Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 127780 Прегледи
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #600 -: Декември 27, 2013, 10:24:51 am »
По-добре ще ти се отрази консултация с психолог, отколкото с астролог, ако мога да бъда откровена. Споменаха ти тук във форума един аспект (въпросната дирекция на Сатурн) и ти си се фиксирала върху него. Ако ти бяха споменали друг аспект, щеше да се вманиачиш на негова тема. Недей да си самовнушаваш глупости и да се самонавиваш, че заради някакъв си аспект ще се случи нещо много лошо или непоправимо. Много аспекти действат едновременно в една карта (транзити, прогресии, дирекции и т.н.), а отделно дирекциите към осите (IC/MC, AC/DC) са много чувствителни към точността на часа на раждане. Ако толкова много искаш да вярваш на астрологията, което не те съветвам, се хвани за някой тригон на Юпитер, Уран или Нептун. Но моят съвет е да не се хващаш за нищо - едното може да е фалшива тревога, другото - фалшива надежда. Живей си живота, гледай да се оправиш, вместо сама да си влошаваш здравословното състояние с тревожни мисли.

Явно часът ти на раждане е горе-долу точен и дирекцията на Сатурн към IC/MC си работи и в момента: Сатурн - тревога, страхове в напрегнат аспект към IC - най-чувствителното, най-уязвимото ни място, вътрешното ни аз. Виждаш накъде бия - аспектът се изявява чрез твоите собствени самовнушения и страхове. Нормално е, когато човек има здравословни проблеми да се страхува за живота си. Затова точно сега нямаш нужда от допълнителни източници на стрес. И ако цяла година имаш намерение да продължаваш да се самонавиваш на същите теми, ще се докараш до депресия. Имам предвид медицинския термин, а не онова, което ние, обикновените хора, немедици, наричаме депресия, когато няколко поредни дни не сме на кеф.

Спирай с черните мисли и четенето на източници на такива, и намери източник на положителни емоции.

« Отговор #601 -: Декември 27, 2013, 10:52:54 am »
Аз бях на астролог много преди да почна да пиша в този форум и той ми каза за тази дирекция, това е , след това поисках малко повече инфо тук, защото все пак съм била само на 1 астролог и не знам дали да вярвам или не а и чесно нищо не ми говореше  , наистина малко ме паникьоса начина по който той ми го каза, а това ,че не пожела да ми каже месеца когато ще се случи ме разтревожи още повече,може би ,ако ми беше казал щях да съм по спокойна ,а не да смятам, че нещо е скрил от мен, нали знаете колкото по мистреиозно е едно нещо толкова повече искаш да узнаеш и започнах да се ровя сама за да науча нещо повече, това е всичко, начина по който ми сподели инфото въпросния астро малко ме изплаши!

« Отговор #602 -: Декември 27, 2013, 11:05:36 am »
А колко време трае дадената дирекция?
В действителност усещам голяма разлика, преди не бях такава, сега се чувствам меко казано зле още от преди да науча за дирекциите и прогресите и тн , аз затова и потърсих астролог ,а после и писах тук, защото се усещам много различна , като че ли станах много уязвима,а и преди време на майка ми бяха казали не си спомям точно, беше астролог, че преди 29 година ще има нещо лошо и това сега ми кънти в главата, до сега не съм се сещала за тези думи, знаех ги ,но не им обръщах внимание.

« Отговор #603 -: Декември 27, 2013, 02:40:47 pm »
Една година - това е периодът, в който се счита, че е активна дадена дирекция.

« Отговор #604 -: Декември 27, 2013, 09:54:28 pm »
Благодаря ти точно това исках да знам :blink:
Доста време си е , дано не се чувствам зле през цялата тази година така както се чувствам сега, аз дори не знам дали е от конкретната дирекция, но не я ми я посочиха и астролога после и тук , като цяло кофти период, не знам от какво, дано ми минава по бързо това отвратително усещане , а и всичко болешки.
Благодаря още веднъж :blink:

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #605 -: Декември 27, 2013, 10:14:25 pm »
Аз бях на астролог много преди да почна да пиша в този форум и той ми каза за тази дирекция, това е , след това поисках малко повече инфо тук, защото все пак съм била само на 1 астролог и не знам дали да вярвам или не а и чесно нищо не ми говореше  , наистина малко ме паникьоса начина по който той ми го каза, а това ,че не пожела да ми каже месеца когато ще се случи ме разтревожи още повече,може би ,ако ми беше казал щях да съм по спокойна ,а не да смятам, че нещо е скрил от мен, нали знаете колкото по мистреиозно е едно нещо толкова повече искаш да узнаеш и започнах да се ровя сама за да науча нещо повече, това е всичко, начина по който ми сподели инфото въпросния астро малко ме изплаши!
Здравей, Емилия!
Виж как се фокусираш кой какво ти е казал?  Веднъж си ходила на астролог, ами той ще ти даде насоки, няма да поеме твоите отговорности. Казвам ти го добронамерено. Само ти можеш да излекуваш живота си. Порасвай. Мама и тате са до време...Ти не си мравка, пионка на съдбата си, избрала си си я, считайки,че ще се справиш. Знам, че можеш и ще го направиш.. Забрави всичко, поеми отговорност за нещата от живота си, отговорът е винаги в теб.
Весели празници. Вярвай в себе си!
Прегръщам те! :kissd:

« Отговор #606 -: Декември 28, 2013, 12:54:55 am »
Благодаря ти енигма за милите думи, аз добре знам,че майката и бащата са до време, преди мнгого години изгубих единия си родител много рано така че сама съм се борила до тук сама,баща ми е на възраст вече , но за съжаление когато и здравето ти се влоши както е в моя случай ,а и вече нямаш  приятели за упора, (загубих много добри приятели, единия почина преди 3 месеца  )се чувсташ зле, а и от няколко месеца се чувствам и психически изтощена(то няма и как да е след толкова болници и грешни диагнози, загуби на скъпи хора)и сега като черешка на тортата астролога и се паникьосах съвсем , знам че няма да ми е леко не се заблуждавам, знам че зависи и от мен , но не знам каква промяна да направя за да обърна нещата към добро, а инстинктивно дори  без хороскоп  усещам ,че е необходимо да направя промяна ,но каква?- се пита в задачата.За това и писах в този форум , знам че има доста запознти, благодарна  съм ви за разсясненията, които ми дадахте.
Прегръдка и от мен за вас :kissd:

« Отговор #607 -: Декември 28, 2013, 09:34:18 am »
Коментирайте, моля, опитности по Сатурн във втори дом - липса на средства или заслужени възнаграждения и плодове след усилен труд в предишни домове? Може да разгледате и промяна в ценностната, система, разбира се, не само парични въпроси  ;D ;D

Периодът съвпада с ингрес на пр. Луна в Лъв и 10 дом и с тр. Юпитер в 10ти.

транзита на Сатурн през 2 дом/Везни/дом -тригонален на стихията като наталният - донесе стабилна и сигурна  работа и доходи за период от три години,тр.Сатурн/стацио/ в тригон към МС ,по натал ми е във 6 дом Водолей
виж стагнацията дойде когато премина през У2 Венера  в 3 дом  :(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #608 -: Декември 29, 2013, 12:24:09 pm »
Скоро ми предстои Сатурн съвпад Марс в 6 дом... със сигурност не е нещо хубаво... какво би могло да ме сполети?
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #609 -: Декември 29, 2013, 03:20:36 pm »
Скоро ми предстои Сатурн съвпад Марс в 6 дом... със сигурност не е нещо хубаво... какво би могло да ме сполети?

Транзита на Сатурн през 6 дом е свързан с тенденция към грижи за здравето, диета, специален хранителен режим и удобен момент да се свали някой излишен килограм -ако има такива.
Иначе Сатурн не търпи хаоса и затова ще въведе ред и организация в работата и рутинните задължения.
Добре ще бъде да обърнем внимание на това Марс кой дом ти управлява за да навържем нещата за последиците от този съвпад?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #610 -: Декември 29, 2013, 03:45:06 pm »
Сатурн съвпад Плутон - Плутон у3, Сатурн у5 и съуправлява 6ти. Някои близки приятелства преосмислих. Промених си отношението към други. Дойде в живота ми и нов човек, на който може да се разчита.

Предстоят ми квадратите с Марс и Венера. Т.е точният квадрат към Марс премина, но е близо все още, няма и градус разлика. Не съм имала проблеми в здравословно отношение, само дето последно съм се схванала жестоко и не минава толкова бързо, колкото попринцип, но пак вече даже си минава.  ;D Марс е у8, суъправлява 3ти. Венера е у2, у9.  :blink: Някакви идеи какво може да ми донесе?

*

galiusha

• *
  • 143
« Отговор #611 -: Декември 29, 2013, 04:00:21 pm »

Транзита на Сатурн през 6 дом е свързан с тенденция към грижи за здравето, диета, специален хранителен режим и удобен момент да се свали някой излишен килограм -ако има такива.
Иначе Сатурн не търпи хаоса и затова ще въведе ред и организация в работата и рутинните задължения.
Добре ще бъде да обърнем внимание на това Марс кой дом ти управлява за да навържем нещата за последиците от този съвпад?
Марс ми управлява 11 дом, съУ6, неаспектиран, а Сатурн-7,8 и съу9... честно казано, последните месеци отслабнах доста, не ми се ще да се вталявам още
« Последна редакция: Декември 29, 2013, 04:15:12 pm от galiusha »
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #612 -: Декември 29, 2013, 04:41:15 pm »
Здравейте!
Извинявам се че нахлувам така , но преди време тук получих полезна инфорнация и ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете отново.
Може ли да ми обясните какво да очквам от дирекцията Сатурн към IC/MC?
Ходих на астролог и ми обясни, че н е  никак хубава дирекция и така да се каже ми намекна какво да очквам, не пожела обаче да ми кажа точно кога ще се случи въпросното събитие, каза до края на следващата година, което за мен е доста разтегливо понятие, иска ми се да знам кога точно ще се случи и какво да очаквам,вече в една друга тема ми казаха в същия форум да не се притеснявам, но аз иска да знам за да съм подготвена, така че не се притеснявайте , надявам се да ме открехнете, аз вече четох доста неща и повечето клонят към смъртна опасност или загуба на баща, просто искам да знам , ако знам ще ми е по лесно повярвайте, има ли преминали такава дирекция и как ви се отрази тя?
Надявам се да споделите инфо с мен .
Благодаря
Преживявам същия транзит за втори път. Освен четенето, ето и статистически данни. Загуби на хора, близки. Не при всички е това. Друго-задушаваща атмосфера в дома ,но ИЦ е и вътрешния ти  "дом"-свят, ресурсът ти от вяра, надежда-практически неизчерпаем. Да, безкраен е източникът. Сатурн е и поемане на отговорност в зоната на нашите страхове, тук- психологическа сигурност. Така да направиш, че да си я създадеш. Сатурн ни кара да влезем в нов вид зрялост за себе си според мястото на транзита в хороскопа, нов цикъл. Конструктивност, конкретност, категоричност и-ЦЕЛ. Аз вече излизам от стагнацията, дори имам вдъхновение, планове, проекти. Просто знам, че съм аз-вече няма кой да ми поеме ИЦ-то и да прави вместо мен.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #613 -: Декември 29, 2013, 05:17:45 pm »
enigma kak si , 4etoh 4e neshtata pri teb malko sa se pouspokoili , radvam se mnogo

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #614 -: Декември 29, 2013, 07:30:01 pm »
enigma kak si , 4etoh 4e neshtata pri teb malko sa se pouspokoili , radvam se mnogo
Благодаря ,Гого! Добре съм. ;D

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #615 -: Декември 29, 2013, 07:51:36 pm »

Марс ми управлява 11 дом, съУ6, неаспектиран, а Сатурн-7,8 и съу9... честно казано, последните месеци отслабнах доста, не ми се ще да се вталявам още

Още едно доказателство, че транзита на Сатурн през 6 дом води до отслабване, а пък щом Марс ти е У 11 може би ще пренареди приятелствата и контактите и ще ги пресее. 
« Последна редакция: Декември 29, 2013, 08:04:13 pm от samoella »
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

galiusha

• *
  • 143
« Отговор #616 -: Декември 29, 2013, 11:07:46 pm »
Благодаря, някои хора се чудят как да отслабват... пък аз се моля това да не се случва, за 1 месец свалих 5 кг без да съм искала... е поне мога да се активизирам да откажа цигарите и да наблегна повече на спорта ;)

« Отговор #617 -: Януари 03, 2014, 09:47:53 pm »
Момичета, моля вЕ, кажета какво би могло да се случва тука. Начи сега Сатурна/ У7 / ми минава през 5 дом, ще прави февруари съвпад с нат. Нептун/У9/а,  след няколко месеца съвпад с ЮЛВ.  Ааааа,  и в същото това време...тр Сатурн/У 7/ ми прави секстилче с Плутон/У5/ и сектилче с Уран/ У8/  ама секстила е слаба ракия май...  :unsure: Какви събития може да се очакват, а? 
 Аз го виждам тъй- среща с с господин Х/ не е задължително да е дърт, нали/ , и влюбване,ама сериозно и стабилно, защото Сатурна ми  е У7. :P  А комбинацията 5дом със 7дом, не е ли евентуална възможнотс на този /някой си/, да еи евентуално  потенциален бъдещ съпруг?!  :-\  Обаче....ето съвпада с Нептун ме шашка доста, понеже си мисля, че има голямата вероятност  да ме вкара в илюзии...и да се влюбя като една  гимназиска в не-точния човек, след като  съм го въздигнала ееей там  някъде горе в небесата на един пиедестал, и усилено  му с възхищавам, и после като отмине съвпада, илюзията да рухне яко  :o И не мога да вържа ролята на  Урана / У8/ в цялата картинка. :lol:

Я кажете какво мислите вие, а ?  :-\
:sun: :pi:
:moo: :aq:
АСЦ :ca:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #618 -: Януари 03, 2014, 10:14:27 pm »
Сатурн съвпад Плутон - Плутон у3, Сатурн у5 и съуправлява 6ти. Някои близки приятелства преосмислих. Промених си отношението към други. Дойде в живота ми и нов човек, на който може да се разчита.

Предстоят ми квадратите с Марс и Венера. Т.е точният квадрат към Марс премина, но е близо все още, няма и градус разлика. Не съм имала проблеми в здравословно отношение, само дето последно съм се схванала жестоко и не минава толкова бързо, колкото попринцип, но пак вече даже си минава.  ;D Марс е у8, суъправлява 3ти. Венера е у2, у9.  :blink: Някакви идеи какво може да ми донесе?
Имам същото домово разположение. При мен Марс, Сатурн и Плутон са накуп във 2-ри, Везни, първо Сатурн У5 направи съвпад с Марс У8 - започнах много добре платена работа в голяма телевизия. После се оплескаха нещата, като мина през себе си и Плутон, понеже стелиумът има квадрат Венера У2. Но да не забравяме, че това ми беше Сатурновия възврат. Никой не може да ти каже какво точно ще стане. Може би промяна в доходите. Ами ми прави впечатление, че аспектите в голяма степен зависят от това, как човек си ги разиграе. Ако реагира със страх и с вкопчване в нещо, или по-друг неконструктивен начин, опитът му идва ценен и болезнен. Пък някои хора и на квадрати правят положителни промени. Най-важно е отношението, вътрешната нагласа. :) На такива аспекти се чистят стари "детски" проблеми, като цяло неосъзнати от нас модели. И понеже имаш към Венера, това ще е тест за собствената ти оценка и любов към себе си. Към Марс - способността да се отстояваш. Ако се цениш, уважаваш и обичаш, едва ли нещо кой знае какво ще стане. Ако не, поне ще имаш шанс да се научиш. :) Говоря по принцип, и може и да не съм права. Но с нашето разположение и този аспект - Венера У2, Сатурн У5 и квадрат между тях... виж си наталните аспекти на планетите, много ще ти кажат.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #619 -: Януари 04, 2014, 01:15:54 am »

Имам същото домово разположение. При мен Марс, Сатурн и Плутон са накуп във 2-ри, Везни, първо Сатурн У5 направи съвпад с Марс У8 - започнах много добре платена работа в голяма телевизия. После се оплескаха нещата, като мина през себе си и Плутон, понеже стелиумът има квадрат Венера У2. Но да не забравяме, че това ми беше Сатурновия възврат. Никой не може да ти каже какво точно ще стане. Може би промяна в доходите. Ами ми прави впечатление, че аспектите в голяма степен зависят от това, как човек си ги разиграе. Ако реагира със страх и с вкопчване в нещо, или по-друг неконструктивен начин, опитът му идва ценен и болезнен. Пък някои хора и на квадрати правят положителни промени. Най-важно е отношението, вътрешната нагласа. :) На такива аспекти се чистят стари "детски" проблеми, като цяло неосъзнати от нас модели. И понеже имаш към Венера, това ще е тест за собствената ти оценка и любов към себе си. Към Марс - способността да се отстояваш. Ако се цениш, уважаваш и обичаш, едва ли нещо кой знае какво ще стане. Ако не, поне ще имаш шанс да се научиш. :) Говоря по принцип, и може и да не съм права. Но с нашето разположение и този аспект - Венера У2, Сатурн У5 и квадрат между тях... виж си наталните аспекти на планетите, много ще ти кажат.

Благодаря ти за включването! Попринцип със Сатурн нямам проблеми, много се обичаме с него и се разбираме. В интерес на истината, периодът, който мога да определя като един от най-хубавите в живота ми, в който получих признание, за всичко, което бях градила години наред като характер, за всичко, което бях изтърпяла, беше точно пребиваването му във втора декада във Везни, когато сключваше квадрати с почти всичко в хороскопа ми. При мен има силно подчертана опозиционност на знаците в хороскопа и така - когато една планета удари с транзит, понасят я всички - Слънце, Меркурий, Луна, СЛВ, Уран, Непун - Сатурн наквадрати всичко.  ;D

Иначе иска ми се наистина с доходите нещата да тръгнат в някаква добра посока, направих едно време някои грешки като се доверих на определени хора, които въздействат и сега на текущото ми финансово състояние - но човек като се опари, тогава се научава. Надявам се да мога да захвана нещо, което да ми донесе допълнителен доход, че иначе работата ще стане наистина много пропаднала.  ;D ;D Ще се възползвам в Юпи в 10 дом, може пък и да изкарам някой друг лев от хоби (по квадрат венера у2 и Сатурн у5, кой знае, може да стане. 

Иначе си напълно права, и мисля, че това, което казваш за цененето и уважаването, е универсално правило за всеки транзит на коя да е тежка планета към натална и нещата се нареждат добре за нас, тогава, когато останем верни на себе си.

Сега да се оплача от тригона с Меркурий аз.  :angry: :angry: Няма такава интелектуална апатия, която друг път така да ме е налягала. Едвам се карам да седна да уча.  :angry: :angry: :angry: Не знам кой ми пипа така с нежна ръка Меркурия, но не ми харесва да го прави. Нептунчо е твърде далеч да обвиня него, та Сатурн остана. Толкова ги чаках тези тригони и си казвах, че щом на квадрати толкова хубаво ми върви, представям си на тригони ... а то какво стана.  :unsure: :unsure: Хармоничните аспекти само ми развалят вътрешната хармония, явно.  ;D ;D