Ох, започвам аз, макар че адски ме мързи и няма как да мина с две-три изречения. Но ще се постарая да съм максимално лаконична.
Става въпрос за жена колкото ексцентрична и първосигнална, толкова консервативна и тесногръда. Егоист до мозъка на костите си, с потребителско отношение към всички - не само спрямо мъжете, а и спрямо приятелките си.
Каква е нейната цел в живота? Охолен живот и най-добре ще е, ако е за чужда сметка. Спрямо мъжете подхожда много пресметливо, прави се на моралистка. При малко по-голямо количество алкохол обаче задръжките падат, става ексцентрична и неуправляема, често прилича опасни ситуации.
Ниво на интелект? Както казах, пресметлива, прагматична, мисли бавно, но умът не е задълбочен.
Някоя от вас беше питала дали е имала проблеми с образованието. Да.
Въпреки че е расла в сравнително интелигентно семейство (майка - учителка), не се отличава с голяма амбиция в учението. Доколкото знам, навремето е имала проблем с матурата, т.е. не успява да вземе зрелостните изпити и после се налага да се явява пак след една година. Влиза да следва във ВУЗ доста късно, само за да придобие специалност, която според нея щяла да й осигури по-лесно издигане в професионалната сфера - Публична администрация. Никъде не е кандидатствала по държавна поръчка, защото там се иска сериозна подготовка, за разлика от скъпоплатените частни ВУЗ-ове.
Години наред, откакто я познавам, работеше тук-там като продавачка в магазини за облекло. Някой беше казал, че може да е дизайнер, архитект. Не знам дали има такива заложби, а и каквито и да било други изявени таланти, но определено имаше много добър вкус, винаги се стараеше да се облича стилно. Както казах, стремеше се към охолен, лесен живот, забавления и маркови дрехи. Спомням си как преди години работеше в един магазин за скъпи дамски облекла и си позволяваше да носи през свободното си време дрехи, взети от магазина, за да се изфука, че са маркови. А после ги връщаше в магазина на закачалката, бе никакви скрупули.
Знам и за някои нейни злоупотреби със служебни пари в друг магазин, години по-късно. Просто когато не й стигаха наличните, вземаше малко кеш от касата на магазина като приключваше деня и после след някой ден ги връщаше обратно, преди да е минал някой от шефовете за проверка. Никакви скрупули.
Стремеше се да поддържа привидно висок стандарт, като определено й липсваха средства за това. Целта й бе да създава фалшиво впечатление.
Стремеше се да използва мъжете, но не се ползваше с успех сред тях.
Още на 20-годишна възраст щеше да става държанка на един доста по-възрастен женен мъж, но нещо не се получи там. Тръгна нашта с голямата кошница с очаквания, но оня се оказа Рибка...

Беше пълничка, не бе изобщо красива, но имаше чар - АС Везни и Венера в съвпад със Слънцето. Изглеждаше много зряла за възрастта си и същевременно свежа. Черна коса, дълбоки, но неголеми тъмни очи и бяла порцеланова кожа. Невероятна кожа! В погледа й имаше нещо плутоново, тежко. Ако трябва накратко да се опише външния вид, имаше два най-силно застъпени акцента - Козирог и Плутон. Както сигурно сте забелязали, Плутон в картата й вече е изгрял, намира се в 12 дом в знака на АС. Има Уран в първи дом, при това в опозиция с Луната, но във външността й нямаше нищо ураново, по-скоро в поведението й. Невероятно контактна! Да, определено имаше талант за комуникация. Ако искаше, можеше да заговори и непознат от улицата. Купонджийка голяма. Обичаше удоволствията в живота - йеденйе, пиенйе, без онова - третото. Там определено имаше някакви комплекси.
Сравнително рано губи баща си, преди да подкара сатурново завръщане. Не си спомням кога се случва, но може би още преди да е била на 25. Не обичаше да споделя, беше много потайна, но от близка нейна приятелка разбрах, че не се е разбирала добре с баща си, имало някакви проблеми там.
През последните години от познанството ни (никога не ми е била близка приятелка) голямата цел в живота й бе да забърше заможен чужденец и да се омъжи за него, следвайки примера на една наша обща приятелка. Дори за малко бе заминала в Германия, но се оказва, че избраникът й е студент и живее при родителите си, та "любовта" бързо увяхва преди да е разцъфтяла.
Някой беше споменал за занимания с духовни практики. С духовни практики се занимаваше основно с вестник в тоалетната. Ограничено, тесногръдо, самовлюбено и егоистично същество. От нея никога не съм чула дали някога е обичала някой. Познавала ли е изобщо любовта? За мен това ще остане завинаги загадка.