Здравей Гост

за неаспектираните мажорно планети в натала и транзитите им /ПИЛИГРИМ НА ПЛАНЕТИ

• 166 Отговора
  • 21859 Прегледи
*

Lillie

• 30532
За неаспектирания Уран имам две диаметрално противоположни наблюдения, като че ли две крайности има той в изявата си.
В единия случай може да даде подчертан, "наднормен" интерес към сферите и дейностите, които принципно символизира, вкл. и астрология. В другия случай може да направи родения "глух" и "сляп" в съответната сфера. Това не означава, че няма да проявява интерес, но тази сфера все ще му се струва чужда и непонятна или може да се чувства в нея "като слон в стъкларски магазин".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Аз съм чела, че неаспектирана планета може да е в двете крайности - или да крещи, или да е безнадежно слаба и за нищо да не става.
А може през определени периоди да е ту такава, ту онакава.

*

Lillie

• 30532
Аз съм чела, че неаспектирана планета може да е в двете крайности - или да крещи, или да е безнадежно слаба и за нищо да не става.

И аз съм на същото мнение.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Понякога и слабо аспектираните планети са много силни.
Майка ми имаше Марс в Козирог, на доста издигнато място в хороскопа (11 дом), който сключваше един-единствен мажорен аспект - секстил с Нептун (диспозитор на интерсептирано в първи дом Слънце в Риби). Беше си марсова отвсякъде, по- Овен и от мен самата. На младини дори е тренирала лека атлетика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Понякога и слабо аспектираните планети са много силни.
Майка ми имаше Марс в Козирог, на доста издигнато място в хороскопа (11 дом), който сключваше един-единствен мажорен аспект - секстил с Нептун (диспозитор на интерсептирано в първи дом Слънце в Риби). Беше си марсова отвсякъде, по- Овен и от мен самата. На младини дори е тренирала лека атлетика.

да ,всичко е строгоиндивидуално. слабоасспектираната планета е в общи линий като неаспектираната....,много бели прави...мноооггггооооо....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Случайно попаднах на карта на известен българин (високо поставена личност) с неаспектиран Юпитер. Нека опозицията не ви заблуждава - Юпитер и Сатурн НЕ са в аспект. Това е Софийския градски прокурор.

*

Lillie

• 30532
А забелязвала ли си, че понякога действа като малефик?
Дори ако става въпрос за естествените бенефици Венера и Юпитер.
Наскоро мислех по този въпрос...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Да, интересно, познавах един данъчен инспектор с АС Козирог и неаспектиран Сатурн във Водолей във втори дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
небесна,тая вечер лилито ми каза /в разговор по телефона/,че моя юпитер бил бенефик ,а нейния малефик :o :o :o,направо ме хвърли в музиката......
ама това било по индийската :rolleyes: :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287

моя и твоя юпитер-ние си го признахме ,пъккк и аз си го харесвам в КУРВАЦИ ;D ;D ;D ,нали той ми носи многото бракове :o :( ;D ,да спподели нещо неаспектирания уран :o :o[/b]

Моя в Близнаци къде го оставихте и него, но аз мисля, че в друга област е решил да се изявява всъщност.  :blink: 

малее, зло да те збрави ,щом ние сме го забравили! :blink: ;)

*

Марая

• 28287
Като сте почнали с неаспектирани Венери, бройте и мойта.
По-крещящо от крещящите.
Венера в трети, интерсептиран водолей, управител на 6,7 и 11.Да ми е жива и здрава.
 :-[
Навремето една приятелка, която не пише по астро сайтове, ме посъветва да си седна на д-то и да почна да си я проработвам, щото Венерата ми държала ключа към целия хороскоп.

иска ми се да извадиме статистика :blink: ,вероятно ще е трудно :-\ :rolleyes:........
мисля,че неаспектирани планети или планети пилигрим имат хора ,който имат плутон на важни места в натала си... :rolleyes:,сиреч на главните оси ,или плутон е упр. на асц:защо мисля така:

кайли- ПЛУТОН НА МЦ- има неаспектирана венера
марая -ПЛУТОН НА МЦ-има неаспектиран юпитер
лили   -ПЛУТОН УПР. НА АСЦ- има неаспектиран юпитер
хело,хи-не знам къде точно е плутона ,но мисля,че беше възлов-има неаспектиран уран :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

сструва ми се ,че хора при които има силна плутонова енергия ,имат неаспектирани планети....
да го изследваме.... :blink:

*

Lillie

• 30532
Не е съвсем така, може би просто е случайно съвпадение.
Имам приятелка с неаспектирана Луна и неаспектиран Юпитер (ако се абстрахираме от това, че се намира в един знак с Марс/Сатурн), при която плутоновата енергия е застъпена по-слабо в хороскопа. Но пък има партилен квадрат на Плутон с Меркурий, диспозитора на Слънцето й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
Имам приятелка с неаспектирана Луна и неаспектиран Юпитер (ако се абстрахираме от това, че се намира в един знак с Марс/Сатурн), при която плутоновата енергия е застъпена по-слабо в хороскопа. Но пък има партилен квадрат на Плутон с Меркурий, диспозитора на Слънцето й.

твърд аспект с плутон лили :-\ :rolleyes:.

*

Марая

• 28287

няма нищо случайно в случайностите! :blink: ;)

*

Divna

За неаспектираните планети сигурно ще напиша книга,за това сега няма да се хабя  :P

Потвърждение за някои ми наблюдения беше и скоро убития Цанков с натални неаспектирани Мерк и Марс.
1во неаспектиран Меркурий на ниско ниво може и дава изпечени лъжци и измамници-при това знака няма значение.

А иначе Цанков беше убит точно на транзит към неаспектираният Марс-разходяща с 1 градус опозиция на Плутон към него, да не говорим колко класически аспект за насилие е това,че и Плутон е и мафията отделно.

Единствената ми планета която не е аспектирана е Меркурий.
Меко казано "настръхнах" като прочетох какво Синухе е написал именно за неаспектиран Меркурий. Мислех си че съм чувствителна, емоционална, наивна ... всичко идващо от зле аспектираната ми  :moo: ( :moo: :kva: :mar:).
Като човек, който вече 38 години живее с неаспектиран  :mer: мога да споделя, че нещото което най-много съм мразела и мразя в живота си е лъжата. Не съм си и помисляла да преписвам даже в училище. Нещото, което най ме отвръщава е също когато някой се опитва да ме лъже. Когато говоря с хората държа те да ме гледат в очите. Учила съм физиогномика, антропология и психология ( заради професията ми) и познавам характерните поведенчески изменения (физически и психически) у хората когато лъжат.
Далеч съм от идеята да доказвам (в случая на всички вас, които сте в този форум), че неаспектиран  :mer: не прави хората лъжци и измамници или може би не всички. Истина е, че чрез виртуалното общуване е трудно да доловиш лъжата, тук и графологията за съжаление неможе да помогне. Но вероятно има и други аспекти, които отговарят за лъжците и измамниците. Не мисля, че зависи само от неаспектиран  :mer: в наталната карта.
Имам един въпрос, който ме интересува много и ще се радвам ако някой ми отговори, а именно: Какво означава Меркурий на "ниско ниво"?

на ниско ниво предполатам, че чрез комуникация да извличаш лична изгода, големи празни обещания,
без да ги изпълниш,за което вече са ти платили предварително схеми за измами,личният интерес е водещ,
без значение на каква цена...да не можеш да се спреш
искаш да имаш висок стандарт,който няма как да си осигуриш по др.начин  ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

уран е този, който си позволява да прекрачва граници, морал, норми на поведение,
които са  наложени от  обществото,нептун също е примамлива вратичка за изход от реалната власт на  сатурн и юпитер , изпълнителната и законодателната власт, която можеш да заобиколиш,да не се съобразяваш с нея, да си над нея,да се мислиш за недосегаем, но не и да бъдеш такъв, няма как да избягаш от властта на плутон, никой до сега не го е правил,за сега няма  безсмъртни.... :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

blud

• *
  • 406
Re:за неаспектираните мажорно планети в натала
« Отговор #77 -: Януари 09, 2010, 09:22:18 am »
Бих обърнала внимание на периода след транз.  :jup: :soe: нат.  :sat: и по-нататък, когато транз.   :sat: :opo: :jup:/ :ura: образува  :kva: с наталния ти  :jup:. Тогава и транз.  :vlu: ще минава в  :soe: с наталния ти  :mar:.
:opo: :sat: :jup: не виждам :o. има  :kva:при възврата на  :sat: в  :vi: или нещо не съм разбрала?

В нощта на 28 февруари срещу 1 март ще има лунация -  :moo: в :vi: :opo: :sun:/ :jup: в :pi:, която попада върху наталния ти  :sat: близо до IC. Тразитният  :jup:, след ингреса му в  :pi:, по някое време ще направи  :opo: с наталните ти  :plu: и :ura: на MC. По всяка вероятност това ще даде някакво отражение върху социалния ти статус и позицията, която дотук си заемала в обществото, може да рефлектира по някакъв начин и върху ангажиментите ти към семейството. Според мен има голяма вероятност за промяна в статуса или статуквото, независимо в какво ще бъде изразена.

да ! :08: от всички мажорни аспекти бях изпуснала само тези плюс още един :jup: :soe: :chi: ,койтоо е преди опозицията на  :ura: :plu: :vi: :72:

лили ,като сатурнов астролог :93: ,как ще коментираш  :soe: на  :jup: с иц :wub:

Когато моят Юпи транзитираше през ИС и през целия 4 дом буквално всяка стотинка  влагах в дома си и в ремонти. Т.к. моят юпи е също неаспектиран в натала  , аз съм забелязала , че въпреки  тоди факт  той  при транзити си работи, сигурно защото съм и стрелец по натал. Мдаааа работи но май работи не за добро съм забелязала даже съвпадите със Слънцето и Луната   не доведоха до добро, при съвпада с Венера и Марс просто нищо не ми се е случило, сега обаче ще погледна как е било през годините, тук  говорех за съвпади през последните  години.А още нещо очевадно връзка кояго започна при опозиция на Юпи към същия натален, приключи  при точен съвпад Слънце с транззитен Юпитер.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Nebesna

За неаспектираните планети сигурно ще напиша книга,за това сега няма да се хабя  :P

Потвърждение за някои ми наблюдения беше и скоро убития Цанков с натални неаспектирани Мерк и Марс.
1во неаспектиран Меркурий на ниско ниво може и дава изпечени лъжци и измамници-при това знака няма значение.

А иначе Цанков беше убит точно на транзит към неаспектираният Марс-разходяща с 1 градус опозиция на Плутон към него, да не говорим колко класически аспект за насилие е това,че и Плутон е и мафията отделно.

Единствената ми планета която не е аспектирана е Меркурий.
Меко казано "настръхнах" като прочетох какво Синухе е написал именно за неаспектиран Меркурий. Мислех си че съм чувствителна, емоционална, наивна ... всичко идващо от зле аспектираната ми  :moo: ( :moo: :kva: :mar:).
Като човек, който вече 38 години живее с неаспектиран  :mer: мога да споделя, че нещото което най-много съм мразела и мразя в живота си е лъжата. Не съм си и помисляла да преписвам даже в училище. Нещото, което най ме отвръщава е също когато някой се опитва да ме лъже. Когато говоря с хората държа те да ме гледат в очите. Учила съм физиогномика, антропология и психология ( заради професията ми) и познавам характерните поведенчески изменения (физически и психически) у хората когато лъжат.

НЕ СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО, ЧЕ НЕАСПЕКТРИНАИЯ МЕРКУРИЙ ДАВА ЛЪЖЦИ (повече отколкото мажорно аспектирания с негативни аспекти). Аз също изтръпвам като чуя подобни категорични обобщения.

*

salata_izmilova

НЕ СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО, ЧЕ НЕАСПЕКТРИНАИЯ МЕРКУРИЙ ДАВА ЛЪЖЦИ (повече отколкото мажорно аспектирания с негативни аспекти)

И аз не го споделям това мнение. Много е важно в какъв знак и дом е този Меркурий, за да се установи къде и как ще се прояви. Много писатели имат неаспектиран Меркурий.   :P
 Много ви здраве от Салатка Измилова. Може да сипете по една ракийка да полеем Новата година. Хайде, Хело, ти си на ход.  :49:
« Последна редакция: Януари 09, 2010, 10:32:54 am от Салата Измилова »