Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46845 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #240 -: Март 17, 2010, 09:43:43 am »
Ще купува с тях свободно време, жизнено нужно за развитието на духовност.
В миналото хората били аристократи със свободно време и плебеи, нямащи време да мислят за нищо.
от духовността стигнахме до класите, знаех си ,че съм плебей ,да се трудиш и да си полезен и да те гледат от високо, възгордяването има хиляди прояви :mellow:

Както беше казала една съфорумка, "духовността е за богатите" (иронизираше, разбира се  :blink:), но не забравяйте все пак, че и богатите също плачат.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #241 -: Март 17, 2010, 10:11:42 am »
знаех си ,че съм плебей ,да се трудиш и да си полезен и да те гледат от високо, възгордяването има хиляди прояви

Маркс го е казал, от наблюдения стигам до същия извод.
Навремето по соц.време много се държеше на разделянето на време за изкарване на прехрана и свободно време и се държеше на съотношението между тях.
Кой беше казал, че мярката за развитие на едно общество е свободното време на членовете му.
Обаче някой е много силно заинтересуван хората да нямат свободно време, затова прави всичко възможно да им го отнеме. С техническата революция хората могат да работят по 4 часа на ден и да си вадят хляба спокойно, обаче това не става. Защото първо им се плаща мизерно и те са принудени да работят не по 4 и не по 8 часа дори, а на две или три работи за да хранят семейства.
След това им се набива в главата, че трябва да имат най-модерната кола, най-модерния телефон, да си сменят жилището, да имат още и още, за което трябва да работят още и още.
Дори нещо повече. Даже човек добре да живее и да му остава свободно време, модерните нагласи го правят бръм да продължава да търчи като гламав - спорт, джогинг, светски занимавки.
Хората ги е страх да останат сами със себе си, обаче хората се манипулират и че оставането сам със себе си е нещо лошо, защото те сочат с пръст и ти викат, че си мързелив.

Така от всички страни ти обират свободното време. Защото ако имаш такова, рано или късно ще стигнеш до изводи, че си роб на капитала, че те работят, че са те поробили и че единственият безплатен дар, който имаш - времето на своя живот, дадено ти от бога, ти го прибират нагло и те карат да го заменяш за пари във все по-завихрена спирала, водеща те надолу, към материята и вместо живот в светлина, за какъвто си създаден, ти дават живот в мизерия и непрекъсната борба за съществуване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #242 -: Март 17, 2010, 10:21:10 am »
Подписвам се с двете си ръце под това, което си написала.
И нямам какво да добавя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #243 -: Март 17, 2010, 10:51:19 am »
И аз така.

Това е наречено Играта,а Играта не се контролира от хора-просто хора биват използвани да дърпат конците на Играта тук за масата,а тия дето са създали Играта се хрантутят с нея.Оказва се че всичко е просто едно потребление,за това не се дава свободно време-така си губят от потреблението.Разбира се единиците измъкнали се не ги гъбаркат с оглед на масата,освен ако не почнат да репчат срещу Играта.

За това Кайлито внимавай  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #244 -: Март 17, 2010, 10:57:37 am »
 Аз съм обявила джихат на определени лейбъли, услуги и други разни неща. Просто мога и без тях и колкото повече ме убеждават в полезността им и в това, че ще съм куул, по- здрава, по- красива и по- по- по-.. толкова повече нараства волята ми да не ги потребявам. :blink:

*

Синухе

• 4978
« Отговор #245 -: Март 17, 2010, 10:58:30 am »
За Козирога времето е най-ценният материален ресурс .

За това повечето истински посветени,йоги,водачи,сидхи и т.н.(минали през форма на отшелничество,самоизолация) първо гледат това да спечелят-време да си разгърнат потенциала,защото времето поставя своите ограничения и те са наясно с тях.Разбира се Сатурн се отработва само със Сатурн-ограничения и лишения спрямо някои неща,свръконцентрация върху най-важното-тяхната цел,но то е като при Обесеният в Таро-жертвата на материята спрямо духа е нищожна и става награда,защото накрая самата материя бива изменена,когато духа овладее положението.

Сегашното положение е такова,че Играта прави така човек да му е трудно да се концентрира върху най-важната си цел (като време ),при все и ако тя не е духовна; просто целта е като цяло да няма свръхконцентрация,защото тя генерира силата.А силният е слаб донор  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Март 17, 2010, 11:00:43 am »
Аз съм обявила джихат на определени лейбъли, услуги и други разни неща. Просто мога и без тях и колкото повече ме убеждават в полезността им и в това, че ще съм куул, по- здрава, по- красива и по- по- по-.. толкова повече нараства волята ми да не ги потребявам.

Я раздуй кои са те. Надявам се да не прозвучи като антиреклама, но нали сме в демокрация.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #247 -: Март 17, 2010, 11:06:11 am »
Тва пък съвсем нова визия, що да не се гъбаркат с играта, аз се опитвам да отварям де що има очи, ти ми викаш, че било опасно.
Ошо, впрочем, както и другите истински учители и те отварят очи.
Далеч от майтапа, не се имам за учител ...все още, ама па знам ли.
Ама наистина учителите пробват да измъкват хората от играта.
Сега с тая Кабал, то не че не съм го чела и преди де, ама в крайна сметка вселената така е устроена, че частта е по-голяма и от цялото. Във всеки един се съдържа цялата вселена. Кабалата ми разгони играта, щото вика, че в мен е цялата вселана и всички хора и няма като как да се измъкна сама, щото е невъзможно от космическа гледна точка.
Или измъквам всички, защото всички са в мен, или нищо не правя.
То така погледнато и играта е в мен и аз я играя.
Надеждата ми е в многоизмерната вселена, демек аз в мойто измерение измъквам народа и си живея живота, а в друго измерение примерно ти се гърчавиш. И си живеем всеки в неговото измерение, ама ти в мойто си измъкнат, а аз в твойто не съм.
Той и Хъбард отделя много внимание на вселената вътре. Казва, че има вселена и вселени - за всеки по една.
Впрочем и аз имам такова озарение навремето, че всички хора сме живели заедно и си мислим, че светът е един, обаче е дошло време всеки да се прибере по къщите си.

Цитат
Аз съм обявила джихат на определени лейбъли, услуги и други разни неща. Просто мога и без тях и колкото повече ме убеждават в полезността им и в това, че ще съм куул, по- здрава, по- красива и по- по- по-.. толкова повече нараства волята ми да не ги потребявам.
Е виж тук и аз съм обявила джихат, срещу Учителите не, ползвам ги за помощници, с тяхна помощ да намеря правия път и да се лутам по-малко, обаче рекламата я игнорирам. Ама се хващам, че все още имам прилепнали убеждения, които са ми насадени кой знае кога.
Хъбард всъщност това разбира под процесинг основно - процесинг на прилепналите убеждения - "вечни истини", приети веднъж завинаги за верни и никога не подлагани на съмнение.
Като почна да си чопля постулатите и тръпки ме побиват колко съм зомбирана все още на места.

А времето е интересна категория, време няма, сциентолозите много често ми повтаряха $time is consideration".
Времето се разгръща само в процеса на разгръщане на съзнанието.
И най-важно май в цялата схема е вниманието.
Както помня една изключителна мисъл, не знам чия - Най-важното нещо на тоя свят е твоето внимание и всяко живо същество от най-близките ти до последната мушичка се бори за него.
Та всичко е въпрос на внимание, като ти насочат вниманието към материалното и ти си губиш времето с него.

*

Uran

• 6041
« Отговор #248 -: Март 17, 2010, 11:09:15 am »

Я раздуй кои са те. Надявам се да не прозвучи като антиреклама, но нали сме в демокрация.  ;D
Първата такава беше свързана с мобилните телефони. Аз имам моб. телефон почти от началото на тези услуги у нас, но след като ме посъветваха (консултантите) вместо да си купувам батерия за мобифона (тогава една батерия струваше около 70 лв, а апарата -900лв) да си сменя апарата....падна ми перде и си изключих мобифона. Купих си най- евтиния вариант на Джи Ес Ем с черно бял дислплей и все още си карам с него ;D ;D ;D. Все пак това е телефон и не ми необходимо нито да пере, нито да ми снима филми (имам 2 камери). Купих на дъщеря си скъп телефон и то след дълги агитации от страна на близките ми.(тинейджър е и няма моята сила за съжаление). Скъпият телефон и е генерирал спонтанно интернет трафик, та вероятно и за нея ще преосмисля това.
 Имам и други такива крайни решения, от които съм доволна.
« Последна редакция: Март 17, 2010, 12:37:04 pm от Uran »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #249 -: Март 17, 2010, 11:13:12 am »
Уран, аз например отказвам да се регистрам във Фейсбук, да гледам тв, особено облъчващи предавания, да ходя на 3Д, да следя "хитови" филми ... друго, чакай, че не се сещам.  :blink:
Споделяй да видим къде сме се набутали да се отбутнем.  ;) Аз работя по въпроса, но докато се уверя в пагубното влияние на нещо, все пак минава време и си иска настройка.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #250 -: Март 17, 2010, 11:15:59 am »
като при Обесеният в Таро-жертвата на материята спрямо духа е нищожна и става награда,защото накрая самата материя бива изменена,когато духа овладее положението.
хм, може и така да е ;)

условията да станеш "свами"  според ведите били няколко ( нищо,че куцо кьораво и сакато се самосвамосва)-
1)  егото да се подложи на унищожение - те си знаят как;
2) никакви пари  и храна в теб  (изключение се правело само за пари за път);
3) никакви контакти с роднини  дори и да имаш собствено семейство преди това- абсолютно отцепване, което собственият ти гуру може да каже до кога - обикалянето  ставало с години 5-10
4) целибата е ясен
имаше и 5, но го забавих
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #251 -: Март 17, 2010, 11:17:36 am »
Уран, аз например отказвам да се регистрам във Фейсбук, да гледам тв, особено облъчващи предавания, да ходя на 3Д, да следя "хитови" филми ... друго, чакай, че не се сещам.  :blink:  

Аз също не гледам телевизия. Преди бях телеманиачка - може би от съвпада на Нептун с Луната ми. Но, откакто открих Интернета изобщо не гледам телевизия, освен новините и вечерта някое предаване, което гледам, докато си чета нещо из Интернет.

Телевизията ми влияе много зле на психиката. Тя предизвиква различни емоционални състояния у хората, които иначе не биха изпитвали. Постоянно подтискани от гледките на насилие по телевизията, хората дори не си почиват като гледат, а напротив - това ги натоварва допълнително и то с лоши мисли и извращения.

А филми не гледам, защото няма нищо интересно и тези, които се дават са пълни с насилие. Защо да си затормозявам психиката! Преди четях вестници редовно, обаче откакто ги замених с Интернета се чувствам много по-добре!  ;D Не искам да знам какви извращения се случват по света или поне не много.

*

Uran

• 6041
« Отговор #252 -: Март 17, 2010, 11:19:05 am »
 От 4 години съм на предплатена услуга и миналата година успях да изкарам с една карта за 10 лв. Страхотно съм ги ужилила при положение, че сметките ми бяха трицифрени.
 Околните, с изключение на съпруга ми, който също е в тази "война" от моят отбор, немогат да ме разберат и си мислят, че е залитане в аутсайдерството. :( ;D ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #253 -: Март 17, 2010, 11:21:37 am »
а дева си ти :P сигурно и в козирог имаш ;D
 не са всеки това е възможно  -справка  меркуриеви типове
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #254 -: Март 17, 2010, 11:27:30 am »
Тва пък съвсем нова визия, що да не се гъбаркат с играта, аз се опитвам да отварям де що има очи, ти ми викаш, че било опасно.

Това може да се прави без опасност,да се отварят очи.Пък и те ще се отворят само тия очи,дето имат капацитета за това.Имах предвид директната конфронтация с Играта е опасна,а не с жертвите и (макар че в зависимост от жертвите и това си е опасно  ;D).Защото тя си има структура и не позволява директни намеси срещу Играта,не и без последствия.Играта си има своята полза- тя ни учи на много неща,докато се научаваме да се измъкнем от нея,но след това трябва да я оставим и да не и отделяме внимание.

Кайли ти ако прочетеш Матрицата 5 сигурно ще се изтрещиш  ;D (в смисъл за средства за зомбиране и други)

Това,че човек е вселената е просто символ,за аналогията каквото горе това и долу,закона за съответствията,а не за равенството.Защото ти си проекция на своя Висш Аз (божествена искра) и в крайна сметка в теб се събират всички негови проекции,а не всички еманации от Божественото като Висши Азове.Целта е да събереш всичките си проекции и да се слееш с Висшият Аз,а той е обособена Единица.Да не би някой възнесъл се автоматично да е възнесал цялото човечество,извънземни и т.н. из вселената-ми не.А и не всичко в човешко тяло що броди по Земята има Висш Аз,в момента повечето са просто част от Планетарният Дух,който е колективен и се свързва със колективното съзнание на животните,виж при тях важат колективните процеси.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #255 -: Март 17, 2010, 11:32:15 am »
Уран, аз например отказвам да се регистрам във Фейсбук, да гледам тв, особено облъчващи предавания, да ходя на 3Д, да следя "хитови" филми ...  

И аз съм така. Какво е ЗД?
А относно мобилните телефони сте прави, в момента много се робува на модата и престижа.
След майка останаха три мобилни телефона, като и трите са на сметка. Аз като като човек, когото търсят постоянно по работа, от години карам само с един. Тя седеше вкъщи с три телефона, сега се чудя какво да ги правя. Венера във втори дом в квадрат с Уран и тригон с Юпитер, има ли нужда да казвам!?  :blink:
Запазихме номерата и ходя само да плащам таксите, голям майтап.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #256 -: Март 17, 2010, 11:34:28 am »
3D кино.  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #257 -: Март 17, 2010, 11:38:41 am »
в момента повечето са просто част от Планетарният Дух,който е колективен и се свързва със колективното съзнание на животните,виж при тях важат колективните процеси.

уфтсетИ, чадо, те са множко и Ошо не мое ги спаси, ко ще гъза си да скъса  :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #258 -: Март 17, 2010, 11:39:58 am »

Телевизията ми влияе много зле на психиката. Тя предизвиква различни емоционални състояния у хората, които иначе не биха изпитвали.

Дори не предполагат хората колко зле влияе. Всеки ден слушам във вестника четох, по тв гледах, разговорите дори са само за това. Вече не ме задоволяват такива разговори. Оная вечер бях на подобие на семейно събиране, не са ми пряко близки, но не че са и те извън тази реалност, но друго искам да кажа .... за пореден път си казах, че постъпвам правилно, защото всички са втренчени в тв и дори не общуват. Това погубва цели семейства! Незнам как да го обясня, но гледам и не вярвам наистина, как комуникацията между двама души е напълно заличена заради тази проста и никаква кутия, наречена телевизор.
Навремето една жена ми беше казала - моето момиче в спалнята на едно семейство не бива да има телевизор, защото е загубено. Чудех се и мислих защо говори така, не го отхвърлих, но ми бяха любопитни думите й, сега разбирам какво е имала предвид.
Та по темата нека да е в крайна сметка - жената си беше просто жена, възрастна и мъдра без да е духовен учител и прокламиращ некви си работи.  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #259 -: Март 17, 2010, 11:44:46 am »
Уран, аз например отказвам да се регистрам във Фейсбук, да гледам тв, особено облъчващи предавания, да ходя на 3Д, да следя "хитови" филми ...  

И аз съм така. Какво е ЗД?
А относно мобилните телефони сте прави, в момента много се робува на модата и престижа.

аз също не гледам новини, а филми рядко и то предимно смешни. понякога се улавям, че се зазяпвам в даден диалог и после размишлявам над дума или изречение... телевизора ми обикновено е или спрян, или пуснат без звук - само да мърда там нещо шаренко  ;D

във Фейсбук не съм влизала никога и хабер си нямам кво има там... ма не ме и мъчи любопитство де  ;)

мобилните телефони... ако не беше една приятелка да ми се ядоса на стария, грозен телефон дето един път го измъкнах изпод предната гума на колата си и съществуващ отпреди 4 години, сигурно още щях да съм с него  :57:

интернета си ми е хоби, но нищо повече...

единствената техника, която държа да притежавам е напълно и модерно оборудвана кухня  :-[  за да мога да си чеша страстта с готвенето...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/