Здравей Гост

Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова

• 110 Отговора
  • 19781 Прегледи
*

Nebesna

Re:Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова
« Отговор #20 -: Февруари 07, 2010, 09:36:30 pm »
Трябва да се търси източник от по-високо йерархично ниво, който му влияе и определя поведението му.

Анджак!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 07, 2010, 09:51:01 pm »
Самият ретро Меркурий не е достатъчен, според мен, понеже той е ретро и през други периоди, извън повишената Слънчева активност. Значи има и други фактори.

Ретроградността на планетите, доколкото зная, не е нищо друго освен оптична измама, илюзия. Те не тръгват да се въртят наобратно, т.е. орбитата на тяхното въртене не се променя, така изглежда само от гледна точка на земния наблюдател. А това, че съвпадите им със Слънцето и ретроградните им периоди се свързват с астрологична цикличност, е ясно. По тази логика ретроградността на планетите не е ли вследствие на настъпила промяна в движението на Земята около нейната ос, както и в нейната орбита на движение спрямо центъра на Слънцето?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #22 -: Февруари 07, 2010, 09:51:49 pm »
Трябва да се търси източник от по-високо йерархично ниво, който му влияе и определя поведението му.

Анджак!

и аз така мисля и затова изобщо не се включих дори да разгледам картите тук. в една друга тема бях написала, че Слънцето съдържа в себе си енергиите на всички планети от Слънчевата система, защото то е "Бащата" на нашата планетарна система. неговите бури или изригвания, слънчевият вятър и всички производни няма как да бъдат продиктувани от децата му /тоест от планетите и тяхната конфигурация/...

неговите цикли идват от другаде, някъде където самото Слънце се явява "детето"...  

разбира се, че всяка една планетна единица се ръководи както от собствените си принципи, така и от принципа зададен от Слънцето около което се върти. това е приложимо и за самото Слънце...

около какво се върти нашата Слънчева система? - те там е ключът на палатката и съответно да се търси нещо свързано с него...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #23 -: Февруари 07, 2010, 09:54:55 pm »
и още нещо ако евентуално се търси някаква връзка със Слънчевите изригвания и другите му там изблици, не трябва ли да се гледа картата от гледна точка не на стандартната астрология - дето планетите се въртят около Земята, а от гледна точка на това планетите вкл. и Земята да се въртят около Слънцето /забравих как се казваше това/  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Февруари 07, 2010, 09:58:50 pm »
Имаш предвид хелиоцентричната ли?
Възможно е и да си права, преди да го напишеш на мен също ми мина тази "скверна" мисъл през ума.  ;D

Всъщност защо разглеждаме слънчевите бури, като вземаме за референтна точка Земята? Те на Земята ли се случват или на повърхността на Слънцето?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Февруари 07, 2010, 10:00:42 pm »
и още нещо ако евентуално се търси някаква връзка със Слънчевите изригвания и другите му там изблици, не трябва ли да се гледа картата от гледна точка не на стандартната астрология - дето планетите се въртят около Земята, а от гледна точка на това планетите вкл. и Земята да се въртят около Слънцето /забравих как се казваше това/  :-\

Да, аз направих хелиоцентрични карти, но не съм ги разглеждала, понеже нямах време. Но те пак обхващат известните нам планети и Луната, която се движи винаги в комплект със земята като неин спътник, но така ще можем поне да видим къде точно попада земята и да търсим аспектацията и с другите планети, макар това да няма никакво особено значение за слънчевата активност, според мен. Това, което ми направи впечятление, е че винаги има аспект между Земя/Луна и Уран.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #26 -: Февруари 07, 2010, 10:02:47 pm »
Ми обърнете хелиоцентрична карта и вижте с някои по-важни звезди плюс галактическия център ли беше, де ще се прецесира.
Повече от резонно е като слън;ето е вторично в йерархията, над него да стои я галактика, я нещо по-така.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #27 -: Февруари 07, 2010, 10:02:56 pm »
Имаш предвид хелиоцентричната ли?
Възможно е и да си права, преди да го напишеш на мен също ми мина тази "скверна" мисъл през ума.  ;D

Всъщност защо разглеждаме слънчевите бури, като вземаме за референтна точка Земята? Те на Земята ли се случват или на повърхността на Слънцето?  :-\

анджък - изфиряса ми от ума с тая Нарния по БТВ  ;D ;D ;D   хелиоцентричната да!

Земята в случая е потърпевша както и останалите планети, а всичко се случва на повърхността на Слънцето. значи по пътя на логиката Слънцето требе да е в центъра и да се въртят всички планетни топки около него /както е по принцип/... така мисля  :-\

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #28 -: Февруари 07, 2010, 10:03:56 pm »
Ние какво трябва да открием - на кои планетни разположения се дължи ли?
не мисля, че планетните разположения са причина за пиковете в Слънчевата радиация.

Планетните разположения естествено не са причините,но могат да отразят събития на световно ниво,че и на вселенско (пример с маите ).Особено пък когато става въпрос за цикличност,която искам да проследиме.Работата е там,че първо е добре да се снабдим с няколко карти на минали супер слънчеви бури засегнали Земята,за да изведем по-добре общото,но не съм сигурен до колко има такава разпостранена информация.Но нищо не е случайно-като например факта,че сега се говори за опасност от такова явление и чисто астрологически,има няколко еднакви фактора застъпени за съответните периоди-и много ясно,че не е само ретро Мерк,писал съм-Нептун в Риби,активиране на Алдебаран,напрегнати аспекти Уран-Слънце-Мерк,а случайни съвпадения няма.Защото ние не сме измислили периодите,а са ни дадени от учените спрямо активността на Слънцето-и има както еднаквости,така и сходности!Аз пък най се изумих,като видях че през следващият пик-2023 Нептун е точно в градуса от миналата голяма буря.Не твърдя че е задължително да има повторение,а че е възможно-всички знаем как действа астрологията.

Всъщност това е да се прави хороскоп на цяла цивилизация ,а не просто на народ и за това трябва да гледаме предимно тежките планети и ключови позиции и до колкото можем-да правим сравнения с миналото,което има свойството да се повтаря,потретва ...

Дори има по-лесен начин за да видим дали това има потенциал да стане през периодите на пик на слънчева активност,като направо почнем от резултатите и последствията-в случая колосални загуби на електроника,проблем с ел.енергия и т.н.-гледаме Уран като сигнификатор и на мунданно ниво какви аспекти и конфигурации прави-през 2012 има квадратура с Плутон,а там са силите извън властта на човека,смърт или трансформация на ел.енергия,Уран в Овен ще изисква намиране на нови източници на ток,нови пътища за получаването му,Плутон в Козирог вероятно в аспект с Уран в Овен съдържа потенциал за превръщане на ядрената енергия в светлинна,ток-кой знае (може и да е открито това или да предстои и тогава да се използва),квадрата е борба и действие,а Уран е хаос и свобода-ако ще свобода от самия себе си, връщане към първичното и простото (Овена).Плутон е още по-страшен,там са масите-Уран/Плутон-масови бунтове и анархия,масови проблеми с енергията,масата се изправя пред внезапните обрати с тока и т.н.

Разбира се това е само един изолиран фактор,а какво ще стане като съберем цялото?  :o

Давайте да мислим,тези астро съвпадения не са случайни,а пък и отделно НАСА да тръгнат да говорят за заплахата открито-значи има НЕЩО,обикновено когато нещо се активира в масовото съзнание,това е импулс от свръхразума-когато си говорим за наука разбира се още повече .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2010, 10:05:50 pm »
Синухе, нямах време да изчета първия ти пост от началото до края, затова ще ти задам един въпрос.
Понеже някъде спомена за лунари и транзити към натални точки, коя карта всъщност възприемаш за "натална"?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #30 -: Февруари 07, 2010, 10:12:12 pm »
Синухе, ма не става така бе човек.
Всяко ниво в реала си има ниво на отразяване из отразителите.
Планетите отразяват живота на земята.
Животът на слънцето се мери по друг начин. Виж принципите на херметизма, любовта може да премине в омраза, жълтото може да стане розово. Но любовта никога не може да се превърне в жълт цвят. Все пак си има съответствия. Не можеш да мериш тегло с метър.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Февруари 07, 2010, 10:17:18 pm »
И още нещо.
Защо използваме Лунар, след като става въпрос за слънчева активност? А Луната е спътник на Земята и не се намира близо до Слънцето, за разлика от Меркурий и хипотетичния Вулкан.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #32 -: Февруари 07, 2010, 10:17:56 pm »
Цитат
гледаме Уран като сигнификатор и на мунданно ниво какви аспекти и конфигурации прави-през 2012 има квадратура с Плутон,а там са силите извън властта на човека,смърт или трансформация на ел.енергия,Уран в Овен ще изисква намиране на нови източници на ток,нови пътища за получаването му,Плутон в Козирог вероятно в аспект с Уран в Овен съдържа потенциал за превръщане на ядрената енергия в светлинна,ток-кой знае (може и да е открито това или да предстои и тогава да се използва),квадрата е борба и действие,а Уран е хаос и свобода-ако ще свобода от самия себе си, връщане към първичното и простото (Овена).Плутон е още по-страшен,там са масите-Уран/Плутон-масови бунтове и анархия,масови проблеми с енергията,масата се изправя пред внезапните обрати с тока и т.н.

Като прочетох това и се сетих за една в интернет пространството,дето беше написала коментар под прогнозата ми за 2010 година,че не била чела по-негативна прогноза до сега. Много е опасно,защото ако излязат нещата от контрол/а такава опасност съществува/ ще измре маса народ. Ненапразно беше пуснато в нета инфо,че земетресението в Хаити се дължи на ядрени опити на американския флот.

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Февруари 07, 2010, 10:23:45 pm »
Слагам тук хелиоцентричните карти, които построих - направиха ми впечатление аспектите на Земя/Луна с Уран.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #34 -: Февруари 07, 2010, 10:26:47 pm »
Ретроградността на планетите, доколкото зная, не е нищо друго освен оптична измама, илюзия.

И какво от това?Да не би ретроградността като астрологическо,а не астрономическо явление да е измама.Га ма няма!Въобще на къде биеш? :unsure:
Нещата са такива каквито са,пък и доколкото аз знам от чисто физична гледна точка,става въпрос за торсионни полета,които не зависят от оптически илюзии за да влияят,но явно има значение ъгъла им на попадане или там каквото точно е.А и илюзия или не-много хора дори не гледат планетите за да се излъжат,но не им пречи да изразяват ретро или всякакви астро влияния, да бъдат канал на изява.

неговите цикли идват от другаде, някъде където самото Слънце се явява "детето"...  

Ма нас не ни интересува от къде идват циклите на Слънцето,ние вече сме приели факта че ги има и че влияят тук!

Всъщност защо разглеждаме слънчевите бури, като вземаме за референтна точка Земята? Те на Земята ли се случват или на повърхността на Слънцето?  :-\

Изумявате ме,честно.Това че някъде се случва нещо-не означава че не влияе другаде.За това е и астрологията или съм в грешка  :o
Взимаме Земята поради съвсем простата причина,че последствията/резулата от нещо не знам кое си и къде си-става тука,всичко се проектира тук-било Алдебаран или Слънцето.
И защото ако не бяхме взаимосвързани-физически и енергийно,проекция на целият космос,нямаше тук да се случва нищо.

И дайте да не смесваме,астрономия и физика с астрология!

Ние гледаме астрологичните връзки,синхронизации и т.н. на базата (причината) на слънчевите пикове и изминали вече бури с последствия тук на Земята.Както вече казах едно е причина за събитието и съвсем друго е карта на събитието !  Това са две различни неща.Така както аз не съм картата си-аз съм причината за нея,а тя просто ме отразява. Ей не ,не ме карайте елементарни неща да си хабя енергията,че ще издивея,днес Уран ме е захапал здраво  :41: :33:

Така ...или искате да ми кажете,че случилото се през 1859 няма астрологичен резон и че като част от цикъл не може да се разглежда астрологично?  
Или че случилото се тогава се е отразило някъде другаде,но не и тука хахахахааа  ;D ;D ;D
Абе вие знаете ли колко неща предизвикани от космоса (вкл бактерии и други ),са се отразили тук и са отразени ясно астрологично....в мунданната карта,а не някъде другаде.  :mellow:

*

Синухе

• 4978
« Отговор #35 -: Февруари 07, 2010, 10:31:48 pm »
Понеже някъде спомена за лунари и транзити към натални точки, коя карта всъщност възприемаш за "натална"?

Картата на събитието.Карти на събития може да се взимат за натални,особено и ако са част от някакъв цикъл.Както и възникването на нещо (дори да не е за пръв път като явление,всяко е отделно и със собствен живот,защото възниква в различно време и условия,така както ние като природа имаме една същност-но много инкарнации) със своята си карта,то е чувствително към влиянията и те могат да окажат как то се разгръща и т.н. Това работи както за частното-примерно творби на изкуството,така и за глобални събития.

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Февруари 07, 2010, 10:32:44 pm »
Ма идно явление на земята може да е причинено от много причини - слънчеви бури, метеоритна атака, извънземно нашествие, ядрена бомба.
Ти разглеждаш явлението слънчева активност на слънцето, или разглеждаш явлението катастрофа на планетата?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #37 -: Февруари 07, 2010, 10:34:03 pm »
И още нещо.
Защо използваме Лунар, след като става въпрос за слънчева активност? А Луната е спътник на Земята и не се намира близо до Слънцето, за разлика от Меркурий и хипотетичния Вулкан.

Бе Лили,ти сега на астрономия ли ще ни учиш?Ако не си способна или нямаш желание да се включиш астрологически по темата-имаш карта на събитие и потенциални карти,просто недей разводнява.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #38 -: Февруари 07, 2010, 10:37:46 pm »
Ти разглеждаш явлението слънчева активност на слънцето, или разглеждаш явлението катастрофа на планетата?

Чувай сега-земетресения и други природни бедствия е имало и ще има и често причината е била в космическите влияния,в това че Земята е част от организма на цялото.
Но тогава астролозите гледат Плутон,Нептун и Уран и си ги предсказват и се обосновават,тогава когато някой не е седнал да ги види предварително,но и това няма значение- щото който се върне назад във времето,ако ще стотици или хиляди-чрез астрологията може да види.И не е необходимо някой да го е предсказвал за да стане.

И къде е сега разликата? Става пак въпрос за последствия върху Земята,свързани с промени на социално-битово равнище и не само то,причинено от фактори и сили отвъд тези на самото човечество или майката ни Земя.

*

kaily

• 5145
« Отговор #39 -: Февруари 07, 2010, 10:42:30 pm »
Ми убу де, ма тогава що разглеждаш само слънчевата активност.
Давай всички известни факти на големи катаклизми и от всички тях накуп да се извличат закономерности.
Щото явно разглеждаш големите катастрофи, а не разглеждаш слънчевата активност. Или смяташ, че катастрофите от слънчева активност ще са по-особени от катастрофите от метеоритен поток примерно?