Да взема да попиша малко и тук. Няма да си местя постовете, те си имат контекста и "дискурса" на другото място.
Слънце във Везни четвърти дом съвпад Плутон, управлява втори, Плутон управлява 6-ти. Слънце във Везни е в падение и има онзи проблем, който споделих при Слънце на Асц. и Дсц. - трябва да се демонстрира, трябва да се бори да е, не може просто да е. Твърди се обикновено, че везнишките слънца са много сговорчиви, дипломатични и очарователни, че поставят на първо място другия и не могат да съществуват без партньорство. Според мен мотивацията им е дълбоко егоистична обаче - те не "ценят" другия, а се стремят да получат неговата "оценка" за себе си. Везнишкото слънце няма стабилна вътрешна система за самооценка, има нужда от външни жалони и огледала, за да структурира представата за собствения аз - това може да са наложени обществени норми за правилно, красиво, добро, може да са постигнатите обществени споразумения кое е правилно и кое не, може да са изискванията и нормите на групата (Сатурн екзалтира във Везни).
Плутон съвпад Слънце и Сатурн квадрат Слънце затормозяват допълнително това усещане за недостатъчност на вътрешно самочувствие, поражда комплекси и ниска самооценка. От друга страна Плутон не се задоволява с повърхностни, "обществено" приемливи определения на Аз-а и разколебава везнишката увереност, че щом другите са доволни и ни оценяват добре и сме най- ..... според техните критерии, това е достатъчен аргумент за нашата ценност, уникалност и характер. Плутон не вярва на другите и не вярва на огледала и отражения. Той кара Слънцето да се самоопредели само след като е сигурно, че е осветлило и е наясно с най-дълбоките си страхове, с най-тайните си стремежи и с най-нелепите си комплекси. Когато е в четвърти дом, този съвпад се усеща и чисто събитийно, овъншнено още от ранна детска възраст посредством "гранични" случки и преживявания и предизвиква ранно съзряване, самостоятелност и независимост.