Здравей Гост

Прогноза за 2010 година

• 1819 Отговора
  • 283334 Прегледи
*

Nebesna

Re:Прогноза за 2010 година
« Отговор #700 -: Април 08, 2010, 08:27:26 pm »
Я вижте бабичката как размахва пръст. Кусур ни баба-полицайка.
http://www.vsekiden.com/?p=67735

С първите си думи новият здравен министър напълно доказа, че отговоря на тези определения. “Ще ми позволите аз да реша сценария”, отсече Борисова и контрира всеки опит да й бъде зададен въпрос. Новата министърка реши, че първо трябва да се представи и това й отне 12 минути. Така слисаните журналисти научиха, че на влизане тя внимателно е огледала аудиторията и не е видяла нито едно познато лице.

На настоятелните питания, че така или иначе ще й се наложи да се занимава със здравна реформа и какво смята да направи в тази посока, Борисова обясни: “Първо ще се огледам и ще си направя екипа. Аз моята къщичка съм си я подредила и двора съм си помела, но чух, че други дворове не са пометени. Значи ще трябва да им помогнем да си подредим къщичките, да се пометат дворовете, да се спретнем. С други думи трябва ни ред и дисциплина. Това е, което на българина не му харесва. Българинът е волна птица, той обича да живее свободно. И аз обичам. Това не значи диктатура, което ви казвам, но смятам, че да искаш да има ред и дисциплина е хубаво нещо!”.

Единственото конкретно нещо, което журналистите успяха да изтръгнат е, че реформата (“Ох, пак тази реформа, няма как” – Анна-Мария Борисова) ще се извърши с мисъл за болния – той да е добре.
« Последна редакция: Април 08, 2010, 08:31:33 pm от Небесна »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #701 -: Април 08, 2010, 08:40:27 pm »
На гестаповец мяза.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #702 -: Април 09, 2010, 03:31:19 am »
от къде извадиха тоя набор на корана бре.... :o :57: :57: :57: :57:
от ендокринологията да управлението и побратимите му маркетинг и мениджмънт разликата е над 1500 продукта....
мале ,мале ,мале ,егати падението.... :( :( :(
срам и позор....
подигравката със здравето ,образованието и насъщния струва скъпо.... оти ги ручахме жабетата?
мале ,мале ,мале....
лош избор!лош!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #703 -: Април 09, 2010, 05:21:51 am »

;D

Не я намирам подходяща за такъв важен пост.
Някой знае ли й данните?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #704 -: Април 09, 2010, 08:12:22 am »
Аз не мога да си позволя да кажа дали един човек е подходящ или не за нещо, след като не го познавам, пък вие щом можете, добре.  ;D На мен, обаче, ми харесва реда и никога не съм го крила. Надявам се да срожи в ред здравеопазването. А това, че българина е свикнал да прави каквото си иска, да няма ред в държавата, за да могат да се вихрят крадците и далавераджиите, е ясно.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #705 -: Април 09, 2010, 08:31:58 am »

;D

Някой знае ли й данните?

Не и намирам данните никъде. убих се да търся.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #706 -: Април 09, 2010, 08:35:09 am »
Аз говорех само за излъчване.  :blink: И няма лошо за реда, много ясно, стига да е така, да не остане на думи. А времето ще покаже дали става или не и за какво става въобще.
 Досега обаче новото правителство не е впечатлило с кой знае какъв избор на ключови места, та може би затова са такива реакциите.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #707 -: Април 09, 2010, 08:49:28 am »

;D

Някой знае ли й данните?

Не и намирам данните никъде. убих се да търся.

И аз ги търсих, но не ги намерих. Колкото до правителството, със сигурност е по-добро от предишното. Виждаме им кирливите ризи. И заменките с горите и земите, и милионите, които са дали цели 8 месеца по-рано за застраховки и дупките по пътищата, които сега с години трябва да наваксват да оправят, разпердушиненото здравеопазване, което сега и Бог да дойде, не може да оправи.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #708 -: Април 09, 2010, 08:53:38 am »
Търсейки нещо, попаднах на една стара прогноза на Лещански и Апостолов:

Цитат
Водещ: Искате ли сега да видите едни други прогнози, г-н Божков, на двама астролози.
Александър Божков: Ако сте ме поканили тук да ме сравнявате с астролозите, нещо сме сбъркали.
Водещ: Не, не. Но ми се струва, че е интересен контрапункт. Апостол Апостолов и Емил Лещански. Нека да видим и техните прогнози и те понякога познават. Нали знаете?
Александър Божков: Не съм много сигурен. Имам много сериозно резерви.
Водещ: Не сте от фен клуба? Добре де, ние нека да ги видим въпреки всичко пък ще си поговорим след една година. Тогава вие също ще напишете своите прогнози. Ще припомним и тези.
Александър Божков: Тъкмо ще видим дали съм познал тазгодишните.
Водещ: Е, тазгодишните. Аз говоря догодина по това време да видим какво се е случило. Нека видим разговора.
Репортер: Каквото ми е писано, това ще стане си казваме всеки път, когато се сблъскаме с дилемите на живота. Но има хора, които не чакат бъдещето зад ъгъла, а умеят да виждат отвъд земното си битие. Астролозите Емил Лещански и Апостол Апостолов разбират езика на звездите и предсказаха какво ни чака през тази, през 2008 година.
Емил Лещански: 2008 година ще е по-хубава от 2009 година, ама ще е много по-лоша от 2007 година.
Апостол Апостолов: Аз съм предсказал, че през този месец – януари, това правителство рухва. Има обаче задръжки, които явно ще го задържат и през този месец но това, според мен, най-много до средата на февруари.
Репортер: После?
Апостол Апостолов: После ще падне правителството, ще се насрочат парламентарни избори и така.
Репортер: Сигурно сега политиците ви слушат с голямо внимание. Кой ще дойде на власт?
Апостол Апостолов: Аз мисля, че това е ясно на целия народ. Има една млада партия ГЕРБ и нейния неформален лидер, който е успял да си спечели до момента вярата на народа.
Емил Лещански: От астрологична гледна точка, от гледна точка на така наречената моногамна политическа астрология тук не се виждат някакви особени сътресения. Бих го нарекъл един хисраски домашен, пошляпване така. Протести тук, протести там. Защото мен ако ме питате сега като гражданин аз смятам, че при това положение, което се получи след нова година поне няколко министри трябваше да си отидат. Поне едно два милиона хора трябваше да се разбунтуват, но това не става и няма и да стане през тази година. Поне не се очертават такива трусове.
Репортер: Кога българинът ще стане западно европеец по доходи?
Апостол Апостолов: През 2017 година.
Репортер: Как така ги изчислихте?
Апостол Апостолов: Това е времето, в което България трябва да навлезе в един действителен демократичен размах и като стил на живот, и като стил на производство и на взаимоотношения и т. н.
Емил Лещански: Цените ще растат, но заплатите няма да ги следват, разбира се и 90% от населението на тази страна, сега през 2008 година ще почувства най-осезателно какви са отрицателните страни на това да сме член на ЕС. Това е прогнозата, която ми се струва, интересува всеки един от нас, изключая да речем 10% от населението, които нямат никакви финансови проблеми.
Апостол Апостолов: 2008 година има малко наводнения в Западна България, които явно ще бъдат причинени от прилива на водите през пролетта и съответно капацитета на язовирите. Явно няма да могат да поемат този нараснал обем, но това може предварително, след като се знаят тези неща между другото... Всички възможности имат язовирите. Това може да се избегне много лесно.
Емил Лещански: Тя започна катастрофално тази година и така ще върви непрекъснато. Точно това се вижда, че огромни студове, огромна жега, огромни засушавания. Вече проблем с водоснабдяването, който ще стане осезателен след 5-6 години, то не е чак толкова далече това време. И тук не мога да кажа нищо обнадеждаващо и оптимистично, колкото и да ми се иска да зарадвам зрителите.
Апостол Апостолов: Вярвам, че ще има много страдания, в България имам предвид. Да и може би така трябва да стане. Един човек без да премине през ситото на страданието той не може да се оправи.

http://albosh.blog.bg/politika/2008/01/07/zashto-niama-da-ima-predsrochni-parlamentarni-izbori.150104

*

Nebesna

« Отговор #709 -: Април 09, 2010, 08:58:29 am »
Цитат
Репортер: Кога българинът ще стане западно европеец по доходи?
Апостол Апостолов: През 2017 година.
Репортер: Как така ги изчислихте?
Апостол Апостолов: Това е времето, в което България трябва да навлезе в един действителен демократичен размах и като стил на живот, и като стил на производство и на взаимоотношения и т. н.

Остава да доживеем.
Тогава ще имам Сатурн в 1-ви дом, Плутон на К2, Уран в 4-ти в тригон с Асц. , Юпитер на МЦ, а Нептун в съвпад с господарката на МЦ-Венера. Добри доходи ми се очертават, независимо от икономическата ситуация. Забелязала съм, че аз печеля в периоди на кризи, мен някак си не ме засягат и най-много ми върви (на пук на враговете). Когато държавата е най-зле, когато има съкращения, безработица на мен работата ми върви и не мога да се оплача.
« Последна редакция: Април 09, 2010, 09:04:15 am от Небесна »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #710 -: Април 09, 2010, 09:22:06 am »
Я вижте бабичката как размахва пръст. Кусур ни баба-полицайка.

Гледах цялата пресконференция, включително песничката за млякото и якото... Ами жената не беше си изпила хапчетата вероятно.  ;D
Но от първата й поява пред медиите и това превъзбудено еуфорично състояние едва ли можем да съдим каква работа ще свърши.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #711 -: Април 09, 2010, 09:34:29 am »
Наивници да вярват, че нещо се случва в момента към добро в България има много, в това съм сигурна. Всяко правителство е "по-добро" от предходното, спор няма.  ;D Хвърляне на прах в очите е за масата, аз предпочитам да се наведа, за да видя обувките на тоя, дето ми разказва колко е добър и съчувства на бедните.   

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #712 -: Април 09, 2010, 10:19:17 am »
Наивници да вярват, че нещо се случва в момента към добро в България има много

Много ти благодаря! Аз пък съм горда, че съм наивница. Това качество го притежават само някои хора на моята възраст.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #713 -: Април 09, 2010, 10:38:35 am »
Скарлет, защо винаги приемаш думите ми лично и все ме караш да се извинявам. Не съм искала да те обидя, моля те, прощавай. 

Говоря като цяло за хората, защото се лъжат лесно. А ако трябва да коментирам теб ти даваш своето мнение, но аз взимам предвид, че то е пристрастно, защото ти самата се занимаваш с политика. Ако това е така значи не си наивна. И между другото това наистина е прекрасно да бъдеш наивна, аз съжалявам, че вече не съм, но в някои области си оставам такава и помага за оцеляването.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #714 -: Април 09, 2010, 10:55:40 am »
Скарлет, защо винаги приемаш думите ми лично и все ме караш да се извинявам.

Защото умея да чета между редовете. Ако не си искала да ме обидиш, нямаше да ме репликираш. Но за мен не е толкова важно, аз не съм обидена. Могат да ме засегнат истински само хора, които обичам и които ме познават. Говорех по принцип за предишните правителства, защото вместо да се радваме, че нещо се случва и се вкарват крадците на държавата в пандиза, ти казваш, че се хвърля прах в очите на хората. Започвам да се убеждавам, че българския народ не заслужава ничии лишения от личен живот, за да прави нещо за него. И за хиляден път стигам до извода, че какъвто народа, такива и управляващите.

« Отговор #715 -: Април 09, 2010, 10:59:05 am »
   Така си е Скарлет, ние си ги заслужаваме.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #716 -: Април 09, 2010, 01:42:23 pm »
Да, аз казвам, че се хвърля прах в очите и не виждам защо се засягаш от чуждото мнение. И ако исках да нарека теб наивница щях. Ти в каквото искаш в това си вярвай, аз не смятам това правителство за по-добро, защото знам неща, които не са известни на всички и не ми се иска хората да бъдат отново излъгани, разбираш ли.
 А това дали четеш между редовете или съзираш нещо, дето го няма, няма нищо общо с това, което съм искала да кажа. И за пореден път се убеждавам, че ти скачаш, когато се заговори за политика или определени личности, дори, когато човек изрази собственото си мнение ти го намираш за обидно. Пак ще ти кажа извинявай, но аз никога не съм се занимавала с политика, нямам такъв интерес, но имам достатъчно наблюдения и там е пълна гнус. Дано не дойде ден, в който ти сама да се убедиш и разочароваш.
 А за Бойко Борисов по-специално, защото виждам, че това е причината да се засягаш, знам неща още, когато беше главен секретар, но няма как да ги споделя тук, бих ти ги споделила, ако ти търсеше истината, но не я търсиш, искаш да вярваш в това, не те осъждам, и ти не го прави, моля. Уважавам неговия мъжки израз на управление, но само до там, защото зад това стои истината.

Дейзилайн, е абсолютно права, че си заслужаваме управниците, споделям го напълно.       

*

sunrain

• 6710
« Отговор #717 -: Април 09, 2010, 01:48:23 pm »
Започвам да се убеждавам, че българския народ не заслужава ничии лишения от личен живот, за да прави нещо за него. И за хиляден път стигам до извода, че какъвто народа, такива и управляващите.

Говориш за себе си, нали. Там е проблема, такива като теб, мен или друг си вършат работата и личния им живот страда от това, ти си се отдала на кауза или каквото и да е в името на хората примерно.
 Но незнаеш как стои въпроса с другите на по-високо ниво, а ако знаеш не си затваряй очите за това, не бъди толкова убедена, че ти като си така пламенна и борбена някой не прави нещата в свой интерес.
 Ако искаш да ти разкажа винаги съм насреща за личен разговор. Далеч съм от мисълта да влизам в конфликт заради кой да е политик, това е долното, към което се стремят нашите управляващи. Наскоро във форума точно си споделих възмутеността от принципа, който се следва "разделяй и владей". Знаеш ли колко работодатели също го ползват, защото имат интерес от създаване на среда, пропита от интриги и скандали. Така е и с политиката. Народа е оставен на произвола да се бие с нож и зъби срещу себеподобния, а не с виновните за това положение, малко хора съзират какво се случва под повърхността.     

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #718 -: Април 09, 2010, 02:18:07 pm »
Струва ми се, че прекалено много се превъзбуждаш. Аз имам както глава да мисля, така и свое мнение. Благодаря ти, че ме осветляваш по въпросите за нечистоплътността на работодатели и политици, но не забравяй, че съм доста по-голяма, с повече опит в живота и живея в центъра на мръсотията. Аз свърших със спама, пък си имам и по-важно занимание от това да споря. 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #719 -: Април 09, 2010, 02:24:16 pm »
Ти отново виждаш себе си в огледалото - "превъзбудена". Тук не виждам спор, опитвах се да ти обясня какво мисля и защо го казвам. Това не ме възбужда, държа да подчертая.  ;D
 И като си по-голяма за мен не означава непременно, че знаеш повече. Например за баща ми мога да го кажа, но ти не си ме оставила с това впечатление, съжалявам.
 Единственото, което исках да ти кажа е да не се впрягаш като магаре всеки път някой като си сподели мнението на тема политика, но ти си знаеш твоето и продължаваш лично да приемаш нещата. Явно отново ще трябва да се извиня и наистина няма смисъл какво повече да се говори по въпроса.