Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 849957 Прегледи
*

abroad

Re:Говорилня 2
« Отговор #3740 -: Май 02, 2010, 02:47:40 pm »
Гледам ти подписа, гледам и пак гледам ;D и чак сега включих какви асоциации ми навява

Ей там
И с това

« Отговор #3741 -: Май 02, 2010, 02:54:21 pm »
Днес денят е толкова хубав!  :blink: Една не толкова екзотична снимка от моя прозорец  ;D Птичките пеят....

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Divna

« Отговор #3742 -: Май 02, 2010, 05:12:02 pm »
Днес забелязах, че Апостол Апостолов пише в Алтернативна медицина.
Той не беше ли астролог  :-\?

*

Nebesna

« Отговор #3743 -: Май 02, 2010, 05:14:32 pm »
За такъв се брои, да!

« Отговор #3744 -: Май 02, 2010, 06:12:36 pm »
Ха, че интереснооооо! Слънце ми е "анарета", Уран ми е "алкокоден", а Венера е "доминус генитура". това последното не го знам какво е. А Зет 8 ми дава Меркурий като амултен.

Ето какво е писала по въпроса Лили в друг форум в далечната 2005-та година:

"Съществуват понятия като "dominus genitura", "alcocoden", и "anareta"... Първото в превод от латински не мога да кажа какво означава, може би нещо като "доминиращ планетен принцип" в хороскопа или "планета-крал на аспектите", т.е. силно поставена планета, която сключва най-много аспекти в радикса. "Alcocoden" ми се струва, че произлиза от арабската астрология и това е най-силната планета /като позиция - по знак, дом, градус, с оглед управлявани домове.../ и често изпълнява функцията на Хилег, който е в непосредствена връзка с нашата жизненост. Планета "анарета" пък е най-злотворната в радикса, която е чувствителна спрямо негативни /а понякога дори и благоприятни на пръв поглед/ транзити - това е, тъй да се каже, ахилесовата ни пета..."

Лили, още ли означава това?  ;D

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3745 -: Май 02, 2010, 06:17:19 pm »
Това е класическа концепция, респ. Хилег и Алкокоден не може да бъде транссатурнова планета, Хирон, Прозерпина и пр., но пък в схемата участват Асцендентът, Локус Фортуна и Сизигията (преднатално новолуние или пълнолуние).
Е, виж, в руската школа всичко е възможно, там едни безумни афетики изкарват, ум да ти зайде.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3746 -: Май 02, 2010, 06:23:12 pm »
Като спомена преднатално новолуние или пълнолуние та да попитам от вашия личен опит смятате ли, че трябва да му се обърне по-специално внимание ? Не намирам тема по въпроса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3747 -: Май 02, 2010, 06:25:12 pm »
Това, което знам, е че се използва в класическата астрология при определяне на Хилега в хороскопа, както и при ректификация. Не помня кой метод беше, Анимодар може би...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3748 -: Май 02, 2010, 06:27:40 pm »
Казват, че е важно. При мен е така. Поставен е акцент върху ос, която е от значение в моя живот.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3749 -: Май 02, 2010, 06:31:50 pm »
А кое трябва да се гледа преднаталното пълнолуние или новолуние ? Имам си и слънчево, че се чудя кое да гледам първо.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3750 -: Май 02, 2010, 06:32:48 pm »
Гледа се това, което се случва преди раждането, т.е. с по-близка дата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3751 -: Май 02, 2010, 06:34:59 pm »
Затъмнение ли слънчево имаш? Непосредствено преди раждането, което е имало - пълнолуние или новолуние. При мен е пълнолуние, разликата вече не съм осмислила сериозно в тълкуването и дали има такава, но мисля, че има.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3752 -: Май 02, 2010, 06:37:56 pm »
На този етап не го свързвам с нищо преднаталното, а слънчевото не е преднатално. Опитвам се и него да му хвана спатиите  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3753 -: Май 02, 2010, 09:46:27 pm »
Бележка в асансьор:
"Пътуването с превишена скорост забранено!"  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3754 -: Май 03, 2010, 08:48:18 am »
Небесна използвам Зет 7(тази версия най много ми харесва) въпросната настройка се намира в Настройка на картата-главно меню-афетика-Авестийска

Ха, че интереснооооо! Слънце ми е "анарета", Уран ми е "алкокоден", а Венера е "доминус генитура". това последното не го знам какво е. А Зет 8 ми дава Меркурий като амултен. Странна работа не е възможно Меркурий да ми е толкова силна планета-все пак е в заточение и падение едновременно и не прави кой знае какви аспекти, нито има отношение към светилата или асцендента..

Благодаря ти , Меригадже!

Хааа, наистина интересно, Небесна, при мен също Слънце ми е Анарета, Уран и Хирон Алкокоден, а Меркурий е Доминус генитура....А иначе Зет8 ми дава алмутен Сатурн...

« Отговор #3755 -: Май 03, 2010, 09:08:27 am »
  Dominus genitura Спрашивали - отвечаем.
Dominus Genitura, в някои източници това е Управителят на хороскопа.
Във всеки хороскоп има планета, явяваща се най-важната и най-силната и това е  «Доминус Генитура», което означава— Господарят на раждането. Това е управляващата планета — един вид като енергетически център в съдбата на  човека. Той дава най-силния  аспект в жизнените ситуации. По тази планета се определя главната функция, достойнството на човешкия живот
  Но Управителят може да бъде както благоприятен, така и зъл.../преведох го почти буквално/.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3756 -: Май 03, 2010, 09:15:00 am »
Доколко "откриваш" Меркурий в картата си като Доминус Генитура и Сатурн като алмутен ?

« Отговор #3757 -: Май 03, 2010, 09:45:12 am »
   Работата е там, че се изчисляват по различни афетики. И не знам коя какво включва - това за Доминус е по авестийската, а за алмутена е по Лили....Всъщност като се замисля Меркурий наистина има водеща роля при мен, но не го отразявам, първо той е господар на АСЦ и в ъглов дом, но не ми харесва особено, защото е силен, но с отрицателен статус. А Сатурн наистина е най-силно поставената планета, пак с най-големия отрицателен статус....Целият ми живот до тук е сервилен...Но така съм му свикнала и ми е добре.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #3758 -: Май 03, 2010, 10:30:36 am »
  как не ви мързи да мислите ;D на вън има слънце и е леко прохладничко  :rolleyes:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #3759 -: Май 03, 2010, 10:39:07 am »
 ;D ;D ;D В момента спа и мисля......медитирам, а Слънцето пече през джама, очните ми цепки още не са се отворили достатъчно широко....Мързелив, лежерен ден...Но иначе сутринта си взех дозата от прохладния полъх на лятото. Движа се около 25 мин пеш до работа и все повече се оставям природата да ме отнася, отколкото човешкото битие. Така усетих първия полъх на пролетта, точно в момента, когато имаше най-много сняг, сега усещам полъха на лятото. По чуруликането на птиците се ориентирам - какво да очаквам....А любимият ми месец е май, особено в началото, темп 25 градуса, всичко е прясно зелено и цветя, цветя.... :58: На всички ви подарявам малко слънчево настроение и безметежност поне за минутка...