Здравей Гост

Пустотата...

• 249 Отговора
  • 38723 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Пустотата...
« Отговор #20 -: Февруари 21, 2010, 09:30:42 pm »
Девойки, духовно съм напреднала доста. Понякога се съмнявам дори, че съм стигнала т.н. просветление...възможно и от погрешната страна.
Пустотата, за която дуднат източните мистици.

А сърцето ми е ФИЗИЧЕСКИ празно, или около него има пустота по-точно. Физически неприятно усещане, което просто няма как да обясня. Възможно е да е стрес. Не знам дали сте изпитвали едно особено усещане около сърцето, ако спите и внезапно ви събудят. Е нещо такова е, само дето постоянно. Възможно е и да се дължи на недостатъчно пиене на вода.
А е възможно и напълно вероятно да съм си развила духа до ента степен и тотално да съм си отеб... душата. Щото то си е така. Пък душата ако е свързана със сърцето...
И сега с тоя дух на просветлен и душа на късче лед  :-X

Цитат
така е и в сърцето , преди да намери светлината ,то е в състояние на празнота и пустош..
това е края на катарзиса.

Какво имаш предвид, Марайче? Дай инфо да го разнищвам що ми писна.

кайли винаги съм казвала и дори не съм била разбирана в повечето случай ,че всеки човек е вселена , всеки е бог защото носи неговата воля и е негово творение.
връзката с горе и долу започва ивенно от точката в сърцето./вероятно си прочела всичко за нея/.
от нея тръгва връзката , защото цялата вселена е вътре в теб ,както и духовното...
това е твойта програма ,защото твореца е решил това да бъде така.
формирането на твоето осъзнаване на пустота и празнота е точно това-точка в сърцето :blink:.
от нея започма пътя ти отново към самата теб. от тук , след като си осъзнала по пътя на диренето ,отхвърлянето ,приемането и отричането , празнотата значи си преживяла и катарзиса. а след него идва и светлината. сега ще преминеш през още едно състояние , което вярвам ще бъде по-кратко  :blink: , осъзнаването на празнотата и тишината. защото разбираш ,че не само децата и материалния свят имат своето значение , а има и нещо ,което хем те приближава ,хем отдалечава от тези травиални и клиширани подробности по пътя към себе си.
убедена съм ,че след една година ще постигнеш онова за което мечтаеш , сърцето ти няма да е пусто ,защото ти имаш вече точка в него ,след като съзнанието бие тревога за пустота. в кабала това е най-важното- първата стъпка! а тя води към свободата. важен е избора ,какъвто и да е той ! и когато го направиш ,по отношение на мъже ,любов ,деца,живот няма да я има празнотата.
битката се води вътре в теб , ти търсиш и искаш. искаш да задомолиш егото,нали? егото да бъдеш щастлива ,обичана ,желана....да , кайли ти не си свободна! защото имаш свойте зависимости- желания ,които те човъркат на подсъзнателно ниво , за да ти дадат възможността да разбереш ,че празнотата и пустота са вследствие на твоите действия и цели. е щом си го изживяла и щом е заработила точката в сърцето си щастлива и си добре!
пожелавам го на всички и от сърце! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Февруари 21, 2010, 09:30:53 pm »
Цитат
Струва ми се, че нито едно просветление не идва по график и по технология, Кайли.
Идва идва, има си техники, йога с какво се занимава.
Бе пет пари не давам вече за просветлението, от няколко години спря да ми пука и за него. Сега се чудя дали и това не може да бъде една евентуална причина за злощастията и пустотата.
Щото който се е хванал на хорото, не го пускат.
 :-\

*

kaily

• 5145
« Отговор #22 -: Февруари 21, 2010, 09:35:49 pm »
Цитат
сега ще преминеш през още едно състояние , което вярвам ще бъде по-кратко  smiley , осъзнаването на празнотата и тишината

Мчи аз през това се движа от известно едно време. Даже кога си мислех, имам чувството, че времето тече тотално забавено, на моменти съм го усещала и физически това време как се цеди секунда    след    секунда    след    секунда...
А тишината я познавам отдавна, натрупвам я, отглеждам си я от еее те такава мънечка...Имай предвид, че при мен развитието върви наопаки, не от материалния към духовния, а аз цял живот съм карала само на духовно, сега пробвам да се върна надолу в материята.

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Февруари 21, 2010, 09:47:49 pm »
Имай предвид, че при мен развитието върви наопаки, не от материалния към духовния, а аз цял живот съм карала само на духовно, сега пробвам да се върна надолу в материята.

:blink: , знам че е така . то е видно и от възлите 4-10-ти. а те са точно в сферите на разбирането и отражението според кабала :blink:
но аз съм твърдо убедена ,че ти си изживяла катарзиса. просто си феникс. следи транзитите и прогресийте :blink: и имай късмет да не почерпиш ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #24 -: Февруари 21, 2010, 09:49:53 pm »
Сърдечната чакра е първата духовна след трите материални.

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Февруари 21, 2010, 09:54:53 pm »
Не знам Хело.
Може и да е първата духовна, обаче открай време се знае, че развитието на просветлените или не знам как ги наричат там върви по два пътя.
Едните първо събуждат сърдечната си чакра и с нея постигат мъдрост.
Другите първо събуждат май шеста чакра и после с нея постигат сърдечната.Тва Хуанжди ми го е казвал, сега се сетих всъщност за него, ти като опонира...както виждаш, и от опониране има полза.

Марая, ма на мен възлите са си ми правилно обърнати -южния долу, северния горе на МС.
Какво точно значи катарзис?

« Отговор #26 -: Февруари 21, 2010, 09:57:14 pm »
Като заговорихте за "Снежната кралица" се сетих, че преди 10 години играх самата Снежна Кралица и на всяка репетиция плачех като дойдеше момента когато "...топлите й сълзи закапаха по лицето му....и разтопиха....и т.н." имайки предвид, че и музиката, която бяха написали ми беше много мила...( изключвам, че Герда играеше любовницата на режисьора, която и до ден днешен не понасям и слава Богу, че не я виждам).Плачех на всяка репетиция, толкова мило и сантиментално ми беше, истинско и неподправено...добре, че на представление успявах да се сдържам.
Беше ми трудно да създам ролята на Снежната Кралица като не разбирах как може да има такъв тип хора...пусти, бездушевни и т.н.
Сега се замислям, че пак плача, но от пустота, безпомощност и безсмисленост....и това, което тогава ме е трогвало...сега ми е малко наивно...а толкова искам да не загубя това чувство....

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Февруари 21, 2010, 10:01:16 pm »
По времето,когато беше моя пуст период даже си мислех, че ми е закърняла изобщо тимусната жлеза. Това е жлезата, която се свързва със сърдечната чакра и деградира с течение на възрастта. Нали знаете, че тя се намира точно зад сърцето и е най-активната при младите хора в юношеска възраст. Започнах да си правя терапия с розовия цвят - открих, че розовото ми влияе добре. Тогава носех много розов кварц.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Февруари 21, 2010, 10:01:32 pm »
Марая, ма на мен възлите са си ми правилно обърнати -южния долу, северния горе на МС.

знам ,че са ти обърнати.

Душевно или духовно пречистване чрез силни трагични, емоционални сблъсъци и преживявания

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Февруари 21, 2010, 10:06:23 pm »

"Катарзисът е рязък емоционален преход, представляващ завладяващо чувство на състрадание, мъка, смях или друга крайна промяна в настроението, която довежда до обновление и възстановяване на желанието за живот"
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%81

« Отговор #30 -: Февруари 21, 2010, 10:09:19 pm »
Мисля, че човек може и да се "затлачи", ако има доста такива стресови сбълсъци водещи до негативни емоционални състояния. Измъкването от това "затлачване на емоция" е или нов стрес от подобен род или любов!

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Февруари 21, 2010, 10:17:07 pm »
И аз мисля така - че прекалено много стрес води до затлачване. В процесинга се казва, че вътрешните сили и външните сили трябва да бъдат в относително равновесие, за да има развитие. Когато вътрешните са много по-големи от външните, настъпва ленност. А когато външните са много по-големи от вътрешните, настъпва смазване и депресиране и т.н.
20 години преход и несигурност и недоимък и стрес са ни предостатъчни да се затлачим отвсякъде.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Февруари 21, 2010, 10:22:49 pm »
именно в стреса и в затлачването се постига пречистването :blink:
всички изменения под въздействието на тези емоционални състояния са част от пътя на човечеството ,за да достигне светлината....

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Февруари 21, 2010, 10:28:34 pm »
Е това пък няма да го повярвам. В затлачването и стреса се постига само още по-голям стрес и затлачване. Не виждам грам духовно тук.

« Отговор #34 -: Февруари 21, 2010, 10:32:29 pm »
Не виждам и аз смисъл като си знам нещо, защо трябва да ме прецакат и разиграят , да достигна до състояние на болка и депресия, на яд и ярост от безсилие и пак да стигна до същия извод, който го знам и без да съм изживяла всичко това. Само че вече се стряскаш насън, скачаш и се пазиш от най-малкото, заемаш отбранителна позиция и се стресираш...

*

kaily

• 5145
« Отговор #35 -: Февруари 21, 2010, 10:36:52 pm »
Абе от някои неща има смисъл, защото учат на търпение, устойчивост на дълготрайни влияния и т.н.
"Ако стоиш достатъчно дълго на брега на една река, ще видиш трупа на врага си да се носи покрай теб."
Ето това стоене дълго не се учи от моментни реакции и акции.
Ма все пак на мен затлачването ми е до такава степен в повече, че вече ми иде да се прехвърля в някой следващ живот и там на всяка цена да съм царска дъщеря и цял живот да си вейкам г-зъ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Февруари 21, 2010, 10:38:24 pm »
Е това пък няма да го повярвам. В затлачването и стреса се постига само още по-голям стрес и затлачване. Не виждам грам духовно тук.

не е така кайли и ке се опитам да те убедя в противното на мнението ти.
изживявайки стреса и живееки в него ти търсиш изход , ти си в блатото ,но не потъваш.
нужно е за разбереш причината за стреса , за да продължиш и изплуваш.
"катастрофите са нещо много ценно ,за да бъдат пропуснати като шанс." -американска поговорка.
след всеки удар , следва осъзнаване , анализ на проблема и светлина след осъзнаването и разбирането. свобода! това е най-ценното нещо!

*

missKapriz

« Отговор #37 -: Февруари 21, 2010, 10:39:17 pm »
Цитат
Е това пък няма да го повярвам. В затлачването и стреса се постига само още по-голям стрес и затлачване. Не виждам грам духовно тук
Даам,но кога го разбра това,Кайли-когато го преживя ,нали :blink:И след тази лечебна криза идва отрезвяването и поумняването

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Февруари 21, 2010, 10:41:59 pm »
След стреса, който съм преживяла сега умея да се радвам на малките неща и всеки ден благодаря на Бога за живота, който имам. Научих се на благодарност...поне това.

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Февруари 21, 2010, 10:43:33 pm »
 Аз съм на мнението на Лазарова. Не ми трябват болки и депресии, защото като цяло винаги съм имала трезв поглед и събитията рядко (да не кажа- хич) са ме изненадвали. Житейско познание чрез стрес и затлачване- е, хайде нЕма нужда.