Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ

• 234 Отговора
  • 33930 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:АСЦЕНДЕНТ
« Отговор #60 -: Март 27, 2010, 08:49:36 pm »
Според мен и двете планети имат голяма сила в картата й,защото са в квадрат. Имам предвид Плутон, не Юпитер. Това е адски изтощително за нея, пък и за околните. Меркурий и той е в Стрелец със същите аспекти. Фанатичка.  :P Вечно е в напрежение, няма минута покой. Ще изтощи моторчето  Марая някой ден.  ;D

не разбирам ,кое е в квадрат? :-\
плутон в мойта карта е на 18гр. в дева ,мц-то е на близо 16 в дева.
асц-то е на 29 в скорпион. аспекта е гр. приемам го ,за .
ако приемаш квадратурата на плуто и слънцето , не можеш да не приемеш тригона на плутон и луната- нали така? а съуправителя на асц-то ми е отлично аспектиран. не вярвам в този форум някой да се похвали с такъв марс?! :P :-[ :-[
мерка е в стрелец ,но няма квадратура нито с мц-то нито с плутон.
а м/у юпитер и плутон има 80гр. ;D карма ,карма.
иначе ,за енергията и моторчето , ;)колкото толкова ,докато имам място за мен на земята..... ;) :P
всичко се ражда и умира ,това е кръговрата.
гадно ми е само напоследък ,щото станах кошче за душевни отпадъци ,с часове се оплакват....и търсят съвети!
иначе...всичко тече и изтича,асц.скорпион ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #61 -: Март 27, 2010, 08:54:31 pm »

Отличителна черта при брат ми е изключинелната потайност и не споделяне на чувства и намерения. Успява да манипулира изтънчено и без възможност отсрещния да го заподозре, дори.

Аз чувства споделям, въпреки че Луната ми е доста удървена от Сатурновия аспект.  ;D Потайна...силно казано, но не споделям с всеки / броят се на пръстите на едната ми ръка /. Колкото до манипулациите, трудно мога да ги нарека манипулации, защото винаги заявявам директно желанията си. Но трудно ми отказват.  :P

*

abroad

« Отговор #62 -: Март 27, 2010, 08:56:26 pm »
Скарлет,
Ставаше дума за брат ми, с описаните по-горе натални положение, които няма нищо общо с твоите, ти как се сравни ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #63 -: Март 27, 2010, 08:59:17 pm »
Според мен и двете планети имат голяма сила в картата й,защото са в квадрат. Имам предвид Плутон, не Юпитер. Това е адски изтощително за нея, пък и за околните. Меркурий и той е в Стрелец със същите аспекти. Фанатичка.  :P Вечно е в напрежение, няма минута покой. Ще изтощи моторчето  Марая някой ден.  ;D

не разбирам ,кое е в квадрат? :-\
плутон в мойта карта е на 18гр. в дева ,мц-то е на близо 16 в дева.
асц-то е на 29 в скорпион. аспекта е гр. приемам го ,за .
ако приемаш квадратурата на плуто и слънцето , не можеш да не приемеш тригона на плутон и луната- нали така? а съуправителя на асц-то ми е отлично аспектиран. не вярвам в този форум някой да се похвали с такъв марс?! :P :-[ :-[
мерка е в стрелец ,но няма квадратура нито с мц-то нито с плутон.
а м/у юпитер и плутон има 80гр. ;D карма ,карма.
иначе ,за енергията и моторчето , ;)колкото толкова ,докато имам място за мен на земята..... ;) :P
всичко се ражда и умира ,това е кръговрата.
гадно ми е само напоследък ,щото станах кошче за душевни отпадъци ,с часове се оплакват....и търсят съвети!
иначе...всичко тече и изтича,асц.скорпион ;D ;)

Слънцето ти е в квадрат със Сатурн, Уран и Плутон. Не съм имала намерение да анализирам всички аспекти, а само на Слънцето в 1 дом. Разбира се, че имаш и положителни аспекти. Кво се запени пак?  ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #64 -: Март 27, 2010, 09:00:17 pm »
Скарлет,
Ставаше дума за брат ми, с описаните по-горе натални положение, които няма нищо общо с твоите, ти как се сравни ;D

Ами, коментираме Нептун в 1 дом. Та,затова се сравних.  :P

*

Divna

« Отговор #65 -: Март 27, 2010, 09:03:13 pm »
Divna,

Аз също съм свръхчуствителна, без да съм АС Скорпион - Луна в Рак и 8ми
Също помагам и не отказвам, без да съм АС Скорпион - АС е Стрелец, но Юпитер е във втори само положително аспектиран
Имам силна интуиция, на моменти, чак плашеща, без да съм АС Скорпион - Нептун широк съвпад с АС в знака му и доволно присъствие на Уран

Брат ми:

АС - Скорпион, Луна също там - неаспектирана мажорно
Нептун в 1ви дом
Не се отличава особено с горецитираното

Abroad нещата са комплексни.
Луна в 8 дом е трудна, също толкова като Луна в Скорпион (та нали Плутон е естествения управител на 8 дом). Така че дали Луната ще е в 8 дом или в Скорпион все тая, тъй като нито това и е дома, нито това и е знака. При всички случаи тя не се чувства добре там.
И когато съм описала асцендента си и неговото влияние върху личността ми, не съм упоменавала никъде, че това е валидно само за асц. Скорпион.

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Март 27, 2010, 09:04:45 pm »
Слънцето ти е в квадрат със Сатурн, Уран и Плутон. Не съм имала намерение да анализирам всички аспекти, а само на Слънцето в 1 дом. Разбира се, че имаш и положителни аспекти. Кво се запени пак?  ;D

това ,че слънцето има квадратури е обсъждано в много теми ,но...целта на тази тема е асцендента.
и въобще не се пенЯ,  ;D ;D :P ,просто искам да се говори обективно. слънцето не е предмет на тази тема , а асц-то. :P.
а изявата на асц-то при жените не е по слънцето , а по луната. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #67 -: Март 27, 2010, 09:06:53 pm »
Скарлет, как да намеря неподвижната звезда Акрукс в картата си?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #68 -: Март 27, 2010, 09:08:51 pm »

това ,че слънцето има квадратури е обсъждано в много теми ,но...целта на тази тема е асцендента.
и въобще не се пенЯ,  ;D ;D :P ,просто искам да се говори обективно. слънцето не е предмет на тази тема , а асц-то. :P.

Ще си легна, ако продължиш да пишеш, без да мислиш.  :P Специално в по-горния пост намекнах,че разглеждаме планетите и тяхното проявление в 1 дом - асцендента. Пък ти,ако искаш да ги игнорираш, няма да пиша в тая тема повече. НЕма да си абя енергията.  ;D

*

abroad

« Отговор #69 -: Март 27, 2010, 09:12:10 pm »
Скарлет,

Ами, коментираме Нептун в 1 дом. Та,затова се сравних.  :P

Нептунът в 1ви само помага на АС му в Скоприон да е по-размит и неясен в съзнанието на околните :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Март 27, 2010, 09:12:22 pm »

Ще си легна, ако продължиш да пишеш, без да мислиш.  :P Специално в по-горния пост намекнах,че разглеждаме планетите и тяхното проявление в 1 дом - асцендента. Пък ти,ако искаш да ги игнорираш, няма да пиша в тая тема повече. НЕма да си абя енергията.  ;D

НЕЕЕ! НЕ си лягай!!!!! искам да си говориме и да мисля!
искам да говориме за управителите и техните аспекти по темата.това ми е много интересно. тея в първи дом не ги игнорирам в никакъв случай ,просто на първо място слагам управителите и връзките им с куспидите на домовете ,които имат отношение към изявата на асц-то. а това за мен е асц и мц. :blink:

*

Divna

« Отговор #71 -: Март 27, 2010, 09:13:57 pm »

изключително  оптимистична натура съм.... ;) :-[ :-[

Дори прекалено на моменти. Добре ,че имаш земни планети във 2 дом , иначе щяха да ти отмъкват и последния лев от джоба. А като се има предвид, че Марса управлява и 5 дом, щеше да си ходиш все без гащички.  ;D

А на мен Нептун ми е управител на 5 дом и да ви кажа все за идеалната любов си мечтая, а и вечно съм си влюбена  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #72 -: Март 27, 2010, 09:14:08 pm »

Всички неподвижни звезди можеш да си ги намериш в ZET 8. Има едно прозорче горе в лентата Tables и като кликнеш върху него се отварят още опции. Влизаш в Aspekt list, където има още 1 стрелкичка и от там влизаш в Planet - star conjunktions. Там се отваря прозорче с планетите, куспидите на домовете, които са в съвпад с неподвижни звезди.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #73 -: Март 27, 2010, 09:17:08 pm »

Нептунът в 1ви само помага на АС му в Скоприон да е по-размит и неясен в съзнанието на околните :P

Не знаех, че съм така размита. За първи път чувам такова определение за себе си.  ;D

*

Divna

« Отговор #74 -: Март 27, 2010, 09:18:45 pm »

Всички неподвижни звезди можеш да си ги намериш в ZET 8. Има едно прозорче горе в лентата Tables и като кликнеш върху него се отварят още опции. Влизаш в Aspekt list, където има още 1 стрелкичка и от там влизаш в Planet - star conjunktions. Там се отваря прозорче с планетите, куспидите на домовете, които са в съвпад с неподвижни звезди.
Благодаря ти Скарлет!
Само където нямам ZET  :-[. Използвам астро.ком.

*

abroad

« Отговор #75 -: Март 27, 2010, 09:21:22 pm »

Не знаех, че съм така размита. За първи път чувам такова определение за себе си.  ;D

Е, никога не е късно да научиш нещо ново за себе си ;D :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Март 27, 2010, 09:22:03 pm »

Благодаря ти Скарлет!

и в астрокома има някой неподвижни звезди... ,аз обаче приемам само тези от първа величина. поне ,не съм забелязала голямото им въздействие. имам книгата за неподвижните звезди , и всъщност с това е изразена информацията на книжен носител за тях...не ,че ги подценявам ,но....има планети от които си правя изводите и черпя нужната ми информация.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #77 -: Март 27, 2010, 09:23:44 pm »

Е, никога не е късно да научиш нещо ново за себе си ;D :P

Няма лошо, само дето няма нищо общо с истината.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #78 -: Март 27, 2010, 09:25:27 pm »

познавам и мъже и жени с нептун в първи дом ,някой от тях почти в точен съвпад с асцендента.
като общи наблюдения мога да кажа ,че са характерни по- завоалираните изяви на личността. обичат да слушат и попиват много внимателно. искренни са според собствените си представи за искренност. мисля ,че винаги имат едно на ум. присъщи са им качества като миститизъм , духовни търсения /не визирам Лили/ ,която познавам и като личност и като натална карта.
визирам други хора ,които познавам. мисля ,че се страхуват да разкрият себе си и потенциала си от страх да не бъдат отхвърлени....всички до един имат ясновидски сънища и уникална интуиция ,която не винаги използват за себе си!

....
 :clap:
[/quote

тъкмо си мислех да питам дали има връзка между Нептун в 1 дом и силната интуиция и ето че намерих отговора.
Малкият ми син е с Нептун в 1 дом /Водолей/, почти на АС, Уран и Венера също са там, но в Риби и честно казано понякога ме плаши. Уникално сензитивен е, интуитивен и същевременно уверен, че абсурдите които ми говори понякога са верни!

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #79 -: Март 27, 2010, 09:25:50 pm »

Благодаря ти Скарлет!

Напиши в търсачката ZET 8  и си я изтегли. Има я свободно в нета. Но там можеш да правиш само натал, хорар и транзити. Другите ги има в астро ком-а.