Здравей Гост

Моля за съдействие

• 110 Отговора
  • 13600 Прегледи
*

abroad

Re:Моля за съдействие
« Отговор #100 -: Април 11, 2010, 11:54:28 am »
Идеални неща в природата няма, разглеждайки я като основа за сравнение.
В момента оцеляват само и единствено лесно или в по-малка степен бързо адаптивните.
На пиедестал са тези с подчертани мутабелни знаци ;D
Кардиналките са изхвърлени зад борда, поне по мои наблюдения...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Април 11, 2010, 11:57:39 am »
И аз имам същите наблюдения.
От всички напуснали агенцията колеги, най-добре в момента е една колежка със стелиум в Дева, Луна в Овен, АС в края на Риби и близнашки Марс. В тази криза тя направо просперира, а като се сетя колко зле беше и все не й стигаха парите, когато работехме заедно в агенцията...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #102 -: Април 11, 2010, 12:02:07 pm »
90% са алчни, бивши комсомолски секретари, сътрудници на ДС и прочее сволочь от работодателите.
А тия, които са изплували и са направили нещо по-голямо - при тях 100% са такива.
За един честен предприемчив човек отначалото беше отредена роля за малък до среден бизнес и да си кюта там, като го полазят мутри да му искат % от бизнеса, като го полази държавата да си иска всички данъци и прочее.
Значи дребният бизнес почти фалира, средният не го знам, наистина нямам наблюдения там, едрият е само от наши хора, тия там не са бизнесмени, а обикновени говеда.
Ако е останало нещо из средния бизнес, може, но и там малцина са честни и почтени. Да оставим, че така или иначе престъпят законите в името на оцеляването и значи пак си мърсят душата.
Просто питам къде в тая държава можеш да работиш или да правиш бизнес, влагайки лични усилия, знания, и оставайки с чисти ръце? И при това живеейки сносно, не богато.
Аз такова място не знам, ти ми кажи?
Дай ми един среден предприемач, развил добър бизнес, припечелил пари, платил си данъците, че примерно и отгоре.
Много пъти съм задавала въпроса, който за сефте зададох преди години, когато някои бизнесмени бяха решили да правят партия и да участват на изборите. Та такива говеда се бяха заселили в един политически форум, в който аз бях първа жичка и ни убеждаваха, че почтеният бизнес трябва да управлява държавата. И аз ги попитах с какво им е почтен бизнеса - ми с това, че плащат данъци на държавата, отбележи - не всички, не плащам си данъците, а плащам данъци...и затова трябва да я управлявам.
Викам, е хубава работа, от историята знам, че Софийския университет е направен от частни дарения на големи бизнесмени, че Пирогово е направен по същия начин, по времето на Възраждането който си стъпи малко на краката, отваря школа да се учат децата, дава за болници и образование.
Кой български бизнес в днешно време какво е направил, подарил, дарил за общото благо на обществото, че се и натискате да управлявате?
Скриха се и повече не повдигнаха въпроса.

Та не знам, аз също имах дълги години бизнес, дребен, вервай ми, исках само да имам достатъчно пари да живея, не богато, а сносно, да си въртя бизнеса и да имам достатъчно свободно време за моите си занимания.
След 2000 насам нещата вече не ставаха по никакъв начин така, с идването на Царо унищожиха напълно дребните, не съм некадърна, просто си правя сметката и не ми се хвърля на неща, от които рискът голям, а файдата много съмнителна.
Освен това положението стана гадно и заради работниците, хем не можеш да ги оставиш на сух хляб, хем нямаш пари да им плащаш повече.
Честно казано, миналата година напуснах работа и добра заплата най-вече заради това, че там имаше хора, които работеха без заплата, на процент. И понеже бизнесът се срина, те не получаваха нищо, а аз почнах да не издържам да ги гледам как идват гладни и дрипави с надежда да направят сделка. Спрях да ходя да обядвам, защото ми беше неудобно да казвам, че отивам да ям, като знаех, че те не са и закусвали.
Ако щеш ми вярвай, поне в недвижимите имоти е така, в болшинството фирми брокерите са на каквото си изкарат, демек нищо или жълти стотинки в наши дни.
 И тоя, който ми беше шеф, беше просто кредитен милионер, беше купил квото можал с кредити и вече нямаше как да ги изплаща, но продължаваше да поддържа луксозен джип с шофьор. Дребен бизнесмен.

Просто няма условия за почтен бизнес, разбери го. Или ми дай пример за такъв. А дали ще скриеш заплата на работник или данъци, все се мърсиш.
не знам в другите държави как успяват шефовете, е сега се замислям, камериерка в Гърция в хотел, да не е 750, да е 600 евро. Цените им ниски, за да ходят туристите там, заплатите им несравними с нашите - и пак имат бизнес.
Ама нямат сигурно кредити, надали, нали хотелът трябва да се реновира периодично, това да не би да им излиза без пари?

*

kaily

• 5145
« Отговор #103 -: Април 11, 2010, 12:07:14 pm »
Бе не е така, познавам хора, които са си добре и кризата не ги е засегнала.
Обаче не са в България, това първо, и второ - всичко зависи не от знака, а от това къде те е заварила кризата, някои ги е заварила на завед и сега си седят в пещерата и си кютат. Мнозинството ги е заварила навън и сега гърми, трещи, вали, духа и вее над главите им.
Просто зависи на кой клон си бил, като се е случила случката.
В Гърция е зле, в Германия е доста по-добре, в холандия почти не се усеща и т.н. Демек - зависи какво си си подложил и какъв ти е бил късметът къде да те свари.

Айде който има апартаменти свободни, имам идея за бизнес.

*

kaily

• 5145
« Отговор #104 -: Април 11, 2010, 12:51:33 pm »
И да доразвия още малко мисълта си.
Когато живееш нормално, обичаш родината си, гледаш държавата ти е богата, да има за всички, да са здрави и образовани съгражданите ти. Значи уважаваш държавата, уважаваш населението. Неслучайно още 1948 г Световната здравна организация определя здравето като съвкупност от три компоненти - физическо, психическо и социално здраве.
Обърнете внимание на третата компонента - социално здраве. Не знам какво включва то, но все ми се струва, че в него се съдържат и предсказуемостта, сигурността в бъдещето, доброто отношение към обществото.
Значи един предприемач, който е принуден да лъже в данъците, не е социално здрав. Ти вече правиш прегрешение ,нарушение, това почва да те човърка отвътре. Ако не те човърка, значи нещо не е наред със съвестта ти.
ти си принуден да си плюеш върху съвестта, като веднъж, дваж и много пъти вършищ престъпление срещу държавата, спираш изобщо да имаш респект към нея, камо ли положително отношение, това се прехвърля и върху другите и обществото.
Е, дори и милиони да печелиш, като непрекъснато се изживяваш като хитрец и далавераджия на гърба на другите, къде ти отива психическото здраве, за социалното да не говорим?
Едно общество се гради на принципа на взаимно уважение, след като държавата те изтисква и ти не я уважаваш реципрочно, къде живееш, какво представляват другите около теб, къде са ти ценностите?
Не вярвам някой да не е минавал на червено, отвътре те гложди едно такова чувство неприятно, ами като не плащаш данъците, защото не можеш?

Ето защо казвам, че няма почтен бизнесмен, даже някой да е влязъл в играта с почтени намерения, самата игра го преобразява и го прави мошеник на дребно и селски хитрец като за начало. И като изградиш визия към света подходяща за един селски хитрец, си плюеш в сурата, а по-късно вече забравяш какъв си бил, ставаш мошеник и считаш това за толкова нормално, че ако някой ти каже, че няма честен бизнесмен у нас, се нахвърляш върху него.
Това е мърсотия, която непрекъснато се стича и полепва по нас, в психиката ,душите и обществото ни.
Всичко е облепено в черен катран, но понеже е ставало бавно и постепенно, ние не сме забелязали това и вече го приемаме за най-нормалното нещо на тоя свят.

*

abroad

« Отговор #105 -: Април 11, 2010, 01:16:05 pm »
Права си, но ти говориш за идеал, който няма как да съществува ТУК /нямам предвид България/.
Както казваш всеки е минавал на червено, ти не си ли?
И смяташ ли, че в Германия, Холандия и т.н. всичко е иделно, плащат си всички данъци, въртят си бизнеса и живеят доволно и щастливо.
Проблемът е, че везната накланя повече към негативната страна в милата родина и е повече правило.

*

missKapriz

« Отговор #106 -: Април 11, 2010, 01:16:26 pm »
Цитат
И като изградиш визия към света подходяща за един селски хитрец, си плюеш в сурата, а по-късно вече забравяш какъв си бил, ставаш мошеник и считаш това за толкова нормално, че ако някой ти каже, че няма честен бизнесмен у нас, се нахвърляш върху него.
Или пък до толкова затъваш в мръсотията,че спираш да вярваш,че има и добри хора на тази земя!И не е задължително те да са бедни и дрипави/добрите/,изобщо не е задължително да са в някаква категория.Бизнесмен,работник или клошар-навсякъде има и добри и лоши

*

kaily

• 5145
« Отговор #107 -: Април 11, 2010, 02:09:57 pm »
Проблемът е, че везната накланя повече към негативната страна в милата родина и е повече правило.

Да, както е казано, отровата е в дозата. Идеални условия няма, но има условия, при които отровата е толкова много, че скапва организма и той погива. То и желязото в организма е малко и много необходимо, но като се увеличи дозата...

МисКаприз, не става въпрос изобщо за вяра, става въпрос за обща среда, в която живеем. Пъстървата в планинско езерце няма нужда да вярва, просто се чувства добре. Ако до езерцето построят оловно-цинков комбинат и той почне да бълва отпадъци във водите на езерцето, пъстървата също няма нужда да вярва, че има и чисти езерца, тя просто търпи замърсяване.
Не става въпрос за вяра, става въпрос за това, което търпим, и начина, по който то ни променя, без да осъзнаваме. Като бавно отравяне с тежък метал.

*

Nebesna

« Отговор #108 -: Април 11, 2010, 03:15:55 pm »
Моя приятелка има строителен бизнес. Тя е добре и бизнесът и също, защото не се е полакомила да взема заеми и да купува имоти на морето като някои нейни колеги. Основното и правило е "Не бъркай оборота с печалбата!". Зодия Риби, Слънце опозе Плутон, Луна в Рак в квадрат с Марс в Козирог и Сатурн в Овен (има и мутабелност и подчертана кардиналност).

*

kaily

• 5145
« Отговор #109 -: Април 11, 2010, 04:52:24 pm »
Значи тя е добре, че няма кредити.
Ако кризата я е хванала с една полупродадена сграда и сега да си я довършва яваш, яваш, пак ще е добре.
Обаче златна да е, на фона на целия сринат пазар, няма как да е добре.
Разбираш ли, банките не дават пари заради кризата, купувачите нямат пари и ги е страх заради кризата, всички баноли от нови сгради поеха цялото търсене в последните години и сега търсенето е намаляло драстично.
Няма как да правиш бизнес без пазар, а пазарът не зависи от теб.

« Отговор #110 -: Април 11, 2010, 08:01:40 pm »
Значи тя е добре, че няма кредити.
Ако кризата я е хванала с една полупродадена сграда и сега да си я довършва яваш, яваш, пак ще е добре.
Обаче златна да е, на фона на целия сринат пазар, няма как да е добре.

Моят бизнес винаги е бил дребен казах че съм вид занаячия .Много години работех и така успях да си организирам нещата че да не може да ми се случи какъвто и да било срив .Превърнах едно пустеещо помещение в двора на къщата в която живеех с родителите си в прекрасно ателие 2 години работех денонощтно за ок 4 год успях да направя така,че името ми да работи за мене.не става въпрос за някви лъскави и скъпи изделия неща за всеки клиентите ми ме уважаваха и ми имаха доверие.Когато работата намалее спирам да плащам каквото и да било на държавата -сивата икономика а понякога големи фирми ме викат за специфични услуги на приличен хонорар.абе с две думи и сега в кризата щях да се справя прекрасно но.....майка ми която е злобна и малко луда жена реши,че не можело да живея и работя спокойно тя не е постигнала каквото е искала не може аз да го направя и след дълга драма няма да изпадам в подробности едва успях да си взема машините които са нови и скъпи и ето ме сега от нулата в кризата в друг и не знам дали ще оцелея а в професията си и работат си съм вложила ужасно много труд зял живот активно с това съм се занимавала и съм гладлувала дори за да мога да се сдобия със скъпа и съвременна техника
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent