застрашени, съобщава Money.bg по информация на Дойче веле.

« Отговор #1241 -: Юни 10, 2010, 06:03:36 pm »
И в кой икономически речник прочете това определение за спекуланта?
какво си завършила впрочем, икономика ли?

Не ми е нужно да съм го чела в речник. Аз имам и собствени мисли в главата си. Все пак съм една от дългата верига спекуланти и знам КАК един продукт да стига до потребителя. Дори не мога да ти опиша коооолкооо съм вътре в нещата по този въпрос. Но не е изключено да съм го чела. ;)
Сега се сещам, че един мой преподавател ни обясняваше, че върхът в нашата професия било спекулант на борсата  ;D Хайде пак гледайте "Уолстрийт".

Да това съм завършила.

Едно стана ясно на всички - развенча се митът на за саморегулиращата се икономика.  
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1242 -: Юни 10, 2010, 06:05:49 pm »
Боже господи!

Цитат
Сега се сещам, че един мой преподавател ни обясняваше, че върхът в нашата професия било спекулант на борсата
Ако ми кажеш кой е бил преподавателят, ще ида публично да му оскубя косата или да го набуча на кол.
Нищо няма да върви в тая държава, след като тотално обременени мозъци обучават останалите на добро и зло.
Не, сериозно, е това вече ме довърши!

« Отговор #1243 -: Юни 10, 2010, 06:41:43 pm »
Ти поне можеш да оцениш цинизмът колко е безграничен.... :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #1244 -: Юни 10, 2010, 08:07:59 pm »
Ето, пак ви повтарям - навремето за парите е трябвало задължително да има златно покритие, демек колкото злато има в една държава, толкова пари може да сече. После отменили златното покритие и заложили стоково покритие - паричната маса в обръщение трябва да е толкова, колкото са стоките произвеждани в тая държава.

Смятам, че изначалното нарушение в този баланс е първопричината, но коренът и прогресивното развитие в тази посока е там, където само природен коректив може да го спре...природата в широкия и смисъл си остава най-мощната сила

и, да - техническият прогрес има много отношение по темата и няма как да бъде спрян, освен с помощта на г.ц. корекция ;D, колкото и ужасно да звучи

kaily, ти не си ли била част точно от тази омразна посредническа верига :blink:

така е устроена и хранителната верига, има много общо с повелите на джунглата, както казах само природата ги регулира правилно...

*

kaily

• 5145
« Отговор #1245 -: Юни 10, 2010, 08:47:53 pm »
Ми не бях част, разликата между спекуланта и бизнесменина е, че вторият привнася принаден продукт в стоката, преди да я препродаде. Докато първият само купува евтино и продава скъпо, без да променя стоката.
Дълги години правех или поне си въобразявах, че привнасям дял някакъв в тая пуста посредническа дейност по недвижимите имоти. Не мамех, не лъжех, помагах, давах акъл, казвах всичко, което виждам, на клиентите, които естествено не виждаха с моите обиграни очи, помагах с две думи.
Обаче последните няколко години, докато работех при чужди собственици, се нагледах на момченца, облечени в костюмчета и с куфарчета, които и през трупове минаваха за комисионна.
Отвратих се, вгадих се, затова и почна да не ми се работи хептен. А и две години отделно си играх спекулант на борсата де. Позагубих пари, не съм спечелила, обаче наистина пък съм абсолютно наясно как работи спекулата. Играех на валутна двойка евро-долар само. На световната форекс борса.

Ти какво имаш предвид, под думите
Цитат
но коренът и прогресивното развитие в тази посока е там, където само природен коректив може да го спре...
:-\

*

abroad

« Отговор #1246 -: Юни 10, 2010, 09:04:08 pm »
Колкото и просто да звучи, според мен коренът (на каквото и да било) се свързва изначално и само с почвата, условно казано, т.е. природата. Ако ти липсва достатъчно информация, за да достигнеш до определен отговор, можеш да използваш логиката на природните закони, които са определящи независимо от всичко останало.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1247 -: Юни 10, 2010, 09:09:14 pm »
Е кажи нещо повече де!
Точно преди няколко дена установих, че вибрацията на парите и вибрацията на планетата земя са едни и същи.
Сега ти ми подмяташ нещо, а аз не мога да го свържа.

*

abroad

« Отговор #1248 -: Юни 10, 2010, 09:46:24 pm »
Дай ми конкретен казус.
Разумът ми е крайно практично ориентиран, не се сещам в момента за чисто философска теория по темата :-[
Иначе, разсъждавала съм доста в тая посока и стигнах до извода, че сложните отговори се крият в простите, очевидни (парадоксално, не на пръв поглед) неща.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1249 -: Юни 10, 2010, 09:50:21 pm »
Е кажи нещо повече де!
Точно преди няколко дена установих, че вибрацията на парите и вибрацията на планетата земя са едни и същи.
Сега ти ми подмяташ нещо, а аз не мога да го свържа.

и на двете символа е зеленото.
и двете са материален аспект.

за друго не се сещам в момента  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
« Отговор #1250 -: Юни 10, 2010, 09:58:31 pm »
О да, и аз това го знам цял живот и затова максимално съм се опитвала да пазя ума си девствен и неопетнен.  ;D
Нещата са безумно прости, толкова прости, че умът е неспособен да ги хване и затова трупа върху тях плява, пясък, пепел, за да долови очертанията им. Умът е неспособен да борави на такова фино ниво, каквото е простотата, умът е далеч по-грубо сетиво. И затова както в детективските романи духат пепел върху отпечатъците, за да ги проявят, ната и умът усложнява простото докато се огруби достатъчно, че да може да работи с него.

За земята и парите не съм мислела, че са зелени, даже мен ме избиват на кафяво. Имат ниска уднеща глуха постоянна вибрация, това преди седмица буквално го установих и се изумих. Че майката ни, чистата земя е един дол дренки с оплюваните от всички пари.
Дали планетата не е създала парите....

Цитат
коренът (на каквото и да било) се свързва изначално и само с почвата
Какво точно искаш да кажеш с това, аброуд?

*

abroad

« Отговор #1251 -: Юни 11, 2010, 08:13:18 pm »
Наблюдавай природата (земята). Тя има свои си закони, неподчинени на всякаква друга, включително човешка логика, още по-малко човешки/обществен наложен или отхвърлен морал.
Имам предвид, че ако приемеш за модел на анализ природния, то можеш да изведеш всякакви интересуващи те отговори, независимо дали става дума за човешки взаимоотношения, политически/икономически процеси, логика и разгръщане на събития, последователност и т.н.
Има логика, различна от нашата, която малко или в по-голяма степен е "насадена", наследена.
Трудно ми е да кажа нещо по-конкретно, при липса на конкретен казус.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1252 -: Юни 11, 2010, 10:49:16 pm »
Единствената логика, която извличам от земята, е - Всичко е преходно.
Много обичам да стана насред полянка и да зяпам върховете на дърветата, които се полюшват на вятъра. Току до тях коли бръмчат, хора жужат, насам натам търчат, борят се, мразят се, цакат се, като че са вечни.
А върховете се полюляват на вятъра в пълно абсолютно блаженство, напълно себедостатъчни и напълно отдадени на битието.

*

holanda

« Отговор #1253 -: Юни 11, 2010, 10:51:30 pm »

А върховете се полюляват на вятъра в пълно абсолютно блаженство, напълно себедостатъчни и напълно отдадени на битието.
Каили,а имат ли друг избор?  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #1254 -: Юни 11, 2010, 11:01:45 pm »
Те са цялостни и тотални, за какво им е избор?
Те са в битието и битието е в тях.

*

holanda

« Отговор #1255 -: Юни 11, 2010, 11:19:15 pm »
Те са цялостни и тотални, за какво им е избор?
Те са в битието и битието е в тях.
те са цялостни,погледнато от техния ъгъл.Но ако имаха избора,едва ли щяха да са толкова вглъбени в битието.Просто в случая не виждам връзката между природата в своята индивидуална 'цялостност'',която следва единствено своите собствени ритми и човека,които се развива,съобразно свободата на личния си избор. :-\

*

kaily

• 5145
« Отговор #1256 -: Юни 11, 2010, 11:26:02 pm »
Ами аз подадох моите медитации във връзка със земята, не съм се старала да видиш  връзка.
Ако имаха избор казваш...аз мисля ,че те са имали избор и сле поредица от избори са се спряли на тоя.

Свобода на личен избор, индивидуално...глупости на търкалета впрочем. Битието е едно цяло и човекът е само частица от него. Свобода има толкоз, колкото свобода има ръката.
Ръката може цял живот да си мисли, че върви на юг, когато тялото отива на север. В края на краищата ръката може да върви само натам, накъдето върви тялото.
Човек може да върви само натам, накъдето върви цялото.
Но има право да си въобразява всичко, което си поиска, разбира се.
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 11:31:33 pm от kaily »

*

holanda

« Отговор #1257 -: Юни 11, 2010, 11:52:15 pm »
виж аз не парадирам и не казвам,че съм непременно права,а само споделям становище.Дори не медитирам и може би затова не мога да погледна от твоя ъгъл .Ти сега казваш,че според теб дърветата/примерно/ имат избор и са станали дървета,защото са загрижени за бuоритмите на планетата.Добре.Възможно.Казваш също и че свободата е ограничена и едва ли не илюзорна.Хмм.... според мен ръката усеща връзката си с тялото.Природата не се развива,а само се движи в цикличнoст,именно защото няма избора,които има човека.ще си позволя да използвам твоя пример-природата е тялото,което не може без своите крайници.човека е ръката,която се движи,развива,но знае,че е неизменно свързана към тялото.И все пак има по-голям избор от тялото/незнам дали ще разбереш това/.И се чудя защо разделяш тези 2 неща,защо ги отделяш едно от друго и заставаш зад позицията,че тялото е всичко,защото е в хармония и не е създадено от ...собствената си ръка,примерно?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1258 -: Юни 12, 2010, 08:06:53 am »
Много моля, придържайте се към темата. Оспамихте я, пък и не само нея. Ако имате мнение по предстоящи събития през 2010 / каквато всъщност е темата /, споделете ги.  :58: :72:

*

kaily

• 5145
« Отговор #1259 -: Юни 12, 2010, 10:26:22 am »
Нищо не разделям, бе девойки.
Само казвам, че совите не са това, което са.
И много се пазя от яснотата, щото според Карлитко тя била третия или четвъртия враг на воина. И съм се убедила в това.
 :lol:

Напоследък съм се завряла в Кабала и Лайтман и все по-очевидно става за мен, че битието е едно цяло, всичко е свързано и ние сме нищожна часто т цялото. И в същото това време всеки един от нас е Господ Бог в собствената си вселена и причина за тая вселена.
И при това двете са едновременно верни и абсолютно тотално верни.
така стоят нещата...
 :-[

Та Лайтман ката ден май без събота изнася лекции и непрекъснато говори, че сме в края на времената и че от ония с точка в сърцето зависи накъде ще тръгне света.
Не знам, знам, че едновременно всичко зависи от мен и аз съм причината на света. И в същото време аз съм листо носено от течението и колкото по се оставям да бъда носена от потока, толкова повече нещата ще се случват по моему.

Скарлет, ма това е бъдещето, по моите представи, всеки от нас да стане господ в собствената си вселена, докато всички заедно зависим от сме в общото течение и при това двете едновременно. Само това умение може да спаси света, така ми е спуснато на мен.