Марса в 10 във везни е в квадрат с Юпи в рак в 8 дом - не изявява така агресията си, а се опитва да я сурне навътре за да не нарани другите,
Ццц! Ни позна! Тоз аспект е скандалджийски....ама до дупка, докато не възтържествува справедливостта. Марс във Везни в квадрат с Юпитер е готов да води междуособни войни в името на рода и на "велика кауза"....Но аз бях такава в юношеските си години и съм го надскочила това. Отдавам го на тригона на Марс със Слънцето, който ми позволява да сублимирам марсовата енергия, насочвайки я в проекти, които си заслужават - разбирай "практични". Изводът, който си извадих от проработката на този аспект беше: "Не води битки, които не можеш да доведеш докрай, т.е. да им посветиш живота си или такива, от които не можеш да извлечеш практически резултат. Само ще загубиш ценна енергия". Другият аспект, който ми подволи да сублимирам квадратурата е тригонът на Юпитер със Сатурн. Юпитер управлява асцендента, а тригонът със Сатурн ме прави сдържан и пресметлив стратег. Този аспект дава баланс между разширяването на хоризонтите и практическите възможности за постигането на целите.
а мекият изказ е по Мерка в рибите
по-лесно и е да се изкаже меко, отколкото да се юрне ургулешката...
Тук си права. Познавам хора със съвпад на Мерукрий и Венера в Риби - при това зодия Овен, при това мъже. Имат точно същата мекота, любезност и тактичност във вербалната комуникация, чак да не повярваш.
Но Венера при мен е много важна, не само защото управлява МЦ и Марс в 10-ти дом. Тя управлява и СЛВ в Телец и е в секстил с него, и в тригон с ЮЛВ. Същевременно Венера прави квадрат с Асцендента. За мен Венера е ключова планета, която ми помага да "свържа" възлите и да намеря посоката в своето духовно пътуване. Установих, че съм щастлива, поради факта, че най-високата точка в моя живот (МЦ) се управлява от планетата-управител на СЛВ в 5-ти дом. Щастлива съм, когато работата ми доставя удоволствие и създава условия за творчество, а също и че съм успявала да съчетавам кариерата с грижата за детето си......да е жива и здрава свекърва ми, че и тя се символизира от 10-ти дом.