Здравей Гост

Да поговорим сериозно за политика

• 243 Отговора
  • 26104 Прегледи
Re:да поговирим сериозно за политика
« Отговор #120 -: Февруари 21, 2010, 07:32:40 pm »
Искам да отбележа, че от години имам проблеми със сърцето, не съм ходила на доктор, не болки, не нещо друго, ми някаква празнота, празнина около сърцето.
Някой от вас изпитвал ли е нещо подобно?

За съжаление да, и аз съм така, усещането се задълбочи през последните няколко години. Усещане за пустота. Не мога да изпитвам нищо.

Аз съм така поне от около 8 години. Мисля, че при мене се задълбочи /и си остана така/ при транзита на Сатурн през натални ЮЛВ и Луна.  :'(

В изминалите години си мислех, че нищо не ме радва или това, което ме радва е много временно. Сега вече съм на мнение, че нищо няма значение стига да си лягам и ставам здрава. Хората, на които държа - също.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #121 -: Февруари 21, 2010, 07:33:43 pm »
Да, Марая, много съм напред и не се хваля изобщо. Само че допреди няколко дена нямах и грам понятие за Кабала, не че не бях чувала за нея. Има предостатъчно източници за напредване, след като изчетох ен на брой влакови композиции с книги и прекарах доста време с самоусъвършенствуване, което отстрани със сигурност изглежда като чист мързел, наистина осъзнавам при сравнения, че съм бая напред.
Интересува ме какво може да ми даде кабалата в допълнение и защо така стана, че погледът ми точно сега попадна на нея.
Първата лекция беше за точката в сърцето. Искам да отбележа, че от години имам проблеми със сърцето, не съм ходила на доктор, не болки, не нещо друго, ми някаква празнота, празнина около сърцето.
Някой от вас изпитвал ли е нещо подобно?

:blink: бина , хохма,хесед.....
моля те ,нека е нова тема. не тук ,не бива....тук няма светлина за която се бори твоето аз :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Февруари 21, 2010, 07:34:38 pm »
Не може човек да не изпитва никакви емоции, може просто да не ги изразява външно.

Ако искате, може да направим друга, отделна тема за това, защото дискусията ни в момента няма абсолютно нищо общо с политиката.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #123 -: Февруари 21, 2010, 07:36:52 pm »
празнината е липсата на корена, но корена на духа и търсенията на духа... аз също я имах докато не се зарових да търся себе си, призванието си и духа си... сега се опитвам да я запълня и успявам донякъде...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #124 -: Февруари 21, 2010, 07:37:47 pm »
и ми се струва, че ти неправилно дефинира следното: "кабалата не е само нумерология". правилният начин да се каже е - Нумерологията не е само Кабала  ;)

две различни неща са кабалата и нумерологията.... :blink:
различни науки са , но като нсяка езотерична наука имат общи и сходни неща....

естествено, че са различни - аз не съм твърдяла друго  :wink2:  като всяка езотерична дисциплина /повечето де/ и в Кабала е засегната частта с нумерологията. но по дефиниция всичко се съдържа във всичко и това е цялото.

казах, че го дефинираш неправилно поради простата причина, че става въпрос за нумерология, ако ставаше въпрос за друго по-различно от нумерология, щях да се обоснова по друг и различен начин  ;)

знам , че Кабала се занимава с нумерология....
може и да бъркам , но от подарената ми от нея книга става дума за това. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #125 -: Февруари 21, 2010, 07:39:28 pm »

знам , че Кабала се занимава с нумерология....
може и да бъркам , но от подарената ми от нея книга става дума за това. :blink:

да, основно с това се занимава  :blink:  но това далеч не е всичко...

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #126 -: Февруари 21, 2010, 07:41:44 pm »
Не е само до изпитване, имам чисто физическо усещане. Не е болка, не е натоварване, ама е безумно неприятно. Физическо усещане за празнота.
А започнах да не мога да изпитвам оная предишната любов към мъжете сравнително наскоро - преди няколко месеца. Т.н. влюбване.
Но това не ме тормози в момента, тормози ме физическото усещане на пустота.
И в онова филмче на оня кабалист се говореше точно за това - за точката в сърцето. Само дето аз изпитвам пустота около, а не вътре в сърцето, но все пак това е първата сламка от години, за която мога да се захвана.

*

kaily

• 5145
« Отговор #127 -: Февруари 21, 2010, 07:48:22 pm »
Ей го тоз пич, де го гледах.
http://www.laitman.ru/
Аз съм мързелив човек и мразим да четем сложни текстове, еле ако са и по много.
А той обяснява мило, кротко и с рисунки, таман за мен.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #128 -: Февруари 21, 2010, 07:51:54 pm »
Ей го тоз пич, де го гледах.
http://www.laitman.ru/
Аз съм мързелив човек и мразим да четем сложни текстове, еле ако са и по много.
А той обяснява мило, кротко и с рисунки, таман за мен.

Марио Натан който споменах по-горе е ученик на Лайтман  ;)

« Отговор #129 -: Февруари 21, 2010, 07:55:59 pm »
когато видим евреин да се връща от жътва.... :o

малко лично се чувствам засегната!
тъжно е , защото корелация м/у нацията и еврейте е невъзможна.....,за съжаление.
за нас еврейте са важни думите , подписа няма значение. думата е над всичко....
извинявай,щом го приемаш лично :rolleyes:
и аз съм маке, ма хич не го приемам лично,ако някой ми каже що е маке все е .... ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #130 -: Февруари 21, 2010, 09:31:42 pm »
когато видим евреин да се връща от жътва.... :o

малко лично се чувствам засегната!
тъжно е , защото корелация м/у нацията и еврейте е невъзможна.....,за съжаление.
за нас еврейте са важни думите , подписа няма значение. думата е над всичко....
извинявай,щом го приемаш лично :rolleyes:
и аз съм маке, ма хич не го приемам лично,ако някой ми каже що е маке все е .... ;D

няма нищо! споко.... ;) :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #131 -: Февруари 23, 2010, 06:21:59 pm »
АФП: Бивш български министър бе обвинен в злоупотреба с власт 
Информационна агенция Фокус

Бившият български министър на труда и социалната политика Емилия Масларова бе обвинена днес в злоупотреба с власт и присвояване на финансови средства, предаде АФП.Обвиненията засягат реновиране на сграда на министерството в Стара Загора, за което прокуратурата твърди, че Масларова е платила два пъти: с пари от държавния бюджет и с еврофондове по програма за регионално развитие.
Според прокуратурата, действията на Масларова са причинили щети за държавата в размер на 9,8 млн. лева.

*

kaily

• 5145
« Отговор #132 -: Февруари 23, 2010, 06:40:58 pm »
Чудо голямо, ние докато го напишем из форумите и та излязла срещу 50 бона.

Абе девойки, ако случайно получа примерно 3 милиона от обожател по банкова сметка, държавата какво ще ми иска?
П.С. не е каквото си мислите...за съжаление...  :'(
Ма въпросът ми е съвсем сериозен.

*

abroad

« Отговор #133 -: Февруари 23, 2010, 07:21:01 pm »
Зависи ;D
Дали наистина става дума за безвъзмездно дарение или не
Ако да, то топката е в този, който ги нарежда/изнася от съответната страна, особено ако е международен превод
Но при всички случаи попадаш във файловете на банкова сигурност, а от там и в разни записи и под наблюдение на други разни сигурности, еле пък като започнеш да ги харчиш ;)
Иначе до момента на самото получаване банката ще ти иска да попълниш една статистическа форма, в която отбелязваш най-общо произхода на парите, например - финансова помощ от приятел/любовник ;D, твоя работа как точно ще го опишеш, не подлежиш на облагане
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 07:32:36 pm от abroad »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #134 -: Февруари 23, 2010, 08:13:09 pm »

Абе девойки, ако случайно получа примерно 3 милиона от обожател по банкова сметка, държавата какво ще ми иска?

Първо, да докажеш документално произхода на парите;
Второ, да си платиш данъка  - ако мине за дарение, май си на далавера. Иначе е по-голям;
Трето, ама не съм сигурна, ама ако не мине за дарение, освен данъка върху доходите на физическите лица, следва и да се регистрираш по ДДС и съответно да си го платиш;
Междувременно си си платила, разбира се, всички такси към държавата, задето ти върши услугата да те проверява, дължимите осигуровки и здравни и прочее, както и де-що има глобичка или данъче, дължимо от теб, от апартамента ти, от колата ти, от радиатора ти и т.н. за откакто си се родила до днес, за да е сигурна държавата, че не си някой несъвестен данъкоплатец.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #135 -: Февруари 23, 2010, 08:15:00 pm »
Иначе до момента на самото получаване банката ще ти иска да попълниш една статистическа форма, в която отбелязваш най-общо произхода на парите, например - финансова помощ от приятел/любовник ;D, твоя работа как точно ще го опишеш, не подлежиш на облагане
Това, дето само си попълваш лична декларация, не важи за такава голяма сума.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #136 -: Февруари 23, 2010, 08:16:55 pm »
Абе, я направо тоя твоя обожател да ти ги преведе в офшорна сметка на получател. Или беше приносител  :-\
« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 08:24:57 pm от Diyana »

*

Nebesna

« Отговор #137 -: Февруари 23, 2010, 08:28:15 pm »

Трето, ама не съм сигурна, ама ако не мине за дарение, освен данъка върху доходите на физическите лица, следва и да се регистрираш по ДДС и съответно да си го платиш;

Всички се ригстрират по ДДС, като надхвърлят 50 000 лв., независимо от произхода на парите.

*

abroad

« Отговор #138 -: Февруари 23, 2010, 09:34:42 pm »
Това, дето само си попълваш лична декларация, не важи за такава голяма сума.

:blink: Нямам намерение да споря. Опитах да отговоря, не че имам нещо общо с банките... ;D ;D
Мисля, че започнах със Зависи, за да отговориш конктретно ти трябва и съвсем конкретен казус.
Ако получа от някого финансова помощ, например,  имам единственото задължение да я регистрирам в БНБ, режимът е регистрационен, а не разрешителен. Друг е въпросът, че такава сума ще предизвика, меко казано, всестранен интерес и ще предизвика интерес и евентуалното разходване на сумата...ако стъпиш накриво. Ще бъдат заинтиргувани и защо, по дяволите, някой ме финансира с 60 годишен гратисен период с капитализиране на лихвата ;D, но какво от това...
Те, консултантските услуги, не случайно се нареждат сред най-скъпо платените...
И да, най-общо с въпросната простичка декларация се изчерпва цялото действие, до момента на последващи такива...

*

kaily

• 5145
« Отговор #139 -: Февруари 23, 2010, 09:42:37 pm »
А ако ти ги пратят с дипломатическа поща без да се уточнява какво пращат?