Здравей Гост

НЕПОРОЧНОТО ЗАЧАТИЕ

• 25 Отговора
  • 7054 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
НЕПОРОЧНОТО ЗАЧАТИЕ
« -: Април 06, 2010, 08:48:45 am »
от няколко дни съм обзета от "сквернословни" мисли отново  :57:  
този път относно непорочното зачатие и Исус Христос. интересно ще ми е да го пообсъждаме тука  ;)

моля, хората, които са вярващи, сектанти и прочее да не се намесват, защото това не е за техните очи/уши  :wink2:

все повече ми се струва, че непорочното зачатие не касае раждането на човек и зачатието не е това, което пише в учебника по биология!  значи ако тръгнем от факта, че Божествената искра се намира във всеки един от нас и че всеки сам трябва да я открие, все повече ми се струва, че непорочното зачатие касае именно намирането на Божествената Любов вътре в нас и изливането и навън. в случая се получава един нов човек, който следва Вселенските закони, ръководи се от Безусловната Любов и живее в Баланса. с една дума да заченеш Бога вътре в себе си!

те тука вече малко ми се губи нишката, че все пак Исус Христос нали твърдят, че е съществувал и как точно се получава ся номера... тцъ... странна работа, но определено тази теория все по-близка я усещам и някак ми импонира доста вътрешно...

още малко инфо: според Друнвало Мелхизедек непорочно зачатие като такова, във физически план съществува  ;)  когато се прободе с тънък и остър предмет обвивката на яйцеклетката /намираща се вътре в женския организъм/, то яйцеклетката започва да се дели. зародишът, а в последствие и детето, което ще се роди е пълно копие на майката - неин клонинг - и задължително винаги е женско  ;D   мъжка рожба се получавала когато двама души - мъж и жена - се съвокуплят духовно. тогава детето ще е задължително мъжко, но ще обитава астралния план /е за туй ся последното не съм много сигурна, щот отдавна го четох и съм го позабравила/.....

та чакам и вашите предположения и давайте смело в разсъжденията - това е Мистиката и никой не може да ни обвини в необективност... пък и кво ни пука  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Vision

• 3523
Re:НЕПОРОЧНОТО ЗАЧАТИЕ
« Отговор #1 -: Април 06, 2010, 09:21:18 am »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 08:02:52 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #2 -: Април 06, 2010, 09:41:23 am »
Християните отрано научават, че трябва да предадат живота си (силата си) на Исус, за да се издигнат от тази кал, която е собственото им човешко нищожество. Предполага се, че хората са убили Божия Син. Втълпяват им, че Бог очаква да се чувстват виновни и оценява скръбта им. Следва Божието опрощение, а метафората за пастира Исус и хората в ролята на овцете се повтаря постоянно в текстовете на писанието. (От овцете не се очаква да мислят сами, както знаете.)

Тази концепция е най-голямата религиозна бездна между метафизическия Исус и християнския Исус. Метафизиците изобщо не вярват, че Исус е искал и имал предвид това. Нито пък смятат, че Исус е искал да го боготворят като божество. Неговите думи означават нещо съвършено различно за онези, които приемат тази нова универсална философия, а неговата документирана смърт няма същото значение.

Метафизиците вярват, че всеки човек се ражда в света като духовно човешко същество с пълната сила на Бог в себе си, която само очаква да бъде използвана посредством духовно разбиране. Те смятат още, че всеки човек е отговорен за собствения си живот и за собствената си сила. Да предадеш живота си на Бог не означава да изгубиш контрол, а да поемеш контрол, да използваш учението на Исус (и на другите) като напътствие, да си дадеш силата, която винаги е била твоя. Исус не е дошъл, за да ни превърне в овце. Той е дошъл, за да ни даде наставления как да пробудим пастира във всеки един от тях! Това се нарича "да поемеш своята сила".

това е цитат от "Крион 1". много истина има в него...

та, то е ясно, че съм отявлен еретик щото не съм чела библията никога  :57:  но току що ми щукна нещо друго: досега се опитвах да ги отделя едно от друго - майката на Исус и Исус като символни образи, явно трябва да се обединят. майката на Исус да представлява човека преди намирането на Божествената Искра и Исус е човека след намирането на Божествената Искра. така май по ми се връзват нещата. щото то така или иначе доколкото разбирам библията като такава е една голяма метафора и в нея нищо не е това което е  ;)  Исус като човек се е пръкнал тук да научи хората да намерят силата вътре в себе си, а като символ представлява Божествената Искра на Земята и доказва, че такава и тук на планетата може да съществува стига да пожелаеш да я откриеш...

Вижън, аз не съм от търсещите толкова усърдно. по-скоро чета, чета и нещо ме тупва по главата  ;D  и хоп ето ти прозрение  ;D ;D ;D  не приемам готови отговори, защото ако нещо ти е снесено на готово ти не го ОСЪЗНАВАШ, а осъзнаването е може би най-важното нещо на този свят, дори по-силно от просветлението, защото няма просветление без осъзнаване  ;)

та в този ред на мисли да дефинирам думата: ПРОСВЕТЛЕНИЕ = намирането на вътрешната Светлина   е който може де  ;)  щото гледам тука у форумо се рита срещу хората, които заявят, че са просветлени, а това ми намирисва на демагогия и стаден инстинкт  ;D ;D ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #3 -: Април 06, 2010, 10:04:28 am »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 08:02:38 pm от Vision »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #4 -: Април 06, 2010, 10:54:16 am »
За метафизиците Бог е концепция, която обозначава обединеното колективно съзнание на всички нас заедно (голямото "АЗ СЪМ"). Това означава, че всеки човек е частица от Бог. Но докато сме на Земята, този факт остава скрит за нас. Същият този воал е описан в Светата Библия в Първото послание до Коринтяните 13:12 (прекрасна глава, която описва красиво любовта в универсалния план на нещата). В този стих се споменава, че ние виждаме истината "смътно като през огледало" и че само когато сме лице в лице (с Бог) ще узнаем всичко. Красотата на превода във варианта на Крал Джеймс е в метафизическото му звучене: "...а тогава ще позная, както и бидох познат". Това означава, че знаещият е и познат, непогрешима връзка с Божественото същество във всеки един от нас. На повечето хора им се струва абсурдно схващането, че всички ние притежаваме Божията сила; но пророк Йоан ясно заявява, че всеки един от нас притежава силата да стане като Исус: Божие "чедо", родено или заченато от великия Дух.

Какъв е тогава смисълът? Ако ние сме Бог, кой ръководи нещата, докато сме тук? Отговорът, вероятно доста объркващ, е: Ние. Като част от Бог ние решаваме да дойдем тук и колективно се съгласяваме какви уроци да овладеем. Когато си тръгнем, ще оценим колективно себе си и представянето си и ще продължим да се стремим към целта на съвършената, всеобхватна енергия на любовта за цялата Вселена. Ето защо метафизиците винаги казват, че няма нищо случайно. Нещата се случват по определена причина. Умират деца... избухват войни... хора се изцеляват... всичко в сферата на онова, което трябва да се случи в полза на хората, които са тук, за да учат. Това е голямо училище с много нива. Нашето време тук е само един миг в цялостния план. Докато сме тук, получаваме помощ от други, които са се съгласили да дойдат с нас, и които може би са невидими.
 това е отново от Крион  ;)

ммм дааа все повече се затвърждава мнението ми, че непорочното зачатие е точно онзи миг, в който осъзнаваш Истината за Божествената искра вътре в себе си...  да си чист като дух и идеал. това е непорочността на истината и светлината в душата и определено няма нищо общо със стандартното зачеване  ;D ;D ;D

да заченеш Светлината в сърцето си!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Април 06, 2010, 11:59:50 am »
Когато Бог пожела да направи известни емоционалните чувства за това колко важен и специален е Исус за цялото, използва отпратка към връзката с човеко-родено дете като най-близкото нещо, което да си представят хората. Просто за човека няма нищо по-мило от рожбата му. Исус беше пример за абсолютната Божествена сила и любов, достъпни за всекиго. Освен това е възможно той да е посещавал и други светове. Просто си представете тази възможност; само това предположение трябва да повиши любовта и възхищението ви към това изключително специално същество, което наричаме Исус.

:wink2:

*

Helo

« Отговор #6 -: Април 06, 2010, 12:28:47 pm »
Подобно нещо е описано и в индийския епос Рамаяна.

Един цар имал три жени, но нямал деца. По препоръка на семейния Гуру той извършил специален ритуал и от огъня се появило божество, което дало на царя специална напитка, която жените му да изпият, за да родят. Те я изпили и родили четирима сина. Един от тях бил върховният бог Вишну, а друг неговата змия Сешанаг, върху която той стои, докато е във формата си на Вишну. Раждат се като съвсем обикновени хора. Там не се споменава за непорочно зачатие, обаче не е обикновено зачатие.

*

Helo

« Отговор #7 -: Април 06, 2010, 12:36:16 pm »
А в зороастризмът, който придхожда хриситянството, но християнството е преписало основата на религията си от него също се казва, че Спасителят Саошиант по чудодеен начин ще бъде заченат от девица, която е плувала в езеро, в което се пази се пази семето на Зороастър.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Април 06, 2010, 12:38:19 pm »
Подобно нещо е описано и в индийския епос Рамаяна.

Един цар имал три жени, но нямал деца. По препоръка на семейния Гуру той извършил специален ритуал и от огъня се появило божество, което дало на царя специална напитка, която жените му да изпият, за да родят. Те я изпили и родили четирима сина. Един от тях бил върховният бог Вишну, а друг неговата змия Сешанаг, върху която той стои, докато е във формата си на Вишну. Раждат се като съвсем обикновени хора. Там не се споменава за непорочно зачатие, обаче не е обикновено зачатие.
Това може да е метафора или алегория за секса и това, което следва като резултат от него.
 Има доста популярни детски приказки с подобен сюжет- примерно "Малечка Пакечка". :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #9 -: Април 06, 2010, 12:40:21 pm »
А в зороастризмът, който придхожда хриситянството, но християнството е преписало основата на религията си от него също се казва, че Спасителят Саошиант по чудодеен начин ще бъде заченат от девица, която е плувала в езеро, в което се пази се пази семето на Зороастър.

Хело, то е ясно, че всички митологии и религии го казват, но по различни начини. в случая темата не е в коя религия се казва, а какво ВИЕ разбирате под непорочно зачатие. с една дума искам да се получи нещо като диалог със собствени размисли, а не копи-пейст или цитати без лични разсъждения  :blink:

*

Helo

« Отговор #10 -: Април 06, 2010, 12:41:17 pm »

Има доста популярни детски приказки с подобен сюжет- примерно "Малечка Пакечка". :blink:

Каква е връзката с Малечка Палечка?

*

Helo

« Отговор #11 -: Април 06, 2010, 12:44:34 pm »

Хело, то е ясно, че всички митологии и религии го казват, но по различни начини. в случая темата не е в коя религия се казва, а какво ВИЕ разбирате под непорочно зачатие. с една дума искам да се получи нещо като диалог със собствени размисли, а не копи-пейст или цитати без лични разсъждения  :blink:

Ми, кандидатите за шамани преди дабъдат посветени прекарват известно време сами някъде и после се връщат при своите хора, за да помагат, според уменията си. Практиката при посвещаването на шаманите от племената е да се имитира смъртта на бъдещият шаман. След това се имитира неговото ново раждане. Чак тогава той може да стане шаман.

Мисля, че второто раждане при тях символизира това, че те вече не са съвсем от света на хората. При ритуалите по посвещаване в някаквъв духовен сан се имитира смърт и ново раждане. Май масоните имат такъв ритуал, който се изпълнява при посвещаване в най-ниската степен на масонството. Мисля, че означава, че вече не си като повечето хора.

Кръщението е нещо подобно - потапят те във вода и те изваждат от там. Вече се раждаш като хриситянин.

Ти да не си сънувала сън, че си родена от непорочно зачатие?  :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #12 -: Април 06, 2010, 12:50:31 pm »
Ти да не си сънувала сън, че си родена от непорочно зачатие?  :rolleyes:

не, не съм Хело! с баща скорпион и майка риба ми е много трудно да си го представя честно казано  :57: :57: :57:

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Април 06, 2010, 01:04:53 pm »

Каква е връзката с Малечка Палечка?
Ами и тя е непорочно зачената-в чашка на лале.
Тук лалето е метафора.

*

Vision

• 3523
« Отговор #14 -: Април 07, 2010, 11:51:59 pm »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 08:26:18 pm от Vision »

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Април 08, 2010, 08:16:21 am »
всички митологии и религии го казват, но по различни начини. в случая темата не е в коя религия се казва, а какво ВИЕ разбирате под непорочно зачатие. с една дума искам да се получи нещо като диалог със собствени размисли, а не копи-пейст или цитати без лични разсъждения  :blink:

Защо трябва да търся и намирам обяснение на нещо, което някой друг е измислил или казал. Настоящата Библия няма нищо общо с първоначалната Библия. Тази е редактирана версия, т.е. църквата си ги "цензурира" нещата както си иска, а ние тука си блъскаме мозъците, какво е искала да каже.
Не, че и аз не съм си задавала горецитирания въпрос преди много време, поради което означава, че в момента не ми звучи актуално питането (въпросът отдавна е отпаднал от моя дневен ред). Ще трябва, така да се каже, да си припомня какви съм ги "измъдрила" тогава, щото знам, че търсих и допълнителна информация. да не би пък да беше в книгата "Обикновено християнство"?

Доколкото си спомням, основната уловка се състоеше в това "бащата" задължително да бъде неизвестен.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Април 08, 2010, 08:28:51 am »
Доколкото си спомням, основната уловка на християнството се състоеше в това "бащата" задължително да бъде неизвестен, за да се поддържа вярата в Бог и в божествения произход на човека.

Според историческите артефакти неведнъж "пришълци от космоса" са оплождали земни жени. Даже и в Библията го пише, взаимствано от по-стари източници, без да се цитира източника, понеже последната има претенции за първоизточник. Само, че в библията не ги наричали пришълци от космоса, а "синовете божии".

"Първобитните" хора са смятали тези пришълци за богове, а родените от тях деца за полубогове.
Не случайно в "Епоса на Гилгамеш" героят тръгва да търси баща си.
В много легенди има случаи на отвлечени от боговете хора, на хора-мелези между земен баща и небесна майка, и обратното.

Всички тези хипотези настояват за две неща:
1. Човекът е смъртен.
2. Във всеки от нас има по една искрица от божественото начало.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Април 08, 2010, 09:48:38 am »
Настоящата Библия няма нищо общо с първоначалната Библия. Тази е редактирана версия, т.е. църквата си ги "цензурира" нещата както си иска, а ние тука си блъскаме мозъците, какво е искала да каже.

Ама и аз това й казах на Хело, а тя продължава да поства онова за врачките и баячките, че щели да ги умъртвяват редом с астроложките.  :P ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #18 -: Април 08, 2010, 10:47:34 am »

Настоящата Библия няма нищо общо с първоначалната Библия. Тази е редактирана версия, т.е. църквата си ги "цензурира" нещата както си иска, а ние тука си блъскаме мозъците, какво е искала да каже.

:unsure: Доколкото знам преди събирането на Стария Завет не е имало друга Библия!! Може би искаш да кажеш, че не са включили всички хриситянски Писания!

Според историческите артефакти неведнъж "пришълци от космоса" са оплождали земни жени.

Къде са тези исторически артефакти? Покажи някой.

Всички тези хипотези настояват за две неща:
1. Човекът е смъртен.
2. Във всеки от нас има по една искрица от божественото начало.

И без тези хипотези, много преди да ги измислят, индийците са вярвали в същото.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Април 08, 2010, 07:25:33 pm »
Цитат
Доколкото знам преди събирането на Стария Завет не е имало друга Библия!! Може би искаш да кажеш, че не са включили всички хриситянски Писания!

Едното е това, а второто е, че нещата са доста изопачени. виж само историята с Ной колко е променена. Има я в епоса на Гилгамеш.