Здравей Гост

Марс-планета на действието и инициативата

• 351 Отговора
  • 41723 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:Марс-планета на действието и инициативата
« Отговор #260 -: Януари 06, 2011, 04:36:27 pm »
А можете ли да ми кжете в моя случай, кой кого засенчва? ;D
Марс е в точен съвпад с луна в телец. Марс 24.58, луна 24.59.

Не знаех, че планетите в радикса и те имат пълно или частично затъмнение.  ;D

Милки твоят съвпад е в 11 дом и Сатурн е много наблизо - тук Луната изисква да се чувства свободна 24 часа в денонощието. Марс и той се бори за свобода и независимост. А моралния апостол Сатурн прави така, че отвреме навреме да липсва тази свобода, защото има задължения, които се налага да изпълниш. Така че екшъна е пълен.  ;)

Говоря за засенчване,защото няколко поста по-горе друг се изказа с този израз.Съвпада на марс и луна са ми в 10ти дом, а сатурн е на 1гр в 11 дом близнаци.

*

missKapriz

« Отговор #261 -: Януари 06, 2011, 04:42:19 pm »
Милки,това е един много интересен Сатурн-в критичен първи градус.Всички критични планети са ми особено интересни.
Ще потърся темата за Сатурн и там ще те питам за него-само да я намеря

*

Divna

• 2478
« Отговор #262 -: Януари 06, 2011, 04:44:57 pm »

Милки твоят съвпад е в 11 дом и Сатурн е много наблизо - тук Луната изисква да се чувства свободна 24 часа в денонощието. Марс и той се бори за свобода и независимост. А моралния апостол Сатурн прави така, че отвреме навреме да липсва тази свобода, защото има задължения, които се налага да изпълниш. Така че екшъна е пълен.  ;)

Говоря за засенчване,защото няколко поста по-горе друг се изказа с този израз.Съвпада на марс и луна са ми в 10ти дом, а сатурн е на 1гр в 11 дом близнаци.

Аз приемам съвпада ти Луна/Марс, че е в 11 дом. Ако на теб по-добре ти звучи да е в 10, няма проблеми.   :wink2:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #263 -: Януари 06, 2011, 04:47:58 pm »

Аз приемам съвпада ти Луна/Марс, че е в 11 дом. Ако на теб по-добре ти звучи да е в 10, няма проблеми.   :wink2:

Не можеш да го приемаш така. ;)Странно ми е.Куспидата на 11 дом започва цели 4ри градуса след луната.Дивна какви са тия работи :-[
И как така ,ще ти звучи.Много добре знам как ми е поразена луната от факти в живота ми.и доказателства.
« Последна редакция: Януари 06, 2011, 04:52:55 pm от Milkyway »

*

Divna

• 2478
« Отговор #264 -: Януари 06, 2011, 04:59:25 pm »
Милки, програмата ми я отчита в 11 дом. Така че нормално е да я тълкувам като 11 домна. Но тя си е твоя Луна и далеч съм от идеята да споря с теб. Ти си знаеш най-добре.

Ето виж си съвпада и отгоре в дясно цифрата, която показва в кой дом са трите планети - Луна, Марс и Сатурн.

*

missKapriz

« Отговор #265 -: Януари 06, 2011, 05:03:09 pm »
на вас ли трябва да обяснявам,че ако промените домовата система се променят някои позиции на планетите :29:
 Милки,ти като десетодомна или не си усещаш Луната

*

Divna

• 2478
« Отговор #266 -: Януари 06, 2011, 05:07:28 pm »
Програмата ми е настроена по Пласидус. Космобиологията работи само с Пласидус.
За тази програма мога да гарантирам 100%, че изчислява безупречно.

*

missKapriz

« Отговор #267 -: Януари 06, 2011, 05:22:16 pm »
твоята може,но нейната може да е кох-примерно
и тя да и е по-удобна
за това е важно кой как интерпретира,не с каква програма работи

*

Divna

• 2478
« Отговор #268 -: Януари 06, 2011, 05:24:50 pm »
и тя да и е по-удобна
за това е важно кой как интерпретира,не с каква програма работи

Абсолютно съм съгласна с теб!  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #269 -: Януари 06, 2011, 05:34:05 pm »
на вас ли трябва да обяснявам,че ако промените домовата система се променят някои позиции на планетите :29:
 Милки,ти като десетодомна или не си усещаш Луната

Да,като 10ти домна.
В живота си имах голямо желание за кариера с пеенето.Имах възможности, но нещо винаги е вървяло против мен.Винаги е имало някаква съдбовна пречка.Била съм в средите,работила съм с пеенето,но за издигане,такова за каквото съм мечтала е имало барирера.Например много често в обява за концерт,или плакат по неведоми пътища не е било написано името ми.Обидно е.
А аз пея много добре и хората са го признавали.Но кариера така и не направих.
Преди време когато не разбирах много астрологията,позната моя астроложка ми каза ,че това е от съвпада на луната със сатурн.Тя ми каза,че сатурн ограничава изявата на луната.Но е възможно да се случи всичко ,на по късен етап в живота ми. ;)
Дивна ,аз съм много положително настроена към теб.Не искам да те обиждам.Но явно в програмата ти има разминаване с моята карта :wub:
« Последна редакция: Януари 06, 2011, 07:31:58 pm от Milkyway »

*

Divna

• 2478
« Отговор #270 -: Януари 06, 2011, 05:37:21 pm »
Милки, ако желаеш мога да кача картата ти, за да видиш как изглежда.

*

missKapriz

« Отговор #271 -: Януари 06, 2011, 05:38:27 pm »
Милки,прочети за сатурн в 1 градус и много неща ще си обясниш.Не всичките,разбира се за тях се иска цялата карта,а тук не е тема за Сатурн.Но социланта реализация при Сатурн в 1 градус е мисия невъзможна ,поне не и без неимоверни усилия.А както писах в предния пост,Марса/енергията/ ти е много подвластен на Луната/емоциите/,после се включва ранния Сатурн и нещата стават трудни
Поне аз така виждам нещата,макар,че не съмн ти виждала цялата карта

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #272 -: Януари 06, 2011, 05:43:29 pm »
Милки, ако желаеш мога да кача картата ти, за да видиш как изглежда.
Не се тревожи.
Може да бъркаш часа.Родена съм 13.55ч.София.
Знам,че темата не е за сатурн или луна,но понеже заговорихме.....да, енергията ми е подвластна на емоциите.Както и много добре мога да се владея.
Сатурн ограничава социалните ми контакти и приятелствата,но аз съм много социален и контактен човек и жадувам за контакти.Но при приятелството е много важно да ми отвръщат със същото,търпелива съм,но видя ли че не е така,може след 15 годишно приятелство,да го прекъсна.

Благодаря ви :wub:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #273 -: Януари 06, 2011, 05:54:47 pm »
А Марс в анарета мисля,че няма как да е хиперсексуален-напротив,енергията му в последния градус намаля,а не помня от къде прочетох,че дори да е активен като дете,човек с такъв Марс с годините все повече "уляга".
Споделям по-скоро прочетено отколкото опит,но в малкото карти ,които имам нещата са долу-горе така.
Тодр да си каже :blink:

Незнам за Тодр, но за моят Марс в последен градус това с улягането напълно пасва. Имах изключително диво детство и тийнеджърство. Нон стоп със синини, главата ми незнам колко удара е изяла, ама не бяха малко ;D. Разпиляване на енергията от всякъде. С годините ставам все по-спокойна и все по-често съсредоточвам енергията си в една посока. Много интересно, мис Каприз, не бях срещала подобно тълкуване.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Divna

• 2478
« Отговор #274 -: Януари 06, 2011, 05:59:34 pm »
Часът е верен.
Ето само съвпада в картата.

Що се отнася до това, което казваш за Сатурн, не знам защо астроложката ти е казала, че той е причината? Сатурн в 11 е за свободните професии, а музикалната кариера е именно такава професия. Познавам доста хора със съвпад Луна/Сатурн в 11 дом. Имат си своята кариера и призванието. Работят също това, което желаят. При теб Сатурн е много добре аспектиран, така че целите, стига да поискаш можеш да ги осъществиш.
Според мен би трябвало да се погледне Венера и планетите в 3/9 дом що се отнася до музиката и пеенето.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #275 -: Януари 06, 2011, 06:03:48 pm »
Да така е.Даже ясно си личи,куспидата на 11 дом и как луната е в 10ти а сатурн в 11ти ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #276 -: Януари 06, 2011, 06:32:37 pm »
и тя да и е по-удобна

Не бяха ли наталните карти по Плацидус, а хорарните по Кох?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #277 -: Януари 06, 2011, 06:55:06 pm »
Да така е.Даже ясно си личи,куспидата на 11 дом и как луната е в 10ти а сатурн в 11ти ;)

Ако искаш още едно мнение Луната ти е прекалено близо до куспидата на 11 дом, за да се отчете влияние само върху 10-ти. Убедена съм, че има и върху двата.

А този съвпад със Сатурн с много условности бих го приела, но дори да го имаш, Сатурн не ти е толкова зле поставен, а и е на трон по дом като класически управител, не мисля, че може да го виниш за някакъв провал в кариерата.

Нито пък Луната си, тя по-скоро може да е внесла нестабилност в постигането на целта, която си си поставила, но други са факторите при теб, които ще надделеят дали ще се озовеш на върха символично казано. Мисля, че имаш потенциал това, за което говориш да ти се случи, стига да си по-упорита и отдадена, но е възможно да не ти стига хъс да покоряваш с размах, може дори да сменяш приоритетите си често, да има пречки в обстоятелствата, а и още нещо - по остта 5/11 имаш вписан знак и най-вероятно ще му дойде времето да се отключат темите по тези домове и някое хоби да се превърне в работа или по-сериозно занимание в ежедневието. Имаш по транзит Плутон върху Юпитер, който се очаква да разбута и промени съществено областите, за които отговаря планетата, сред които са тези, свързани с 5-ти дом, така че може би тепърва те очаква нещо в тази посока. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #278 -: Януари 06, 2011, 07:04:38 pm »
Специфичното при Плацидус е, че планети в последните градуси на дома действат в двата дома - и в този, в който фактически се намират, и в следващия. Като притежател на доста куспидни планети изцяло го потвърждавам. Докато при Кох подходът е малко по-различен - силата на планетата в дома се определя според това в коя част от дома се намира - близо до куспидата, в средата или по към края.  ;)
При Милки обаче има една особеност - К11 не се намира в знака, в който са Луната и Марс, а в следващия. Не обърнах внимание колко градуса е разстоянието им от куспидата, Птолемей визира последните 5 градуса от всеки дом като гранична зона. За липсата на стабилност в кариерата защо се вини Сатурн, не разбирам? Доколкото забелязвам, опозицията Уран/Меркурий е много близо до линията на меридиана.  ;D
В сидералната карта Луната, Марс и Сатурн са в 11 дом от Асцендента, Венера е в 10ти (в рецепция с Марс).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #279 -: Януари 06, 2011, 07:10:01 pm »
При Милки обаче има една особеност - К11 не се намира в знака, в който са Луната и Марс, а в следващия.

Ами в картата, която аз й знам върха е в Телец - 28 градус, тоест в знака на Луната, а тя е в 25-тия. От времето на солара си като пуска, освен, ако после не е правила ректификация и сега нещата да стоят другояче.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.