Синастрията с неговите планети във вътрешния кръг, моите - във външния.
Стела виждам няколко много подобни модела с моята връзка в момента, явно Венерите ни в Риби нещо преживяват.... (и "моят" е с въздушно Слънце - Везни и водна Луна - Скорпион, съседни знаци, и аз по натал като теб - имам Сатурн във воден знак - винаги емоциите ми се е налагало да ги ограничавам...). При мен светилата не са в съвпад, но Луна подчинена на Слънцето - определено все бутам да съм самостоятелна и независима. При твоя италианец - силни Везни (асц) и скорпион - търсене на емоции, преживявания и нужда от партньор. Но за мен най-доброто в картата на италианеца е Сатурн на трон, че има планета в Козирог, Козирогът е решителен и обича нещата да са ясни. Ще фиксира водната Луна. Това, което мога да ти кажа със сигурност (и би трябвало да си го наблюдавала при бившия си мъж) мъжете с водна Луна следват, трудно "включват", мечтатели са, но ако веднъж ги насочиш в правилната посока и започнат да желаят нещо, трудно можеш да си спреш. МНОГО е хубаво, че имате тригон на Слънцата, и тригон на Юпитер, също ми харесва, че той има Марс и Венера в Лъв - има увереност в себе си, която добре ще кореспондира с твоята независимост и огнен асцендент.
Ти имаш Плутон и Уран в 9 дом, имаш и Юпитер в Рак (връзка - дом чужбина), Нептун ти е в 11 дом, но до колкото виждам в знака на 12 дом (Скорпион), ако го харесаш Италианеца, не му мисли, взимай решението и действай, защото той с тази Луна в рак е на емоции, на моменти, кардинален воден знак, ...Само Сатурн от среща го спасява (а и Слънцето в Близнаци не е от най-решителните, добре е, че има лични планети в Лъв).
И от опит Венера в Риби - можеш с всяка култура, човек, и т.н. да се разбереш и да се чувстваш добре. А и Венера в Риби, ще се разбере с Луна в Рак. Ще намерите достатъчно романтика в отношенията си.
При
мен , момчето, с което съм сега е повтарящ се модел на момче, с което съм била
преди, и много неща някак ми светнаха в главата (точно Венера в ретро ги изведе тези неща на преден план). Може и за това да ти се случва тази ситуация, това да е повтарящ се модел, за да вземеш друго решение. Аз много съжалявах за предишния си възлюбен, но сега осъзнах, че е било неизбежно да се разделим. Със сегашния някой неща са много добре, други не, и Слънцето ми и Луната ми не са доволни от него, Венера обаче си го харесва и може би, ще взема решението все пак да се бракувам (не съм на 20). Обаче за моят на 100% съм сигурна, че ще ми изневерява. Той просто е такъв - всяка жена му е интересна и все още е много млад. А ще има кариера и ще има МНОГО жени около себе си. Но това, не означава, че няма да си живея добре с него и че ще му дам развод (но ще трябва да се правя на идиот и да си минавам през достойнството и да търпя някакви девойчета да се възползват от "продукт" създаден от мен - буквално...). Но той има качества, има интелект, ще направи това, което поискам от него.
Поне астролозите знаем бракът е социален договор, не е любов, и ние можем да бъдем една "бляскава социална двойка", въпреки отклоненията на душите (което е неизбежно). Но водната мъжка Луна приема всичко, което и се каже и и се повтори 4-5 пъти. МНОГО са лесни за внушение и много впечатлителни.
Бих се радвала да напишеш ти как ги усещаш нещата. И в последствие да не ни забравиш от Италия и да дадеш обратна връзка.