Много точно казано. Същото имах предвид и аз, но не ме разбраха.
Разбрах те

. Мисля, че понеже си от вождовете, ставаш понекогаш обект на преднамерено четене. Както и другите вождове тъдява междувпрочем. Човек има склонността да чете особено внимателно и между редовете онези, които признава за авторитети.
Бях ти приготвила един друг такъв визуален пример относно парадокса на 12-тия дом, и сега вече не смятам, че мястото му е в онази тема, затова с извинение към Синухе ще го пльосна тук. 12 дом всъщност е пространството точно над линията на хоризонта - мястото, където при подходящи метеорологични условия и в резултат на земната рефракция, се появяват явленията, известни като "миражи", фата моргана и т.н.. Това е сливане на физически образи и сенки, породени от пречупването на светлината върху земната повърхност, явления, при които изплуват размазани замъглени отражения на обекти, които са отвъд /под хоризонта /всъщност, чисто астрономически - в първи дом!/ и при нормални условия биха останали невидими.
Точно тази невъзможност за ясно виждане на обектите точно на линията на хоризонта според мен се отразява в аналогиите на 12-ти дом - едновременно дневен, но със значение на тайно, невидимо, невъзможно за осветляване.