Здравей Гост

кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието

• 671 Отговора
  • 171004 Прегледи
*

Nebesna

Re:кристали и тяхната сила в зодиака и ежедневието
« Отговор #220 -: Февруари 06, 2010, 05:55:25 pm »
А когато искам да се обърна навътре към себе си и да се предпазя от светската суета, се въоръжавам с аметистите.
Аметистът съчетава червения и синия цвят (любов и разум в едно), а това не е онази сексуалната любов, която символизират чисто червените камъни, нито трезвата студена и хладна мисъл, характерна за синия цвят.

*

Nebesna

« Отговор #221 -: Февруари 06, 2010, 05:59:08 pm »
Голям кеф ми е да правя макроснимки с Панасоник Лумикс, супер е! не съжалявам за избора. Благодаря на всички, които ме насочиха към този фотоапарат.

*

Helo

« Отговор #222 -: Февруари 06, 2010, 05:59:29 pm »
В понеделник ще ходя да ми вземат мярка за моя скромен пръстен с малък, но истински изумруд.  :blink:

Честито!  :blink:
И имай предвид, че изумрудът ще ти активира още повече наталния Меркурий, доколкото се свързва с тази планета.

А, ако нося камъни, които се управляват от Меркурий, дали ще ми се засилва писателския талант, когато започна да пиша книги?  ;D

И най-вече - ако тези камъни нямат нищо общо с моята зодия, а ги нося, дали биха ми навредили или пък няма да имат ефект?  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #223 -: Февруари 06, 2010, 06:03:28 pm »
Зависи колко силно е поставен Меркурий в хороскопа и дали е с позитивен/негативен статус.
От гледна точка на Аюрведа не е препоръчително допълнително да се активира злотворна или неблагоприятно поставена планета в радикса. Разбира се, много зависи от това каква цел се преследва и при какви обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #224 -: Февруари 06, 2010, 06:03:56 pm »
В понеделник ще ходя да ми вземат мярка за моя скромен пръстен с малък, но истински изумруд.  :blink:

Честито!  :blink:
И имай предвид, че изумрудът ще ти активира още повече наталния Меркурий, доколкото се свързва с тази планета.

А, ако нося камъни, които се управляват от Меркурий, дали ще ми се засилва писателския талант, когато започна да пиша книги?  ;D
И най-вече - ако тези камъни нямат нищо общо с моята зодия, а ги нося, дали биха ми навредили или пък няма да имат ефект?  :unsure:

Камъкът ще ти засилва едни качества, но трябва да ги сменяш, за да не станеш "тесногръда"

*

Nebesna

« Отговор #225 -: Февруари 06, 2010, 06:05:55 pm »
Зависи колко силно е поставен Меркурий в хороскопа и дали е с позитивен/негативен статус.
От гледна точка на Аюрведа не е препоръчително допълнително да се активира злотворна или неблагоприятно поставена планета в радикса. Разбира се, много зависи от това каква цел се преследва и при какви обстоятелства.

Дълго време съм изучавала камъните и не споделям това мнение. Енергията на наранена планета може да се балансира с подходящи камъни.

Даже ще ти кажа защо не споделям това мнение. Някои камъни са подходящи и за двете планети, образуващи квадратура, например. Такъв камък трябва да се търси. Има камъни, които са едновременно подходящи за квадратиращи знаци, например.

*

Helo

« Отговор #226 -: Февруари 06, 2010, 06:08:17 pm »
Според вас дали кой да е вид камък, подходящ за зодия Близнаци, би помогнал за акцентиране върху писателски талант?

близнаци
(22.05-21.06)

берил (10),
ахат , топаз,
планински
кристал,
тигрово око
(по 7),
сардоникс,
хризопраз (по 6),
аметист,
цитрин (по 5), карнеол,
оникс (по 4), всички пъстри и ивичести камъни

*

Nebesna

« Отговор #227 -: Февруари 06, 2010, 06:10:53 pm »
Планинският кристал е неутрален камък. Няма да ти навреди на другите способности.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #228 -: Февруари 06, 2010, 06:12:04 pm »
Първо трябва да се разгледа обстойно картата от гледна точка на индийската астрология, да се определят силата, слабостта и статусът на планетите и оттам нататък да се вземе решение кои от тях да се балансират с подходящи камъни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #229 -: Февруари 06, 2010, 06:12:10 pm »
А, ще ви говоря за карнеола...момент.

*

Helo

« Отговор #230 -: Февруари 06, 2010, 06:16:19 pm »
Планинският кристал е неутрален камък. Няма да ти навреди на другите способности.

Аметистът е камък на зодия Близнаци. Според теб дали би навредил?

Първо трябва да се разгледа обстойно картата от гледна точка на индийската астрология, да се определят силата, слабостта и статусът на планетите и оттам нататък да се вземе решение кои от тях да се балансират с подходящи камъни.

Единственият лош аспект на моят Меркурий е опозицията с Плутон, ама мисля, че те като цяло работят заедно при мен. Нали ще пиша на Плутонова тематика - дали това, че са в опозиция би навредило, при усилване на Меркурий?  :unsure:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #231 -: Февруари 06, 2010, 06:16:31 pm »
енергията на камъните е много силна. има камъни ,които не са подходящи за постоянно носене.
тулмалина не бива да се носи след 36-та година. огнения опал е камък ,които могат да си позволят везните най-вече ,но в никакъв случай не бива да се прекалява с носенето му.
камъните следва да се използват много разумно.
камъните на меркурий са камъните с неутрални цветове.
ахата е основния камък на мерка.
писателите ,трябва да носят аметист,гранат ,сапфир,шпинел,авантюрин и турмалин.
за ,да планираш целите си Хело , това са камъните:
адулар ,калцид,хематит,содалит,топаз и турмалин.

пожелавам ти успех!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #232 -: Февруари 06, 2010, 06:17:40 pm »
Карнеол (Сердолик)

Името на карнеола произлиза от „сarnis” – месо. Сердолик е руското име на карнеола. Означава „ликуващо сърце” или „радващ сърцето”.  Представлява кварц, примесен с железен окис. Цветът му бива: млечно-бял до млечно оранжев, през червен до керемиден. Блясък-стъклен.
Полезен за ВСИЧКИ зодиакални знаци, но особено много за Дева и Близнаци.
Влияе на трите най-ниски (физически) чакри, в зависимост от нюансите на цвета.

Червеният – на базисната чакра;
Оранжевият - на полова чакра;
Най-светлият – на чакрата на слънчевия сплит.  

Мистически свойства:
Карнеолът придава на своите притежатели спокойствие и мъжественост и събужда в тях чувствата на симпатия и обич, затова смятат карнеола за щастлив камък, предпазващ от спорове, кавги и конфликти. Улеснява разбирателството, семейното щастие, засилва волята, помага срещу гняв, завист и ревност.

Лечебни свойства:
Повишава имунитета, спира кървотечения, лекува главоболие, сърдечно-съдови заболявания, подобрява състава на кръвта.

Спира кръвотеченията, съдейства за бързото излекуване на язви и рани. По време на Втората световна война е било открито, че някои видове сердолик притежават слаба радиоактивност, която способства за бързото зарастване на неголеми рани. Подобно лечение се прилагало още преди войната в някои московски клиники, а по време на войната -в сибирските болници.

Сердоликът укрепва зъбите, премахва кървенето на венците, предотвратява натрупването на зъбен камък, пожълтяването на зъбите и премахва лошия дъх от устата. При главоболие оранжев сердолик се поставя на главата в акупунктурните точки или върху затворени клепачи.

Червеният регулира менструационния цикъл, повишава либидото. Лекува импотентност.
Помага при заболявания на кръвта и сърдечно-съдовата система, (анемия, хипертония, аритмия). В древна Европа прах от сердолик, разтворен във вино се е пиел при аритмия, хипертония, главоболие и нарушение на слуха. Подобрява кръвообращението, спира вътрешни кръвоизливи, очиства черния дроб. Осъществява взаимовръзката между сърцето и бъбреците, усилва кръвотока, сърцето работи по-ритмично, увеличава се честотата на сърдечните съкращения, органите получават по-голямо количество кръв. Отстранява застойните явления в кръвта и лимфата. Влиянието върху бъбреците помага за очистването на шлаките за сметка на увеличения бъбречен кръвоток, при което протича меко и равномерно очистване на останалите системи в организма. Успешно се прилага при атеросклероза, т.к. неговите енергии не повишават артериалното налягане, докато същевременно предотвратява отлагането на холестерин по стените на кръвоносните съдове.  Подобрява състава на кръвта.
Топъл сердолик, поставен върху пъпа рязко снижава напрежението и стреса.
Гердан от сердолик се препоръчва за облегчаване на симптомите при базедова болест, инфекциозни заболявания, сепсис, малария, бронхиална астма, треска, болки в гръбначния стълб и най-вече в кръста, ревматизъм. При увеличение на далака.

Талисмани и амулети

В древна Гърция от сердолик изработвали сватбените халки. В древна Русия се е носел като любовен талисман.Източните народи го използвали като амулет за защита срещу завист, коварство и интриги на недоброжелатели. Гъркините носели млечно-белия сердолик за подобряване състоянието на кожата и зъбите. Египтяните изработвали токи на колани от сердолик и го носели близко до половата и пъпната чакра.
В качеството си на талисман се използвал за привличане на изобилието и повишаване на потентността.

При продължително носене предпазва от финансово разоряване: „Ръка, която  носи сердолик – никога няма да обеднее”. Стиснатите хора не трябва да носят сердолик.

Сердолик е подходящ талисман за скулпторите, търговците и занаятчиите.
Много бързо очиства организма от отрицателните енергии и на човек започва да му върви. Създава около себе си широко оздравяващо поле.
Обикновено се носи на безименния пръст в сребро.
Сердоликът надминава по своите лечебни свойства кехлибара.

*

Nebesna

« Отговор #233 -: Февруари 06, 2010, 06:20:12 pm »
Това е камък с много силно лечебно действие. Руснаците са го изследвали специално. Имах гривна, но я счупих и сега ще си търся нещо по-подходящо, че нещо не мога да понасям гривни, които не са пластични.

Някои лечебни техники:
Руски специалисти съветват при синузит, отоци, абсцеси, зъбни болки, грануломи, остри респираторни инфекции, натъртвания, абсцеси, циреи, няколко парченца сердолик да се поставят на пътя на нагрят поток с въздух (печка или вентилатор) на 20 см от болния участък в течение на 2-3 минути. Няколко такива сеанса дават поразителни резултати.

http://www.ultra-ray.com/crystals/serdolik.htm

(„Институт безопасного развития человечества”)
По време на Втората световна война сердоликотерапията на проф. Е.Бадигина широко се използвала в сибирските военни болници. Сердоликът с успех е замествал антибиотиците, които тогава са липсвали: Камък с тегло 30 гр. поставяли на открита рана за 5 минути 2 пъти дневно. Или в прибор, състоящ се от вентилатор с горещ въздух и метална тръба, в която е поставен минерала (на пътя на горещата струя). Нагрявали минерала на разстояние 0,5-1 мм от раненото място.
От 433 болни с открити рани, пълно заздравяване се наблюдавало у 278 след 1 курс лечение, в 112 – след 2 курса. Без ефект – само в 5 случая.

*

Helo

« Отговор #234 -: Февруари 06, 2010, 06:21:49 pm »

ахата е основния камък на мерка.
писателите ,трябва да носят аметист,гранат ,сапфир,шпинел,авантюрин и турмалин.
за ,да планираш целите си Хело , това са камъните:
адулар ,калцид,хематит,содалит,топаз и турмалин.

пожелавам ти успех!

Благодаря!

Може би ще заложа на аметиста, защото съчетава качествата на Близнаци и това, че засилва интуицията. Това си избрах.  :blink: ;)

Аметистът изглежда няма отрицателни качества. Другите камъни имат такива.

А според вас дали този камък може да навреди някак, особено, ако се носи по-дълго?

Всъщност, зеленият турмалин също е хубав и изглежда полезен.  ;D

Според старинните вярвания турмалинът е духовен, развиващ творческите способности камък. Червеният винаги се е смятал за талисман на художниците, зеленият - за покровител на творческите личности, а черният – за вещерски камък. Астролозите го препоръчват на родените под знака на Риби.

Моят Меркурий е в тригон с Нептун, тъй че може и да ми е от полза.  :rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 06:26:59 pm от Hi »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #235 -: Февруари 06, 2010, 06:27:38 pm »
Според вас дали кой да е вид камък, подходящ за зодия Близнаци, би помогнал за акцентиране върху писателски талант?

А защо трябва да се търси връзка със знака Близнаци?
За писателска и преподавателска дейност по-скоро ще трябва да се активира енергията на Юпитер и Меркурий.
Меркурий в сидералния Овен няма никакви достойнства, както и в Скорпион, доколкото се намира в знак на неприятел.
Докато Юпитер при теб по сидерал се намира в собствен знак /Стрелец/ в 3 дом заедно с Луната, хвърля аспект към Меркурий и Венера в 7 дом, като при това участва в две благоприятни йоги - Гаджа Кесари йога и Хамса йога, затова би могла да подчертаеш влиянието на Юпитер в картата си.
За камъни на Юпитер се считат жълтият сапфир и жълтият топаз. Също така можеш да носиш златисти цветове, жълто, оранжево, като избягваш тъмните и червените, които допълнително ще подчертаят влиянието на двете тамасични планети, разположени в знака на Асцендента - Марс и Сатурн.

И все пак е препоръчително да не се прекалява с допълнителното активиране на Юпитер, тъй като при АС Везни и Телец /по сидерал/ той се счита за не чак толкова благоприятна планета, макар че остава да бъде естествен бенефик.
Положителните му качества са радост, оптимизъм, творчество и разум. Във връзка с Меркурий и Луната /двете планети управляват разума/ може да даде писателски, преподавателски талант или афинитет към астрологията, към хуманитарните науки. Във връзка с Луната и Венера - поетично слово.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #236 -: Февруари 06, 2010, 06:30:10 pm »

Единственият лош аспект на моят Меркурий е опозицията с Плутон, ама мисля, че те като цяло работят заедно при мен. Нали ще пиша на Плутонова тематика - дали това, че са в опозиция би навредило, при усилване на Меркурий?  :unsure:

"Първо трябва да се разгледа обстойно картата от гледна точка на индийската астрология..."

Мисля, че това посочих изрично, като стана въпрос за Аюрведа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #237 -: Февруари 06, 2010, 06:30:26 pm »

Дърво на Хармонията (Карнеол)

Това прекрасно дърво с “листа” от карнеол не само ще украси дома Ви, но и ще донесе в него много хармония и любов. Дървото от Карнеол олицетворява Семейното Единство и Почтеността и символизира силата и красотата на Земята. Приписват му способността да подтиква към действие, да тушира конфликтите и да разпръсква гнева, като създава чувство на удовлетворение.
Вярва се, че десетките късчета Карнеол по клонките носят на своите стопани спокойствие и хладнокръвие, стимулират хармонията, събуждат чувства на симпатия и обич.
Чудесен камък за защита на дома, успокояващ гнева, утешаващ скръбта, възвисяващ душата. Карнеолът съдейства за постигане на целите чрез съсредоточеност. Карнеолът поощрява хармонията, творчеството и самочувствието.
Алхимиците в Европа го наричали “Камък на поетите”. Почитали го като щастлив, “весел” и лечебен камък, предпазващ от кавги и спорове, успокояващ болести и треска, регулиращ кръвообращението при жените. Някои смятат, че помага и при импотентност, защото основното му качество е способността за укрепване.
Може да поставите дъвото в семейната спланя, във всекидневната или в сектора на Брака.

*

Nebesna

« Отговор #238 -: Февруари 06, 2010, 06:32:55 pm »

Може би ще заложа на аметиста, защото съчетава качествата на Близнаци и това, че засилва интуицията. Това си избрах.  :blink: ;)
Аметистът изглежда няма отрицателни качества. Другите камъни имат такива.

А според вас дали този камък може да навреди някак, особено, ако се носи по-дълго?

Всъщност, зеленият турмалин също е хубав и изглежда полезен.  ;D

Според старинните вярвания турмалинът е духовен, развиващ творческите способности камък. Червеният винаги се е смятал за талисман на художниците, зеленият - за покровител на творческите личности, а черният – за вещерски камък. Астролозите го препоръчват на родените под знака на Риби.

Моят Меркурий е в тригон с Нептун, тъй че може и да ми е от полза.  :rolleyes:

Аметистът е интровертен камък и ще бъде подходящ, ако искаш да се изолираш, но ако искаш да си развиваш комуникативността и любознателността не е най-подходящия камък. Аметистът е подходящ ако искаш да се обърнеш навътре към себе си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #239 -: Февруари 06, 2010, 06:37:10 pm »
хЕЛО, твоя камък е изумруд. скъпоцинния .
полускъпоценните са:всички разновидности на ахата.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците