Абе като че ли енергията ми не усещам да изтича, напротив, мога дори да кажа, че вътрешният ми баланс лека-полека се възстановява след няколко години постоянно напрежение и стрес.
Но доходите все нанякъде изтичат, това широкопръстие го имам и по натал - Нептун близо до К2 в тригон към овнешкия стелиум и мажорно неаспектиран Юпитер (У2) в последните градуси на Телец в 7 дом. Вярно е, има намаляване на доходите поради намалелия обем поръчки и по-ниската платежоспособност на възложителите. Но съумявам да подхождам философски спрямо ситуацията - тука има, тука нема.

Отнякъде изтича, от другаде идва... Така е при мен.
А тенденцията за намаляване на доходите я предвидих още, когато транзитният Сатурн започна да прави квадратура към наталния Нептун, а след като транзитният Юпитер застана в опозиция към наталния Сатурн, започнаха много осезаемо да ни режат от бонусите и заплатите в агенцията, което бе и една от основните причини да напусна и да мина на свободна практика. Липсваше ми вече каквато и да било мотивация да оставам там, а и вече бях научила всичко, което ми трябваше, за да се развивам по-нататък самостоятелно на преводаческото поприще.
Тогава все още влиянието на кризата не се усещаше толкова силно, както сега, но вече си мислех, че не всичко що се печели трябва да се харчи на момента. Признавам, най-големият проблем при мен е да ида да си вземам хонорара и на връщане да НЕ го изхарча по пътя (или двойно по-голяма сума)... вземаш 100, харчиш 200 - така съм аз.

Вече се шегувам с колегите от агенцията, че трябва да си преместят офиса по-далеч от главната улица. Точно там се пада въпросният магазин за бижута, който все споменавам с въздишки в темата за кристалите. :blink: