Здравей Гост

плутон квадрат слънце в натала

• 160 Отговора
  • 27858 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:плутон квадрат слънце в натала
« Отговор #40 -: Февруари 09, 2010, 02:47:58 pm »
свободолюбив ,горделив и противоречив. нестабилни семейни отношения ,чести промени в настроенията. много трудни отношения ,страхотен манипулатор. риска по отношение на братя ,контакти ,пътища е показателен ,въпреки ,че живота му е низ от торе-долу ,смятам ,че е потаен и хлъзгав....бързо пали и бързо гасне!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #41 -: Февруари 09, 2010, 02:52:24 pm »
Има данни в натала и за юридически дела, а може и за престой в затвора. Предполагам,че има и катастрофи. А пие ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Февруари 09, 2010, 03:03:55 pm »
Има ли доведени или заварени братя или сестри този юноша?  :rolleyes:

Няма никакви, единствено и късно дете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #43 -: Февруари 09, 2010, 03:08:19 pm »
твърде вероятно е да има участие в структури свързани с плутон /мафия ,партий  , органзаций -тайни общества./
той самия е щастливец ,винаги излиза сух от ситуаций ,но носи нещастие на партньорите си ,по-специално жените.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #44 -: Февруари 09, 2010, 03:26:27 pm »
Лили, има ли нещо общо с чужбина, право или с медицина, някакъв вид изследвания и проучвания ?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #45 -: Февруари 09, 2010, 03:37:09 pm »
На мен ми изглежда на човек с мания за превъзходство,произведен от една скрита емоционална несигурност и комплекс за малоценност или страхове създадени в детството.Въможна е силна амбиция,желание за автономност или лидерство,но като гледам по скоро да е шеф на самият себе си.
Дейности с публикации,чужди езици и култури,работа в други страни,академични среди-могат да бъдат за него едно добро поприще и като цяло в тези сфери да има обстоятелства които като цяло да сформират жизненият му път.Може да печели от писане,говорене,от контакти и общуване,посредничество.
Венера близо до МЦ-търси си комфорта дори в работата,добър материален статус за него ще е важен.Но е склонен да привлича болезнени връзки,да участва във връзки със заети вече страни или да се връща циклично към стари връзки.Възможни са измами с документи или осигуряване на лична власт чрез такива.
Има данни и за творчество между другото,но независимо от големия огнен тригон,Марса в Рак ще му куца с колебания и захващане със сигурното, това което му дава сигурност от миналото,енергията му е циклична и неравномерна.

Абе какво търсим? Как си изразява Плутона ли,щото това е темата за Плутон нали така.

От опозицията може да се каже,че отношенията му с бащата или родителя по 4ти дом-са били трудни,там има крайности или скрити манипулации.
Той също е склонен да мисли и реагира фаталистично,да вижда манипулации там където ги няма,да е подозрителен.В ранната му ученическа среда или юношество е преживял коренни обрати-загуба на баща или тотална промяна на Аза,възможни са и някакви кардинални изменения чрез пътувания или местения,които са го променили много.Често попада там където има интриги за власт.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Февруари 09, 2010, 04:05:57 pm »
Лили, има ли нещо общо с чужбина, право или с медицина, някакъв вид изследвания и проучвания ?

Не, няма нищо общо с чужбина и не владее чужди езици, нито пък с научна, академична и образователна дейност.

Синухе:
Цитат
Дейности с публикации,чужди езици и култури,работа в други страни,академични среди-могат да бъдат за него едно добро поприще и като цяло в тези сфери да има обстоятелства които като цяло да сформират жизненият му път.Може да печели от писане,говорене,от контакти и общуване,посредничество.

Вероятно би могъл, но не се реализира в нито една от споменатите сфери. Има средно образование. Не е имал добър старт в живота, което се дължи на обстоятелствата, посочени по-долу. Израснал е в голяма бедност сред две възрастни и болни жени - майка му и баба му.

Марая:
Цитат
твърде вероятно е да има участие в структури свързани с плутон /мафия ,партий  , органзаций -тайни общества./

Изобщо не!

Синухе:
Цитат
В ранната му ученическа среда или юношество е преживял коренни обрати-загуба на баща...

Точно така! Всъщност той въобще не познава баща си.
Както споменах, той е единствено, късно и желано дете. Отгледан е от майка си, която никога не е имала брак с бащата. Не знам обаче какво се случва с бащата, какъв е бил, защо никога не прави опит да види детето си. Женен ли е бил, друго семейство ли е имал... за съжаление не съм запозната с тези подробности. Има някаква тайна около раждането на този младеж.

В тази карта специфичното е, че Плутон в твърд аспект с двете светила дава ранна загуба на двамата родители.
Баща си, както казах, младежът изобщо не познава. Майка му, когато я познавах, все имаше проблеми със здравето, доста сериозни. Умира в дома си в страшни мъки през 2004 година. И така той остава съвсем сам на този свят. Не съм го чувала и виждала след смъртта на майка му, на чието погребение не намерих сили да присъствам.
А нещо специфично във връзка с майка му виждате ли?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #47 -: Февруари 09, 2010, 04:26:03 pm »
А къде са им Луните, в кой знак и как са аспектирани?

Аз съм на принципа "лесно прощавам, но не забравям".
Получа ли удар под кръста, вече съм нащрек, макар и да не тая злоба. Никога не отмъщавам!
Лили, бабет няма час, но аз я определих с Луна в Стрелец/6 дом/, която прави  5 квинконса с Меркурий в Рак/12 дом/, Венера в Рак пак в 12 дом, с Марс и Юпитер в Телец/11 дом/, съвпад със Сатурн в 6 дом тригон Уран в Овен, квадратура с Нептун.
А другото интересно е че Слънцето Меркурий и Венера са и в съвпад Плутон, Плутон е в съвпад с асцендента.
Майка ми пък има Луна в Козирог в 5 дом в тригон Марс в Телецна МЦ.Има и един квинтил с Нептун и сескиквадрат с Плутон съвпад с АЦ.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #48 -: Февруари 09, 2010, 04:27:16 pm »
Миличкият  :'(

За проблемите в детството и за раняване на психика,болка и комплекси говори Марса в Рак в 12ти.Защото не може диспозитор на светила,в знак на падение, затлачен в 12 дом да не даде трудности.При това всичко е карма и няма власт над нещата.

Плутон е управител на 4 дом-на семейство и края,че опозира и светилата,доста класическо за ранна загуба и на двамата родители ( и двете светила).При това бащата сигурно е жив и то не заради нещо друго-ами защото Плутон е тайната и ще си остане в неведение.Все пак ИЦ-Скорпион...

Какво за майката специфично,за живота ли и?Ами първо фазата е Стара Луна-вероятно и май както казваш късно дете,майката е била по-възрастна в очите на детето, психически стара,а знака на Овен вероятно я прави борбена и мъжкарана  :unsure: Тригоните на Луната към Нептун и Сатурн -сигурно е била мъдра и отзивчива личност,може да е била учителка (Нептуна в Стрелец) или педагог (Сатурн в Лъв),но МЦто в Телец с Венерата там-работа свързана с храна или дрехи,търговия на такива или производство.Може и да не е толкова буквално всичко разбира се,все пак пречупваме нея през картата на детето.

Разбира се Луната е в точна опозиция с Плутон-починала е от тумор ли?Майката би трябвало да е Марсов или Венерин знак,донякъде със силно поставена Луна или изгр Рак ,възли там  :unsure:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #49 -: Февруари 09, 2010, 04:30:43 pm »
 освен тясната връзка ли- не бих нарекла такова положение приятна майка; тя е била доста доминантна, може и да е имала някои простарстявания към алкохол например, но може да показва и постоянна медикаментзна транквилираност;
 предполагам,ч е в по- късна възраст и той самоят  щ еима някои проблеи със здравето

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Февруари 09, 2010, 05:00:21 pm »
Какво за майката специфично,за живота ли и?Ами първо фазата е Стара Луна-вероятно и май както казваш късно дете,майката е била по-възрастна в очите на детето, психически стара,а знака на Овен вероятно я прави борбена и мъжкарана  :unsure: Тригоните на Луната към Нептун и Сатурн -сигурно е била мъдра и отзивчива личност,може да е била учителка (Нептуна в Стрелец) или педагог (Сатурн в Лъв)...

Разбира се Луната е в точна опозиция с Плутон-починала е от тумор ли?Майката би трябвало да е Марсов или Венерин знак,донякъде със силно поставена Луна или изгр Рак ,възли там  :unsure:

Позна. Майката е учителка, педагог. Не знам какво е преподавала, но мисля, че хуманитарна дисциплина. Може би български език и литература.
Сама се справяшев живота, без ничия подкрепа,но около нея винаге имаше много хора, приятели.
И наистина беше много отзивчива към хората, мъдра. Питах дали виждате нещо специфично, защото майка му имаше дарба. Много силна интуиция, граничеща с ясновидство, перфектен психолог. Занимаваше се с гадателство - гледане на кафе и на карти - при все това, че през последните години от живота си почти бе загубила зрението си. И познаваше доста.

Цитат
Майката би трябвало да е Марсов или Венерин знак,донякъде със силно поставена Луна или изгр Рак ,възли там

По-скоро уранов тип, ако се гледа слънчевият знак - по Уран близо до ИЦ в картата на младежа. Понякога планета в 4ти или 10ти дом не се свързва задължително с доминираща планета или знак в картата на родителя, а представя неговия архетип. При мен по същия начин Марс в Риби в съвпад с ИЦ има връзка с майката, не с бащата, която според мен бе "марсианка", макар че имаше Слънце в Риби.
АС на майката на младежа мисля, че беше на границата между два знака - Телец и Близнаци, а Слънцето й беше в първия градус на Водолей.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Февруари 09, 2010, 05:01:49 pm »
може и да е имала някои простарстявания към алкохол например, но може да показва и постоянна медикаментзна транквилираност;

Нямаше пристрастявания към алкохол и медикаменти. Но беше много болна, диабетичка, постоянно имаше нужда от лекарства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Февруари 09, 2010, 05:31:36 pm »
Ха, сега погледнах и се оказа, че опозицията Слънце/Плутон се повтаря.
Майката на момчето има Плутон на ИЦ в опозиция към Слънцето.
Позицията на Марс в 12 дом също се повтаря. При това в картата на сина Марс е в падение, а в картата на майката - в заточение.
Нептун също при двамата е в 5 дом.

Ретроградна Венера, управляваща 6ти и 12ти дом, в квадрат със Сатурн/Уран - диабет ("захарна" болест).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Февруари 09, 2010, 05:44:10 pm »
Мисля, че в семейството, в което е расла майката, също е имало или болен родител/близък, или склонен към злоупотреба с алкохола. А може дори да е имало склонност към насилие вкъщи, доминиращ/властен баща и страдаща майка, заела жертвена позиция в семейството. Но е възможно и майката да е доминирала, ако бащата е липсвал, чрез манипулация и вменяване на вина.
За съжаление нямам никаква информация за семейството й.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #54 -: Февруари 09, 2010, 05:48:49 pm »
 Заради СЛВ и Нептун в 5 дом ли има късно деца?
Относно брака: У7- Юпитер е в харминичен аспект с диспозитора си Меркурий, но Меркурий има напрегнати аспекти със собствения си диспозитор и Сатурн. Според мен не се вижда така ярко в картата и липсата на брак.
 Хирон в 4 дом и Плутон в близост до ИЦ дават това страдание в семейството (предполагам).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Февруари 09, 2010, 05:50:51 pm »
Не съм сигурна, но може да е имала брак, с друг мъж. Но поради някакви обстоятелства бракът й или се разпада бързо, или остава вдовица. Не си спомням дали го е коментирала, а и не обичаше да споделя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #56 -: Февруари 09, 2010, 05:56:17 pm »

СЛВ обикновено дава с цел да се усвоят актуалните уроци,така че не е там проблема.Нептун в 5ти по-скоро показва типът и любовни взаимоотношения,плъзгави или идеалистични.

Причината е в упр на К5 Меркурий в квадрат със Сатурн (времето).Стресиращият аспект създава времевия ефект-забавяне.Меркурий е и под второ управление от страна на Сатурн  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Февруари 09, 2010, 06:00:51 pm »

Може и това да е една от причините, но има и У5 в квадрат със Сатурн.
Освен това У5 е в съвпад с У12 и квадрат с У9, разположен в 12 дом - произходът на детето е забулен в мистерия, възможно е също така биологичният баща да не го е припознал, да не му е дал името си или да е имало някакви проблеми там... Управителят на 5 дом е в съвпад с ретроградна Венера в знака Водолей - предполагам, че майката сама е избрала да роди детето си без брак, да не търси отговорност от бащата, макар и да е била притистната от обстоятелствата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Февруари 09, 2010, 06:14:57 pm »
Още нещо, което забелязвам.
Венера е в рецепция с Уран, и двете планети са ретроградни. Уран е в гокленова зона и управлява МЦ в картата, а Венера е издигната. В знака Водолей има три лични планети - Слънцето, Меркурий и Венера, а Слънцето участва в т-квадрат с Марс и Плутон, разположен в долна кулминация. Била е много независима жена и може би да роди това дете без баща за нея е било своеобразно предизвикателство пред обществото, разчупване на съществуващия тогава стереотип. А за това се иска смелост. Шапка й свалям!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Февруари 09, 2010, 06:52:37 pm »
Защо съм пуснала тези две карти?
Понеже се пита какво точно търсим, а за аспектите на Плутон със Слънцето може да се прочете какво ли не...

Отговорът е следният:

Плутон ни дава мощ и сила да се изправим пред превратностите на съдбата, но от нас зависи за какво и как ще използваме силата, каква цена сме готови да платим. Понякога си струва да оцелееш, но го разбираме твърде късно или никога...

Цитат
Веднъж в един пашкул се появила малка пукнатина и случайно минаващ човек стоял часове и наблюдавал как през тази малка цепнатина се опитвала да излезе пеперуда. Минало доста време, но пеперудата сякаш изоставила своите усилия, а цепнатината оставала все така малка. На човека му се сторило, че пеперудата е направила всичко възможно и че у нея не са останали никакви сили за каквото и да било повече. Тогава човекът решил да помогне на пеперудата: взел малко ножче и разрязал пашкула. Пеперуда излязла веднага. Но нейното телце било слабо и немощно, крилата й били недоразвити и едва се движели. Човекът продължил да наблюдава, мислейки че крилата на пеперудата ще се оправят, ще укрепнат и тя ще може да лети. Но нищо подобно не се случило.

През остатъка от живота си пеперудата се влачила по земята. Тя така и не могла да литне.

И всичко само заради това, че човекът, желаейки да й помогне, не разбрал, че усилието за излизане от пашкула е необходимо на пеперудата, за да може течността от тялото й да премине в крилата, те да се разгърнат и така тя да може да лети.

Животът заставял пеперудата с труд да напусне тази обвивка, за да може да расте и да се развива.

Понякога именно усилието ни е необходимо в живота.

Ако ни беше позволено да живеем, без да срещаме трудности, то бихме били ощетени. Ние не бихме могли да станем толкова силни, колкото сме сега. Никога не бихме могли да полетим.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.