Здравей Гост

хирон и ключа към неговите врати в натала

• 230 Отговора
  • 42671 Прегледи
*

rossin

• *
  • 232
Re: хирон и ключа към неговите врати в натала
« Отговор #200 -: Март 13, 2012, 08:31:31 am »
Тр. Хирон каре нодална ос... :rolleyes:
Нещо като събития помните ли? :unsure: :-\

СЛВ в 1д/Телец, Слънце връх на т-квадратура с нодалната ос.
При транзита на Хирон, квадрат с възлите ми се наложи да изчаквам, да не прибързвам и да действам с оглед на бъдещото развитие и последствия. Виждах всички причини и имах избор, или да разруша всичко или да овладея себе си и ситуацията, за да не се връщам назад.. :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Grace

• 2257
« Отговор #201 -: Март 13, 2012, 08:45:40 am »
транзитен Хирон съвпад Дсц
някой да сподели преживяно ?

« Отговор #202 -: Март 13, 2012, 07:35:24 pm »
Сериозно обвързване и брак :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #203 -: Март 13, 2012, 07:44:04 pm »
Сериозно обвързване и брак :blink:

В радиксът, в кой дом се намира Хирон и кой е управителя му?

« Отговор #204 -: Март 13, 2012, 07:48:27 pm »
В картата на моя позната даде супер връзка и брак :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #205 -: Март 13, 2012, 07:58:45 pm »

сигурна съм, че  е имало и други значими транзити.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
« Отговор #206 -: Март 13, 2012, 08:15:19 pm »
Обикновено няма "незаслужена болка", това си е оксиморон :-))
Ключовата дума за действието на Хирон е "лечение", в много случаи - самолечение (при по-високо ниво на съзнание). Обикновено си е лечение - чрез някакъв вид въздействие (видно от аспекти и домове), личността е призована да излекува някоя област от своята индивидуалност. Например в случая с транзитите на Хирон и забременяване/раждане - това събитие е начин за проработване/излекуване на нещо с помощта на дете/деца. Същото е и със смъртта на близък и т.н., но примерите далеч не са само с фаталистичен оттенък.
Когато се гледа на Хирон като на лекарство, тогава много неща могат да си дойдат на мястото, макар че тълкуването на аспектите му не е никак лесно. Също така гледайте на него като на антидотът,който всеки от нас носи в себе си като потенциал срещу отровите, с които сме пълни.

*

Stella

• 7765
« Отговор #207 -: Март 13, 2012, 09:12:34 pm »
Обикновено няма "незаслужена болка", това си е оксиморон :-))

Отдавна подкрепям твърдението, че незаслужената болка, която Хирон "причинявал" противоречи на всякакви причинно-следствени/кармични взаимовръзки и взаимоотношения. Едни и същи астроло-лица свободно си служат с "кармичните" показатели и с хироновите теории за "незслужената болка", а двете неща не само, че са несъвместими, но и си противоречат едно на друго.
« Последна редакция: Март 13, 2012, 09:17:01 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #208 -: Март 13, 2012, 09:29:10 pm »
Аз винаги съм харесвала много мита за Хирон и винаги съм свързвала астероида с идеята за незаслужената болка. Защото Хирон първо е ранен по погрешка и второ, без никаква вина. Само че го виждам повече като болка/рана, която не е предизвикана, в този смисъл незаслужена. Не е наказание за нещо, а просто една рана, която води по определен път (както води и Хирон до смъртта му, един край, непредвиден за него). За моя Хирон в моята карта това важи абсолютно. Пътят се оказа много болезнен, но... има и своите преимущества. Но наистина това е една от най-големите ми болки и най-тежки рани, там където е Хирон и целият път оттам дотук, където съм сега, и все още се боря с тази болка ежедневно. Но виждам и дълбокия смисъл и това ми дава сили.

« Отговор #209 -: Март 13, 2012, 10:21:59 pm »
Рониа, къде ти е Хирон?
:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #210 -: Март 13, 2012, 10:30:16 pm »
Аз винаги съм харесвала много мита за Хирон и винаги съм свързвала астероида с идеята за незаслужената болка. Защото Хирон първо е ранен по погрешка и второ, без никаква вина. Само че го виждам повече като болка/рана, която не е предизвикана, в този смисъл незаслужена. Не е наказание за нещо, а просто една рана, която води по определен път (както води и Хирон до смъртта му, един край, непредвиден за него). За моя Хирон в моята карта това важи абсолютно. Пътят се оказа много болезнен, но... има и своите преимущества. Но наистина това е една от най-големите ми болки и най-тежки рани, там където е Хирон и целият път оттам дотук, където съм сега, и все още се боря с тази болка ежедневно. Но виждам и дълбокия смисъл и това ми дава сили.

Митът е страхотен, но Хирон е открит твърде скоро и има изключително ексцентрична орбита, поради което е слабо изучен и името му още се изпробва - не е сигурно дали действието му съответства на онзи Хирон от мита.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #211 -: Март 13, 2012, 11:45:09 pm »
Търсете ключовете на Хирон... :blink:, аспектите които има с планетите в натала.
Там са мостовете чрез които ние можем да излекуваме болката...И не забравяйте , че Хирон е УЧИТЕЛ, ЛЕЧИТЕЛ...ГАДАТЕЛ.
Той е симбиоза от Мерка и Уран...непредсказуем...шегаджия.
Страхотен е! Струва си да го изучим в наталните си карти...преди да тръгнем по моста на метафизичните науки... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #212 -: Март 14, 2012, 08:54:29 am »

в картата на твоята позната в кой дом и знак е Хирон и има ли отношение към У7 дом? има ли също тежки аспекти?

*

Stella

• 7765
« Отговор #213 -: Март 14, 2012, 08:56:29 am »

в картата на твоята позната в кой дом и знак е Хирон и има ли отношение към У7 дом? има ли също тежки аспекти?

А какви аспекти на планети е имала твоята позната по това време към оста 1-7 и господаря на 7-ми дом, а на прогресивното Слънце и Венера. А прогресивният МЦ какви аспекти правеше?

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #214 -: Март 14, 2012, 09:38:34 pm »
Трудно може да се разбере финото лечителско действие на Хирон ако астрологът няма едно по-задълбочено разбиране за духовните взаимовръзки в живота. Нужно е и голямо самоизследване, без капка жал към себе си, разделяне с много илюзии. Хирон удря много по илюзиите, защото те са един розов, понякога син облак, в който доброволно се потапяме, и от който трудно се освобождаваме - къде не искаме, къде не можем. Е,този "момък" Хирон е много надъхан в това отношение -  такива случки може да измисли, понякога нямат пряка връзка с "болестта", но свързвайки най-фини пластове на душата изведнъж се оказва, че на човек му светва правилният отговор.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #215 -: Март 15, 2012, 08:18:54 pm »
както казах, при мен наближава съвпад с ДСЦ
някой, който да е наблюдавал транзита му и да го е свързал със събития? колкото повече мнения, толкова по-ценна ще е информацията, тъй като Хирон е многозначен и не толкова добре изучен все още...

Аз имам натален Хирон в 6- дом, когато мина от там отново,
беше труден период, въртя се доста дълго на ДСЦ, вероятно
е било за добро - не съм имала партньор по това време, ако това те интересува
( при мен Хирон е връх на голям кръст и не може да правиш изводи само с
един транзитен Хирон, при мен имаше " лечение" в буквалния смисъл )
Естествени минерали и амулети

*

Grace

• 2257
« Отговор #216 -: Март 15, 2012, 08:39:40 pm »
Moonlady, при транзита в 6 дом ли беше лечението? имала си здравословен проблем, ако правилно съм разбрала? и без проявление при съвпада с ДСЦ..
да, съгласна съм, че аспектите в натала имат значение. хубаво е, че го уточни.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #217 -: Март 15, 2012, 08:51:07 pm »
Moonlady, при транзита в 6 дом ли беше лечението? имала си здравословен проблем, ако правилно съм разбрала? и без проявление при съвпада с ДСЦ..
да, съгласна съм, че аспектите в натала имат значение. хубаво е, че го уточни.

"Проявлението" на транзитния Хирон продължи дълго и мъчително
и през ДСЦ ме "излекува " от една среда, която душата ми не понасяше ,
но трябваше да търпя -  болестта беше начина и спасението....
Естествени минерали и амулети

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #218 -: Март 15, 2012, 08:52:44 pm »
Заниманията с Хирон са ме довели до извода, че именно наталните му аспекти са ключови и от тях зависят транзитите. Преди да се види ефектът на даден транзит, е просто задължително човек да изследва натала си много подробно и ако го направи, транзитите няма да са толкова неясни.
Възможно е, напълно е възможно някой да не усеща Хироновите транзити, друг - Урановите, Сатурновите... Разбира се, това не значи, че те не действат, но по-незабележимо за човека.
Много често транзити на слабопоставени в натала планети могат да се усетят потресаващо силно. Друг показател за силен ефект на транзит е недобре проработена област на личността (символизирана от дадена планета с всичките й аспекти и позиция).

*

Grace

• 2257
« Отговор #219 -: Март 15, 2012, 09:14:23 pm »
както пише в цитата на англ. най-добрият подход при изследването на Хирон е да не го интерпретираме като традиционна планета.
мисля, че домът през който транзитира е от най-голямо значение; ако се включат още хора може да добием една по-ясна картина;