Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 210511 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #500 -: Октомври 12, 2010, 12:35:48 am »
М/у упр. на  АСЦ и ДСЦ , аспекта е секстил...Отговора е ДА според мен Яспис....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #501 -: Октомври 12, 2010, 12:40:51 am »
Да и аз така си помислих но незнам в случай говорим за край на връзка не трябва ли да се гледа 4-ти и 10-ти дом от картата а и още нещо положителния аспект не означава ли че връзката е силна между тях а и преди време някой беше писал за мажорния аспект с малефик дава обратен отговор.
ПС.иска ми се да не се разделят но пък картата е много показателна!
Докато дишаш...надявай се!

« Отговор #502 -: Октомври 12, 2010, 12:54:51 am »
Добре, двата сигнификатора са в нарастващ секстил,  да кажем това е негативно като отговор към въпроса, НО... Скарлет беше казала някъде, че винаги трябва да гледаме Луната, а в случая тя е в 11 дом на питащата и 5 дом на другия, което е ОК  :blink:
От друга страна, господарите на двата 4-ти дома са в един и същи дом, но се разделичават, а пък и това е 10-ти, този на социалната изява ?
Доста въпроси се навързаха....май не е толкова лесно  ;)

« Отговор #503 -: Октомври 12, 2010, 01:10:19 am »
Управителят на АС е Сатурн, което ми говори, че питащата се страхува от раздяла и се опитва да задържи връзката в положението, в което е сега. Този апликиращ секстил между Сатурн и Луната, както и АС в първите 5 гр. от знака, според мен означават, че по-скоро връзката ще бъде запазена още известно време. Поради Плутон на АС ще има някаква бавна промяна, трансформация на отношения - и вътрешна (Плутон в 12-ти дом) и външна (Плутон е У10). Предупреждавам, че не съм професионален астролог. :blink:

« Отговор #504 -: Октомври 12, 2010, 05:46:47 am »
Романтика, имат бъдеще въпреки квадратурата къ Нептун.
"Бъдещето" свързано ли е с преместване на един от двамата или двамата някъде?

Живеят в различни градове и ако имат бъдеще заедно един от двамата ще трябва дасе премести.

Значи тогава тя е Марс и Луната, а той - Венера? И Венера е обърнала гръб на Марс. Така ли излиза? :( Луната прави апликиращ секстил със Сатурн в 11-ти дом, който е управител на 3ти в картата. Може би като за начало имат едно стабилно приятелство, в една компания са или имат общо близко обкръжение? А 5ти дом не гледаме ли? Марс е в квадрат с У5, но пък в тригон с 2 планети от 5ти дом. Венера няма други мажорни  аспекти освен този с Марс. Това означава ли, че момчето не се интересува в момента от темата на въпроса?

Не са в обща компания, нямат общи познати.

Еми тогава сигнификаторите са Венера и Марс, права си.
Само че в случая "ролите" са някак разменени - тя е символизирана от Марс, а той от Венера. Косигнификатор на кверента е и Луната. В случая мога да кажа, че като че ли тя повече избързва (Луна в Стрелец) и държи да владее положението (Марс в Скорпион), докато при въпросния мъж на даден етап има тенденция към леко отдръпване, обмисляне на връзката, а малко по-нататък и към претегляне на всички "за" и "против" (когато Венера се завърне във Везни). В момента на задаване на въпроса сигнификаторът на мъжа се намира в знак на заточение и е ретрограден, сигнификаторът на жената е с по-силни позиции.

За момента двамата са разделени и никой не поема инициативата...
Това ознава ли, че пътищата им се разделят?

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #505 -: Октомври 12, 2010, 01:46:34 pm »
Добре, двата сигнификатора са в нарастващ секстил,  да кажем това е негативно като отговор към въпроса, НО... Скарлет беше казала някъде, че винаги трябва да гледаме Луната, а в случая тя е в 11 дом на питащата и 5 дом на другия, което е ОК  :blink:
От друга страна, господарите на двата 4-ти дома са в един и същи дом, но се разделичават, а пък и това е 10-ти, този на социалната изява ?
Доста въпроси се навързаха....май не е толкова лесно  ;)
Луната ще потвърди отговора, а и освяен това, както е посочила по-горе Марая, тя е сигнификатор,така че, отговорът пак ще е Да. В кой дом е тя, в този случай няма никакво значение.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #506 -: Октомври 12, 2010, 04:13:55 pm »
Луната ще потвърди отговора, а и освяен това, както е посочила по-горе Марая, тя е сигнификатор,така че, отговорът пак ще е Да. В кой дом е тя, в този случай няма никакво значение.

Добре кабала, благодаря ти  :wub:
А какво се вижда на тази карта с въпрос за раздяла :
"Това краят ли е ?"
Връзката е между приятели
А 1 дом питащата
В 7 дом другия

:-\
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 04:52:06 pm от Яспис »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #507 -: Октомври 12, 2010, 05:01:27 pm »
Да,това е краят
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #508 -: Октомври 12, 2010, 05:06:06 pm »
Да,това е краят

Благодаря кабала !
Ако имаш време можеш ли да напишеш накратко защо мислиш така ?
Благодаря ти !
 :blink:

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #509 -: Октомври 12, 2010, 05:13:36 pm »
Яспис, ако човека не е назован по име не би ли трябвало да е по 5ти дом? По тази логика упр. 5ти - Луна. На луната й предстоят тригони със сигнификаторите на питащата Юпитер и Уран - което е отговор да.
Между другото как тълкувате куинконсите в хорара? Като независещи от питащият причини или? :-\

П.П: да отбележа, че съм пълен лаик, просто правя опити да вдяна това онова  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #510 -: Октомври 12, 2010, 05:33:33 pm »
Чакай да доуточним нещо...връзка между приятели,т.е. нямат интимна връзка и не е споменат по име този приятел?

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #511 -: Октомври 12, 2010, 05:48:57 pm »
Оф бе!! Що съм толкова завеяна и въобще не видях, че иде реч за приятелство. Значи ако е без име гледаме 11ти и упр. му - Сатурн. Отминалия квадрат с Луната говори за скарване? Обаче гледайки престоящите аспекти на луната ситуацията си остава същата  :-\

Това сам да се натикаш в каша не е лесна работа  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #512 -: Октомври 12, 2010, 05:52:11 pm »
Няма значение дали са интимни или не!
Става дума за оста АСЦ/ДСЦ....Или ние АСЦ и другия ДСЦ...Така мисля.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #513 -: Октомври 12, 2010, 05:54:32 pm »
Привет Анири  ;)
Аз също не съм спец и затова често питам и разпитвам  ;D, но нали целта на форума е да се учим от по-знаещите, а не да им досаждаме за готови отговори  ;D
В случая човекът е назован по име, затова гледам 7 дом.
Ако приемем за господарите на 1 и 7, Юпитер и Мерка, те са в опозиция и тъй като въпросът е зададен в негативна форма: " Това краят ли е ? ", би трябвало да означава, че това не е краят, въпреки че лично на мен опозицията независимо как е зададен въпроса ми прилича на край  :-[
От друга страна мисля, че аспектът, който е провокирал отговора на кабала е, че Луната сключва апликиращ секстил с господаря на 7 дом Мерка и тъй като това е положителен аспект, но въпросът е зададен в негативна форма, отговорът сигурно е: " Да, това е краят"
Ако този, за когото се пита е назован по име, но понеже става дума за приятели, би трябвало според мен да се гледа и връзката между господарите на двата 11 дома: 11 от първи и 11 от седми
това са Сатурн и Луната, които са в разпадаща се квадратура т.е. без твърд аспект, не ми е много ясно как се тълкува това :-[
Четох някъде, че Куинконса е промяна в обстоятелствата, адаптиране към нова ситуация

:wub:
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 06:09:20 pm от Яспис »

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #514 -: Октомври 12, 2010, 06:09:29 pm »
Яспис  :wub: Така е то, ще опитваме, ще си се смеем и накрая току виж сме достигнали до истината  ;D

Ок, значи той Мерк прави опозиции с твоите сигнификатори - което е не, това не е е краят. Обаче, Луната ще прави секстил с Меркурий и тригони с твоите сигнификатори. Тя е и упр. на негов 11ти...Възможна ли е промяна в отношенията тогава?  :-[ :-\ Тази карта май голям залък за моята уста ще дойде  ;D

Според мен всичко зависи от това как е зададен въпросът. Щом е негативно зададен положителният отговор би трябвало да значи край. Така си мисля поне.
Благодаря за отговора за куинконса :)

« Отговор #515 -: Октомври 12, 2010, 06:18:15 pm »

Ок, значи той Мерк прави опозиции с твоите сигнификатори - което е не, това не е е краят. Обаче, Луната ще прави секстил с Меркурий и тригони с твоите сигнификатори. Тя е и упр. на негов 11ти...Възможна ли е промяна в отношенията тогава?  :-[ :-\

Именно това ме гложди и мен  :-[ :-[ :-[
Ще се радвам ако и друг се включи  :wub:
За по-нагледно пак качвам картата, пък дано разберем къде е ключа от мазето
 ;D
"Това краят ли е ?"
Връзката е между приятели
А 1 дом питащата
В 7 дом другия

*

Diyana

• 2705
« Отговор #516 -: Октомври 12, 2010, 06:20:25 pm »
ПС.иска ми се да не се разделят но пък картата е много показателна!

Маригадже, според мен в този случай нещата ще се развият така, както желае приятелката ти. Не мисля, че си наясно с истинските й мотиви и надежди за бъдещето на връзката, а е възможно и тя самата да не е съвсем честна към себе си. Затова и не мога да реша дали ще се разделят или не. Ще стане точно това, която тя иска, дори да не се осмели да го артикулира ясно.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #517 -: Октомври 12, 2010, 06:26:39 pm »
и тъй като това е положителен аспект, но въпросът е зададен в негативна форма, отговорът сигурно е: " Да, това е краят"

Ние тук със Сънрейн се опитваме тъпо и упорито да прокарваме идеята, че положителните аспекти дават положително развитие на въпроса за питащата, а отрицателните - негативно. Тоест, ако питащата иска да скъсат, положителните аспекти казват да, късате, ако не иска да скъсат, положителните аспекти викат йок, няма да късате. Независимо как е поставен въпросът.

Обаче не съм правила статистика дали сме прави, щото рядко някой се сеща да даде обратна връзка, след като например земат, че не скъсат.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #518 -: Октомври 12, 2010, 06:29:24 pm »
ок, в такъв случай това не е краят, след като е споменат по име.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #519 -: Октомври 12, 2010, 06:31:48 pm »
Няма значение дали са интимни или не!
Става дума за оста АСЦ/ДСЦ....Или ние АСЦ и другия ДСЦ...Така мисля.
Това е така, обаче, ако питам едновременно за любовник и съпруг, няма да е само по тази ос или да питам за сина си... Когато споменаваме някого по име, тогава е по седми дом.