Здравей Гост

Говорилня 2

• 7265 Отговора
  • 844729 Прегледи
*

Divna

Re:Говорилня 2
« Отговор #1020 -: Февруари 09, 2010, 10:48:31 pm »
че съм намерила много смисъл и мъдрост в библията

И аз  :blink: Често чета на посоки някоя глава от Новия завет.  :blink:
и в стария има много за размисъл, много мъдрост е събрана в него..

А Вехтия завет или както още го наричат Стария завет е описание за сътворението на света.

*

Helo

« Отговор #1021 -: Февруари 09, 2010, 10:50:38 pm »

Юда е един от персонажите в Новия завет. Той е предателя на Христос. "Тайната вечеря", ако нещо ти говори всичко това ...?

Библията е съставена от няколко евангелия, които са се харесали на римския император. Тези, които не са били приети, защото били в противоречие с политическите и други интереси не били включени.

Ако нещо ти говори всичко това...?

*

Helo

« Отговор #1022 -: Февруари 09, 2010, 10:51:25 pm »

А Вехтия завет или както още го наричат Стария завет е описание за сътворението на света.

И примитивните племена, които живеят изолирани на острови имат истории за сътворението на света.

*

Helo

« Отговор #1023 -: Февруари 09, 2010, 10:54:12 pm »
А откриваш ли мъдрост и в онези евангелия, които не са включени в Библията?

Кои евангелия визираш?

Знаеш ли какво е станало на Събора в Никея?

« Отговор #1024 -: Февруари 09, 2010, 10:56:35 pm »
А откриваш ли мъдрост и в онези евангелия, които не са включени в Библията?

Кои евангелия визираш?

Знаеш ли какво е станало на Събора в Никея?

Знам. Подбраните евангелия там не са стигнали до наши дни и Библията понастоящем не е това, което са избрали там. Айде стига си се правила на специалистка по всички въпроси.

« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 11:06:24 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #1025 -: Февруари 09, 2010, 10:56:59 pm »
А някои казват, че Исус сам пратил Юда да повика стражите, за да го хванат. Той си имал предварителен план на живота.
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 11:01:58 pm от Hi »

« Отговор #1026 -: Февруари 09, 2010, 10:58:08 pm »
А някои казват, че Исус само пратил Юда да повика стражите, за да го хванат. Той си имал предварителен план на живота.

С това съм съгласна. Има смисъл в него. Ще кача в препоръчани един филм на Нешънъл Джеографик на тази тема, който много ми харесва.

*

Helo

« Отговор #1027 -: Февруари 09, 2010, 10:59:28 pm »
Беееe ееее!

*

Divna

« Отговор #1028 -: Февруари 09, 2010, 11:00:47 pm »

Юда е един от персонажите в Новия завет. Той е предателя на Христос. "Тайната вечеря", ако нещо ти говори всичко това ...?

Библията е съставена от няколко евангелия, които са се харесали на римския император. Тези, които не са били приети, защото били в противоречие с политическите и други интереси не били включени.

Ако нещо ти говори всичко това...?

Не съм теолог и не съм запозната с подробности. Но имайки впредвид прочутия израз "Всички пътища водят към Рим" мога да си представя  ;)

*

Divna

« Отговор #1029 -: Февруари 09, 2010, 11:02:47 pm »

И примитивните племена, които живеят изолирани на острови имат истории за сътворението на света.

Ами те примитивните са си разказали всичко посредством скалните си рисунки  ;).

*

Helo

« Отговор #1030 -: Февруари 09, 2010, 11:03:56 pm »

Не са си разказали всичко чрез рисунките!

*

Divna

« Отговор #1031 -: Февруари 09, 2010, 11:07:00 pm »
А някои казват, че Исус сам пратил Юда да повика стражите, за да го хванат. Той си имал предварителен план на живота.

Тук не съм съгласна. Христос да е чак такъв мазохист  :o.

« Отговор #1032 -: Февруари 09, 2010, 11:08:43 pm »

Е, може би до последно е вярвал, че ще му се размине, но всъщност е връхлетял съдбата си  :rolleyes:

*

Divna

« Отговор #1033 -: Февруари 09, 2010, 11:10:03 pm »

Не са си разказали всичко чрез рисунките!

Hi, примитивните нямат листи и химикалки   :blink:.

*

Helo

« Отговор #1034 -: Февруари 09, 2010, 11:10:52 pm »

Гледай филма "Забранени за Библията", който пускам в темата за езотеричните филми.

*

supersonic

« Отговор #1035 -: Февруари 10, 2010, 09:26:48 am »
Беееe ееее!

и ти ли стана вегетарианка  :85:

сладка е овчицата, бих я гушнала, но и изпечена също е сладка, та не знам, раздвоена съм  :57:

Тя май друго искаше да каже с тая овчица.  :rolleyes:

Абе Хело, все ти задаваш въпороси .. яя сега аз да те питам нещо.  :P  Мислиш ли, че тая овца може да оцелее сама в природата.. ми нали вълците веднага ше я обарат ..  :rolleyes:

Мерси за филма, непременно ще го гледам.   :mellow:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1036 -: Февруари 10, 2010, 11:54:00 am »

Не става изобщо въпрос за мазохизъм. Човекът е воин. Иисус. И просто следва съдбата, защото така трябва за доброто на всички.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1037 -: Февруари 10, 2010, 01:53:14 pm »
Хубаво или лошо е да се падне от таро - Справедливостта ?  :-\

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1038 -: Февруари 10, 2010, 02:46:15 pm »
Ми има си тема за Таро.

Иначе тая карта,показва кармата,причини и следствия-разбирай получаваш каквото е заслужено,което ще рече ще сърбаш каквото си си надробила  :rolleyes: Да се надяваме че е нещо със сладък,а не горчив вкус.Но едно е ясно-няма мърдане и власт над ситуацията за която си задала въпроса,там вече всичко е решено,претеглено за и против и т.н. осъществява се баланс за всички замесени страни или аспекти на въпроса.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1039 -: Февруари 10, 2010, 03:19:08 pm »
Знам че има, рекох да вървя против асцендента си  :P ;D
Мерси за тълкуването. Абе аз добре сам я надробила с вкус и усет към попарата  ;D , ама ей на ... затова и това с дробенето и сърбането доста ме съмнисва, както и с принципа на кармата - досега при мен не работи, а точно наопаки. Явно "плащам" грехове от предишни животи ако има такива.   :-X  :-\ Не зададох конкретен въпрос, просто моментен импулс и тази карта ми излезе.