Здравей Гост

Ретрограден Сатурн

• 192 Отговора
  • 41044 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Ретрограден Сатурн
« Отговор #160 -: Юни 26, 2012, 11:56:52 am »
Не е задължит сатурн през 10-ти да носи проблеми. На мен ми беше един много силен професионален период-смених си работата 2-пъти през този транзит, и на двете места бях добре платена. Натално сатурн е в рак в 10-ти, няма нито един положителен аспект.

*

Papy

• 4343
« Отговор #161 -: Юни 26, 2012, 02:22:24 pm »
Благодаря, че сподели!
А кой е казал, че транзитът на Сатурн през 10-ти дом носи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО проблеми в кариерата?!
И ако на това да си смениш за две години два пъти работата е връх в кариерата, здраве му кажи!
Кой говори за връх, говорим за пари, професионална станибилност, работна атмосфера

Какво лошо има да си сменяш работата и на 6 месеца, щом можеш и е за по-добър статус?

*

Grace

• 2257
« Отговор #162 -: Юни 26, 2012, 03:49:08 pm »
Цитат
През социализма, само като видеха на някой в трудовата книжка повече от 3-4 печата, сложени му от бившите работни места, и веднага си имаха едно на ум за него, което ще рече- непостоянен човек, но за попълване на бройките в производството става...

ей тук вече се съгласих ! няма как да стане с професионалния връх, ако сменяш всяка година работата. ако ти се предостави шанс, който е стъпало нагоре в развитието ти - да. но това не се случва всяка година. всичко друго говори за човек на който не може да се разчита, непостоянен и безотговорен. явлението е масово, за съжаление.

*

Grace

• 2257
« Отговор #163 -: Юни 26, 2012, 04:01:54 pm »
в твоя случай е друго. не става въпрос за това.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Юни 26, 2012, 04:02:34 pm »
Не е задължит сатурн през 10-ти да носи проблеми. На мен ми беше един много силен професионален период-смених си работата 2-пъти през този транзит, и на двете места бях добре платена. Натално сатурн е в рак в 10-ти, няма нито един положителен аспект.

И при мен транзитът на Сатурн през МС (в момента, в който ингресира в знака на МС) донесе сериозни професионални промени, които определям като най-градивни през целия ми досегашен живот. Не беше просто смяна на работа, а смяна на професионално поприще - завинаги напуснах бранша, свързан с първата ми специалност, и се насочих към съвсем друга сфера.

Относно честата смяна на работа нещата са относителни.
Как ще кажете на един сезонен работник/служител, че на него не може да се разчита и е непостоянен, защото се задържа на една работа по 3-4 месеца в годината (през активния туристически сезон)? Кадрите, заети в туризма, включително на по-високи и отговорни позиции (хотелска администрация, в туристически агенции), от тази гледна точка също попадат в графата на нелоялните служители.

И не на последно място следва да се отчете и актуалната икономическа конюнктура. Кой, за бога, сега може да разчита на сигурна дългогодишна работа, без никакви сътресения и без изненади от страна на работодателя? Малцина са щастливците.

Мисля че това със смяната на работата е много субективно и зависи от конкретния случай.

Същото се опитвам да кажа и аз.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #165 -: Юни 26, 2012, 04:24:13 pm »
Ами като изключим сезонния бизнес, колкото по-ниска квалификация, толкова по-голям оборот. Май трябваше и министрите да изключа-при тях правилото важи въпреки квалификацията  :blink:
Иначе в нашия бранш е нормално да сменяш на около 3 години

Какво ли имат на мц-житейския връх  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Юни 26, 2012, 04:25:35 pm »
Да, това наистина прави неприятно впечатление.
Как да се постигне напредък в професията (за кариера да не говорим), ако човек се разпилява и не действа целенасочено? Едно от условията на успешното маркетингово позициониране е концентрация, фокусиране. Същият принцип важи може да бъде приложен и към всичко, което правим и с което се занимаваме професионално.

От друга гледна точка, нееднозначно отношение би могъл да предизвика и човек, който е работил цял живот на едно място и не е успял да постигне никакво израстване в службата. В един момент му е втръснало от всичко, което прави в службата, но продължава да го прави с нежелание/отвращение и няма смелостта да напусне, да тръгне в друга посока, просто да опита. За мен лично такива хора също не се развиват, те са като коне с капаци - избират си малка дупчица, която да дълбаят, и цял живот това правят...

Честата смяна на работа и поприща предполага овладяване на различни умения, развиване на различни качества и способности. Стига, разбира се, смяната на работа да не се превръща в някакъв вид спорт - да се явява човек по конкурси и интервюта от няма какво да прави, от скука или за забавление. Има и такива хора, но и това състояние на "търсене" не може да бъде вечно - рано или късно житейските обстоятелства ги принуждават да направят своя избор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #167 -: Юни 26, 2012, 04:28:00 pm »
Ами като изключим сезонния бизнес, колкото по-ниска квалификация, толкова по-голям оборот. Май трябваше и министрите да изключа-при тях правилото важи въпреки квалификацията  :blink:
Иначе в нашия бранш е нормално да сменяш на около 3 години

Какво ли имат на мц-житейския връх  ;D

По официални данни с най-голямо търсене се ползват нискоквалифицираните кадри.
По мои наблюдения на обявите в джобс.бг - също.

И после да се чудиш що на хората не им се работи.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #168 -: Юни 26, 2012, 05:18:06 pm »
Единственото на което се чудя е, как на Голяяяма Нула Квалификация, още по-Голяяяма Претенция. 
С други думи - масово неквалифицирани, масово с големи претенции. Не Сатурн, ами не знам какво да им мине през житейския връх - все тая. 

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #169 -: Юни 26, 2012, 05:18:19 pm »
при мен квадратът на Сатурн към Слънце в 11 дом - Везни донесе най-висок "социален статус" засега (вкл. ме каниха да говоря по БНТ и БНР), но честно казано грам не ме интересува да ходя да обслужвам нечии предавания, ако нямам някакви сериозни дивиденти от това, и в никакъв случай не донесе вътрешно удовлетворение - затова сега ще се опитам изцяло по Венера и Плутон да си развия кариерата...абе аз нямам нищо в 10 дом и съвсем не ме грее известна ли съм или не, ако не изкарвам пари от това и нямам интелектуална и социална свобода или реално не върша работа за обществото (говоря за реален публичен интерес, нещо, което до сега не е дефинирано в БГ).

;)
Сатурн в Дева на МЦ - за първи път започнах сериозно да работя с Бг фирми и администрацията и осъзнах колко е зле държавата. Цялото фамилиарничене в работна среда, никаква организация, никакъв професионализъм, както го разбира Сатурн - с ясни писани правила и ясно дефинирана отговорност и РЕШЕНИЯТА да се взимат от професионалисти....възможност да защитиш с рационални доказателства позицията си (както е на Запад, където войната в обществото също съществува, а не защото си любимка на шефката или си добра в разиграването на театър пред шефа и в "подмазването"). 

:blink: ;)

When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #170 -: Юни 26, 2012, 05:44:51 pm »
затова сега ще се опитам изцяло по Венера и Плутон да си развия кариерата...

По Венера-Плутон ако се насочиш, ще трябва да се преквалифицираш малко.  :P

Шегата настрана, при мен опозицията на тр. Сатурн към нат. Слънце беше доста демотивиращ период. Тогава започнах отново да усещам недоволство от това, което правя. Всъщност беше недоволство не от самото естество на работата, а от променилите се в по-негативна насока условия. Започнах пак да рипам да ставам наемен служител  ;D, сякаш не съм наясно, че "сигурна" работа няма и че при повечето варненски работодатели условията са като в робовладелски стан, ако съотнесем изискванията към кандидатите с неадекватното заплащане (криза!) и липсата на социален пакет в редица случаи.

Но по време на сатурнови транзити (особено когато са съпроводени с трудни дирекции) често се налага да изберем или "по-малкото зло", или да приемем нещо като "необходимо зло", през което трябва да преминем СЕГА с оглед на "по-доброто" ни бъдеще. Понякога и неблагоприятните, стресиращи събития са път към положителна промяна, осъзнаваме го впоследствие, на по-късен етап.  :blink:

Та мисълта ми беше, че в повечето случаи именно нарастващата демотивация ме е е водила към положителна промяна. Нарастващото самодоволство повече би ме притеснило -  за мен това е знак, че развитието е спряло - в момента, в който всичко започва да ме устройва. В интерес на истината периодите, в които ме устройва всичко, не са особено продължителни, "еуфорията" не трае повече от няколко месеца.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #171 -: Юни 26, 2012, 05:57:23 pm »

По Венера-Плутон ако се насочиш, ще трябва да се преквалифицираш малко.  :P

Но по време на сатурнови транзити (особено когато са съпроводени с трудни дирекции) често се налага да изберем или "по-малкото зло", или да приемем нещо като "необходимо зло", през което трябва да преминем СЕГА с оглед на "по-доброто" ни бъдеще.

;D :rolf: Венера - Плутон - вода - пак ще е изкуство, но няма да е точно древната професия.

Да - Сатурн заставя да избереш, но е конструктивно, защото новият път води до нови кръстопът - и. И целта все е една - съзнание, съзнание, съзнание  :P

« Отговор #172 -: Юни 26, 2012, 11:35:50 pm »
MЦ близнаци, Сатурн е У5 и У6, водолей, до днес го разглеждах в 5д. по Плацидус, но днес по Кох видях, че излиза в 6д., което повече се вписва в моето аз, според прочетеното, както и Слънцето видях по Кох, че ми излиза в 1д, а по Плацидус е 2д- в 1д си блести на място.
аспекти на Сатурн в натала- квадрат с Марс У3,8 и Нептун У7 в 3д, тригон с Венера У2,9 във 2д и секстил с ЮпитерУ4,7 в 8д

Мерси, akruks. Доколкото съм чела Сатурн в 6-ти или У6 не дава възможност за самостоятелна работа. Все пак не трябва да се гледа изолирано, но допускам, че заради това преминаването му през МЦ не ти се е отразило добре.
Аз не съм сигурна дали трябва да разглеждам Сатурн или Уран като управител на Водолей. Все го приписвам на Уран.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #173 -: Юни 27, 2012, 07:17:53 am »
не, злето дойде, докато транзитира в 10д и направи квадрат с Плутон на Асц- имаше групово противопоставяне срещу мен, което ми се отрази после зле на психиката- Плутон ми е в 12д

така беше и с мен със Сатурн в 10ти. Зависи и от наталните аспекти, но при мен е съУ на 3ти и проблемите дойдоха от близки хора.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
« Отговор #174 -: Юни 27, 2012, 02:08:06 pm »
не, злето дойде, докато транзитира в 10д и направи квадрат с Плутон на Асц- имаше групово противопоставяне срещу мен, което ми се отрази после зле на психиката- Плутон ми е в 12д

точно това се случи и с мен при Сатурн във Везни в 11 дом, квадрат натално Слънце - "предадоха ме" колегите, с които реших да работя, защото още от кандидат студентските курсове сме заедно повече от 9 години. И при мен Плутон е в 12 дом. Много тежко го изживях и много усещах лошите помисли, зависта и омразата към мен.

Защо ме предадоха (като под предадоха - разминаване в първоначалните ни цели и задачи)? 

Девойката само я интересуваше да се изнесе на квартира с гаджето си (който не я бръсне за нищо, и тя го водеше на "професионалните" ни срещи, за да го учела на акъл... ;D :P - тя двоен Скорпион, Луна в Овен - няма връзка Слънце - Луна).

Момчето - той е от село до голям окръжен град, беше решил, че с този проект ще стане поне част от екипа на някой евро-депутат (без да знае един чужд език). Такава амбиция без покритие НИКОГА не бях срещала в живота си. (Ама на мой гръб - аз бях единственият участник в екипа с нужната квалификация). Той с Луна в Рак, Слънце Лъв - няма връзка Слънце-Луна. 

И при мен връзката Слънце Луна отсъства, но Луната ми е подчинена на Слънцето. И Плутон в момента е върху Слънце.

Така, че отчетох за себе си, че каквото и да говорят другите, поне 1 месец - срещи, изпитателен срок, за да им науча реалните желания, които явно не са ясни и за тях самите. Да си изясним ОБЩИТЕ цели и задължително - подписани документи иначе всеки гледа да те използва за лични цели. Мисля, че Плутон в 12 дом ми дава много добро познание за РЕАЛНАТА човешка природа и психика, а тя не е "коректна" и "морална", рационална и обективна, както ги разбират нещата Сатурн и Уран в моя първи дом. Приех, че много хора, по дефиниция, колкото и да са образовани, са неосъзнати. Особено ако няма връзка Слънце - Луна.   

Като краен резултат от целия проект - аз го завърших, без тях - "изключих ги", вкарах нови хора, но беше изключителна душевна и енергийна травма.   

В последствие друг мъж с луна в Скорпион поиска да работим заедно - но този път успях да овладея нещата, и приключихме, когато се оказа, че целите ни се разминават, без драми. Сега излизам с мъж с Луна в Скорпион и също ВЕДНАГА ще приключа с него, ако се окаже, че ЖЕЛАЕМ различи неща в този живот (цели и бъдеще - пак по 11 дом). Вече не остана грам сантимент в мен към някакви понятия като "приятелство" и "любов". Един човек първо трябва да е наясно със себе си, преди да тръгне да търси другия.  ;) 
« Последна редакция: Юни 27, 2012, 02:14:07 pm от Anabell »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #175 -: Юни 30, 2012, 03:17:34 pm »
Пак ще ми мине през пр Венера и ще квадратира натална Луна в 7ми, очаквам кофти емоции свързани с другите, както и възможн проблеми в майчинството, и после пристига върху Слънцето ми, и върху Урана. В 9ти. Тъй като Сатурн ми е У Асц, едно на ръка, че очаквам да се затормозя физически, но тъй като ще квадратира и себе си в 7ми натален... очаквам нелесни взаимоотношения с всички мъже в живота ми, в това число и деца.  :'(

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re:Ретрограден Сатурн
« Отговор #176 -: Август 05, 2013, 01:58:57 pm »
За някои Сатурн в 1 дом е доста по-неприятен, отколкото в 12. Така съм забелязала.

Сатурн в 1ви дом във Водолей, ретрограден... прави квадрат с МС...
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #177 -: Август 05, 2013, 02:11:22 pm »

И при мен транзитът на Сатурн през МС (в момента, в който ингресира в знака на МС) донесе сериозни професионални промени, които определям като най-градивни през целия ми досегашен живот. Не беше просто смяна на работа, а смяна на професионално поприще - завинаги напуснах бранша, свързан с първата ми специалност, и се насочих към съвсем друга сфера.

и при мен Т сатурн ми е на МЦ  и ми донесе смяна на работата и то в положителна насока,иначе ми е в 1 дом
П.С. Даже днес ми е първият работен ден в новата работа  :rolleyes: :-[ :-[
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

Нова

• 3491
« Отговор #178 -: Август 05, 2013, 02:17:43 pm »

и при мен Т сатурн ми е на МЦ  и ми донесе смяна на работата и то в положителна насока,иначе ми е в 1 дом
П.С. Даже днес ми е първият работен ден в новата работа  :rolleyes: :-[ :-[

Браво, дете!

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #179 -: Август 05, 2013, 04:10:44 pm »
Плутон ми е в 12д
И при мен Плутон е в 12 дом.

И при мен Плутон е в 12-ти дом /на куспидата/ - в натала сключва само секстил с МС и Нептун /тежки аспекти няма/.

Обаче винаги съм се чудила дали на тоя Плутон в 12-ти дом мога да отдам това, че просто усещам мотивите и настроенията на другите... или на Асцендента ми в Скорпион, или на съвпада Луна/Нептун. А може да е и комбинацията от трите  :rolleyes:

Приятели не са ме предвали, мисля  ;D
« Последна редакция: Август 05, 2013, 04:33:13 pm от Vanila »
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион