За АС в Козирог в класическата хорарна астрология пише, че поврежда въпроса, а ако е и ретрограден го унищожава, ако добре си спомням. Но много съвременни астролози не отчитат това. Аз смятам, че не само "зловредността" на Сатурн е проблемът в това тълкувание, а също и че човекът, характеризиран от 7-ми дом, ще бъде описан само от Луната, която е без друго е негов съуправител и на въпроса. Някак си човекът на DC остава без друга планета - може би недостатъчно добре представен в картата. Не знам. От скоро се занимавам с тези неща. Може би и това си има своето значение, напр. че позициите на този човек са слаби или че хода на развоя на въпроса не е в негови ръце.
Сега по картата. Ако 11-ти дом е момчето (Той), а 5-ти дом е приятелката му (Тя), както вие пишете и аз се съгласявам, тогава отговорът е ДА. Може момчето да е по 5-ти дом (като бивш романтичен интерес), но пак става същото. Неговите управители са Юпитер и Марс, а на момичето (връзката му) - Меркурий. Меркурий е в апликиращ аспект с Марс, но не и преди да смени знака си. Значи може би Меркурий ще трябва да промени нещо в себе си, за да вървят нещата помежду им. Луната пренася светлина от Меркурий към Марс. Луната току-що е сменила знака си. Може би обстоятелствата са се променили наскоро. Търся в картата да видя скарването помежду им, за което пише по-горе, за да проверя картата за радикалност. Освен това можем да погледнем 4-ти дом от 5-ти, т.е. в крайна сметка как ще завръши въпросът относно връзката му. Това е 8-ми дом в картата, управляван от Слънцето. На Слънцето му предстои тригон с управителя на момчето Юпитер, т.е. още едно да.