Девойки, духовно съм напреднала доста. Понякога се съмнявам дори, че съм стигнала т.н. просветление...възможно и от погрешната страна.
Пустотата, за която дуднат източните мистици.
А сърцето ми е ФИЗИЧЕСКИ празно, или около него има пустота по-точно. Физически неприятно усещане, което просто няма как да обясня. Възможно е да е стрес. Не знам дали сте изпитвали едно особено усещане около сърцето, ако спите и внезапно ви събудят. Е нещо такова е, само дето постоянно. Възможно е и да се дължи на недостатъчно пиене на вода.
А е възможно и напълно вероятно да съм си развила духа до ента степен и тотално да съм си отеб... душата. Щото то си е така. Пък душата ако е свързана със сърцето...
И сега с тоя дух на просветлен и душа на късче лед 
така е и в сърцето , преди да намери светлината ,то е в състояние на празнота и пустош..
това е края на катарзиса.
Какво имаш предвид, Марайче? Дай инфо да го разнищвам що ми писна.
кайли винаги съм казвала и дори не съм била разбирана в повечето случай ,че всеки човек е вселена , всеки е бог защото носи неговата воля и е негово творение.
връзката с горе и долу започва ивенно от точката в сърцето./вероятно си прочела всичко за нея/.
от нея тръгва връзката , защото цялата вселена е вътре в теб ,както и духовното...
това е твойта програма ,защото твореца е решил това да бъде така.
формирането на твоето осъзнаване на пустота и празнота е точно това-
точка в сърцето :blink:.
от нея започма пътя ти отново към самата теб. от тук , след като си осъзнала по пътя на диренето ,отхвърлянето ,приемането и отричането , празнотата значи си преживяла и катарзиса. а след него идва и светлината. сега ще преминеш през още едно състояние , което вярвам ще бъде по-кратко :blink: , осъзнаването на празнотата и тишината. защото разбираш ,че не само децата и материалния свят имат своето значение , а има и нещо ,което хем те приближава ,хем отдалечава от тези травиални и клиширани подробности по пътя към себе си.
убедена съм ,че след една година ще постигнеш онова за което мечтаеш , сърцето ти няма да е пусто ,защото ти имаш вече точка в него ,след като съзнанието бие тревога за пустота. в кабала това е най-важното- първата стъпка! а тя води към свободата. важен е избора ,какъвто и да е той ! и когато го направиш ,по отношение на мъже ,любов ,деца,живот няма да я има празнотата.
битката се води вътре в теб , ти търсиш и искаш. искаш да задомолиш егото,нали? егото да бъдеш щастлива ,обичана ,желана....да , кайли ти не си свободна! защото имаш свойте зависимости- желания ,които те човъркат на подсъзнателно ниво , за да ти дадат възможността да разбереш ,че празнотата и пустота са вследствие на твоите действия и цели. е щом си го изживяла и щом е заработила точката в сърцето си щастлива и си добре!
пожелавам го на всички и от сърце! :wub: