Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 211485 Прегледи
*

Santi

Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #700 -: Ноември 07, 2010, 07:09:37 am »
Защото Мидпойнта между Луна и Венера се тълкува, като точка с най-чувствителен заряд. Свързана е с красота и творчество.

При мен Юпитер е в съвпад с Луна/Венера мидпойнта.  :blink:

Нещо няма ли транзит скоро оттам или прогресийка  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #701 -: Ноември 07, 2010, 07:11:49 am »
Защото Мидпойнта между Луна и Венера се тълкува, като точка с най-чувствителен заряд. Свързана е с красота и творчество.

При мен Юпитер е в съвпад с Луна/Венера мидпойнта.  :blink:

Нещо няма ли транзит скоро оттам или прогресийка  ;D

Засега не, май няма да ме огрее скоро.  :(

Но пък разбрах, че мидпойнтите може да се директират. По някое време дир. мидпойнт ще съвпадне с нат. Луна в 8 дом, ама това ще е след няколко години... Дотогава може да мухляса.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #702 -: Ноември 07, 2010, 07:15:42 am »

При мен Юпитер е в съвпад с Луна/Венера мидпойнта.  :blink:

Нещо няма ли транзит скоро оттам или прогресийка  ;D

Засега не, май няма да ме огрее скоро.  :(

Но пък разбрах, че мидпойнтите може да се директират. По някое време дир. мидпойнт ще съвпадне с нат. Луна в 8 дом, ама това ще е след няколко години... Дотогава може да мухляса.  ;D

Аз си директирам мидовете и да ти кажа - работят!

Само, че не мога да разбера, каква е физическата разлика:

дирекционен Юпитер попада връз Луна/Венера мидпойнта
и когато дирекционен мидпойнт Луна/Венера попада на нат.Юпитер.
(това просто пример)
Има разлика, но ми е все още трудно да я уловя, заради много тънкия момент между тях...

п.п: Юпитер= Луна/Венера е доста добър за семейство и в материален план.
И някакво изкуство(Щото все пак Венера/Луна си е мидпойнта за добро цвето-свето-усещане...)

*

Santi

« Отговор #703 -: Ноември 07, 2010, 07:18:18 am »
Тия мидпоинти са голяма играчка, яко смятане пада  ;D . Вече и прогресиращи - много лошо стана  ;D.

На мен дир. Юпитер ми е в/у този мидпионт ама файда нулева  ;D .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #704 -: Ноември 07, 2010, 07:21:28 am »
п.п: Юпитер= Луна/Венера е доста добър за семейство и в материален план.
И някакво изкуство(Щото все пак Венера/Луна си е мидпойнта за добро цвето-свето-усещане...)

Влиянието му в семейството все още не съм усетила.
Но цветоусещане определено имам, като малка и до към тийнейджърска възраст се занимавах с рисуване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #705 -: Ноември 07, 2010, 07:28:06 am »

Само, че не мога да разбера, каква е физическата разлика:

дирекционен Юпитер попада връз Луна/Венера мидпойнта
и когато дирекционен мидпойнт Луна/Венера попада на нат.Юпитер.
(това просто пример)
Има разлика, но ми е все още трудно да я уловя, заради много тънкия момент между тях...

Ако говорим за дирекции, тънкия момент при тях е може би, че когато дир. Юпитер застава върху мидпойнта (аспектира го), той е промисор и пренася енергията на знака и дома, в който се намира в радикса. А също на дома, който управлява, и аспектите с други планети, които има в радикса.
Когато директираме самия мидпойнт, в съвпад с натална планета той я "оцветява" със съответната символика (каквото е значението на мидпойнта по принцип).
Дирекционен мидпойнт в съвпад с ъгъл (АС/ДС или МC/IC) също може да донесе събитие, в зависимост от значението на мидпойнта. Едно е да директираш Луна/Венера, друго е да директираш Марс/Сатурн или Марс/Нептун...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #706 -: Ноември 07, 2010, 02:54:39 pm »
Чудя се кога ще се усетите да спрете да мешите темите. Тази е за хорарни казуси. Една тема беше останала, в която влизах с удоволствие.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #707 -: Ноември 07, 2010, 04:26:14 pm »
Чудя се кога ще се усетите да спрете да мешите темите. Тази е за хорарни казуси. Една тема беше останала, в която влизах с удоволствие.
...прочетох всички постове но не открих никъде хорарния въпрос а да не говорим за това че не виждам къде е проблема при Оушънбърн след като се обичате и живеете заедно всичко ще си дойде на мястото и децата и брака но тя сама си призна че се вкарва във филми!

Човек просто следва съдбата си (предначертаното свише) стъпка по стъпка, не му е нужно да знае и планира всичко in advance.  :blink:

Бих добавила и: Защо хората държат всичко да е толкова сложно?
Докато дишаш...надявай се!

« Отговор #708 -: Ноември 07, 2010, 05:07:14 pm »
  Зададох въпрос и построих хорарна карта - "Той и тя имат ли бъдеще заедно?" Интуицитя смътно ми го подсказва, както и знам общите им намерения, въпреки различните подбуди. За мен отговорът е "ДА"...Ако ви се струва интересна картата, ще се радвам на коментари.
« Последна редакция: Ноември 07, 2010, 05:38:19 pm от daisyline »

*

abroad

« Отговор #709 -: Ноември 07, 2010, 05:11:27 pm »
тъкмо съм на тема взаимовръзки
а, къде е картата
и какви са ти той и/или тя

« Отговор #710 -: Ноември 07, 2010, 05:40:53 pm »
   Ейвъх уж постнах картата...оправих се....Той ми е приятел, в когото бях дълго време влюбена, но си запазихме приятелските отношения...А тя е приятелката му...визуално не я познавам, задочно само.

*

Uran

• 6041
« Отговор #711 -: Ноември 07, 2010, 05:44:41 pm »
Ако го разглеждаме Него в твой 11д, Нея в негов 7 дом- Да имат. Ако тя е в Негов 5 дом пак Да-имат бъдеще.
Ако Той е твой 7 дом , Тя негов 5 пак Да и т.н. :(

*

abroad

« Отговор #712 -: Ноември 07, 2010, 05:55:12 pm »
отвсякъде изглежда да е Да
макар, че къде е Mirabella пак да ме замисли с твърдението за нещо счупено в картата, при АС Козирог

« Отговор #713 -: Ноември 07, 2010, 05:56:23 pm »
 Мдааа, интересното е че, тя почти едно към едно припокрива моите домове, разликата е само в положението на възлите, при нея са обърнати на моите.....

*

tadj-all

« Отговор #714 -: Ноември 07, 2010, 05:57:55 pm »
отвсякъде изглежда да е Да
макар, че къде е Mirabella пак да ме замисли с твърдението за нещо счупено в картата, при АС Козирог

Би ли обяснила нагледно, защо отговора е "да".
Въпросът е зададен от 3-то лице, нали?

« Отговор #715 -: Ноември 07, 2010, 05:59:33 pm »
  Аууууу, днес явно ми е проработила интуицията, току що разбрах от него че са се скарали и се е чудел дали да иде да си събере багажа  :-\ - хмммм. Явно съм го усетила и за това съм задала такъв въпрос....

*

tadj-all

« Отговор #716 -: Ноември 07, 2010, 06:14:37 pm »
  Аууууу, днес явно ми е проработила интуицията, току що разбрах от него че са се скарали и се е чудел дали да иде да си събере багажа  :-\ - хмммм. Явно съм го усетила и за това съм задала такъв въпрос....

Кой от двамата ти е близък?

« Отговор #717 -: Ноември 07, 2010, 06:15:51 pm »
  мъжът

*

Uran

• 6041
« Отговор #718 -: Ноември 07, 2010, 06:25:09 pm »
Към мен ли е въпросът Тадж?

« Отговор #719 -: Ноември 07, 2010, 06:26:02 pm »
За АС в Козирог в класическата хорарна астрология пише, че поврежда въпроса, а ако е и ретрограден го унищожава, ако добре си спомням. Но много съвременни астролози не отчитат това. Аз смятам, че не само "зловредността" на Сатурн е проблемът в това тълкувание, а също и че човекът, характеризиран от 7-ми дом, ще бъде описан само от Луната, която е без друго е негов съуправител и на въпроса. Някак си човекът на DC остава без друга планета - може би недостатъчно добре представен в картата. Не знам. От скоро се занимавам с тези неща. Може би и това си има своето значение, напр. че позициите на този човек са слаби или че хода на развоя на въпроса не е в негови ръце.

Сега по картата. Ако 11-ти дом е момчето (Той), а 5-ти дом е приятелката му (Тя), както вие пишете и аз се съгласявам, тогава отговорът е ДА. Може момчето да е по 5-ти дом (като бивш романтичен интерес), но пак става същото. Неговите управители са Юпитер и Марс, а на момичето (връзката му) - Меркурий. Меркурий е в апликиращ аспект с Марс, но не и преди да смени знака си. Значи може би Меркурий ще трябва да промени нещо в себе си, за да вървят нещата помежду им. Луната пренася светлина от Меркурий към Марс. Луната току-що е сменила знака си. Може би обстоятелствата са се променили наскоро. Търся в картата да видя скарването помежду им, за което пише по-горе, за да проверя картата за радикалност. Освен това можем да погледнем 4-ти дом от 5-ти, т.е. в крайна сметка как ще завръши въпросът относно връзката му. Това е 8-ми дом в картата, управляван от Слънцето. На Слънцето му предстои тригон с управителя на момчето Юпитер, т.е. още едно да.