Здравей Гост

Ранено Слънце-изява и проработка

• 377 Отговора
  • 52519 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Ранено Слънце-изява и проработка
« Отговор #360 -: Декември 07, 2011, 06:18:13 pm »
О, да Огнените Слънца са по БЛЯСЪКА и ДРАМАТА...  :P ;D нищо не може да ги засенчи. Доста повече харесвам хората с огнен асцендент, някак вече го няма това доказване и състезание, както при Слънцата.

Иначе по дефиниция и моето Слънце е слабо - упр Сатурн. Често съм забелязала, че когато размишлявам и се опитвам да комуникирам с другите хора, те решават, че съм неуверена и се оправдавам, а аз просто търся най-доброто решение и се опитвам да съм обективна. Това тяхно "пренебрежение" в последствие "наказвам" като си измисля някакви властови модели, така, че аз да контролирам реално ситуацията, независимо кой е на сцената. Това е защитна реакция обаче. Когато комуникирам с разумни хора, не се налага да правя такива неща.   
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #361 -: Декември 07, 2011, 06:45:30 pm »
Ако съм те разбрала правилно Thunder, значи Ан и Стела са прави - Луната ти е проблемът, че не харесва Слънцето. :)

Еми кое да му харесва.  ;D Добротата и разбирането към хората, които после минават върху тебе като товрани влакове ли?  ;D Или безкрайната толерантност?  ;D Или стремежа му да оправя чужди проблеми за своя сметка?  ;D Безкрайното мълчание, докато ти се качат на главата и не колабираш?  ;D Особено последното, много време съм си мълчала за много неща, била съм много отворена, много съм вземала присърце проблемите на хората, но респект и уважение съм получила като спрях да го правя. Това за мен са качества, които много широко се промотират в съвременния свят в цел да има балами, които да вземат да раздават от тях.  :rolleyes: Това му е силата на това Слънце, после ще го превъзнасят, ще го дават за пример, но в живота си си останал инструмент на другите. Просто съм направила съзнателния избор, че отказвам да съм това.  :unsure: Отказвам да съм "жената с хубавата спретната къщурка, която прави много хубави сладкиши и ако отидеш у тях, ще ти даде да си хапнеш и да си изплачеш болките на рамото й". От това спечелих само хора, които идват за това, източват каквото могат и после си тръгват с усмивка и "мерси". Ми "мерси" ми сгрява душата за през деня, но в един по-далечен план,  "мерси ти за мерсито, но не върши работа". Няма да си там, когато имам нужда, няма да ми дадеш това, от което имам нужда. Това е другия проблем, отказвам да се поставям под широка зависимост от другите хора, когато мога да я редуцирам.
Иначе за огнените Слънца казвате, че са драматични, но едно слънце в Овен като му прекалиш с търпението и се ядоса, няма да си замълчи, ще ти зашие два шамара и другия път да знаеш. Лъва и той изобщо няма да търпи. Стрелеца ще ти се усмихне насреща и ще ти каже всичко, което си мисли за теб, включително ако си мисли, че си долен човек и за нищо не ставаш.
Естествено, че знам, че всяка позиция си има предимствата и недостатъците. Просто предпочитам "недостатъците" ми да бяха темерутизма пред света, да кажем и едно по-развито чувство на това да пазиш своето.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #362 -: Декември 07, 2011, 06:50:56 pm »

Еми кое да му харесва.  ;D Добротата и разбирането към хората, които после минават върху тебе като товрани влакове ли?  ;D Или безкрайната толерантност?  ;D Или стремежа му да оправя чужди проблеми за своя сметка?  ;D Безкрайното мълчание, докато ти се качат на главата и не колабираш?  ;D Особено последното, много време съм си мълчала за много неща, била съм много отворена, много съм вземала присърце проблемите на хората, но респект и уважение съм получила като спрях да го правя. Това за мен са качества, които много широко се промотират в съвременния свят в цел да има балами, които да вземат да раздават от тях.  :rolleyes: Това му е силата на това Слънце, после ще го превъзнасят, ще го дават за пример, но в живота си си останал инструмент на другите. Просто съм направила съзнателния избор, че отказвам да съм това.  :unsure: Отказвам да съм "жената с хубавата спретната къщурка, която прави много хубави сладкиши и ако отидеш у тях, ще ти даде да си хапнеш и да си изплачеш болките на рамото й". От това спечелих само хора, които идват за това, източват каквото могат и после си тръгват с усмивка и "мерси". Ми "мерси" ми сгрява душата за през деня, но в един по-далечен план,  "мерси ти за мерсито, но не върши работа". Няма да си там, когато имам нужда, няма да ми дадеш това, от което имам нужда. Това е другия проблем, отказвам да се поставям под широка зависимост от другите хора, когато мога да я редуцирам.
Иначе за огнените Слънца казвате, че са драматични, но едно слънце в Овен като му прекалиш с търпението и се ядоса, няма да си замълчи, ще ти зашие два шамара и другия път да знаеш. Лъва и той изобщо няма да търпи. Стрелеца ще ти се усмихне насреща и ще ти каже всичко, което си мисли за теб, включително ако си мисли, че си долен човек и за нищо не ставаш.
Естествено, че знам, че всяка позиция си има предимствата и недостатъците. Просто предпочитам "недостатъците" ми да бяха темерутизма пред света, да кажем и едно по-развито чувство на това да пазиш своето.  ;D

Аааа, ракът пази своето. не съм убедена, че се раздава безгранично.  Аз съм с асцендент в Стрелец с Юпитер в Рак
Знаеш ли, струва ми се , че сте твърде черногледи Раците. Много се презастраховате, повече от необходимото - много брони, много защити. Това ви пречи да напредвате по-бързо отколкото ви се иска. но всеки си има своята орис и всяка зодия е необходима част от цялото.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #363 -: Декември 07, 2011, 07:16:06 pm »
Зависи на какво ниво се обработва слънцето от самия представител на зодията.  :blink:
За черногледство - има го този момент, но не бием Скорпионите.  ;D Рибите с техните розови очила развалиха тука черногледия триплицит.  ;D ;D
За броните и защитите, има ги, наистина много лостове, много ръчки, много нещо, но без черупка какво си - гол охлюв, на нищо не приличаш, затова си ходим облечени, че иначе само да подухне вятър и някоя прашинка да попадне в това, което е под черупката, много ранява, дори и нещо дребно да е.
За мен това колко даваш е свързано с това колко обичаш.  :blink: Като аспект на ранено Слънце от Нептун, склонна съм, по-скоро бях, да вярвам в добрината на хората, да ги обичам, като цяло, в един шриок смисъл - както обичам природата, животните, планетата, всичко, което ме заобикаля. Трябва да обичаш, за да има смисъл - не нещо, всичко. Така иска Слънцето. И когато обичаш, нали, даваш от себе си, влагаш по малко от себе си, за всеки един, който е дошъл, помолил е. Молят ме за еднократни, уж непериодични жестове, така, на доброта, солидарност и ги получават. Еднократния жест нищо не струва. Въпроса е че в един момент са се натрупали много хора, много еднократни жестчета, а срещу теб няма никой, който да иска да ти ги върне. Това е, което мен ме е изцедило и наранило. И тук беше права АН, която спомена, че става въпрос за множество малки, но редовно повтарящи се ранявания. В добрия случай съм получавала една усмивка, едно мерси и после, айде, пътя. В лошия на добротата ми са отвръщали с някаква отявлена завист към възможностите ми, която се прояви с агресивно поведение, което съм търпяла години наред.  :angry: С тая любов в широк смисъл Слънцето ми си е подписа присъдата за вечно отритване от Луната.
А лостовете, инстинктите за съхранение, за които говориш, те по-скоро са когато обичаш конкретен човек. Обичаш го специално, в тесния смисъл на думата. Когато знаеш че като му се дадеш веднъж, това значи да му дадеш в ръцете пълномощното да те унищожи само с един жест. Този човек, за който би дал ВСИЧКО или много голяма част от всичко, което имаш. Било то приятел, било то любим/а ... затова толкова време подбираме.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #364 -: Декември 07, 2011, 07:21:57 pm »
Зависи на какво ниво се обработва слънцето от самия представител на зодията.  :blink:
За черногледство - има го този момент, но не бием Скорпионите.  ;D Рибите с техните розови очила развалиха тука черногледия триплицит.
  ;D ;D

Абе, не съм много убедена, че Рибките са с розови очила. песимисти са си всичките водни знаци. Имам з планетки в Риби, в т.ч. Венера в екзалтация, но ми е даден оптимистичен асцендент. Не можех да търпя мрънкането и песимизма на мъжа ми - Негово Слънце в Риби в съвпад с рождената ми Венера и в квадрат с Асцендента ми в Стрелец. Рибите са си мрънкала.

Скорпионите ме кефят с дълбочината, до която могат да достигнат. Те се отличават със завиден стоицизъм, те сами проверяват докъде могат да стигнат, предизвикват и изпитват себе си и в повечето случаи печелят битката със самите себе си. Раците и Рибите не се отличават с такава издържливост. Изпитвам страхопочитание пред Скорпиона.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #365 -: Декември 07, 2011, 07:23:52 pm »

А лостовете, инстинктите за съхранение, за които говориш, те по-скоро са когато обичаш конкретен човек. Обичаш го специално, в тесния смисъл на думата. Когато знаеш че като му се дадеш веднъж, това значи да му дадеш в ръцете пълномощното да те унищожи само с един жест[/size]. :blink:

Хахаха, това ме разби.

*

Stella

• 7765
« Отговор #366 -: Декември 07, 2011, 07:32:05 pm »
Трябва да обичаш, за да има смисъл - не нещо, всичко. Така иска Слънцето. И когато обичаш, нали, даваш от себе си, влагаш по малко от себе си, за всеки един, който е дошъл, помолил е. Молят ме за еднократни, уж непериодични жестове, така, на доброта, солидарност и ги получават. Еднократния жест нищо не струва. Въпроса е че в един момент са се натрупали много хора, много еднократни жестчета, а срещу теб няма никой, който да иска да ти ги върне. Това е, което мен ме е изцедило и наранило.
 :blink:

Ми, не зная какво да ти кажа, освен думите на Майка Тереза :

"Хората са неразумни, нелогични и егоистични,
въпреки това, обичай ги.

Когато вършиш добро, ще ти припишат егоистични мотиви и задни мисли,
въпреки това, прави добро.

Когато имаш успехи, печелиш фалшиви приятели и истински врагове,
въпреки това, имай успехи.

Честността и откритостта те правят уязвим,
въпреки това, бъди честен и открит."

« Отговор #367 -: Декември 07, 2011, 07:40:06 pm »
То на Рибките зависи от Нептуна им много май - къде ще е поставен, как ще е аспектиран - може да има оптимистична риба, може да има песимистична Риба, но реалистична Риба (говоря без компенсации откъм, да кажем земя, въздух, нещо), надали.  ;D

Иначе за Скорпионите си права че наистина заслужават възхищение с издържливостта си и като цяло, силния си характер. Имам удоволствието да познавам такива хора, да ги наричам близки, и то все попадам на някакви със стелиуми там, да кажем и просто знам колко наистина остава скрито за околните хора - скорпионите, не знам - сигурно няма и 10% да предават това, което всъщност се случва. Да си им близък значи да имаш правото да видиш под тези 10% и казах това за песимизма, защото когато Скорпионът те пропусне на едно по-дълбоко ниво, зад иначе завидния стоицизъм и ти покаже страховете си ... просто моето количество песимизъм изглежда оптимистично малко. А съм РакоКозирог, с ац. Дева, определено не съм човек със заложена оптимистична формула.  ;D

За думите на Майка Тереза, чела съм ги, но наистина повече нямам не толкова духовната сила, колкото желанието да се оповавам на това. Определено гледам много по-скептично на нещата и си правя сметка кой заслужава помощта и добротата ми, и кой - не. В крайна сметка, искам да бъда човек-творец, не само като добър литературен език, но и творец на делата си, на душевността си и ще дам парченце от себе си само там, за където имам стабилни доказателства, че ще има още творение.  :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #368 -: Декември 07, 2011, 07:44:31 pm »
ThunderGoddess, отдавна не бях чела постове, които да ме забавляват толкова  :blink: това умение да се дистанцираш от себе си и така цветисто и с чувство за хумор да си направиш такава дисекция направо ме разби...:) тази обективност и умението да погледнеш на себе си отстрани да не ти идва от Уран ? аз, като един Овен, не съм голям фен на Раците, но да не забравяме, че са кардинален знак. хич не са за подценяване. пък и водата, както и да си говорим е най-силната стихия.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #369 -: Декември 07, 2011, 07:55:02 pm »
За черногледство - има го този момент, но не бием Скорпионите.  ;D Рибите с техните розови очила развалиха тука черногледия триплицит.  ;D ;D
За броните и защитите, има ги, наистина много лостове, много ръчки, много нещо, но без черупка какво си - гол охлюв, на нищо не приличаш, затова си ходим облечени, че иначе само да подухне вятър и някоя прашинка да попадне в това, което е под черупката, много ранява, дори и нещо дребно да е.
За мен това колко даваш е свързано с това колко обичаш.  :blink: Като аспект на ранено Слънце от Нептун, склонна съм, по-скоро бях, да вярвам в добрината на хората, да ги обичам, като цяло, в един шриок смисъл - както обичам природата, животните, планетата, всичко, което ме заобикаля. Трябва да обичаш, за да има смисъл - не нещо, всичко. Така иска Слънцето. И когато обичаш, нали, даваш от себе си, влагаш по малко от себе си, за всеки един, който е дошъл, помолил е. Молят ме за еднократни, уж непериодични жестове, така, на доброта, солидарност и ги получават. Еднократния жест нищо не струва. Въпроса е че в един момент са се натрупали много хора, много еднократни жестчета, а срещу теб няма никой, който да иска да ти ги върне. Това е, което мен ме е изцедило и наранило. И тук беше права АН, която спомена, че става въпрос за множество малки, но редовно повтарящи се ранявания. В добрия случай съм получавала една усмивка, едно мерси и после, айде, пътя. В лошия на добротата ми са отвръщали с някаква отявлена завист към възможностите ми, която се прояви с агресивно поведение, което съм търпяла години наред.  :angry: С тая любов в широк смисъл Слънцето ми си е подписа присъдата за вечно отритване от Луната.
А лостовете, инстинктите за съхранение, за които говориш, те по-скоро са когато обичаш конкретен човек. Обичаш го специално, в тесния смисъл на думата. Когато знаеш че като му се дадеш веднъж, това значи да му дадеш в ръцете пълномощното да те унищожи само с един жест. Този човек, за който би дал ВСИЧКО или много голяма част от всичко, което имаш. Било то приятел, било то любим/а ... затова толкова време подбираме.  :blink:

Със или без наранено Слънце от Нептун мисля,че 90% от хората на твоите години виждат и са виждали всичко около тях в "розово"-това все пак е периода на Венера. :P...Слънцето иска едно-да го изявиш и да му се възхищаваш-как,нека всеки сам си избере и доколото може. ;)

Слънце в Риби иска да го съжаляват - тогава разцъфтява.
Пасивни и песимистични - това са рибите. Живяла съм с мъж Риби 13 години.
Иначе на високо ниво могат да бъдат много състрадателни, но няма ли подчертана земя в хороскопа, ще си останете само с мокрите кърпички и никаква практична подкрепа. Имам 3 планети в Риби и голям воден тригон, така че съм ги опознала водните знаци до болка, а не само на книга. И пак заради 5-тте планети във водни знаци имам непреодолима нужда от емпатията на водните. Никой друг не може да ми я даде.

« Отговор #370 -: Декември 07, 2011, 08:32:18 pm »
Пешън, ако това ми е било периода на Венерата, ще помоля някой във форума с разрешително за огнестрелно оръжие да е така добър да ми услужи.   :57: Сатурн е бил така добър през годините още от малка да ме научи, че дядо Коледа не съществува, после че от розови очила няма смисъл. После ми заяви, че ще подаде оставка, ако си позволя каквито и да е било отношения с представители на срещуположния пол, които да не свършат със сватба.  :unsure: Така че не мога да се похваля с много постижения в тази сфера. Венерата ми - кръвта й кипи, мале, мале Лъвица в Стрелеческа декада и Овенска дуода, но другото е:  :bedtime2: :bedtime2: :bedtime2: :bedtime2: Другото, което е, че за всяка евентуална грешка ме гони злобна дева-асцендент-убиец и определено след няколко срещи с този ядосан аспект от себе си реших да се замислям повече над нещата.  :o

Иначе Grace ... не знам дали е Уран. Принципно като натален не ми е силен, но тоя, транзитния е факт че сега прави засилка и след това ще ми оквадрати живота.  :o Далечен ми е още квадрата със Слънцето, не го усещам много, но може да ми влияе на някакво подсъзнателно ниво.  Всъщност ...  :rolleyes: може да не е много зле.  :rolleyes: Имам Сатурн във Водолей, Уран в Козирог.  :rolleyes: Това си е пак взаимна рецепция, нали, нищо че се движат малко бавно.  ;D ;D Иначе благодаря ти за думите, за мен самоанализът е доста ценно качество, пък и анализът на другите, трябва ти цял живот, пък ако не гледам на нещата с хумор, имам тенденцията да се ядосвам и да си пиля нервите. Все е едно от двете, така че предпочитам по-скоро да ги обръщам на смях, тъй като нищо фатално не е станало, всичко се оправя и така.  :blink:

« Отговор #371 -: Декември 07, 2011, 08:40:49 pm »
Пешън, я кажи къде е този куражлийски огън - в Овен ли има нещо, или в Лъв. По-скоро Овенско ми звучи това, което казваш.  :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #372 -: Декември 07, 2011, 08:55:15 pm »
Цитат
Слънце в Риби иска да го съжаляват - тогава разцъфтява.
Пасивни и песимистични - това са рибите. Живяла съм с мъж Риби 13 години.
Иначе на високо ниво могат да бъдат много състрадателни, но няма ли подчертана земя в хороскопа, ще си останете само с мокрите кърпички и никаква практична подкрепа. Имам 3 планети в Риби и голям воден тригон, така че съм ги опознала водните знаци до болка, а не само на книга.
Цитат

на мен ми звучи като доста точно определение за рибите. и моите впечатления са такива. не говорим за изключенията, а за класическата характеристика. според мен на никой не му е лесно с Нептун, но на един типаж с преобладаващи Плутон/ Сатурн характеристики, направо му е .." пълна мъгла.." Точното определение е - "уязвим и беззащитен". Сатурн обича да е наясно, Плутон обича да има контрол. Е, как да се защитиш от нещо, дето нямаш представа какво е. На всичкото отгоре Нептун е такъв омайник, отнася те в рая, но...като се събудиш... :blink:

« Отговор #373 -: Декември 07, 2011, 08:56:53 pm »
Ми те са ти опържили Рибата на скара.  ;D ;D Според мен Stella по-скоро има предвид по-типични представители на Риби, които нито огъня, нито земята ги е спасила.  ;D ;D

« Отговор #374 -: Декември 07, 2011, 09:16:33 pm »
Слънце в Риби иска да го съжаляваш - за да му слугуваш,би казала моята дева на асц с много лепки от рибешкият дсц.
в момента в който ги проумееш от шаранчета стават пирани, но на тежката скорпи артилерия трудно удържат и не за дълго
плутон го умее това да вади всичките им тайни наяве и рибките вече не могат да омайват с очарование,защото е фалш и игра на поробване от тяхна страна
мудни , тежки гемии ,обичат да изкривяват реалността ,такава ,каквато подчинават на  личният интерес ,но всичко кръжи до три типажа спасител-жертва-тиранин
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #375 -: Декември 08, 2011, 01:00:22 pm »
  Имам ранено Слънце, връх, съответно и мидпойнт е на Венера и СЛВ /образуват конфигурация "КАМА"/, съответно е на 135 градуса от ЮЛВ, който се управлява от Слънцето, стелиума в Скорпион е на всякакви градуси, но не и на секстили. Единствения хубав тригон е с Лилит /което не се счита за добре пък/...и широк тригон със Сатурн. Иначе по авестийския статус Зетката ми показваше, че Слънцето ми е Анарета...Проработката не знам....като дете, Слънцето явно съм го усещала най-много - типично по козирожки бях мъдро дете, възрастен в тяло на дете....Но като поотрастнах, вече почнаха да се проявяват другите планети..Съзнателния си живот, усмирявах скорпионските енергии на Марс, Венера и Юпитер....и по този начин преработвах емоционалните си блокажи по Луна. Явно доста добре съм си преработила Луната, щото все по-лунно излъчване имам /по думите на няколко независими източника - за мое учудване/. Сега сигурно отново ще премина към Слънцето, сега му предстои последна шлифовка от Плутон, за да изкара наяве, това което сигурно самата и аз не предполагам....

« Отговор #376 -: Декември 08, 2011, 02:29:46 pm »
Моето Слънце е ранено от Уран- опозиция по оста 5-11 дом,съответно Телец-Скорпион

Характеризирам се като уравновесена личност но само в първия момент :PИзведнъж от някъде долетяват факсове на които трудно уддържам контрола.Естествено по аналогиите на дома значимите хора в моя живот се появяват изненадващо и неочаквано и също така си тръгват.По-често съм характеризирана като Водолей отколкото като Телец( Уран по трон на дом)а също и тригон на Уран с Луна :unsure:

*

Stella

• 7765
« Отговор #377 -: Декември 08, 2011, 02:54:47 pm »
Ми те са ти опържили Рибата на скара.  ;D ;D Според мен Stella по-скоро има предвид по-типични представители на Риби, които нито огъня, нито земята ги е спасила.  ;D ;D

Много точно си ме разбрала.
По принцип нептунианците не са по големите усилия. Те са нежни натури. Обичат да преминават плавно през живота, не са предприемачи и водачи - качества, които са присъщи на Слънцето по принцип.
Средностатическите Риби се тешат с кино, музика и вино, а по-даровитите имат дарба за поезия.
Но, най-голямата крайност на Нептун, която съм изследвала не е господството над Слънцето, а твърдите му аспекти с Меркурий.  Те много трудно се сублимират и приносителите им трудно се примиряват с истинската реалност. Обикновено избират да си отидат от този свят, защото той им се струва прекалено груб. Това е аспектът на самоубийците.

Моите светила са в квадрат с Нептун - това е аспект за аскепизъм - бягство от грубата реалност в света на илюзиите, мечтите и фантазиите. Ако нямах огненен асцендент и светила във 2-ри и Марс в 10-ти дом (все практични домове), щях да си остана сигурно един мечтател.