Здравей Гост

Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова

• 110 Отговора
  • 19741 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова
« Отговор #80 -: Февруари 08, 2010, 11:30:48 am »
Небесна, то нема как да се види астрологично, но например там у мунданните карти може да се види последицата за земните жители например.

Последицата от кое - от изменението на ъгъла между планетите и светилата или от засилването на слънчевата активност?

Хм, това ме замисли.  :-\
Добре де, определен ъгъл между две и повече планети ли предизвиква повишаване на слънчевата активност или процеси, които се случват в ядрото на Слънцето, и евентуално други процеси, които се случват в нашата галактика?
Марая беше подхвърлила една интересна идея за съществуването /засега хипотетично/ на т.нар. Черно Слънце. Дали пък зад познатото на всички ни Слънце не се крие нещо друго, което я чрез гравитация, я чрез нещо друго да оказва въздействие върху магнитното поле на тази звезда и да предизвиква периодични изригвания?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Февруари 08, 2010, 11:34:08 am »
Небесна, то нема как да се види астрологично, но например там у мунданните карти може да се види последицата за земните жители например.

Последицата от кое - от изменението на ъгъла между планетите и светилата или от засилването на слънчевата активност?

Хм, това ме замисли.  :-\
Добре де, определен ъгъл между две и повече планети ли предизвиква повишаване на слънчевата активност или процеси, които се случват в ядрото на Слънцето, и евентуално други процеси, които се случват в нашата галактика?
Марая беше подхвърлила една интересна идея за съществуването /засега хипотетично/ на т.нар. Черно Слънце. Дали пък зад познатото на всички ни Слънце не се крие нещо друго, което я чрез гравитация, я чрез нещо друго да оказва въздействие върху магнитното поле на тази звезда и да предизвиква периодични изригвания?

Има Черни Слънца, черни дупки, но сега не е в това въпроса. това е антиматерия. в момента се занимаваме с материята.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #82 -: Февруари 08, 2010, 11:54:00 am »
Не зная дали е възможно планетите в Слънчевата система, след като се наредят под определен ъгъл една спрямо друга (отново само в проекция върху еклиптиката, т.е. земната равнина!), да предизвикат повишаване на слънчевата активност или радиация. Особено като се има предвид, че някои от тях са разположени доста далеч от Слънцето, с изключение на Меркурий. Маите, както знаем, са разглеждали циклите Слънце/Венера. Венера също е вътрешна планета и се намира сравнително близо до Слънцето.
Все ми се струва, че трябва да има друго тяло близо до слънчевата орбита, което евентуално да оказва влияние върху процесите, които се случват на повърхността му, или това влияние да идва от източник от по-висш порядък. А в тази тема всъщност се опитваме да предвидим някаква повтаряемост, така ли да разбирам?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #83 -: Февруари 08, 2010, 12:10:54 pm »
Ако може да се изведе повтаряемост, тя ще е от галактическата астрология. Не че имам и хабер понятие от нея.
Но какво му се случва на слънцето ще се вижда от галактическата астрология по същия начин, по който по планетите се вижда какво му се случва на човека.
Пак повтарям - йерархията трябва да се спазва.
галактика
слънце
слънчева система
човек

Сигурно може и отдолу нагоре да се гледа, ма не знам дали с тия методи и средства. В смисъл при определено планетарно разположение човеците масово почват да се избиват, което рефлектира върху цялото битие и от него с импулс върху слънцето.
Т.е. ако се включи категорията "качество на времето" и че нещата се случват при определено качество на времето, то трябва да се търси как се определя то.

*

Nebesna

« Отговор #84 -: Февруари 08, 2010, 12:13:04 pm »
Ако може да се изведе повтаряемост, тя ще е от галактическата астрология. Не че имам и хабер понятие от нея.
Но какво му се случва на слънцето ще се вижда от галактическата астрология по същия начин, по който по планетите се вижда какво му се случва на човека.
Пак повтарям - йерархията трябва да се спазва.
галактика
слънце
слънчева система
човек

Сигурно може и отдолу нагоре да се гледа, ма не знам дали с тия методи и средства. В смисъл при определено планетарно разположение човеците масово почват да се избиват, което рефлектира върху цялото битие и от него с импулс върху слънцето.
Т.е. ако се включи категорията "качество на времето" и че нещата се случват при определено качество на времето, то трябва да се търси как се определя то.

Кайли пропусна Земята:

галактика
слънце
слънчева система
Земя
човек

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Февруари 08, 2010, 12:14:44 pm »

В смисъл при определено планетарно разположение човеците масово почват да се избиват, което рефлектира върху цялото битие и от него с импулс върху слънцето.

Хехехехехехееехеххеееееееее!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #86 -: Февруари 08, 2010, 12:16:47 pm »
Не зная дали е възможно планетите в Слънчевата система, след като се наредят под определен ъгъл една спрямо друга (отново само в проекция върху еклиптиката, т.е. земната равнина!), да предизвикат повишаване на слънчевата активност или радиация.

Никой не ти говори за предизвикване,астрологията се занимава с отразяване.До кога ще тъпчеш там дето вече отдавна е разорано?

*

Nebesna

« Отговор #87 -: Февруари 08, 2010, 12:25:55 pm »
Не зная дали е възможно планетите в Слънчевата система, след като се наредят под определен ъгъл една спрямо друга (отново само в проекция върху еклиптиката, т.е. земната равнина!), да предизвикат повишаване на слънчевата активност или радиация.

Никой не ти говори за предизвикване,астрологията се занимава с отразяване.

Ами тогава трябва да разширим интрументите на астрологията и да включим и други фактори, освен междупланетните цикли и ъгли, понеже тук вече се намесват фактори от ПО-ВИСШ ЕСТЕСТВЕН ПОРЯДЪК.

*

kaily

• 5145
« Отговор #88 -: Февруари 08, 2010, 12:28:26 pm »

В смисъл при определено планетарно разположение човеците масово почват да се избиват, което рефлектира върху цялото битие и от него с импулс върху слънцето.

Хехехехехехееехеххеееееееее!

Ма що се хилиш, все още не се знае кое е първично битието или съзнанието?

*

kaily

• 5145
« Отговор #89 -: Февруари 08, 2010, 12:32:18 pm »
Синухе има едно известно право. Сетих се за качеството на времето и останалите текстове от оная чудесна книжка.
Там пишеше, че има 7 планетарни принципа и когато един принцип е на власт, се случват съответни нему неща. Авторът със сложното име обясняваше, че за дадено събитие може да се съди по вътрешностите на заклано животно, по звездите, по хвърляне на боб, по поведението на планетите в зоологическата градина и т.н.
Стига да знаеш как и да имаш съответния набор от инструменти.
Сега дали е по-лесно да гледаш на хороскоп или на животни от зоокът, вече въпрос на избор.
Аз лично не знам дали това е правилният инструментариум. По планетите и то от земна позиция да се съди за слънчеви изригвания.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #90 -: Февруари 08, 2010, 12:58:01 pm »
По планетите и то от земна позиция да се съди за слънчеви изригвания.

Ние не съдим от планетите за слънчевите изригвания-за това си има астрофизика.
Обаче ние може да съдим за това кога такива изригвания може да се отразят на световният технически прогрес,от там икономика и т.н. защото нещата са взаимно свързани.Вече има една такава случка от 1959 има и карта на събитието.А глобални изменения в прогреса и регреса техническия,дори и в геоложки смисъл (бури,урагани,земетресения,цунами),може да видим отразени в мунданните карти.И след като е толкова просто-че една такава буря може да срине енергийните мрежи и от там икономика и прочие,а е ясно че с това се занимава мунданната, не виждам къде е проблема.Или смятате,че една такава меко казано световна криза няма да бъда отразена на мунданно ниво от планетните позиции?

Нека не се забравя,че Уран/Нептун/Плутон в астрологията указват божествените сили т.е. тези които са надличностни и указват прцеси от глобален характер,така че е нормално при земни кризи причинени от външни сили,изразяващи също глобални процеси да гледаме именно основно тях,ако ще и физическата причина да е в активността на Слънцето.Защото когато си говорим за масови процеси на световно ниво,гледаме именно външните планети.Пък и ние сме едно цяло с космоса-много от нещата случили се и развили се на Земята,са в следствие или физическото или торсионното излъчване я на Алдебаран,я на Плеадите,я просто на един Меркурий.Разбира се нормално е физическите изменения да водят до физически последствия тук,както съответно торсионните-на торсионните или вибрационни и в последствие материални изменения пак тук.Но ние не правим карти на Плеадите нали?Защото става въпрос за процеси развиващи се и разгръщащи се тук,без значение от къде са тръгнали.Нека не се забравя че всичко се разгръща навсякъде-така е устроена вселената.И че каквото горе-това и долу и обратно (което е рече,че ние с действията си тук също може да предизвикаме я соларна буря,я нещо друго).Влияят ни Пълнолуния,затъмнения и прочие-все физически процеси ставаши някъде там с проекция тук.Не виждам къде е разликата освен в това,че нещата са с много по-физическа характеристика.Или само защото вибрацията се е превърнала в енергия,я тя в частица и долита до нас-не означава че не подлежи на определен принцип или че се осъществява друго влияние?Влиянията са си влияния-ние постоянно ги получаваме от космоса, просто в различен вид и от различни източници.

Ето примерно картата от предната буря-Уран е бил в Близнаци в съвпад с Алдебаран. И какво се оказва-бурята (Уран) удря именно телеграфната техника,земята се е къпала в електричество (което е пак по Уран)-това се нарича астрологична синхронизация,защото по това време човечеството е можело да бъде засегнато именно в тази сфера упр от Меркурий/Близнаци.Или е просто чиста случайност?

После Нептун в Риби- за мен навлизането на Нептун в своя знак,може да се тълкува като една тотална отвореност към космически влияния за нашият свят .Защото Риби/Нептун в астрологията отговарят за необятният космос,за свалянето на границите,за връзката ни с Цялото.Разбира се тази ни тогава толкова лесна и активна връзка с Цялото-може да бъде от физическо,енергийно или вибрационно равнище.Дори става въпрос за потоци от енергия и частици идващи от космоса,който пак е Нептун,както и самите потоци-пак Нептун. Ефекта вече на тези потоци (в случая) тук на земята е по Уран-електричество.

Нептун в Риби също така отразява и влиянието на различни космични цикли-слънчеви,галактически и че ние не можем да избягаме от тях-това е последният знак,знака на цялото, на разделянето на пътищата (рибите плуват в различни посоки).Защото това е тяхното време или по-точно- това е времето през което ние ще бъдем засегнати пряко от тях,защото Нептун е в Риби спрямо Земята където сме ние.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #91 -: Февруари 08, 2010, 01:05:23 pm »
значи Синухе, ти търсиш следствието от дадено Слънчево изригване така ли да го разбирам? следствието за Земята и хората  :-\  с една дума - последната брънка от веригата.

или по-образно казано - ако аз изям една торта, то какво ще е последствието за мен самата  :P

обаче има и нещо друго. за да изям тортата требе да се разбере дали някой ще я произведе нали? а производството не става тук, а на съвсем друго място и то е продиктувано от съвсем други неща. та то лошо няма да разберем какво става като изядем тортата, ама ние се опитваме да кажем, че е по-правилно да видим с какво е свързано производството на тортата и чак после да се огледат последствията от изяждането и  :wink2:  защото заглавието, което си написал е: Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова
та мисълта ми е, че искаш да разбереш дали и кога ще има нова буря нали - в това заглавие никъде не пише за последици на земен план.... затова всички тук се опитваме да разберем кво искаш да търсиш бе парче  :29:

п.с. ако някой го интересува имам Сарос циклите в компютъра си заедно със статия на руски - не че им разбирам нещо де  ;D
« Последна редакция: Февруари 08, 2010, 01:20:33 pm от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #92 -: Февруари 08, 2010, 01:33:52 pm »

Отразяват ли планетите процеси от глобален характер?

да бе нали мунданната астрология е за това, но глобален от гледна точка на човека върху Земята.

ако визираш глобален от гледна точка на Галактиката - тука параметрите вече са други според мен  ;)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #93 -: Февруари 08, 2010, 01:40:54 pm »
Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова

Именно.Очаква ли ни,нова буря.Т.е. говоря за човечеството,хайде стига си изпростявала.А и буря на Слънцето няма,буря има на Земята,причинена от слънчевият вятър.
Бурята се случва тук!Да не говорим,че има и звезден вятър. Вятър...пак Уран  ;D  

Вземи се образовай малко Слънчев вятър

Вещичке,звездите и планетите се движат,трептят и ни влияят от някъде там,но следствията или по-скоро резонанса са тук.Ти не отиваш до Марс за да си проявиш Марсовият принцип нали?  :85:

Намерих нещо,но не може да се изтегли.  Identification of Possible Intense Historical Solar Storms During the Years 1781–1788  http://www.springerlink.com/content/p3217p3016764488/

А и не става ясно дали това са доказани супер бури,пише възможни,а и става въпрос за период.
Набързо само -ако тогава е имало нещо по-сериозно- Уран отново е бил в Близнаци,позицията му по време на бурята от 1859.
А Плутон е във Водолей,а Плутон ще влезе в този знак за малко именно през 2023-по време на един от пиковете.
Разбира се това е много откъсчлено,но ми направи впечатление.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #94 -: Февруари 08, 2010, 01:47:17 pm »

хайде стига си изпростявала.

ми аз смятам, че ти го правиш с всичките си нападки спрямо потребителките, така че въпросът е спорен. не виждам на какво отгоре си си присвоил правото да раздаваш правосъдие и епитети.  това, че в момента Лилит ти гази Марса не е повод да се правиш на велик и да обиждаш наред  :wink2:

а за моето "изпростяване" - ми гениите имат право на това, за разлика от простосмъртните  :85: :85: :85: :85: :85:

*

Nebesna

« Отговор #95 -: Февруари 08, 2010, 02:33:10 pm »
Цитат
После Нептун в Риби- за мен навлизането на Нептун в своя знак,може да се тълкува като една тотална отвореност към космически влияния за нашият свят .Защото Риби/Нептун в астрологията отговарят за необятният космос,за свалянето на границите,за връзката ни с Цялото.Разбира се тази ни тогава толкова лесна и активна връзка с Цялото-може да бъде от физическо,енергийно или вибрационно равнище.Дори става въпрос за потоци от енергия и частици идващи от космоса,който пак е Нептун,както и самите потоци-пак Нептун.

Голяма краста е това, Синухе! Цял ден днеска не мога да се вработя заради тоя Хелиос. :41:
Хвърлих поглед върху движението на планетите през Малката ледена епоха (от 1645 до 1715 година), когато е имало много слаба слънчева активност. Нептун е бил в Риби от 1684 до 1698 г.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Февруари 08, 2010, 02:36:47 pm »
До кога ще тъпчеш там дето вече отдавна е разорано?

И къде е разорано според теб? Там, където се взирате в символичните позиции на небесните тела без да имат нищо общо с реалните съзвездия и на тази база стигате до гениални заключения? Щом може да се предвидят астрологически слънчевите изригвания, защо не пробваш да предположиш кога ще избухне Слънцето, кога ще спре да ни огрява?
И как точно ще прогнозираш слънчева активност, използвайки инструментите на познатата на всички ни астрология? Пробвай първо дали ще има успех в прогнозирането на метеорологичното време, а после го прилагай в глобална (галактическа) перспектива. От частното към общото, от индивидуалното към глобалното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #97 -: Февруари 08, 2010, 02:53:49 pm »

хайде стига си изпростявала.

ми аз смятам, че ти го правиш с всичките си нападки спрямо потребителките, така че въпросът е спорен. не виждам на какво отгоре си си присвоил правото да раздаваш правосъдие и епитети.  това, че в момента Лилит ти гази Марса не е повод да се правиш на велик и да обиждаш наред  :wink2:

Ха познай кой идва при него по Лилит във Водолей!

*

Nebesna

« Отговор #98 -: Февруари 08, 2010, 03:03:17 pm »
По време на Малката ледникова епоха Уран е бил в Близнаци от 1692 до 1698 г. и даже се е засякъл с Нептун в Риби точно в този промеждутък от време....Пфууу! И това не е да му се не види. :-[

*

Синухе

• 4978
« Отговор #99 -: Февруари 08, 2010, 03:08:29 pm »

Ха познай кой идва при него по Лилит във Водолей!

Кажи ми кой,защото никой не е дошъл,а аспекта вече се разпадна  ;D

Иначе мен ме гони опозицията на Марс към Меркурий и като се има предвид че съм с натален съвпад, е ясно че лесно я пропускам тази енергия  :33: :86: :93:

Там, където се взирате в символичните позиции на небесните тела без да имат нищо общо с реалните съзвездия и на тази база стигате до гениални заключения?

Стигаме и не само ние,като работим със знаци,а не със съзвездия.Който си го може си го може  :mellow:

А какво може или не може астрологията или как го може-си далеч от момента в който това ще бъде решавано от теб.

Както вече казах:

b]Или можеш или не можеш[/b]  :72: :85:

А до сега от теб не видях да си написала нищо астрологично по темата,само претендиране за знаене на елементарни астрономични данни,но то се иска мислене ,а не само дъвчене на написано в книжките,а това което в момент обсъждаме със сигурност го няма там или в друг форум,щото това не е как да си начешем Венерата или Марса-където интереса е масов!
Така че от тук нататък мога да обърна внимание само на астрологични коментари,но не и на такива в които някой ми разсъждава на глас,за това какво е възможно според него.
Фактите са си факти-имало е буря ( и сигурно пак ще има) и тя е причинила щети и това е отразено от планетите,нищо че всичко е оптическа измама   :85: