Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 128338 Прегледи
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #560 -: Септември 08, 2013, 11:33:45 pm »
Тр.Сатурн за 3-ти път направи квадрат от 4-ти към нат.Луна У1 в 7-ми(вече е 2*разходящ) и досега всичките му проявления са свързани с майка ми.При първия аспект имаше проблем със зъбите(даже си сложи протеза),при втория,си сецна кръста,а днес ми се оплака от болки в коляното.Възможно ли е това да е проявлението на аспекта и да ме засяга само косвено,при положевие,че Луна ми е УАсц?Или да очаквам събитие при съвпада на тр.Сатурн с Венера и СЛВ,които ще активират квадрата?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #561 -: Септември 09, 2013, 06:35:53 am »
Тр.Сатурн за 3-ти път направи квадрат от 4-ти към нат.Луна У1 в 7-ми(вече е 2*разходящ) и досега всичките му проявления са свързани с майка ми.При първия аспект имаше проблем със зъбите(даже си сложи протеза),при втория,си сецна кръста,а днес ми се оплака от болки в коляното.Възможно ли е това да е проявлението на аспекта и да ме засяга само косвено,при положевие,че Луна ми е УАсц?Или да очаквам събитие при съвпада на тр.Сатурн с Венера и СЛВ,които ще активират квадрата?
Ти ме подсети, че при квадрата на транз. Сатурн към натална Луна преди няколко месеца дископатията на майка ми рязко се обостри и известно време беше на легло. Но понеже в личния ми живот квадратът се отрази много тежко, не съм правила такива връзки. Поне вече ще предугаждам.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #562 -: Септември 09, 2013, 01:23:00 pm »
Аз опозицията на Сатурн на АЦ и Луна я преживях доста тежко, но всъщност нищо лошо не се беше случило, като погледна назад.
Относно майка ми - тогава и тя, и баща ми имаха операции.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #563 -: Септември 09, 2013, 01:56:36 pm »
Транзитен Сатурн опозира натална Луна преди около 2 години,имаше много проблеми с майка ми, но не бяха здравословни. Тя тогава изгуби работата си, имаше и финансови притеснения.  Аз лично при опозицията имах пречки по сигнификацията на дома, който управлява Луна в натала.

Всъщност при мен случаят е по-тежък, защото имам натална опозиция Плутон/СЛВ (12-ти дом)-ЮЛВ/Луна/Меркурий (6-ти дом) и когато транзитен Сатурн опозира Луна и Меркурий, всъщност направи и съвпад с натални Плутон и СЛВ.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #564 -: Септември 09, 2013, 02:26:14 pm »
И аз така, Мей. При мен е опозиция на Плутон и Луна.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #565 -: Септември 09, 2013, 09:57:28 pm »
Здравейте,

Как бихте коментирали транзитен Сатурн през ДЦ в скорпион, който в натала е ретрограден във 2 дом и управлява 9-ти и 10-ти дом. От година нямам връзка, а се появиха и проблеми в работата. Минавайки през ДЦ ще рефлектира върху 6-ти като излиза или на 7-ми като влиза? Възможно ли е все пак да даде нов партньор или стабилизация в работата или да се очаква само негативното му проявление?

« Отговор #566 -: Септември 09, 2013, 10:17:43 pm »
При мен, когато тр. Сатурн премина през ДЦ и направи съвпад с Вертекс в 7-ми, в дева ми донесе познанство с мъж, зодия дева ;D Ограничи ми соц. кръг, т.е. взех ситото и пресях познати и приятели, докато не останаха двама, трима...

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #567 -: Септември 09, 2013, 10:59:36 pm »
При мен, когато тр. Сатурн премина през ДЦ и направи съвпад с Вертекс в 7-ми, в дева ми донесе познанство с мъж, зодия дева ;D Ограничи ми соц. кръг, т.е. взех ситото и пресях познати и приятели, докато не останаха двама, трима...
A връзката с този мъж беше ли нещо сериозно .

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #568 -: Септември 09, 2013, 11:01:56 pm »
Здравейте,

Как бихте коментирали транзитен Сатурн през ДЦ в скорпион, който в натала е ретрограден във 2 дом и управлява 9-ти и 10-ти дом. От година нямам връзка, а се появиха и проблеми в работата. Минавайки през ДЦ ще рефлектира върху 6-ти като излиза или на 7-ми като влиза? Възможно ли е все пак да даде нов партньор или стабилизация в работата или да се очаква само негативното му проявление?

Здравей,

Ако аспектира Слънце или Марс може да се появи мъж/може и стар обожател/, да възникне връзка. Кофти проявлението му може да предизвика чистка в обкръжението/личен опит, любовни триъгълници и всякакви геометрични фигури/личен опит/, трябва да се внимава при подписването на трудови договори, да се внимава при подписването на договор като се взима кредит, защото през осми дом транзитът може да е тегав в това отношение и т.н. Все пак аз имам   осезаемо Сатурново влияние, така че за мен тр. през ъглите е по-специфичен.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #569 -: Септември 09, 2013, 11:15:38 pm »
 :08: :08:
Благодаря Романтика :)
Аз също изчистих почти всичко/всички, още повече, че имам и стелиум във Везни и Сатурн направи доста по въпроса :))) По-скоро причината да задам въпроса е дали излизайки от дом действа на него /в този случай 6-ти и управлява 10-ти/ и ще рефлектира или събитието ще е по 7-ми дом??? Или ще има и по двата. В момента ми предстои точен съвпад с ДЦ.

*

Divna

• 2478
« Отговор #570 -: Септември 10, 2013, 12:33:56 am »

Karizma, в моята карта Луна е в 1ви дом, а Сатурн в 8ми. При първото му преминаване през нат. Луна започнах сериозна връзка (по първи дом - партньорската ос). При ретроградието (второто преминаване) майка ми почина (Луна=майка + Сатурн идва от 8ми /смъртта/).
Не се ограничавай само с наталната позиция на Луна, погледни и от кой дом идва Сатурн, т.е. в кой дом е натално.

« Отговор #571 -: Септември 10, 2013, 07:44:29 am »
Благодаря ти,Дивна,нат.Сатурн У7 е в 12-ти,Рак,а Луната ми е водолейска,в рецепция са и това може да омекотява проявленията.Сега се замислих,дали няма да се наложи и болнично лечение по12-ти.Въпреки всичко,очаквах събитие,което лично ме касае,все пак Луна е УАсц.,но то не е късно,казват че Сатурн дава събития и 5* след аспекта

« Отговор #572 -: Септември 10, 2013, 08:42:15 am »
Аз също изчистих почти всичко/всички, още повече, че имам и стелиум във Везни и Сатурн направи доста по въпроса :))) По-скоро причината да задам въпроса е дали излизайки от дом действа на него /в този случай 6-ти и управлява 10-ти/ и ще рефлектира или събитието ще е по 7-ми дом??? Или ще има и по двата. В момента ми предстои точен съвпад с ДЦ.

Ако приложа нещата, които питаш към моята карта се получава следното - по това време наистина, като че ли ежедневието ми се промени, не съм работила, бях заета с учене и грижи за баба ми, която беше на легло. Голяма част от отговорностите паднаха на мен, защото родителите ми работят по цял ден - да цяла година маршрута ми бе един - от университета - вкъщи. Нищо не ме вълнуваше освен това да я накарам да се почувства по-добре. Вътрешно усещах, че това са последните ми месеци с нея... Трудно ми беше, на 20-21г. да къпя и да сменям подлоги на възрастен човек.
Същата година, едната братовчедка остави дъщеря си на 7-8г. вкъщи за няколко месеца, тъй като имаше личен проблем, грижих се и за нея. При мен Сатурн/У11 - хората, които срещах през този период наистина бяха по-възрастни и мъдри от мен.
Така че си мисля, че си на прав път - влияе и носи енергията на предходния дом  и на дома, който управлява.

A връзката с този мъж беше ли нещо сериозно .
Нямаше връзка. Но този човек все още го има в живота ми, т.е. чуваме се по 2-3 пъти в годината, за да ми каже по една, две лъжи... или пък не ;D Често казано не ме вълнува, минало е вече, да си стои там.

« Отговор #573 -: Септември 10, 2013, 11:15:51 pm »
при теб Ромавтика е било съвсем буквално... 6 дом... медицинските и битовите грижи и сатурн - към по-възрастни и зрели. А по 7 дом имаше ли събитие, влизайки Сатурн там?

Ако приложа нещата, които питаш към моята карта се получава следното - по това време наистина, като че ли ежедневието ми се промени, не съм работила, бях заета с учене и грижи за баба ми, която беше на легло. Голяма част от отговорностите паднаха на мен, защото родителите ми работят по цял ден - да цяла година маршрута ми бе един - от университета - вкъщи. Нищо не ме вълнуваше освен това да я накарам да се почувства по-добре. Вътрешно усещах, че това са последните ми месеци с нея... Трудно ми беше, на 20-21г. да къпя и да сменям подлоги на възрастен човек.
Същата година, едната братовчедка остави дъщеря си на 7-8г. вкъщи за няколко месеца, тъй като имаше личен проблем, грижих се и за нея. При мен Сатурн/У11 - хората, които срещах през този период наистина бяха по-възрастни и мъдри от мен.
Така че си мисля, че си на прав път - влияе и носи енергията на предходния дом  и на дома, който управлява.

« Отговор #574 -: Септември 10, 2013, 11:21:43 pm »
Привет Санти,

При мен има натален аспект Марс-Сатурн, уви, полуквадрат, т.е. би трябвало да е разчистване на минала ситуация с мъж от миналото или???
А защо свързваш ДЦ и 7 дом с договори и кредити???? Или превантивно предполагаш проблеми след 2-3 години когато навлезе в 8 дом???
В моя случай, обаче активира 9 и 10 дом. Чудя се дали няма да ми даде промяна на работата, свързана с емиграция в чужбина???

Здравейте,

Здравей,

Ако аспектира Слънце или Марс може да се появи мъж/може и стар обожател/, да възникне връзка. Кофти проявлението му може да предизвика чистка в обкръжението/личен опит, любовни триъгълници и всякакви геометрични фигури/личен опит/, трябва да се внимава при подписването на трудови договори, да се внимава при подписването на договор като се взима кредит, защото през осми дом транзитът може да е тегав в това отношение и т.н. Все пак аз имам   осезаемо Сатурново влияние, така че за мен тр. през ъглите е по-специфичен.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #575 -: Септември 10, 2013, 11:41:00 pm »
Привет Санти,

При мен има натален аспект Марс-Сатурн, уви, полуквадрат, т.е. би трябвало да е разчистване на минала ситуация с мъж от миналото или???
А защо свързваш ДЦ и 7 дом с договори и кредити???? Или превантивно предполагаш проблеми след 2-3 години когато навлезе в 8 дом???
В моя случай, обаче активира 9 и 10 дом. Чудя се дали няма да ми даде промяна на работата, свързана с емиграция в чужбина???

Sara K, кредитите са по 5 дом, но договорите са по 7-ми и е хубаво да се внимава като се взима такъв, какво се подписва, това имам впредвид, трудовите договори също влизат в това число, вкл. и тяхното прекратяване. За работа в чужбина ми се струва, че трябва да има други индикации, пък и по натал трябва да има предпоставки също така. Полуквадратът е кармичен аспект, при всички случаи, ако тр. Сатурн от 7-ми пуска аспект към нат.Марс, би могло да има подобно приявление, като разчистване на стари сметки с някой обожател или пък среща еветуално с някой нов на хоризонта, който би имал по-специално значение за теб.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

« Отговор #576 -: Септември 11, 2013, 01:50:43 pm »
тр. Сатурн, тр. СЛВ  :soe: нат. Плутон в 8-ми дом - хора, срещи, ситуации, които провокират да застана сам сама, лице в лице с моите страхове... И разбирането, че страхът е нищо повече от една илюзия на ума... :blink:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #577 -: Септември 11, 2013, 02:27:50 pm »
Романтика,започна ли да срещаш хора,с които се чувстваш кармично свързана,дълбоки,интензивни емоции и срещи по 8 дом.Когато Сатурн ми мина в 8 дом,в живота ми навлязоха хора,които впоследствие се оказаха  абсолютно съдбоносни,но все пак е индивидуално де..

« Отговор #578 -: Септември 11, 2013, 03:58:25 pm »
Да, много е хубаво...;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #579 -: Октомври 24, 2013, 04:26:25 pm »
Изследвах холистичното учение на планетите и разгледах циклите на Сатурн и Плутон в хороскопа ми.

Оказа се, че най-голямата ми любов е започнала малко преди съвпад на Плутно с Нептуна ми, отдалечил се е и при ретроградно се е свърнал. След третото минаване се разделихме - 3г по-късно.

При Сатурн:
При съвпад със Слънцето ми се загаджихме с първото ми гадже,
при съвпад с К7 и Луната се разделихме.
При съвпад с Венера в 7ми имах една не-много приятна и безперспективна връзка.
При квадрат с Луната се срещнах и се загаджих със съпруга ми.
При съвпад с У7 взехме решение да се женим, малко след това при ретроградност пак там съм забременяла плюс съвпад със СЛВ и брак;
При съвпад с Юпитер и със обърнатата нодална ос се разделихме.
Развод при Сатурнов възврат.

Е, сега имам опозиция с Венерата и няма нищо  :rolleyes:

А Шопенхауер