Здравей Гост

Ранено Слънце-изява и проработка

• 377 Отговора
  • 52455 Прегледи
Re:Ранено Слънце-изява и проработка
« Отговор #100 -: Февруари 01, 2010, 08:10:22 am »
Добро утро на всички!За първи път пиша в този форум,провокирана от темата.А от доста време чета всеки ден с интерес.Моето слънчице е в стелиум в дева.
Луна на 4 градуса, Меркурий на 7,Уран на 11, Слънце на 13 и Плутон на 14. Отсреща е Сатурн в първия градус на риби.Ами, аз не си го усещам слънцето.Отъждествявам се в много по-голяма степен с асцендента си в стрелец или дори със съвпада си на марс и венера в рак, които са на к8.

*

Nebesna

« Отговор #101 -: Февруари 01, 2010, 08:44:51 am »
Добро утро на всички!За първи път пиша в този форум,провокирана от темата.А от доста време чета всеки ден с интерес.Моето слънчице е в стелиум в дева.
Луна на 4 градуса, Меркурий на 7,Уран на 11, Слънце на 13 и Плутон на 14. Отсреща е Сатурн в първия градус на риби.Ами, аз не си го усещам слънцето.Отъждествявам се в много по-голяма степен с асцендента си в стрелец или дори със съвпада си на марс и венера в рак, които са на к8.

Добро утро, ivsta !

*

nerealna

« Отговор #102 -: Февруари 01, 2010, 09:24:54 am »
Аз имам Слънце опозиция с уран. Слънцето упр. АСЦ и е в 10 дом, а уран упр. 7 и 8 дом и е в 4ти. Този аспект въпреки, че е напрегнат не го усещам като труден, поне до този момент в животам ми. Рано се отделих от родителите си и съм била винаги самостоятелна. Имам добра работа и хубаво семейство. Не знам как ще ми повлияе за вбъдеще тази опозиция ...

*

missKapriz

« Отговор #103 -: Февруари 01, 2010, 09:35:34 am »
Nerealna,чела съм,че напрегнат аспект слънце/уран дава проблеми със зрението.Ти иамш ли такива?

*

nerealna

« Отговор #104 -: Февруари 01, 2010, 09:36:40 am »
 ;D да, късогледство и астегматизъм. от ученичка нося лещи.

*

missKapriz

« Отговор #105 -: Февруари 01, 2010, 09:41:33 am »
При съвпад Слънце/Луна в коя от двте теми трябва да се пише

*

Veselin

« Отговор #106 -: Февруари 01, 2010, 09:43:28 am »
Аз имам съвпад Слънце - Уран и имам късогледство, нося очила още от 4-ти клас.
Искам да ви питам: имам точна опозиция Слънце (в 0 градуса и 34 мин. в Стрелец в 9 дом) - Хирон (в 0 градуса и 20 мин. в Близнаци в 3 дом). Това какво показва?

*

Nebesna

« Отговор #107 -: Февруари 01, 2010, 09:54:16 am »
Късогледството е от това, вероятно, че Уран винаги гледа надалеч, в бъдещето и "по-надалеч от носа си".

*

Veselin

« Отговор #108 -: Февруари 01, 2010, 10:00:51 am »
А за опозицията Слънце Хирон какво бихте казали от кармична гледна точка?

*

missKapriz

« Отговор #109 -: Февруари 01, 2010, 10:17:46 am »
Исках да променя поста,а го изтрих ;)
Веселин,питах дали имаш проблеми с братя,сестри,съседи,братовчеди,с комуниукацията/заекване,трудни отношения/...вс по 3 дом-нали там ти е хирон-Питам за постоянни проблеми,хронични,такива,които не са фатални,но са постоянни и досадни

*

Veselin

« Отговор #110 -: Февруари 01, 2010, 10:27:09 am »
Ами да, имам. Със съседите от много отдавна, най-вече защото те сплетничаха срещу майка ми. С баща ми не се разбирам много, а когато беше жива баба ми (неговата майка), тя живееше с нас, постоянно вдигаше скандали и се караше с майка ми и тя ходеше да говори глупости за майка ми пред съседите. Поради тази причина не се разбирам със съседите, с баба ми (Бог да я прости!) също не се разбирах добре поради същата причина.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #111 -: Февруари 01, 2010, 10:50:59 am »
Моето Слънце е в 26* в  :piscess: 6-ти дом   :opo:  29 *:plu:  :virgos:. Тъй като и  :moo: ми е в  :scorpios: май съм си повече Скорпион, отколкото Риби.  Баща ми беше много строг, но много го обичах.  Имала съм два три епизодични случая на насилие, от страна на мъже , но това май е от квадрата на Марс с Плутон. Засега Плутон го усещам с това, че имам способността да  си лекувам душата и сравнително бързо да излизам от кризите, предизвикани от тези случки.  Не съм жадна за власт, не обичам да командвам, много съм търпелива, обаче ако ме предизвикат , реакциите са много бърза и гневът ми изригва като вулкан, образно казано.
По линия на 6-ти -12ти дом , много обичам да си правя изследвания.  При появяването на някакъв симпом или болка в тялото, веднага отивам, правя каквото трябва, но междувременно докато ида да занеса резултатите съм нарисувала най-черната картина на болестта.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #112 -: Февруари 01, 2010, 10:58:59 am »
Да взема да попиша малко и тук. Няма да си местя постовете, те си имат контекста и "дискурса" на другото място.

Слънце във Везни четвърти дом съвпад Плутон, управлява втори, Плутон управлява 6-ти. Слънце във Везни е в падение и има онзи проблем, който споделих при Слънце на Асц. и Дсц. - трябва да се демонстрира, трябва да се бори да е, не може просто да е. Твърди се обикновено, че везнишките слънца са много сговорчиви, дипломатични и очарователни, че поставят на първо място другия и не могат да съществуват без партньорство. Според мен мотивацията им е дълбоко егоистична обаче - те не "ценят" другия, а се стремят да получат неговата "оценка" за себе си. Везнишкото слънце няма стабилна вътрешна система за самооценка, има нужда от външни жалони и огледала, за да структурира представата за собствения аз - това може да са наложени обществени норми за правилно, красиво, добро, може да са постигнатите обществени споразумения кое е правилно и кое не, може да са изискванията и нормите на групата (Сатурн екзалтира във Везни).
Плутон съвпад Слънце и Сатурн квадрат Слънце затормозяват допълнително това усещане за недостатъчност на вътрешно самочувствие, поражда комплекси и ниска самооценка. От друга страна Плутон не се задоволява с повърхностни, "обществено" приемливи определения на Аз-а и разколебава везнишката увереност, че щом другите са доволни и ни оценяват добре и сме най- ..... според техните критерии, това е достатъчен аргумент за нашата ценност, уникалност и характер.  Плутон не вярва на другите и не вярва на огледала и отражения. Той кара Слънцето да се самоопредели само след като е сигурно, че е осветлило и е наясно с най-дълбоките си страхове, с най-тайните си стремежи и с най-нелепите си комплекси. Когато е в четвърти дом, този съвпад се усеща и чисто събитийно, овъншнено още от ранна детска възраст посредством "гранични" случки и преживявания и предизвиква ранно съзряване, самостоятелност и независимост.
« Последна редакция: Март 25, 2010, 01:35:18 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #113 -: Февруари 01, 2010, 11:11:08 am »
Твърди се обикновено, че везнишките слънца са много сговорчиви, дипломатични и очарователни, че поставят на първо място другия и не могат да съществуват без партньорство. Според мен мотивацията им е дълбоко егоистична обаче - те не "ценят" другия, а се стремят да получат неговата "оценка" за себе си.

1) донякъде е така, но не съм съгласна с "егоистичната" оценка -везнишките слънца дори и кардинални са много зависими- съществуват чрез  "желанията" на другия и понеже минават през друг човек в нещата, които правят им трябва и чуждата оценка;
2)  ако има прераждане, то във везни се прераждат именно хора, които  нямат идея за партньорство- това имлипсва и трябва да се "научат" на изброеното от теб и най- често са поставени в "зависимост" от другите- зорлем да се учат
3) в близост с плутон и кофти аспекти-  всяко слънце се налага да се "нагажда" спрямо условията
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #114 -: Февруари 01, 2010, 01:45:35 pm »

Добре дошла,Ivsta!  :blink:

Като видях какво си написала,виждам че сигурно си родена на 6/9/1964-датата на майка ми.  ;D А аз се чудех защо тя не се занимава с астрология и то при условие,че стелиума е и в 3ти дом  :unsure: Но явно хороскопа и отразява мен,защото Плутон е управителя на 5ти,който е съвпад със Слънцето и Уран (наред с Мерк и Луна които са по-назад в Девата)

Така че недей скромничи като стелиумна Дева,включи АСЦ Стрелец и сподели как изразяваш това Слънце-в съпвад Уран/Плутон и опозе Сатурн.При майка ми знам как се е изразило и не е било никак леко.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #115 -: Февруари 01, 2010, 01:50:40 pm »
Аз имам съвпад Слънце - Уран и имам късогледство, нося очила още от 4-ти клас.
Искам да ви питам: имам точна опозиция Слънце (в 0 градуса и 34 мин. в Стрелец в 9 дом) - Хирон (в 0 градуса и 20 мин. в Близнаци в 3 дом). Това какво показва?

За Хироновите въпроси-към Хироновите теми,мястото не им е тук.

Аз имам упр на АСЦ-Меркурий  и К6 във Водолей под управлението на Уран и също имам късогледство.  :(  Уран ми е в секстил със Слънце,но не го броя за раняване. Но мисля че имам и паралел Слънце/Уран  :-\  Само да не се окаже,че и паралелите могат да раняват  :unsure:

Късогледството е от това, вероятно, че Уран винаги гледа надалеч, в бъдещето и "по-надалеч от носа си".

Ами едва ли.Късогледството е проблем при който се вижда само много наблизо,не и надалеч.А мисля че функцията виждане надалеч е по Юпитер,а виждането на непосредственото и най-близко-по Меркурий. При Уран виждането е през времето-в бъдещето,така както Сатурн-гледа към миналото.Това са две различни плоскости- при Юпитер/Меркурий това е пространството,при Уран/Сатурн-времето.   ;)

Извинявам се че не е по темата,но не ми идва на идея къде да го постна.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #116 -: Февруари 01, 2010, 01:56:12 pm »
Плутон съвпад Слънце и Сатурн квадрат Слънце затормозяват допълнително това усещане за недостатъчност на вътрешно самочувствие, поражда комплекси и ниска самооценка. От друга страна Плутон не се задоволява с повърхностни, "обществено" приемливи определения на Аз-а и разколебава везнишката увереност, че щом другите са доволни и ни оценяват добре и сме най- ..... според техните критерии, това е достатъчен аргумент за нашата ценност, уникалност и характер.  Плутон не вярва на другите и не вярва на огледала и отражения. Той кара Слънцето да се самоопредели само след като е сигурно, че е осветлило и е наясно с най-дълбоките си страхове, с най-тайните си стремежи и с най-нелепите си комплекси. Когато е в четвърти дом, този съвпад се усеща и чисто събитийно, овъншнено още от ранна детска възраст посредством "гранични" случки и преживявания и предизвиква ранно съзряване, самостоятелност и независимост.

Браво!  :clap:

Не само си го обяснила добре,но си и стигнала до определен дълбок пласт на изявата.Това явно е възможно само за тези които се самоопознават,чрез един раняващ Плутон (аз имам Слънце квадрат Плутон-Козирог/Везни и това което си описала важи едно към едно)  :72: Разбира се сценария зависи от домовете и от други фактори,но същината е сравнително сходна.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #117 -: Февруари 01, 2010, 02:00:47 pm »
2)  ако има прераждане, то във везни се прераждат именно хора, които  нямат идея за партньорство- това имлипсва и трябва да се "научат" на изброеното от теб и най- често са поставени в "зависимост" от другите- зорлем да се учат

Това го приемам само за СЛВ във Везни/7 дом,но не и за Слънце.А тези с ретро Венера (упр на СЛВ) вече може и да са започнали да усвояват и това да не е първото им запознаване с тази опитност.Но дори и тогава се учат,де.

Слънцето е блясъка-независимо къде,а във Везни то блести на социално ниво,чрез намесата си в обективни системи,чрез партньорството или заемането на обективна позиция. Всъщност падението на Слънцето във Везни може да се изразява и в това,че то няма право (за да функционира добре) да бъде субективно (Лъв,Овен) и авторитарно,то не трябва да проявява индивидуализъм като егоцентризъм,а колективизъм като форма на обективизъм.

*

Nebesna

« Отговор #118 -: Февруари 01, 2010, 02:16:15 pm »
Слънце опозиция Плутон -"Я не виноват". Наблюдавам тенденцията сред мои познати никога да не си признават грешките. Трудно признават, че имат и "тъмна страна".

*

elfidka

• 3129
« Отговор #119 -: Февруари 01, 2010, 02:31:54 pm »
Слънце опозиция Плутон -"Я не виноват". Наблюдавам тенденцията сред мои познати никога да не си признават грешките. Трудно признават, че имат и "тъмна страна".

Всички имаме тъмна страна, аз съм със съвпад Слънце Плутон и си го признавам без бой  ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!