Aurora, сподели за баянето си, ако обичаш. Има ли нещо специално което изричаш или ти си измисляш какво да кажеш?
С удоволствие! :blink: Тъкмо ще кажеш дали при теб работи.
Имало накакви специални думи, които се изричали. Те се крадяли. В смисъл, че трябва да ги чуеш когато има баене,защото иначе не действали. Това ми каза една доброжелатека и беше така добра да НЕ ми ги каже, защото те не се подарявали :angry: Гъска!
Е, аз си нареждам свои :blink: Общо взето импровизирам.
Пускам чешмата, започвам да си обливам лицето с вода, като
изтръсквам ръцете си - мисля, че това е важно. Мия едното око, другото око, едната буза, другата буза, челото и брадичката като изтръсквам водата всеки път. Мърморя си нещо от поредицата - Господи, отмий с тази вода всяка лоша мисъл, всеки лош поглед, които ми причиняват болка. Нека болката и лошите мисли да изтекат в канала заедно с водата! Нека никаква лоша сила не ми тежи! Е такива неща си мърморя.
Ааааа, не съм се сетила да кажа - да се върнат там, от където са дошли :angry:
:88:
Сетих се, че има и един метод с гасене на клечки във вода и после си измиваш лицето с водата, но не си спомням точно как беше. Нещо се кръстосваше с клечката, наричаха се имена на хора, които си срещала този ден, въртеше се около буркана...но не съм го практикувала и не си спомням. :lol: