Здравей Гост

плутон квадрат слънце в натала

• 160 Отговора
  • 27874 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:плутон квадрат слънце в натала
« Отговор #80 -: Февруари 11, 2010, 11:13:36 am »
Забравих да кажа,че аз също съм от случаите на унаследяване на аспект Слънце/Плутон

Аз-квадрат,майка ми-съвпад,баща ми-секстил,баба ми-точен квадрат.
При баща ми и баба ми (но не са родствени)-отгоре на всичкото Плутон диспозира Слънце.

Ако бяхме в Италия ,като нищо можеше да сме някоя известна мафиотска фамилия  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Февруари 11, 2010, 11:31:20 am »
тр.плутон се свързва със страх и болка, но след него идва осъзнаването,
че просто е премахнал причинителя на болката,той иска да ни излекува

При мен точно така се случи, много буквално. Остана само негодуване поради нелепия и внезапен край, все още недоумявам как е могло да се случи. Но рано или късно приемаш загубата и даваш приоритет на други неща в живота си. Остра болка може да предизвика случайно изпаднала отнякъде картичка или намерени бебешки дрешки при подреждане на гардероба...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #82 -: Февруари 11, 2010, 12:25:54 pm »
Забравих да кажа,че аз също съм от случаите на унаследяване на аспект Слънце/Плутон

Маман - квадратура Плутон - Слънце/Меркурий (които са в Скропион) и опозиция Плутон - Луна.
(Дядо ми по майчина линия има съвпад Плутон Слънце и наистина много превратни детски и юношески години - осиротяване, мащеха, доведени братя и сестри, напускане на дома в детска възраст, емиграция, войни и т.н.)

Папа - мноого широка опозиция Слънце - Плутон, но не бих я отчитала изобщо - 10* почти и разходяща. (Мислила съм си, че и в семейната митология на неговия род също е имало драматични и тъмни събития, но той си беше по-скоро с нептуниански отпечатък, не с плутонов.)

Аз - съвпад.
Синът ми - тригонче. Баща му - няма никаква връзка между Плутон и светилата, най-точният аспект на Плутон е с диспозитора му - Венера.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #83 -: Февруари 11, 2010, 12:26:56 pm »
аз също съм от случаите на унаследяване на аспект Слънце/Плутон

майка ми има аспект Плутон опозиция луна , при баща ми е била Плутон опозиция слънце......
при най-голямата ми дъщеря Плутон е на 45гр. от слънцето и , а при най-малката Плутон е на тригон от слънцето.....,
май съм отработила Плутон  ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #84 -: Февруари 11, 2010, 12:36:20 pm »
То и при мен така се е получило...Майка ми има квадрат на луна и плутон, баща ми- също, сестра ми има опозиция на луна и плутон, а при мен плутон опозиционира слънцето... При синът ми, обаче, Плутон е в тригон със слънцето...И аз съм се справила добре,май...
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Февруари 11, 2010, 12:47:00 pm »
При синът ми, обаче, Плутон е в тригон със слънцето...И аз съм се справила добре,май...

вероятно кабалетка, сме изпили до дъно чашата и в тоя ред на мисли ,сме си платили кармата...
тригона на слънце с плутон е изключително мощен аспект.
присъствието му може да бъде забелязано в картите на кристалните деца... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #86 -: Февруари 11, 2010, 01:36:49 pm »
- майка и татко - Плутон квадрат Слънце
- аз - Плутон секстил Слънце
- единият ми син - Плутон опозиция Слънце
- другият ми син - Плутон тригон Слънце
- мъжът ми - Плутон опозиция Слънце
Само се надявам да не съм майка-чудовище. Но защо свързвате Слънцето и Плутон с майката, нали Луната показва майката?
Имам приятел с опозиция Плутон-Слънце - ролите между него и майка му са разменени, той е родителя, той се грижи за нея, във всяко едно отношение. С баща си не общува от много години. Родителите му са се развели, когато е бил много малък. Има доведени брат и сестра, от първите бракове на родителите си, но не са много близки.

Моя много близка приятелка има опозиция Слънце - Плутон - добро семейство, властна майка и незабележим баща.
Но пък връзката с майка й е много силна.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #87 -: Февруари 11, 2010, 01:46:53 pm »
Но защо свързвате Слънцето и Плутон с майката, нали Луната показва майката?
Не свързваме Слънцето, а Плутон, защото Скорпион е женски знак. По същата логика и Плутон е женска планета, която като управител на 8 дом се свързва и с въпросите за раждането /освен със смъртта/. В медицинската астрология Плутон се свързва с утробата и репродуктивните органи.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #88 -: Февруари 11, 2010, 01:50:20 pm »
Но защо свързвате Слънцето и Плутон с майката, нали Луната показва майката?
Не свързваме Слънцето, а Плутон, защото Скорпион е женски знак. По същата логика и Плутон е женска планета, която като управител на 8 дом се свързва и с въпросите за раждането /освен със смъртта/. В медицинската астрология Плутон се свързва с утробата и репродуктивните органи.  :blink:

и отделитената система май беше по плутон. :-\

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #89 -: Февруари 11, 2010, 01:58:19 pm »

Като цяло за отделителната система отговарят Венера и знака Везни. Но това е друга тема.  :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #90 -: Февруари 11, 2010, 02:01:13 pm »
Благодаря! :blink:
А Плутон в 8 дом, като положителен или отрицателен "герой" се приема?
Не знам как да обясня, но ще пробвам - когато Плутон е в друг дом и има кофти аспекти със светилата, се приема, че създава проблеми на дома, в който се намира. Когато е в своя собствен дом, тогава създава ли проблеми или на преден план излизат положителните страни на Плутон.
« Последна редакция: Февруари 11, 2010, 02:20:01 pm от Рая »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #91 -: Февруари 11, 2010, 02:19:55 pm »
Плутон в 8 е на трон по дом. Но вече зависи от цялостното аспектиране и знака.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #92 -: Февруари 11, 2010, 02:27:41 pm »

Като цяло за отделителната система отговарят Венера и знака Везни. Но това е друга тема.  :blink:

Отделителната система обхваща органи и на двата знака-Везни бъбреци,Скорпион-дебело черво.Везните не могат да управляват последното .

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #93 -: Февруари 11, 2010, 02:39:16 pm »

Отделителната система обхваща органи и на двата знака-Везни бъбреци,Скорпион-дебело черво.Везните не могат да управляват последното .

Е, нЪл затова казвам "като цяло". Тук не сме на лекции по анатомия. То всичко е взаимно свързано.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Февруари 11, 2010, 02:46:31 pm »
плутон се свързва с мръсните канали , за да стане една вода мръсна и да отиде в канала ,е съвсем естественно да премине през други места....
знам , че простата се свързва с плутон ,както и пикочната система....
въпроса не е в това -цало , а в конкретиката на плутон и аспектите му.
според мен точно затова аспекта квадрат плутон/слънце е аспект на чистача.

« Отговор #95 -: Февруари 11, 2010, 04:24:14 pm »
    Не ми се отваря нова тема, но какво става когато аспекта между Слънцето и Плутон е кармичен ?
    На баща ми е 80 градуса - останал е сирак още като бебе, детството му минало в глад и работа по нивите, де що намери, оцелявал както може. Дядо довел мащеха в къщи....която впоследствие се изнесла със своите деца - и така пак на самотек е расъл.
    Моя аспект е 100 градуса - Усетих най-силно влиянието на Плутон в момента когато транзитираше през Скорпион. Кой каквото ще да разправя, но когато даден тежкар транзитира през знака си - промените и всички трансформации са просто неизбежни. Тогава се усеща най-силно енергията и влиянието на самата планета. Та когато Плутон беше на трон в Скорпион - що неща изживях за кратко време.....Бях във вихъра на някаква буря и се въртях като перушинка на вятъра, без да имам възможност да отреагирам. Даже не успях да осмисля всичко това което се случваше. От трън та на глог, от глог та на бодил....И в един момент всичко замря, оказах се в окото на бурята...Забременях...господинът-бащатко изчезна безследно...Даже не можах да реагирам. Нямах време да си задам въпроса - защо на мен се случва и с какво съм го заслужила...Приех покорно съдбата си, казах "Господи, каквато и съдба да си ми отредил, приемам я". Казах си един ден ще разбера защо?
    Целият ми живот, целите ми планове и моята същност бяха променени от дъно. Не знам с какво съм заслужила съдбата си - но е последствие от минал живот. Карма. Сега, когато имам малко по-задълбочен поглед върху астрологията, разбирам че ако тогава не съм забременяла, трудно е щяло въобще да се случи през по-нататъшния ми живот. Забременях в момента, в който тр.Плутон напуска знака на Скорпион в последния градус, в точен секстил с наталния ми. Само не знам, как да обясня на сина си, всичко това - той с какво е заслужил подобен живот, без баща !
    Сега след 1-2 години, когато тр.Плутон ще съвпадне със Слънцето ми ще е на 100 градуса от себе си - каквото и да става, този път трябва да е за по-добър живот. Трябва да има окончателно разрешаване на минала карма и награда.

« Отговор #96 -: Февруари 11, 2010, 06:50:33 pm »

и при мен е така
баща ми  :opo: :sun: :plu:
аз с  :kva: :sun: :plu:
съпругът ми с  :kva: :sun: :plu:
дъщеря ми с  :opo: :sun: :plu:
синът ми с  :kva: :sun: :plu:

тежкари от всякъде :mellow: :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #97 -: Февруари 11, 2010, 07:09:45 pm »
 :rolleyes:, я да си кажат тези, които не са? има ли "безплутонови" индивиди? и имат ли тежки семейни истории?

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #98 -: Февруари 11, 2010, 07:30:29 pm »
:rolleyes:, я да си кажат тези, които не са? има ли "безплутонови" индивиди? и имат ли тежки семейни истории?

А ти? Да имаш нещо да кажеш за себе си? Асцендент, зодия, аспекти, туй-онуй ?

« Отговор #99 -: Февруари 13, 2010, 07:34:23 am »
гледах по Дискавъри, филм от поредицата за "Човешкото тяло", как в критична ситуация
алпинист, който катерейки ,скалният къс за който се е хванал се откъсва и го затиска , а той с главата надолу и държейки камъка да не го смачка се пързаля надолу към ръба  на дълбока пропаст и точно там на ръба,концентрирайки  огромна сила в мускулите на ръцете изхвърля през глава скалата ,оцелявайки на ръба. Невероятното в случая е ,че става въпрос за отломък, тежащ четвърт тон.
помислих си гледайки ...- не подценявайте силата на отчаянието,
много точно показва асп. Плутон/ Слънце, живота е най-голямата сила /Слънцето/ и когато е застрашен, за да отцелее човек учудва и самият себе си, случвайки невъзможното :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...