Здравей Гост

Сатурн в Дева

• 50 Отговора
  • 7597 Прегледи
*

Nebesna

Сатурн в Дева
« -: Април 08, 2010, 09:28:54 am »
Честито на печелившите. Сатурн отново се върна в знака Дева, днес 08.04.2010 г. и ще престои няколко месеца в последните градуси на знака в опозе на транзитния Уран в Риби. Сатурн е в знака на Девата за последен път, преди да поеме триумфално през Везните (екзалтация) и ще се върне в Девата чак след приблизително 29,5 години. до тогава кой жив кой умрял не се знае, някои ще сме си научили уроците, а други -не.

Какъв урок научихте при преминаването на Сатурн през Дева? Кое е онова нещо, което трябва да довършите, усещайки, че сега ви е даден "последен шанс" да го направите?

За себе си мога да кажа, че Сатурн  Дева ме научи на следните неща:
1. да ценя потребностите на собственото си тяло
2. да се храня в спокойна и приятна атмосфера, а не в състояние на стрес, набързо и на крак.
3. да внимавам какво ям, да променя диетата си
4. когато не мога да се храня с удоволствие в присъствието на мъж-нищо няма да се получи, а и да се получи няма да съм доволна от връзката, щото този не е за мен.
5. грижи се за себе си, за да можеш да се грижиш и за останалите.

Тези уроци ги научих по трудния начин, заради опозицията на Сатурн със самия себе си, върху която се насложи Уранова опозиция. А по едно време и тр. Плутон в Стрелец направи мутабелен тао-квадрат.

Сега, когато Плутон в СТрелец ме пусна, а Урановата опозиция стана разходяща завинаги, имам "последен шанс" да реша въпросите, свързани с проработката на Сатурн в Дева в опозиция с натален Сатурн в Риби.

А при вас как е?

*

missKapriz

Re:Сатурн в Дева
« Отговор #1 -: Април 08, 2010, 09:53:05 am »
Сатурн е направил съвпад с меркурий/У9,У12/ и малко след това с Плутон-У2 и съвпад с К12 докато е бил в Дева
   1.Започнах да чета астрология
   2.Отказах цигарите
   3.Взех си куче
   4.Усещам по-малко енергия от обикновено
   5.Почти нацяло се отказах от шумни партита и масови събирания-предпочитам тихи и спокойни срещи/това го отчитам като голяма промяна за себе си/
 И специално за периода,когато сатурн е бил върху Плутона ми - станах по-безцеримонна ми се струва-когато нещо не ми харесва вече не се старая да го крия-казвам си ,а който не му харесва да се сърди.Промениха се отношенията с родителите ми-Сартурн е У4,по-точно моето към тях,но пак в тази посока-откровена до цинизъм понякога.С две думи всичко,което вреше и кипеше в мен излезе на повърхността!Много е освобождаващо

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2 -: Април 08, 2010, 10:16:54 am »
Аз през този период:

1. Започнах да се занимавам сериозно с астрологията и да започнах да правя  задълбочени астрологични проучвания - не само Сатурн в Дева, но и ундурнайсе прогресивни планети са все в Дева.
 2. Направих си лична страница.
 3. Умножих многократно контактите си.
 4. Станах член на партия, където работя много активно.
 5. Започнах по-сериозно да се занимавам с мунданна астрология.
 6. Популяризирах за известно време медицинската астрология в една медия / пак Сатурн в Дева/.
 7. От година и половина правя здравни хороскопи, които освен на моята страница, ги публикуват и в други онлайн издания.
 8. За 2,6 години практикувайки ежедневно астрологията / и успоредно с това учейки се от практиката /, научих толкова, колкото бях научила за 14 години, докато работех по основната си професия.
 Сатурн транзитираше в 11 дом, в тригон с Марс и Сатурн. Това, за което Небесна спомена, при мен беше доста по-раничко - около 36-40 година. Много тежък и разтърсващ из основи период на изпитания и промени - Плутонов квадрат, Уранова опозиция и други....
« Последна редакция: Април 09, 2010, 01:17:05 pm от Скарлет »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #3 -: Април 08, 2010, 10:24:30 am »
Ауууу,колко съм тъпа?!?! Забравих да спомена най-важното - спрях преди 8 месеца цигарите...от първи опит. Както се казва - на първо четене. Аз също промених здравословните си навици - промивам се  ;D на всяко Новолуние и Пълнолуние с вода и чай. Пращя от енергия.  ;D Има ли нещо за вършене, давайте го насам. Като казах работа, та се сетих и за новата допълнителна работа, която ми изпадна съвсем наскоро, в съвсем нова сфера.  :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4 -: Април 08, 2010, 11:38:32 am »
Виждам интересна повтаряемост. И аз спрях цигарите през този период.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #5 -: Април 08, 2010, 11:59:45 am »
Аз пък забелязах друга повтаряемост - тогава са се засилили интересите към астрологията. И аз когато Сатурн е бил в Дева започнах за пръв път да се занимавам с астрология - съвсем случайно.

Защо ли е така? Може би са замесени и други транзитни планети.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6 -: Април 08, 2010, 12:01:12 pm »
При мен не е от тогава засилен интереса. И аз го отдавам на Уран.
 Сатурн помага да залегнеш здраво над нещата по принцип и затова има логика. Да свършиш несвършено, нещо отложено, в това число ненаучено, а може и да се върнеш и да преповториш, за да затвърдиш.   

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Април 08, 2010, 12:05:25 pm »
Аз през този период:

1. Започнах да се занимавам сериозно с астрологията и да правих свои задълбочени изследвания и проучвания - не само Сатурн в Дева, но и ундурнайсе прогресивни планети са все в Дева.
 6. Популяризирах за известно време медицинската астрология в една медия / пак Сатурн в Дева/.
 7. От година и половина правя здравни хороскопи, които освен на моята страница, ги публикуват и в други онлайн издания.
 8. За 2,6 години практикувайки ежедневно астрологията / и успоредно с това учейки се от практиката /, научих толкова, колкото бях научила за 14 години, докато работех по основната си професия.
 Сатурн транзитираше в 11 дом, в тригон с Марс и Сатурн. Това, за което Небесна спомена, при мен беше доста по-раничко - около 36-40 година. Много тежък и разтърсващ из основи период на изпитания и промени - Плутонов квадрат, Уранова опозиция и други....

Да, при теб като че ли влиянието на престоя на Сатурн в Дева се манифестира най-отчетливо с това, че насочи сериозно вниманието си към медицинската астрология. Все пак Дева е знака на медицината, хигиената и храненето. А за това, че публикуваш прогнозите си онлайн е допринесла и мунданната опозиция на Сатурн с Уран (новите технологии). Желая ти успех и занапред!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Април 08, 2010, 12:14:55 pm »
днес е на точен тригон от венерата ми и на тригон от дсц-то ми....
оф....отдъхнах си! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Април 08, 2010, 12:26:36 pm »
Виждам интересна повтаряемост. И аз спрях цигарите през този период.  :blink:

Пропуснала съм да напиша, че аз също спрях цигарите, но го отдавам на прогресивната Луна в Дева, защото решението ми беше спонтанно и свързано хронологично именно с този ингрес, а той по това време Сатурн се канеше да излезе вече от Дева. При Сатурн спонтанни неща няма, затова не отдавам решението си на действието на Сатурн.

ПП. При мен също стана от раз и без рецидиви.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Април 08, 2010, 12:28:57 pm »
Да обобщим колко човека са спрели цигарите при Сатурн в Дева: Небесна, Уран, Сънрейн и Скарлет.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #11 -: Април 08, 2010, 12:42:42 pm »
При мен не стана много спонтанно, а дълго обмисляно и постепенно. Даже скъсване и връщане към тях, с известни прекъсвания за съжаление. Все пак точно по време на неговия транзит аз за винаги взех окончателно решение, че рано или късно ще живея без тях /цигарите/. Не се смейте, за един "нарко", това си е голям проблем.  :P

Та, сега по въпроса ти какво очаквам от връщането му в Дева, май няма да имам аспекти, но вероятно ще се заема по-здраво с решаването на проблема, щото от време на време паля и то пури вече, но пак си е димене. Абе и това си е за мен голямо постижение, каквото и да се говори. Аз без цигари вечер на масата да пия ракия или вино живота си не можех да си представя.  :rolleyes: Просто наистина осъзнах колко съм зависима, а аз не обичам да бъда и затова предприех тази крачка, даже не от други съображения.       

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Април 08, 2010, 12:47:03 pm »
Тия списъци, бройки и отчети май пак са по Сатурн.  ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #13 -: Април 08, 2010, 01:12:44 pm »
А аз си останах само с намерението  за отказване на цигарите,но факт е,че го мисля от доста време -най-малко 1 година ,и електронна цигара си купих уж за по-лесно ,може сега да имам втори шанс .

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #14 -: Април 08, 2010, 01:34:04 pm »
Аз пък забелязах друга повтаряемост - тогава са се засилили интересите към астрологията. И аз когато Сатурн е бил в Дева започнах за пръв път да се занимавам с астрология - съвсем случайно.

Защо ли е така?

Защото Сатурн се намира в своя мунданен 9ти дом и засилва като цяло интереса към сериозните науки и сфери на познание.И задължително търси практична реализация от тях,а не просто учене заради ученето.

На мен Сатурн ми е в 1ви дом по транзит и тъй като тази година в Солара имам изгр Дева и Сатурн в 1ви дом и се получава двойно наслагване с натала,от рождения си ден станах вегетарианец.

Сега по време на ретро фазата на Сатурн смятам да оправя някои здравословни моменти,включително и състоянието на зъбите ми.И съм решил да спра кафето,това ми е единствената вредна зависимост по отношение на хранене.

Сатурн ще ми прави тригон със Слънце и секстил с Уран-като цяло би трябвало да се чувствам добре докато е в Дева,че като гледам във Везни какво ме чака  :-\

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #15 -: Април 08, 2010, 01:37:16 pm »
Аз през този период:

1. Започнах да се занимавам сериозно с астрологията и да правих свои задълбочени изследвания и проучвания - не само Сатурн в Дева, но и ундурнайсе прогресивни планети са все в Дева.

Да, при теб като че ли влиянието на престоя на Сатурн в Дева се манифестира най-отчетливо с това, че насочи сериозно вниманието си към медицинската астрология. Все пак Дева е знака на медицината, хигиената и храненето. А за това, че публикуваш прогнозите си онлайн е допринесла и мунданната опозиция на Сатурн с Уран (новите технологии). Желая ти успех и занапред!

Прочетох едно мнение в другата тема за оста 2/8 домове, но не помня чие беше и се сетих, че 2-я ми дом - моите ценности и ресурси са се обогатили доста, защото Сатурн премина и през съвпад с Плутона, управител на 2-я ми дом.  :blink: Но искам да уточня за Хело, че интереса ми към астрологията е още по времето на Юпитеровото възвръщане и Урановата опозиция през 1995 година. Но започнах да я изучавам като наркотик през 1997 година. Тъй като дълги години работех от сутрин до вечер на две места, грам време не ми оставаше за астрологията, освен съботите и неделите. И едва след напускането ми отвсякъде през март 2007 / при съвпада на транз. Сатурн с нат. Уран в 10 дом / аз започнах да се занимавам само с астрологията. И не съжалявам. Добре, че имам доста земя, та успявам да се задържам стабилна от чуждите емоции и болки. Въпреки Луната в Овен.  ;D Тя пък ми дава вечен ентусиазъм и неспирна енергия.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Април 08, 2010, 03:01:54 pm »
Преди 2 години тр сатурн ми е бил във 2ри дом,но на мен 3ти дом ми е на 20гр в дева.
Когато е бил в дева 2ри дом,не можех да се оплача от липса на пари.Постепенно се породиха много трудности с близките,силни катаклизми и нервни противоречия.
Баща ми е е дева(аз риби)-с него имах почти скъсване на взаимоотношенията,по късно той ми подаде ръка и излязохме от тази криза и си оправихме взаимоотношенията(така и до днес).
Когато обаче тр сатурн пак в дева но вече в 3тия ми дом,се появиха ужасни проблеми със съседи(неспиращи и до днес).Отношенията с близките бяха привидно добри.Тогава се случи и съвпада с нат плутон в 3ти дом(проблеми със съседи).При тр сатурн който стана ретрограден преди няколко месеца,загубих баба си.
Диети пробвах хиляди,но не издържах нито една.Мислех много за спиране на цигарите,но не съм ги спряла.
Днес много интересно,баща ми(дева) ми се обади и ми каза че ще спира(за кой ли път цигарите).
Сатурн отново ще играе по плутона ми,който е на 0гр45м във везни :(

Чакам този тр сатурн да излезе от третия дом на детето ми,за да почне да говори :rolleyes:
Някъде към 20 октомври го чакам да застане на ИС-то му ;)

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Април 08, 2010, 05:01:19 pm »
Тия списъци, бройки и отчети май пак са по Сатурн.  ;D

Верно, ама признавам, че темата беше замислена като противовес на онази за кардиналните квадратури. :29:

От една страна, за да не стоим тука без наш си клуб и от друга страна да им покажем, че умиргане има - оттърване няма. затова да гледат по-философски на нещата и да си вадят поуките и толкус.  :kissd:
Пък ние ще надничаме от време на време в тяхната тема, за да следим сценария.  Че мене ме очаква кардинална квадратура върху натална такава към 27-мия градус с тенденция да стане Тау, ама ми е рано още. Требе ми глътка въздух. Господ си знае работата.
« Последна редакция: Април 08, 2010, 06:29:50 pm от Небесна »

*

missKapriz

« Отговор #18 -: Април 08, 2010, 06:25:13 pm »
Да обобщим колко човека са спрели цигарите при Сатурн в Дева: Небесна, Уран, Сънрейн и Скарлет.
Да се добавя към обобщението

« Отговор #19 -: Април 08, 2010, 08:02:21 pm »
А при вас как е?

РазмаАх се от работа и задължения  :34:
Сатурн ми транзитира във 2-ри. Иска ми се да си сменя работата, но не ми се прави компромис с парите и затова дедо ти ми вика - шЪ чакаш.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.