Здравей Гост

интересен сън

• 30 Отговора
  • 10071 Прегледи
*

АН

интересен сън
« -: Януари 27, 2005, 08:05:41 am »
отдавна не бях сънувала такъв...

след нормалните сънища, в които си имаше обикновени хора и коли, в последния сън имаше едно същество...Човешко същество, но сякаш без ясна и видима форма...Стоеше в една стая и се усещаше затворено, ограничено, в капан....Искаше да излезе и излезе от стаята...Тогава усети в себе си присъствието и на второ съзнание...Първото съзнание му казваше, че трябва да напусне стаята, а второто - уж чуждо съзнание, му казваше, че трябва да остане....Съществото осъзна, че и второто съзнание е негово....Подчини му се....

събудих се с мисълта, че нормите, ограниченията сами изчезват, когато човек е готов за тяхното изчезване- не е необходимо нито да се бори, нито да бяга....

И сънят може би си беше отговор на нещо, което се опитвам да обясня вече няколко дни на едно човече :)  

*

Guest_lin

интересен сън
« Отговор #1 -: Януари 27, 2005, 09:15:22 am »
АН, това същество отразява твое търсене или това на човечето до теб? ;)
Много странно наистина, защото обикновено сънуваме от 1-во лице, единствено число!
Така както го описваш си го представям като някакъв сън, забулен и мистичен, където действието протича мнооого бавно и почти нищо не се случва, освен в съзнанието на главния герой.
Нещо като, навлизащите сега нови стилове в киното. :)

А ти позна за моя сън с баба ми!
Срещнах човек, който не съм виждала от 13-14 години и който от година насам много исках да видя отново.
Направо не повярвах на очите си - беше си чиста 'случайност'!!!

*

АН

интересен сън
« Отговор #2 -: Януари 27, 2005, 10:47:21 am »
ами ако не бъркам, сънят е за човечето, но човек все се пита може ли да се намесва, как да се намеси, прав ли е да се намеси, защото нашите истини са си наши и никак не е задължително да са и на човечетата :)

представи си че се намесиш уж за доброто на някого, кажеш му направи това и това и той вземе, че те послуша...- после се разболява или не успява да постигне това, което иска или пък не дай си боже пострада директно от някаква злополука.... - отговорност си е човек да се намесва и трябва да осъзнава отговорността си - ако не го осъзнава, то му се случват някои не дотам добри неща :)  - по мое мнение важи и за най-безобидни съвети като например с какви дрешки или обувки да се облече и обуе някой...

сънят ме кара да съм търпелива и да се надявам, че човечета може и да се самоосъзнават, пък от друга страна ме накара и да се замисля, дали в нас няма и още едно съзнание... - чие е, чуждо ли е, наше ли е....В съня в един момент сякаш аз бях човечето и аз разпознах чуждото съзнание като свое...

а за твоята среща :) - то това май беше само едната част от моето тълкуване :ph34r:  

*

Jeni

интересен сън
« Отговор #3 -: Януари 27, 2005, 12:35:20 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 11:01:09 pm от Jeni »

*

Gostenka

интересен сън
« Отговор #4 -: Януари 27, 2005, 01:18:05 pm »
Цитат
събудих се с мисълта, че нормите, ограниченията сами изчезват, когато човек е готов за тяхното изчезване- не е необходимо нито да се бори, нито да бяга....

:rolleyes: I az chesto sym si mislela za tova ,AH!
Ponqkoga mnogo iskam neshto i to po-nai byrziq nachin ,no ne moga da go imam ,zashtoto az qsno syznavam ,che ne sym gotova za tova neshto i shte go polucha ,kogato sym gotova,i za tova mi e nujno mnogo tyrpenie.

*

lin

интересен сън
« Отговор #5 -: Януари 27, 2005, 01:21:44 pm »
Аз мисля, че "другите" съзнания са си пак наши.
Присто ние самите не се познаваме толкова добре, колкото си мислим.

*

Gostenka

интересен сън
« Отговор #6 -: Януари 27, 2005, 01:26:23 pm »
Taka e,Lin sluchvalo li ti se e da izpadash v razni situacii ,v koito si reagirala po-nepoznat za teb nachin ,sama da se iznenadash ot sebe si?
Az ponqkoga nemoga da se poznaq ,imam vpredvid promenite v povedenieto(prekaleno arogantna i napadatelna ,ili prekalen mila i lubezna,hladna ,ili drujelubna,kato v syshtoto vreme se chuvstvam po syvsem razlichen nachin) i otnoshenieto kym horata ,ne go pravq umishleno ,no prosto taka se sluchva ,nqkakva ogromna propast mejdu vynshen i vytreshen Az.. :)  

*

АН

интересен сън
« Отговор #7 -: Януари 27, 2005, 02:41:00 pm »
това съзнание го усетих като съзнание на висша сила, като на бог, като на някой, който ни владее, независимо дали знаем или не знаем....След такъв сън човек и да не е вярващ, може да повярва в Бог....Едва в края на съня се получи това сливане на съзнанията или осъзнаването, че са едно...

Вие не казахте снощи сънувахте ли или не сънувахте :)  

*

lin

интересен сън
« Отговор #8 -: Януари 27, 2005, 02:41:34 pm »
Ами да се изненадам чак толкова от себе си... по-скоро не.
Като по-малка ми се е случвало и това е нормално.
Обичайно в екстремни ситуации можем да се изненадаме от реакциите си  :)

Сега от дистанцията на времето се изненадвам как са се променили някои вкусове и предпочитания.
Но това е друго. :)

Аз си мисля, че това, за което може би говорим, е нашата истинска същност, която се проявява, когато й дадем възможност.
Една такава възможност са сънищата.
Тогава сме приспали тревогите по изплащането на ипотеката, недоволството от вдигането на цените на тока и парното... :)  и тя /истинската ни същност/ се възползва и започва да се проявява. :)

А понякога можем да си припомним нещо, което сме научили от предишен живот и това да е толкова несвойствено за сегашния ни, че да се чудим как е възможно да се проявим така.
И всичко пак ще е част от нас самите, само че една добре забравена част.

*

lin

интересен сън
« Отговор #9 -: Януари 27, 2005, 02:48:18 pm »
O, АН, не бях разбрала, че става дума за такъв тип сън.
Това е страхотно!
И после се чувстваш много особено и някак неземно :)
За жалост рядкост са тия сънища.

А аз сънувах, че се катеря по планина с група хора.
Това си беше нещо като алпинизъм, /в реала не съм почитател на такива спортове/
Изведнъж започнах да загребвам с длан пръст от земята.
Като разтворих дланта си видях, че сред пръстта има златни нишки.
Не знам с какво е свързано, но като че ли символите са добри?!?

*

АН

интересен сън
« Отговор #10 -: Януари 27, 2005, 02:55:37 pm »
Цитат
O, АН, не бях разбрала, че става дума за такъв тип сън.
Това е страхотно!
И после се чувстваш много особено и някак неземно :)
За жалост рядкост са тия сънища.

А аз сънувах, че се катеря по планина с група хора.
Това си беше нещо като алпинизъм, /в реала не съм почитател на такива спортове/
Изведнъж започнах да загребвам с длан пръст от земята.
Като разтворих дланта си видях, че сред пръстта има златни нишки.
Не знам с какво е свързано, но като че ли символите са добри?!?
на мен от страни ми прилича, че не забелязваш нещо хубаво, което е маскирано като нещо съвсем обикновено :) - може да е нещо, за което си решила, че не ти допада :)  

*

lin

интересен сън
« Отговор #11 -: Януари 27, 2005, 03:09:14 pm »
Възможно е, разбира се!
От скоро се радвам на общуването с моя брат, което преди не оценявах достатъчно.
Всъщност преди бяхме по-различни хора и двамата  :ph34r:

За съжаление това ще трае много кратко като физическо време.

*

Gostenka

интересен сън
« Отговор #12 -: Януари 27, 2005, 03:12:11 pm »
Цитат
това съзнание го усетих като съзнание на висша сила, като на бог, като на някой, който ни владее, независимо дали знаем или не знаем....След такъв сън човек и да не е вярващ, може да повярва в Бог....Едва в края на съня се получи това сливане на съзнанията или осъзнаването, че са едно...

Вие не казахте снощи сънувахте ли или не сънувахте :)
 :) Ne si spomnqm snoshtniq syn ,a ot po-prednata nosht ,imah jivi synishta i mai pomnq samo edin gushter.
Mai svyrshih synishtata sys horata ot minaloto ,na momenti mi bqha dori priqtni... :rolleyes:
Sega ,AH, syvsem dobronamereno ti zavijdam za tozi syn i chuvstvata ,koito si izpitala okolo nego.
Ponqkoga imam silna nujda ot takiva chuvstva ,koito da zakalqt uverenostta mi ,che ima Bog..
Mnogo e priqtno,zarejdashto... i nemoga dori da namerq tochnata duma ,krasivo naprimer.Kazvat ,che nai-velikolepna e krasotata ,koqto nemoje da se presyzdade v kartina ,i perifraziram ,che nai-krasivoto useshtane ,vqrata v Bog i tezi chuvstva ,nemogat da se kategorizirat i oharakterizirat s dumi..  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:
Dano po-chesto imame podobni synishta. :rolleyes:  

*

АН

интересен сън
« Отговор #13 -: Януари 27, 2005, 05:06:05 pm »
Цитат
Възможно е, разбира се!
От скоро се радвам на общуването с моя брат, което преди не оценявах достатъчно.
Всъщност преди бяхме по-различни хора и двамата  :ph34r:

За съжаление това ще трае много кратко като физическо време.
общо взето с годините намираме все повече общи неща с близките си, пък като физическо време сме по-малко заедно :) - но го използваме може би по-пълноценно времето :)  

*

АН

интересен сън
« Отговор #14 -: Януари 27, 2005, 05:09:21 pm »
Цитат
[:) Ne si spomnqm snoshtniq syn ,a ot po-prednata nosht ,imah jivi synishta i mai pomnq samo edin gushter.
Mai svyrshih synishtata sys horata ot minaloto ,na momenti mi bqha dori priqtni... :rolleyes:
Sega ,AH, syvsem dobronamereno ti zavijdam za tozi syn i chuvstvata ,koito si izpitala okolo nego.
Ponqkoga imam silna nujda ot takiva chuvstva ,koito da zakalqt uverenostta mi ,che ima Bog..
Mnogo e priqtno,zarejdashto... i nemoga dori da namerq tochnata duma ,krasivo naprimer.Kazvat ,che nai-velikolepna e krasotata ,koqto nemoje da se presyzdade v kartina ,i perifraziram ,che nai-krasivoto useshtane ,vqrata v Bog i tezi chuvstva ,nemogat da se kategorizirat i oharakterizirat s dumi..  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:
Dano po-chesto imame podobni synishta. :rolleyes:
онова същество в моя сън май не беше традиционния любещ Бог :ph34r: - по скоро някаква Сила :) - и даже май нямаше и чувства :)

но съм благодарна на Лин, че ми припомни за осъзнатото сънуване - бях си забравила да чувам сънищата :)

интересно ти сега на каква серия сънища ще преминеш :)

*

Gostenka

интересен сън
« Отговор #15 -: Януари 27, 2005, 06:06:02 pm »
Neznam ,
nadqvam se novata poredica da e po-priqtna.
Neiskam veche koshmari ,te naistina sa mnogo strashni AH,moite koshmari ,jiveq vyv film na ujasite tam ,chesto. :)
Ne iskam dneshnata mi trevojnost da se otrazi na synq mi dovechera ,cql den imam nqkakvo nepriqtno predchuvstvie ,za neshto mnogo losho i iskam da si otide veche i da ne se sluchi nishto losho. :)
Zatova shte si syzdam nqkakva polojitelna nastroika  :ph34r:  

*

Gostenka

интересен сън
« Отговор #16 -: Януари 27, 2005, 11:17:02 pm »
Veche razbrah s kakvo e bila svyrzana trevojnosta mi ,ili onova useshtane na tejest ... nqkyde v korema...
Nishto strashno ,prosto nauchih edna istina,dohla mi kato grym ot qsno nebe novina ,mn. vajna novina ,kasaeshta minaloto ,neshto kato razvitie na minali sybitiq ,a zashto ne i vyzmezdie ,i nauchavaiki tova neshto ,useshtaneto premina!
Vinagi stava taka ,sled kato naucha kakvo e iskalo da mi kaje.
Priqtni synishta na vsichki!!!  :)  

*

АН

интересен сън
« Отговор #17 -: Януари 28, 2005, 07:13:55 am »
Цитат
Veche razbrah s kakvo e bila svyrzana trevojnosta mi ,ili onova useshtane na tejest ... nqkyde v korema...
Nishto strashno ,prosto nauchih edna istina,dohla mi kato grym ot qsno nebe novina ,mn. vajna novina ,kasaeshta minaloto ,neshto kato razvitie na minali sybitiq ,a zashto ne i vyzmezdie ,i nauchavaiki tova neshto ,useshtaneto premina!
Vinagi stava taka ,sled kato naucha kakvo e iskalo da mi kaje.
Priqtni synishta na vsichki!!!  :)
това явно е свързано с улавянето на някаква тревожност от общото поле - може чрез сънища, а може както в случая....

добре е, че усещането е изчезнало - понякога ни държи дни....

дано идните дни да са по-леки....

*

Gostenka

интересен сън
« Отговор #18 -: Януари 28, 2005, 05:26:45 pm »
Цитат
това явно е свързано с улавянето на някаква тревожност от общото поле - може чрез сънища, а може както в случая....

добре е, че усещането е изчезнало - понякога ни държи дни....

дано идните дни да са по-леки....
Zdravei ,AH! :)
Ponqkoga znaq ,chrez useshtaneto kakvo tochno shte se sluchi ,no drug pyt ,kato vchera ,ima useshtane ,che shte se sluchi neshto ,no neznaq kakvo i tova e strashnoto ,zashtoto taka me dyrji v naprejenie.
Neznam kakvo e tova ,neshto intuiciqta ,eto ima si ime ,no otkyde idva :D ,no pomaga mi ,mnogo mi pomaga.
дано идните дни да са по-леки....[/b]
Dano  :rolleyes: ,
no AH, ima li neshto konkretno ,koeto te trevoji za idnite dni ,neshto v zvezdite? :rolleyes:
 :)  

*

АН

интересен сън
« Отговор #19 -: Януари 28, 2005, 06:44:22 pm »
най-интересното сега на небето е съвпад на Марс и Плутон....

бавните планети по-трудно се усещат...Но когато се появи някоя от бързите в близост, нещата стават по-осезателни...Плутон при силна и висша изява се свързва с "виждането" на личната, груповата карма....Това обикновено носи все пак душевен мир, но има и нещо обезпокойтелно...- сякаш е стояло някъде дълбоко скрито нещо, а почва да се появява.... :) - за подвластните на Марс и Плутон сега направо не ми се мисли :ph34r: