Здравей Гост

плутон квадрат слънце в натала

• 160 Отговора
  • 27851 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:плутон квадрат слънце в натала
« Отговор #60 -: Февруари 09, 2010, 09:34:47 pm »
Защо съм пуснала тези две карти?
Понеже се пита какво точно търсим, а за аспектите на Плутон със Слънцето може да се прочете какво ли не...

Отговорът е следният:

Плутон ни дава мощ и сила да се изправим пред превратностите на съдбата, но от нас зависи за какво и как ще използваме силата, каква цена сме готови да платим. Понякога си струва да оцелееш, но го разбираме твърде късно или никога...

Плутон дава превратности в съдбата. Не напразно те попитах това момче дали има доведени братя или сестри. Имам сходна карта на човек,в чиято карта има малки разлики,но е много сходна с тази. Но няма загуба на баща,нито на майка. Повече не мога да коментирам,но е изумително как човек може да обърне /трансформира/ съдбата си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Февруари 09, 2010, 09:45:10 pm »
Не, беше само дете, израстна с две възрастни жени, както вече споменах. Майка му го ражда на 36-годишна възраст (юпитерово завръщане), други деца нямаше. А навремето това наистина се е смятало за късно майчинство, в наши дни вече се среща все по-често, стига жената да няма проблеми да зачене на тази възраст. Не знам дали е имала други /несполучливи/ бременности преди него. Може би той е бил единственият й шанс да има дете, късен и труден шанс.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #62 -: Февруари 09, 2010, 09:58:55 pm »
Не ме разбра. Но няма значение. Не му е тук мястото да го коментирам.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Февруари 09, 2010, 10:02:56 pm »
Нямам информация дали биологичният му баща има други деца освен него, а и сигурно младежът също не е знаел, дори ако е имало. Историята с брака на майка му, ако е имала такъв с друг мъж впоследствие, също е забулена в мистерия. Не зная дали по съпружеска линия е имало други деца и дали младежът ги е познавал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Февруари 09, 2010, 11:17:58 pm »
Сетих се за още нещо, което ми се ще да отбележа по повод плутоновите аспекти със светилата.
Плутон в твърд аспект със Слънцето или Луната понякога може да означава освен манипулативен и егоцентричен родител, т.е. родител, който "изземва" у детето неговото място и роля в семейството. Независимо от това дали семейството е пълно или някой от родителите липсва. Може да се стигне чак дотам, че целият живот на детето да се върти около този на родителя, като потребностите на детето отиват на заден план, остават незадоволени, пренебрегнати. Понякога Слънце/Плутон може да символизира и майката, ако бащата поради едни или други причини не е част от семейството. Майка, която поглъща цялото внимание на детето, "отровна" майка. В случая с младежа, чиято карта разгледахме, беше точно така. Майка му, независимо че беше на пръв поглед мила, дружелюбна, милосърдна и мъдра жена, бе същевременно и доста егоцентричен човек, особено през последните години от живота си, т.е. когато я познавах. Вероятно влошеното здравословно състояние и липсата на социален живот са си казали думата. Не зная каква е била преди, но съдейки по показателите в картата на младежа, като дете също не се е чувствал щастлив с нея, нито е бил спокоен в дома си. Там винаги цареше невероятен хаос. Но не може да се отрече силната му връзка с майката, грижеше за нея като за дете. Може да се говори за ранно поемане на отговорност за родител, а от гледна точка на астропсихологията - за разменени роли "родител/дете". За егоцентризма на единия родител говори и позицията на Уран в 4 дом, впрочем същото съм чела в една астрологична книга и за Марс. И мога да потвърдя от личен опит, че е така, Марс дава същото усещане и много често това е майката, не бащата. В случая с младежа опозицията на светилата с Плутон не дава отхвърляне, а по-скоро поглъщане от единия родител и това е майката, която го поглъща символично, ангажирайки цялото му време и внимание, макар и непреднамерено, просто така се случва. Целият живот на младежа се въртеше около майката и нейните потребности. Не знам дали го е осъзнавал, но дълбоко в душата си може да се е чувствал ограбен. Звучеше ми съсипан, когато разбрах, че майка му е починала, но мисля, че смъртта й може да е отключила спящия потенциал в хороскопа на сина й или поне някаква част от заложените възможности за развитие. Всъщност не знам как протича животът му оттам-нататък...

« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 11:25:00 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #65 -: Февруари 09, 2010, 11:22:26 pm »
 вече доста пъти се натъквам на този аспект слънце опозе плутон- и все майки чудовиша в една или друга степен и все много важни..

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Февруари 09, 2010, 11:30:25 pm »
Да, при квадратурите не е чак толкова изразено, там по-скоро има директен сблъсък с родителя и неговата воля, ако се стигне до несъгласие и конфликт. Родените с опозиция не винаги успяват да се противопоставят на потребностите на родителя с оглед да защитят изконното си право да имат собствени такива, в безсилието си се чувстват опустошени и ограбени.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #67 -: Февруари 09, 2010, 11:36:31 pm »
 май, най-често не успяват :-\  с противопоставнето

*

Asol

• 4140
« Отговор #68 -: Февруари 10, 2010, 06:26:36 am »
Повече не мога да коментирам,но е изумително как човек може да обърне /трансформира/ съдбата си.

Защото няма съдба или има нещо в картите, което не се вижда.
За мен астрологията си е психологически ориентирана и инструмент на психологията, не толкова прогнозно или поне не винаги "говори", а за "тухлите" по принцип не "мълчи". Синастриите са също много интересни - как има корелация между астрологичните символи спрямо едната и другата карта и "задвижването" на определени конфигурации -потенциал и възможности, съотнесено към опреден времеви период, когато това се случва. Всички мои по-динамични синастрии са били с хора, с които също съм имала някаква динамика, независимо какво са ми донесли.  

« Отговор #69 -: Февруари 10, 2010, 06:57:17 am »
Да, при квадратурите не е чак толкова изразено, там по-скоро има директен сблъсък с родителя и неговата воля, ако се стигне до несъгласие и конфликт. Родените с опозиция не винаги успяват да се противопоставят на потребностите на родителя с оглед да защитят изконното си право да имат собствени такива, в безсилието си се чувстват опустошени и ограбени.

Лили, много точно си го казала, точно така се чувствам....има обсебване от страна на единият родител, тъй като другият липсва ,и чрез чувство за вина те манипулира и въпреки
откритият конфликт, не можеш да се откъснеш от тази обсебеност, трябва да се грижиш да удоволетвориш потребностите на родителя, който сам те е отгледал като дете, след това както написа ролите се обръщат, детето става родител и поема грижите си за болната си майка...
намирам много общо в неговият живот и моят, майка ми ме е родила на 35 год , разведени
родители, когато съм била на близо 4 год и от две десетилетия обгрижване без изход
 това е безсилието ,не можеш да го промениш,смирено приемаш обстоятелствата

плутон квадрат слънце на К4 и луна в скорпион - това са  и жертвите,които те карат да се чувстваш опустошен и ограбен :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #70 -: Февруари 10, 2010, 07:50:43 am »
Цитат
Може да се стигне чак дотам, че целият живот на детето да се върти около този на родителя, като потребностите на детето отиват на заден план, остават незадоволени, пренебрегнати.
  Познавам случай в обратния вариант и никак не им е лесно на родителите. Момчето тотално е обсебило родителите си и светът се върти около неговите нужди.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #71 -: Февруари 10, 2010, 09:30:34 am »
Малко мафиотче  ;D

Скарлет,ако говориш за Плутон в 3ти дом и доведени братя/сестри е наистина често явление.При мен няма случай на Плутон в 3ти да няма ексцесия с тази област-при майка ми-отвлечен брат още като бебе ,после има доведен брат който така и не е виждала (Слънце,Луна,ретро Мерк,Уран и Плутон в 3ти,стелиум);при други има ранна загуба на брат,в един случай даже  от тумор (а беше 25 г момче),там пак беше стелиум в 3ти-Слънце,Венера,Мерк,Юпитер,Сатурн,Плутон,че и в Скорпион повечето.Но доведени често се случва при Уран в 3ти дом  ;)

Най-интересното е че указаното от планетите в 3ти дом,обикновено се проявява в младежка възраст (до 20 г) или тогава му е пика,но това естествено го знаете,просто казвам че практиката много често го показва едно към едно.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #72 -: Февруари 10, 2010, 09:53:06 am »
Най-интересното е че указаното от планетите в 3ти дом,обикновено се проявява в младежка възраст (до 20 г) или тогава му е пика,но това естествено го знаете,просто казвам че практиката много често го показва едно към едно.

Аз го знам. Написах го и заради другите.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Февруари 10, 2010, 10:22:02 am »
точно така се чувствам....има обсебване от страна на единият родител, тъй като другият липсва ,и чрез чувство за вина те манипулира и въпреки
откритият конфликт, не можеш да се откъснеш от тази обсебеност, трябва да се грижиш да удоволетвориш потребностите на родителя...

Животът на момчето, чиято карта пуснах тук, повтаря моя, само с някои разлики. Изумих се, след като разказах историята му и я препрочетох. С тази разлика, че моето "поглъщане" се случва години по-късно, след като вече съм пораснало дете, поради простата причина, че през първите 16 години съм гледана от други хора, растях без майка и баща. Преди около 3 месеца, когато майка ми внезапно почина, не бях на себе си, като зашеметена бях, но един астролог ми каза нещо важно, което ме накара да се замисля: "Не разбираш ли, сега си свободна, нямаш си никой на този свят!". Може да прозвучи цинично, макар че го пише и в редица книги по астропсихология, но след като един такъв родител си отиде, детето заживява собствения си живот, а често се случва животът на детето да се обърне в съвсем друга посока.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #74 -: Февруари 10, 2010, 05:04:09 pm »
Имам преки наблюдения за Плутон съвпад Слънце и то през различни поколения и за двата пола.

Ще засегна как самите индивиди творчески изразяват тази енергия ,а не за общите събития и обстоятелства които често съпътстват връзката Плутон/Слънце.

Тези които аз познавам със Слънце съвпад Плутон,обикновено са тихички и кротички...докато не им прелее чашата.За мен много поглъщат,траят и издържат (мисля че са най-издържливите във физическо и психическо отношение,много повече отколкото при останалите аспекти),имплозират се на макс, който момент с имплозиите е по-лек или не толкова актуален за квадрата и опозицията-там погълнатото гледа да се трансформира навън или просто го правят по-бързо от съвпадите.За съжаление имплозията води до радиация т.е. те заразяват средата си когато това се случи,без да се налага да взривяват атомните бомби-характерно най-вече за квадрата и не до там за опозицията,която повече трансформира нещата на съвсем друга плоскост тъй като там целта е изясняване и колективна сублимация,а не сблъсък или енергийна манипулация върху средата.По-скоро при съвпадите е налице (говоря за наблюдения които реално съвпадат с теорията на аспектите,не нагаждам нищо) едно изначално запознаване с дадената енергия-в случаят Плутон.И тъй като е нещо ново за тях (сходящи) или все още актуален процес (разходящи),то е все още в известна степен плашещо или неконтролируемо.Тепърва се учат да овладяват тази мощна енергия,и обикновено това се случва на няколко пъти в живота им,когато има много,ама много голямо натрупване-тогава изниква тази нужда- да се справят както отвътре,така и отвън.При квадрата натрупването е свързано с циклично освобождаване,като тенджера с не напълно захлюпен капак,на който врящата вода парата може да излезе и временно да създаде хармонизиращ ефект .При съвпада захлюпването на капака е цялостно,за това и имплодира.При опозицията врящата течност просто се пренася в друг съд.

Виждал съм как именно съвпада Слънце/Плутон събира,събира,поглъща,трансформира енергия-много дълго време,много дразнения и стимули и прави веднъж-дваж качествен скок по отношение на Аза или по отношение на контрол над съдбата си,ситуации и изживявания.Склонни са на много голяма воля,но и често тази воля е насочена към това да търпят-те едва ли не си казват "Аз мога да изтърпя всичко,само за да покажа на себе си колко съм силен".Ако вземат някакво генереално решение за себе си (Слънце),го следват на макс,без признаване на други или на свои слабости,условия и т.н.Виждал съм една такава проява по отношение на тялото-млад мъж със Плутон в казими във Везни -ставаше в 5 часа да бяга всеки ден километри,без значение време,лично състояние и т.н.-сами си го реши и сам си имаше всичката физическа и емоционална енергия да го прави.За мен който съм с квадрат-това беше адската крайност и издевателство  ;D  Но съвпада може да издевателства над себе си-в това съм се убедил.

Аз съм съвпад на Слънце с Плутон и притова в Скорпион.
Истина е, че мога да издевателвтам над себе си.
Правя го с прекалено ходене на спорт.
Със стрикно ядене само на орпедлени неща с години.
С натоварване в ежедневието, което води до недостпиване - просто не удрям спирачки навреме.
Засега не се сещам за друго.
Но това със спорта е очевадно за всички - чудят се как мога да отида да тичам, после да отида на аеробика и след това на танци в един и същи ден...  :-\

Страшна сила ми дава обче този съвпад.
Движеща сила, пробивност, амбиция и възможност за оцеляване в ситуации, в които малко биха могли.
Така че, Синухе, много си прав за горенаписаното!  :blink:

« Отговор #75 -: Февруари 11, 2010, 06:40:47 am »

Животът на момчето, чиято карта пуснах тук, повтаря моя, само с някои разлики. Изумих се, след като разказах историята му и я препрочетох. С тази разлика, че моето "поглъщане" се случва години по-късно, след като вече съм пораснало дете, поради простата причина, че през първите 16 години съм гледана от други хора, растях без майка и баща. Преди около 3 месеца, когато майка ми внезапно почина, не бях на себе си, като зашеметена бях, но един астролог ми каза нещо важно, което ме накара да се замисля: "Не разбираш ли, сега си свободна, нямаш си никой на този свят!". Може да прозвучи цинично, макар че го пише и в редица книги по астропсихология, но след като един такъв родител си отиде, детето заживява собствения си живот, а често се случва животът на детето да се обърне в съвсем друга посока.

не звучиш цинично, много добре те разбирам :blink:
така е, плутон отнема болката, не отнема нужните неща,
човек е склонен да живее дълго време с нещо, което му  причинява болка и дискомфорт,
толкова дълго, че чак свиква с нея..
плутон насила ни освобождава от болезнените неща,бърка в раната и реже здраво,
той елиминира източника на болката,но след като сатурн реши
тр.плутон се свързва със страх и болка, но след него идва осъзнаването,
че просто е премахнал причинителя на болката,той иска да ни излекува
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #76 -: Февруари 11, 2010, 08:45:55 am »
това е причината да се учудвам, когато се говори за "най-същностаната" зодия и да се кичим с плутона си- добре, че я има и духовната страна на нещата при тези съвпади, опозициии и т.н. иначе бита е  :-X
 наблюденията ми досега са,че квадратурите и опозициите се "включват"  в по- късен етап от живота на човек- след пуберитета, в университетсака възраст   и към 30 г.и т.н "загравят" по - бавно ;D,докато съвпадните положения стартират по- рано и имат разешаване като чели към 30 г

*

Diyana

• 2705
« Отговор #77 -: Февруари 11, 2010, 08:53:46 am »
докато съвпадните положения стартират по- рано и имат разешаване като чели към 30 г

Пу, пу, пу. Дано!  :kissd:

ма надали
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #78 -: Февруари 11, 2010, 08:59:07 am »
аааааааааа, сигурна съм  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #79 -: Февруари 11, 2010, 11:10:31 am »

наблюденията ми досега са,че квадратурите и опозициите се "включват"  в по- късен етап от живота на човек- след пуберитета, в университетсака възраст   и към 30 г.и т.н "загравят" по - бавно ;D,докато съвпадните положения стартират по- рано и имат разешаване като чели към 30 г

За съвпадите определно съм видял да се проявяват най-рано,вероятно си права.Може би това е с цел индивида да се научи,че поне в началото няма пълна власт над себе си (Слънце) и че има непреодолими сили,които го видоизменят него или живота му (Плутон),без значение от съзнателна воля.
Но не мога да кажа,дали квадратите и опозициите "закъсняват" значително,проблематиките особено съм ги виждал и в юношество или отделно като обстоятелства около самото начало на живота (т.е. още преди да се сформира Аза),но май ще е вярно това,че тези аспекти се овладяват след първият Сатурнов възврат.И след това могат да бъдат и по-полезни,стига да им хванеш цаката както се казва,опита е най-важен,а за опита се иска и време (Сатурн).  ;)