Ми на мен това ми преобръща света.
В интерес на истината бях чула тезата преди 10-ина години от едно момче, дето пишеше навремето в клуб Магия и беше доста силен в областта.
Обаче нещо не ми хареса принципа, че колкото и да се гърбиш, като другите ти другари от дружинката не си вършат работата, целият грозд не върви наникъде.
Сега като го чета, може и да съм поузряла за тая идея. Щото висш аз ама само мой и аз само негова някак иди дойди, нали всички с това сме свикнали. Бог високо, едно с цялото и прочее - доста далечна визия.
Ама да знаеш, че има найсе на брой Азове и те си имат найсе на брой инкарнации, преобръща света тоя поглед.
Наскоро четох, че според Кабалата имало 600 000 души общо на земята, Лайтман подметна нещо за останалите, направи ми впечатление, но не разбрах повече.
Сега като чета за висшите Азове, то може да съществуват общо 600 000 висши Аза и всеки да има по не знам вече колко инкарнации.
Това от друга страна се връзва с мойто озарение отпреди няколко години - че досега човечеството е било единно или поне си е мислело, че е. Обаче е дошло време всеки да излезе от общата църква или общия площад и всички да се приберат по къщичките. И реалността ще бъде вече различна за всички.
Това беше озарение и повече не успях да разбера, но сега се връзва - само дето човеците не са човеци, а висши Азове, де ще се прибират по къщичките си.
Обаче все си мисля, ми ние сме свързани с толкова хора, които обичаме. Нелепо е някак те да са част от друг грозд и на практика близки да са ми абсолютно непознати, а които обичам да са ми чужди...