Здравей Гост

Подарък-прогноза за Лили

• 188 Отговора
  • 26236 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Подарък-прогноза за Лили
« Отговор #100 -: Март 24, 2010, 09:14:32 pm »
Не е фамилиарно, в много отношения си права.
Но от неравностойни отношения по принцип бягам като дявол от тамян. Нито аз обичам да създавам зависимост за половинката, нито да съм аз зависимата. Не ми е до драми въобще. И в интерес на истината въобще не се чувствам готова сега да поема допълнително бреме, нека всичко дойде с времето си. За работа в колектив си мислех, но много ще ми отнема от времето, а същите пари ще ги докарвам и на свободна практика с това, с което се занимавам. Особено сега, както има масова тенденция за намаляване на заплатите за сметка на още по-високите изисквания от страна на работодателите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #101 -: Март 24, 2010, 09:21:47 pm »
Аз съм от куражлиите  ;D - няма какво да доказвам знам ли или не знам нещо относно астро въпросите  :P
Това все пак са само тенденции за нещо по-интересно в емоционалната сфера, а в предстоящия солар не ги виждам. Не се притеснявам да изказвам предположения, защото е просто предположение, а и сме само хора. Моето мнение по въпроса го споделих, ако все пак часа е точен, визирам този Плутон около АЦ и предстоящ съвпад на МЦ към натален Плутон. Соларите са по-сериозни 2011 и нататък в тази насока, а предстои на дир. Венера да направи съвпад с Юпитер, а дир. Юпитер с Луна. Опитът ми със съвпад Луна/Венера в разглежданите от мен карти, е бил - емоционална връзка, любов. 2011/2012, когато в солара го има този съвпад, даже Луната от мунданния съвпад е в съвпад с наталния Юпитер, дир. й възли са на този мидпойнт Луна/Венера.

Асол може и аз да бъркам но колкото и да въртя солара за 2011/2012 не виждам такъв мунданен съвпад на Луна/Венера ?
За картата на Лили Прогресивната Луна през 2011 ще навлезе във Везни мундания дом на партнюрствата и ще направи много важни аспекти с лични планети квадрат с Луна опозиция със Слънце съпад с Плутон - планети които имат и аспекти в натала и винаги се случва нещо при такива аспекти понеже се развива потенциала на картата.

Прогресивен Юпитер е в квадрат от две години със натален Марс според мен ти се чувстваш неоценена в любовта и предизвиква в теб недоволство и възмущение някак си самата ти не се чувстваш обичана.В картата за 2011 има и прогресивен съвпад на Прогресивните Слънце и Меркурий и двете правят аспект с натални Сатурн и Уран активни са много домове от картата 10 9 3 8 .Но пък прогресивния Меркурий е в ретро като че ли от 10 години насам не те привлича обществения живот но пък явно добре ти се отразява на писането и активоста ти във форумите например  и мисля че откакто се е обърнам Меркурий по прогресия си израснала много духовно но си станала и по предпазлива по отношение на материалните удбства и секса.По дирекции дирекционния Меркурий е преминал оста на ДС и определено ти е време да си смениш положението и да се задомиш ;).Дирекционния Нептун е в квадрат с Меркурий но те някои промени в семейството ти се случиха  :( събиния по 4 и 10 дом.Дирекционния Марс в тригон а дирекционна Луна в съвпад със натален Сатурн ще променяш средата май.По солар за 2011/2012 огромни соларни 1-7 дом и южн соларен възел във 5 дом а и съвпад на соларен ИС с натален Юпитер в 7 дом.По транзити Юпитер и Сатурн ще раздвижат планетите ти в овен и ще стават интересни неща по отношение на любов и връзки! :58:
« Последна редакция: Март 24, 2010, 09:25:51 pm от marygadje »
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Март 24, 2010, 09:31:28 pm »
Започнах да се занимавам с астрология в годината, когато Меркурий по прогресия си смени посоката от директен към ретрограден.
А що се отнася до съвпада на дир. Меркурий с нат. ДС, тогава имаше промяна в професията. Започнах да работя на съвсем ново за мен поприще, меркуриево, каквото е преводачеството. Никога не се бях замисляла, че един ден мога да стана преводач.
Квадрата на дир. Нептун към нат. Меркурий го коментирах наскоро във форума, по друг повод. Все още съм в "обятията" му. Влиянието му се усети в няколко посоки. И загубата на родител свързвам с него, и финансовата некоректност на някои от възложителите, и други неща. За щастие се свестих бързо и се усетих какво трябва да слушам или по-точно какво не трябва да чувам. Последва качествена промяна, след като си промених нагласата и отношението. Но тези трансформации са по опозицията на тр. Плутон към нат. Луна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #103 -: Март 24, 2010, 09:35:04 pm »

Асол може и аз да бъркам но колкото и да въртя солара за 2011/2012 не виждам такъв мунданен съвпад на Луна/Венера ?

Има такъв съвпад на десцендента,но в солара за 2012/2013.  ;) Всички сме уморени и се случва да се объркаме.  ;D

*

Divna

« Отговор #104 -: Март 24, 2010, 09:38:38 pm »
Лили, чувстваш ли по някакъв начин наталната си Лилитка?
Питам защото на дъщеря ми Лилит е също в 7 дом в Телец както е при теб.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Март 24, 2010, 10:23:08 pm »
В съвпад с Юпитер ми е тя, но не съм се замисляла дали я чувствам по някакъв особен начин.
Дали се усеща във връзките? Може би, макар че влиянието й се доближава до плутоновото. Предполагам, че най-силно се усеща, ако бъде засегната от лична планета на партньора, в такъв случай Лилит действа като магическо огледало, отразяващо някои неподозирани страни от многоизмерната ни личност, които биват "събудени" чрез допир със съответната планена в картата на партньора. В такива случаи усещането за идентичност често се губи, изкривява се след потъване в дълбините на подсъзнателните ни желания. Мисля, че най-силно се усеща влиянието й в синастрията в съвпад с Луната на партньора. В индийската астрология Раху се свързва със силата на копнежа, на неосъществените желания, в съвременната западна психологически ориентирана астрология мисля, че тази роля изпълнява Лилит.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #106 -: Март 24, 2010, 10:39:15 pm »
Благодаря ти Лили!

Напълно съм съгласна с теб що се отнася за действието й в синастричната карта. Във всичките ми съдбовни връзки (не че са много  :blink:), Лилит винаги ми е правила съвпади с лични партньорски планети. И съм усещала и усещам влиянието й.
Но в наталната си карта не мога да я усетя и аз самата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Март 24, 2010, 10:41:13 pm »
И още нещо да добавя.
Нерядко се случва при Лилит в съвпад с Луната на партньора в отношенията да присъства силна емоционална и психологическа зависимост, за която зависимият не си дава сметка. Обикновено това е лунният партньор, но при огледален съвпад и двамата са като хванати в невидима мрежа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #108 -: Март 25, 2010, 06:18:38 am »

Важното е да се случи по астро символиката, ако действа. Времето ще покаже. Годината на солара със съвпада е 2012, но по дирекции нещата се развиват от 2011 и затова написах от 2011 нататък. Следващият солар, не този който предстои, има раздвижване и в професионална и в личната сфера. То по това време другата година около рд, дир Слънце ще й бъде в точна  опозиция с Уран, ще има големи промени при нея, а и предстои Уран да й настъпи стелиума. Но по-сериозните неща в личната сфера струва ми се са около 2012. ;D  В този за 2010 може да реши да си промени работата или професионалната активност да е в друга насока, нещо по дома, има Венера в съвпад с Кету - може някоя стара връзка да се появи отново, но няма някакви кой знае какви индикации за нещо друго емоционално. В момента е активна квадратура между Слънцето и Сатурн по дирекции - така че момента не е за активно действие, по-скоро период на стагнация и трудности.  

Лили, днес имаш Венерин възврат сега видях - да сЪ влюбваш и да не се помайваш  :P ;D

« Последна редакция: Март 25, 2010, 06:34:22 am от Asol »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #109 -: Март 25, 2010, 07:06:42 am »
В момента е активна квадратура между Слънцето и Сатурн по дирекции - така че момента не е за активно действие, по-скоро период на стагнация и трудности.  

При мен един от най-прекрасните и най-активни периоди е бил по време на Сатурново възвръщане, като съм споделяла вече, че имам натален квадрат на Луната и Сатурн. Тогава съм имала още и опозиция на транзитен Плутон към натален Марс и квадрат на транзитен Уран към натална Луна. Не се плашете от предизвикателните аспекти. Дават такова въодушевление, чувстваш се адски жив.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #110 -: Март 25, 2010, 08:00:25 am »
Аз пък направих църковна сватба при съвпад на прогресивна Луна с натален Плутон, дирекционен Сатурн в опозиция на прогресивно Слънце, транзитен Сатурн в 7 дом в квадратура с натален Уран и дирекционна Луна пак там и със същите аспекти. Но интересното е,че прогресивното Слънце е било в съвпад с Регул, като и в солара Венера е в съвпад с Регул, но в 6 дом. Марс в солара е в 7 дом, в опозиция на натален Марс, квадрат към натален Уран и опозиция към соларния Сатурн. Таоквадрати и опозиции отвсякъде. Ще речеш - чакаме поредния труп.  ;)
« Последна редакция: Март 25, 2010, 08:20:36 am от Скарлет »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #111 -: Март 25, 2010, 08:03:15 am »
И още нещо - Уранова опозиция, която заформя таоквадрат с наталните Марс и Уран.  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #112 -: Март 25, 2010, 08:08:24 am »
Скарлет, събра ми очите на фльонга с тези дирекционни към прогресивни аспекти. ;D Къде го събра това търпение с тая овнешка Луна. :P

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #113 -: Март 25, 2010, 08:19:18 am »
Скарлет, събра ми очите на фльонга с тези дирекционни към прогресивни аспекти. ;D Къде го събра това търпение с тая овнешка Луна. :P

Аз имам голям земен тригон, пък и тази овнешка Луна също е част от голям огнен тригон. Когато зная, че може да произлезе нещо лошо, влагам цялата си земна енергия и търпение, като предизвиквам положителни, вместо отрицателни събития. Мога да бъда страшно търпелива, когато знам, че трябва.

*

Nebesna

« Отговор #114 -: Март 25, 2010, 08:28:04 am »

Този тип астрология не е за популярната аудитория, а за тези, които искат да се занимават с по-задълбочени изследвания. Всяка друга наука си има популярна и специализирана литература. Втората не е за всеки и се оценява по достойнство в научните среди (т.е. тя е достъпна и разбираема само за "посветените", майтапче!). Абе казано накратко сложно е и трябва да ти се занимава.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #115 -: Март 25, 2010, 11:34:09 am »
Първо мислех да насъбера всичко накуп, пък после реших каквото докъдето и на части. Няма да чета какво вече сте написали, за което се извинявам, но в момента съм в особено съмнително състояние и ако ви изчета, мога да се разкъндардисам и да не постна нищо, щото или вече ша сте го написали, или ша сте написали обратното.

Почвам по солара. Соларното Слънце е в пети, но не мисля, че в случая говорим за любов, деца и т.н. Тазгодишният ти соларен асц. е върху нат. Уран – показва, че наталните теми по Уран ще бъдат подчертани. Първоначално реших, че ще имаш повече стимули и смелост да се отдадеш на астрологичното си призвание, въпреки разбирането ти, че в твоите среди това не е общественоприемливо занимание, доколкото соларният Асц. точно върху Уран "събужда" и квадрата със Сатурн от девети. Все пак предизвикателните аспекти и фиксираният кръст на солара предполагат, че няма да посмееш да се „заявиш” публично, но е възможно да се завърти отново онази стара идея за астрокнига, тъй като има и други показатели, че търсиш промяна в професионалната изява. Именно сферата на личното творчество ще е основанието ти за гордост и ще внася светлина в предстоящия период. Досега си оставяла Сатурн да надделее – да се занимаваш с практични, „приети от обществото” занимания, но тази година Уран е придърпан обратно на Асц. и ще трябва да му отдадеш дължимото, макар и да не желаеш да го покажеш. 

Тъй реших отначало и не казвам, че тъй не е. Но поради опозицията на соларно Слънце – сол. Сатурн натрапчиво ми се върти и още едно тълкуване, което се повтаря от активираната натална квадратура Уран – Сатурн. В прогресивната ти карта, квадратурата е „допълнена” до тау със Слънцето ти. Дирекционната Луна е на два градуса от Сатурн. Освен това има още едно посочване към соларния Сатурн. Тъй като е в критичен, първи градус, (мунданен, мунданен, ама се е случил точно сега в твоя солар) ще изисква през годината да разрешиш темите, свързани с него. Не знам дали е жив баща ти и имаш ли отношения с него, но си мисля, че през тази година ще се появи отново в живота ти, което ще е по-скоро дразнещо и неприемливо за теб. Ще предявява претенции към теб, които не са ти по силите. Отношенията с баща ти – или с друга бащинска фигура в живота ти - може да са много разстройващи през годината, да ти носят усещане за самота и горчивина. В този смисъл, мисля, че кризата на еманципацията ти като зрял, пораснал и освободен човек все още не е зад гърба ти. Освен това си все още в АД на Кету, а той си носи жилото в опашката, и в двадашамшата е в твоя 9-ти дом, на бащата, тоест, мисля си, че ще имаш още малко работа по този въпрос да свършиш до края на юни. След това почва АД и ПД на Венера, но точно на тебе Венера ти управлява първи дом и в рази и в навамша, и освен тях съответно 6-ти и 8-ми. Тоест, пак не води директно към Дара-та, за него са ни нужни Марс и Юпитер, но това си иска по-задълбочено разглеждане и ще почака до довечера вкъщи.  ;D

Това, което основно ще те дразни и задушава през годината, са дребнотемието, домашни проблеми и конфликти. Ако нямаш шофьорска книжка, тази година не е подходяща да изкараш такава, като цяло отношенията ти с машините ще са много експлозивни и ще сте на различно мнение.  Едва ли можеш да разчиташ на подкрепата на семейството си, помощта ще идва от изненадващи места. Има риск да се оставиш твърде много на течението, на емоционалните си реакции и да загубиш практицизма и решителността си.

Не се очакват проблеми в здравословното състояние, нито особено чревоугодничество, нито телесни разточителства, напротив, леко спартански начин на живот, който обаче ти гарантира виталност и енергия. Това се подкрепя и от прогресиите, и от дирекциите.

Може би ще изоставиш деликатността си в отношенията с приятелите, ще бъдеш необичайно откровена и директна с тях. За някои поведението ти ще изглежда коравосърдечно и безчувствено, но „най-силните ще оцелеят”. Изненадата идва от това, че най-после ще се „заявиш”, ще изкажеш претенции как искаш и заслужаваш да се отнасят с теб, ще се осмелиш да поставиш себе си, интересите си и нуждите си „на масата”. А това ще изненада и поразгони доста твои близки и познати.

Квадратурата на Слънце и Плутон, съуправителят на Асц. ти, разбира се, също не е за подценяване, защото активира едновременно с това наталната ти опозиция Плутон - Слънце и транзитната Плутон - Луна. Възможно е  тригерът да е от втори дом - твоите доходи/притежания, личните ти ресурси, да се активират спорове или грижи за наследствен имот. Но тъй като тази констелация не е от днес и сигурно вече се е развила, а и на солари много вяра да нямаш в наши дни  :blink:, може да се вметне само, че основните конфликти и трансформации се изживяват по-имплозивно в личен план, склонна си да поглъщаш повече гняв и агресия в себе си и е добре да намериш отдушник, духовна практика или консултация с терапевт, за да не се взривиш.

Соларната ти Луна е ъглова, и е докарана почти на нат. МС. Сол. Луна в десети понякога сочи промяна в семейното положение, но не ми се струва, че това е случаят тук. Прогресивната също е там, в същия знак, а това също носи потенциал да разсейва перспективата, ясновиждането ти за света и мястото ти в него, може да ти пречи на обективната преценка на ситуациите и хората през годината. Но доколкото знакът е Дева, ще изглеждаш заземена и практична във външните прояви, но наивна и импулсивна във вътрешните си емоционални реакции, които по-скоро ще са определящи за решенията ти.

Като цяло -  интроспективна година, в която продължаваш да преценяваш кои неща в живота ти са истински, кои - фалшиви и ненужни. Прекъсване на приятелства и на социална активност. Изграждаш основите на ново Аз, което трябва да подреди живота си. Но това е в бъдещето, сега трупаш мощ и опитност. Нямаш очаквания за големи промени и вероятно си права.

По бебешкия въпрос - на първо четене -  след четири години – дирек. Венера върху нат. Юпитер, дир. Юпитер върху нат. Луна. Прогресивна Венера се връща в пети дом, дир. Марс също е там, така че – 14-та година, по моему. Това  обаче иска доста по-фини настройки и техники и ще се върна на него, като си включа мидпойнтите вкъщи.

Това по западному. По Джотиш, както казах - по-късно.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #116 -: Март 25, 2010, 11:39:50 am »
Ба, не излезе много подаръчно.  :o Довечера ще се поправя ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Март 25, 2010, 11:41:42 am »
Благодаря, Дияна, сега ще ти чета прогнозата, докато си пия "сутрешното" кафе.  ;D
Относно шоф. книжка наистина ме натискат да изкарам един курс, но нито имам особено желание, нито смятам, че от мен ще излезе шофьор, нито пък имам необходимост от шофьорлък, не се придвижвам на големи разстояния.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #118 -: Март 25, 2010, 11:43:31 am »

се изживяват по-имплозивно

Много е смешно, когато някой взема думи от английския и си измисля сам нови думи, като ги прави български! Щом има думи на български, за които някои патриоти даже твръдят, че е най-стария език на планетата, защо се вземат думи от други езици и се пишат с български букви?  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #119 -: Март 25, 2010, 11:46:32 am »
Лили, днес имаш Венерин възврат сега видях - да сЪ влюбваш и да не се помайваш  :P ;D

От няколко дни съм в еуфория, но не е от влюбване, и аз не знам от какво... Сигурно е от пролетта.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.