Здравей Гост

Саде Сати

• 119 Отговора
  • 21196 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Саде Сати
« Отговор #20 -: Януари 15, 2010, 09:50:29 am »
Цитат
Преживявам този период сега,Сатурн е на 4 гр.от Луната ми на асцендента.
Сънрейн,Лина Ре,Елфидка-споделете как мина,толкова ли е страшно  :86:-Асол,да веем белия флаг казваш и да ставаме :25:
Щом трябва,ще се смиряваме,няма как,режа си опашката :leos: и ставам коте

При мен мина много страшно.  :'( Но щом съм жива, няма страшно.  :blink: Все пак според мен е много важно какви са аспектите на Луната и Сатурн, както и към двете поотделно от другите натални и след това транзитните планети в периода. При вас може да не е така "страшно".

*

Asol

• 4140
« Отговор #21 -: Януари 15, 2010, 09:50:53 am »

Не знам, Саде Сати период съм изживяла в детството си. Но при включен Сатурн май смирението и приемането на нещата такива каквито са ни остава - и тук нито  :leos: нито нещо друго има значение. Да си котка понякога е предимство, пред това да си :leos:.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Януари 15, 2010, 09:51:30 am »
А на Юпитер периода как се казва? Щото транзитния ми обикаля около луната (все още).

*

elfidka

• 3129
« Отговор #23 -: Януари 15, 2010, 09:54:41 am »
Цитат
Преживявам този период сега,Сатурн е на 4 гр.от Луната ми на асцендента.
Сънрейн,Лина Ре,Елфидка-споделете как мина,толкова ли е страшно  :86:-Асол,да веем белия флаг казваш и да ставаме :25:

При мен мина много страшно.  :'( Но щом съм жива, няма страшно.  :blink: Все пак според мен е много важно какви са аспектите на Луната и Сатурн, както и към двете поотделно от другите натални и след това транзитните планети в периода. При вас може да не е така "страшно".

Да така си е, ето при мен нали Луна и Сатурн са си в съвпад в натала, па макар и широк, та страшното си е дадено при мен по рождение и съм му свикнала.  :blink: :blink: :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Януари 15, 2010, 09:57:53 am »
Сега погледнах. Последно съм била в Саде сати през 1993 година. разделих се с любим за мен човек, около нас имаше много интриги, проблеми с жена, която ме предизвикваше.

И освен това почина моя татко. Но искама да отбележа, че при мен светилата са в съвпад. Смъртта на баща ми се случи при Сатурн върху Слънце на 21 Водолей, а Луната ми е на 15 Водолей.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #25 -: Януари 15, 2010, 10:06:10 am »
Ами аз какво да кажа - това е един много дълъг период. Трудно мога да отсея събитията и да кажа ето тези са по Сатурн и т.н.
Защото той през това време премина през 8 дом, съвпад с Венера, после в 9 дом съвпад с Луната, Сатурново завръщане, транзит през МЦ, в 10 дом съвпад с Меркурий ... само съвпадите споменавам, е какво по-напред да споделя.  :blink:
Аз по принцип не се оплаквам от него, свикнала съм на енергията му и му знам общовзето уроците, но си носи депресия и ограничения, трудности, изолация на моменти и всичко това в името на израстването. Дори смятам, че и част от успехите ми, развитието на него се дължат.  
Последните две години вече усетих сериозно зрелостта, как да го обясня по-ясно това усещане - аз съм или бях много лъчезарен и весел човек, а Сатурн ме направи далеч по-мрачна, вече го няма безгрижието, годините натежаха и ги почувствах, макар да съм млада всъщност, нещо се пречупи завинаги.      
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #26 -: Януари 15, 2010, 10:13:20 am »
 Ето какво намерих сега, на сайта има и още инфо за периода.

Sade-sati House Indications

Specific house indications of Sade-sati are as follows:

·         Saturn, when transiting 12th house from the Moon indicates loss of prestige and honor, aimless travel, lack of comfort in living, arguments, and poverty.

·         Saturn in the 1st house where the natal Moon resides indicates character assassination (Bill Clinton), mental afflictions, and sorrows.

·         In the 2nd house from the natal Moon, the native’s mind becomes unsound, innumerable worries accumulate, there is a general failure to achieve good results, the native experiences ill health, and misunderstandings arise. There is also a considerable amount of financial stress.

However, it is wise to remember that all people having Sade-sati will not necessarily experience the same or even similar results.  Many people even experience exceptionally positive results in the areas of success, finances, property, or increased status during this evil transit (i.e. Bill Clinton, Indira Gandhi). The nature of results has to do with Saturn’s relationship to the rising sign, the Moon sign, and the indications of Saturn’s influence for a particular rising sign.

http://www.chakrapani.com/articles/articlewhatissadesati.htm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Януари 15, 2010, 10:55:32 am »
(защо няма емотикона със салата в едната, а със стирка в другата ръка). :96:

Затова не бързам да се обзавеждам с мъж  :93:, онези упражнения със стирката ги правя и сега, каква е разликата?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #28 -: Януари 15, 2010, 10:58:15 am »
   По тази тема има писано, ама като тръгна да търся нищо не ми дава - що така, напоследък с търсачката на форума нищо не мога да намеря - само най-новите теми  :73:

*

petchen

• *
  • 66
  • Слънце - Везни, Асц. - Козирог, Луна - Везни
« Отговор #29 -: Януари 15, 2010, 11:10:32 am »
We can summarize the results of the ongoing Sade-sati. This method used to profile Sade-sati results, divides the 7-½ year transit period of 2700 days into 8 parts.  Each division carries its own particular indications as follows:

# Of days                physical influence               results

100                          mouth                          loss

400                        right arm                      victory     

600                           feet                     foreign travel

500                           belly                          gains

400                        left arm                        sorrow

300                          head                   elevation to position

200                          eyes                        happiness

200                        rectum                         sorrow

We know that each sign of the zodiac relates to a particular part of the human body.  The body part affected during Sade-sati is determined according to the relative strengths of the Rising sign and the Moon sign.  Whichever influence is stronger indicates which body part will be most sensitive to disease or disorder during Saturn’s transit. 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #30 -: Януари 15, 2010, 11:11:23 am »
Петчен, това е от същия сайт, няма нужда да копираш повече. По-горе е даден линка.

*

petchen

• *
  • 66
« Отговор #31 -: Януари 15, 2010, 11:14:11 am »
Саде сати може и да не е чак толкова негативен ако луната е във везни,телец,козирог или водолей  ;D дано! Аз съм на мнение,че въпреки трудностите това е един много важен, градивен период :) При мен сега започва де....

*

petchen

• *
  • 66
« Отговор #32 -: Януари 15, 2010, 11:15:04 am »
;) не видях линка...много интересна статия!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #33 -: Януари 15, 2010, 11:16:58 am »
Да, както писах и аз моите впечатления не е само лошо, напротив. Макар моята Луна да не е в тези знаци.    

*

missKapriz

« Отговор #34 -: Януари 15, 2010, 11:27:47 am »
Если Луна в момент вашего рождения пребывает в созвездии/първата колонка/: Наиболее тяжёлый для вас период жизни приходится на время, когда Сатурн пребывает в созвездии/втората колонка/:

Овна                   Овна
Тельца                Овна
Близнецов           Рака
Рака                    Рака или Льва
Льва                   Рака или Льва
Девы                  Льва
Весов                 Скорпиона
Скорпиона          Скорпиона или Стрельца
Стрельца            Всё в жизни хорошо или плохо
Козерога            Стрельца или Козерога
Водолея             Козерога
Рыб                    Водолея

http://vedica.ru/robert-svoboda/vyichislenie-perioda-v-7-5-let-sade-sati.html

Продолжительность периода Садэ-Сати в днях составляет 2700 дней. Шани оказывает своё влияние на различные части тела в течение этих 2700 дней:
Первые 100 дней он влияет на лицо; результат - потери.
Следующие 400 дней он влияет на правую руку; результат - приобретения в профессии.
Следующие 600 дней он влияет на ноги; результат - путешествия.
Следующие 500 дней он влияет на живот; результат - удача.
Следующие 400 дней он влияет на левую руку; результат - болезни, боль, потери, смерть любимых людей.
Следующие 300 дней он влияет на лоб; результат - прибыли, успех в делах с правительственными органами.
Следующие 200 дней он влияет на глаза; результат - развитие, продвижение, счастье.
Следующие 200 дней он влияет на нижнюю часть тела; результат - плохие результаты во всех областях.

Цялата статия на руски:http://tony.donetsk.ua/_jyotish/sade-sati.html
« Последна редакция: Януари 15, 2010, 11:54:42 am от missKapriz »

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Януари 15, 2010, 11:35:02 am »
 Защо никъде няма лошо във везни? Заради това, че Сатурн е добре там?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Януари 15, 2010, 11:56:38 am »
На мен ми допада тази интерпретация на Саде-сати периода, затова предлагам кратък превод. Лили, не знам дали е съвсем по канон, но е някак най-оптимистична и балансирана и ми е личен фаворит (нали ви казах, че реших да си ставам Везни на стари години, затова - enjoy, народе :libras:)

Саде-сати на Сатурн - традиционен подход

Когато Сатурн влезе в 12-ти дом (=знак) от нат. Луна се отбелязва началото на Саде-сати периода, който е с продължителност 7 и половина години, докато Сатурн транзитира през предходния, наталния и следващия астрологичен знак на Луната. Зле поставеният Сатурн в натала, ако не е смегчено влиянието му от тригонален аспект от Юпитер, носи най-болезнени резултати в този период. Ако обаче роденият има Луна в знак, управляван от Сатурн или Венера, и ако натален Сатурн е силно поставен, смята се, че Саде-сати няма да му се отрази негативно или, казано по друг начин - роденият е свободен от негативните ефекти на периода.

Саде-сати на Сатурн - системен подход

Според него традиционната теория за Саде-сати не е съвсем издържана. Системният подход предполага, че ако Сатурн е функционален бенефик, той не причинява нещастия и беди независимо в кой дом транзитира, макар че когато е в 6-ти, 8-ми или 12-ти дом от Асц. не изпълнява толкова добре и успешно задачите, за които се грижи и това са периоди на забавяне и застой в областите, на които Сатурн е сигнификатор в натала. Когато е финкционален малефик, Сатурн носи пречки и нещастия във ВСИЧКИ домове, през които транзитира, но само в моментите, КОГАТО е в съвпад или аспектира натални планети (Интерпретация, подобна на "тропическата астрология").

Извод:
Трябва преди да правим прогнози за ефекта от Саде-сати да оценим функционалната природа на Сатурн във връзка с наталния асцендент - Лагна. Ако Сатурн е функционален бенефик, той дава добри резултати, когато преминава през първи лунен и през втори лунен дом. Когато преминава през 12-ти дом и ако в същото време роденият е в подпериод (даша) на Сатурн, няма да предизвика лоши резултати, загуби и нещастия, но способността му да прави "добро" е възпрепятствана и отслабена поради позицията му в 12-ти дом. Тоест трябва да се прецени периодът, в който се намира роденият - дашата,  ;), силата на Сатурн в натала, и функционалните му характеристики в зависимост от асцендента и положението му по дом в натала.

Според системния подход Сатурн е функционален бенефик за Асцеденти (определени с прецесия - по сидерален зодиак!) - Овен, Телец, Близнаци, Лъв, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. Тоест саде-сати не е толкова "страшна" за хората с Лагна в тези знаци.

Сатурн е функционален малефик за  асцеденти (определени с прецесия - по сидерален зодиак!) Дева, Рак и Риби. За тях саде-сати периодът е много осезаем и носи лоши резултати.

Въпреки това, негативното влияние на Саде-сати не се усеща през целия 7,5 годишен период, а само когато в рамките на този период Сатурн формира точен/близък съвпад/аспект с някоя чувствителна точка при транзита си през 12, 1 и 2 лунен дом - тоест аспектира слаба по натал планета, възел, Асц, МС и т.н.   В останалата си част този седем и половина годишен период ще бъде под влияние на общите тенденции, зададени от съответния господар на махадаша, антардаша, и т.н. подпериоди и транзитното влияние на другите планети.

Звездно лечение:

Умилостивяване: Давайте храна на просяци и нуждаещи се хора. Дайте част от закуската си на птиците. Нахранете гълъбите на площад Сан Пиетро  :mellow:
Подсилване на планетите: Подсилване на слабите ви натални планети, които са функционални бенефици в натала чрез специални енергийни "защити" например - пръстени/висулки със скъпоценния камък на съответната планета, цветове, храни и т.н.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Януари 15, 2010, 12:05:23 pm »
Цитат
Подсилване на слабите ви натални планети, които са функционални бенефици в натала чрез специални енергийни "защити" например - пръстени/висулки със скъпоценния камък на съответната планета, цветове, храни и т.н.

Одобрявам такъв подход - избиране на подходящи камъни, съответстващи на планетата, а НЕ само на зодиакалния знак.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #38 -: Януари 15, 2010, 12:06:27 pm »
Защо никъде няма лошо във везни? Заради това, че Сатурн е добре там?

Сатурн управлява ъглов и тригонален дом от Лагна - управлява 4 и 5 от Асц. Везни и съответно 9 и 10 дом при асц. Телец, затуй за венерините чеда Сатурн е добър дЕдко.

Допълнение - Поради горното Сатурн е определян в някои текстове за йогакарака за лагна Телец и Везни. Съответно Марс е йогакарака за Рак и Лъв, Венера - за Козирог и Водолей. Осталите Лагни си нямат Йогакараки по тоя критерий.
« Последна редакция: Януари 15, 2010, 12:13:07 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #39 -: Януари 15, 2010, 12:19:36 pm »
Туй йога-мйога, нещо като управител ли е?  ;)