Здравей Гост

Оста 2-8 в астрологията

• 31 Отговора
  • 5493 Прегледи
*

Рая

• **
  • 1094
Оста 2-8 в астрологията
« -: Април 08, 2010, 10:24:09 am »
Споделете всичко, което знаете за нея.
За някои тя е ос на смъртта, за други - на парите!
Вие как я виждате?

ПП:
Ако има такава тема, дайте ми линк към нея и ще изтрия тази!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Оста 2-8 в астрологията
« Отговор #1 -: Април 08, 2010, 10:29:26 am »

За някои тя е ос на смъртта, за други - на парите!

Тези домове, освен всичките им значения, са и двете - 2 дом е дом на твоите ценности и пари, а 8 дом -  парите и ценностите на партньора / те. Твоят 2 дом е 8 дом от 7, което се явява 8 дом на пратньора ти. Подробностите ги оставям на нета и литературата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Април 08, 2010, 11:28:26 am »
Оста 2-8 дом отразява връзката духовно-материално, освен ценности и ресурси.
И макар че е прието 8 дом да се свързва с парите на другите, на партньора, склонна съм да мисля, че по осми дом отдаваме, а по втори разполагаме, притежаваме. Обменът на енергия се осъществява на всички нива по двата дома заедно, а не разглеждани поотделно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #3 -: Април 08, 2010, 11:30:42 am »
Какво в хороскопа показва възможности човек да е много богат? Но със свои пари, а не на партньора.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4 -: Април 08, 2010, 11:32:03 am »
ХейХай, нали имахме такава тема - показатели за богатство ли що беше... :rolleyes:

2/8 ми е една от най-вълнуващите оси и то не в материалния смисъл. Наистина там е заровено богаството не само на физическо ниво, има какво да се изследва, мен лично ми е интересна.    
« Последна редакция: Април 08, 2010, 11:36:04 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Април 08, 2010, 11:39:24 am »
Оста 2-8 дом отразява връзката духовно-материално, освен ценности и ресурси.
И макар че е прието 8 дом да се свързва с парите на другите, на партньора, склонна съм да мисля, че по осми дом отдаваме, а по втори разполагаме, притежаваме. Обменът на енергия се осъществява на всички нива по двата дома заедно, а не разглеждани поотделно.

и аз съм на същото мнение.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Април 08, 2010, 11:46:08 am »
Какво в хороскопа показва възможности човек да е много богат? Но със свои пари, а не на партньора.

богатството в хороскопа се определя от оста 2-8-ми ,от планетите юпитер ,венера ,марс и луна според много автори. аз обаче съм склонна да включа и плутон....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Април 08, 2010, 11:48:54 am »
Както неведнъж съм писала, на върха на втори ми е стрелец, а вътре Меркурий в точен тригон с Уран в стрелец, Слънце, Юпитер и Сатурн в козирог в опозиция на Марс в 8-рак.
Минала съм покрай богатството, само дето не помня кога.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 08, 2010, 12:02:15 pm »
А не мислите ли, че трябва да има и силен и добре интегриран Сатурн, за да не се прахоса богатството?
Между другото забелязвам, макар че винаги се намират и изключения, че тези, които разполагат с големи суми пари, са и по-пресметливи, да не казвам стиснати. Правят си сметката за всяка стотинка. Работила съм с хора и имам преки наблюдения. По-щедри са клиентите с по-малко възможности, заможните винаги се стискат.
Ще ви разкажа нещо по този повод.

Навремето, когато работех още в преводаческата агенция, имах два случая, които запомних.
Веднъж идва едно младо ромско семейство от някакво село. Трябваше да превеждат медицински документи /епикризи, ядрен резонанс.../ за болното си детенце, щяха да ходят в Италия в някоя клиника.
Та ние просто си свършихме работата като посредници - преводачът превежда документите на италиански, а ние ги издаваме. И това, което ми направи впечатление, е че ромите хич не се циганиха за цената /българи са ни вдигали невероятни скандали за дребни суми/. А после дойдоха с цяла торба сладки и сокове да ни почерпят. Бяха изключително любезни, направо се изумих.
И друг път се е случвало. Идва бременно ромско момиче да пита за някакви легализации... И пита дали може да се пуши в стаята. Аз й отвръщам "Как ще пушиш, бе момиче, та ти си в напреднала бременност". И явно толкова е била изумена от загрижеността ми, че на тръгване ни оставя "бакшиш"  ;D, немалка сума и казва "да се почерпиме".  ;D Изобщо без да сме й свършили каквато и да било услуга, дойде да пита информативно само.

А сега друг случай.
Идва българин, гъзар, целия в златни ланци. Трябваше да превежда документите за новия си джип, който струваше 30 или повече хиляди евро. Когато дойде да получава документите, нямах 25 или 35 стотинки ресто да му върна, т.е. нямаше толкова дребни пари в касата. И вместо да махне с ръка и да каже "Оставете, не се притеснявайте" /каквото бих направила аз!/, стоеше и чакаше да тършувам за дребни стотинки. Накрая, като не намерих стотинки, ги прихванах, т.е. закръглих сумата и му върнах повече, отколкото трябваше да му връщам. Взе ги и нищо не каза.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Април 08, 2010, 12:04:17 pm »
 ;D

Съгласна съм за Сатурн и наистина повечето богати, които познавам са доста стиснати, но разбира се сред тях има и откровено неразумни по отношение на харчовете, но няма да давам примери.

Мисля, че и в онази тема се стигна до същия извод, че Сатурн е доста важен за постигане и най-вече задържане на богатството. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Април 08, 2010, 12:06:35 pm »
Съгласна съм за Сатурн и наистина повечето богати, които познавам са доста стиснати, но разбира се сред тях има и откровено неразумни по отношение на харчовете, но няма да давам примери.

Да, често харчат неразумно и екстравагантно, но го правят за себе си!
Иначе по отношение на друг човек за всяка стотинка се стискат, гледат да минат тънкажно където може.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Април 08, 2010, 12:09:12 pm »
   Лили, така е за съжаление и аз преди като съм работила с хора от различни съслойки съм стигнала до този извод: Богатия си мисли, че всички му са длъжници, а бедния си мисли, че е задължен на всички...

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Април 08, 2010, 12:13:51 pm »
в мойта карта оста 2-ри /8-ми е в знаците козирог и рак. управителите на двата знака -сатурн и луна са в точен секстил. луната е екзалтирана , сатурн е в риби в 3-ти дом , а луната на к6.
във втори дом е марс в козирог ,който е екзалтиран по знак и прави секстил с управителя на втори /с диспозитора си/ и тригон с управителя на 8-ми -луна.
от своя страна марс и луна образуват тригон с мц.....

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Април 08, 2010, 12:32:45 pm »
Няма нужда да изтриваш тази тема, но мога да ти дам полезни линкове:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3744.0.html

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3740.0.html

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #14 -: Април 08, 2010, 12:33:41 pm »
Къде какво правим все на 2/8 дом се връщаме,дори в темите за гурутата-накрая беше само бит пазар от ГСМ-и и каквото се сетите  ;D

Явно това е остта която ни връща на земята,заземява ни,защото когато изхабим ресурси-енергийни,емоционални, финансови (без значение лични или общи),ни се намаля ефективността по останалите домове или те просто нямат практично приложение,за това остта 2/8 дом изисква постоянно активиране за да можем да оцеляваме-и то на всички равнища.Вече почвам да си мисля,че дори в най-лошият случай ако няма активност във всички домове,но я има по 2/8ми,човека ще си оцелява,без значение личност ли е,има ли личен живот,няма ли и т.н.Мисля според Глоба,той разглеждаше продължителността на живота главно по 2 дом (освен алкокодена и други,говоря само за домовете) и планетите в Телец,тъй като за него това е дома/знака даващ най-много енергия на земно ниво,а енергията дава живот.Дори вижте какво правят някои йоги-пълен отказ от всичко,понякога дори и от храна,но си отработват все още 2/8 дом,защото 1во-всмукват прана от въздуха (това е 2 дом на духовно ниво) чрез дихателни практики,други директно от Слънцето,а по 8 дом са енергийните помощи отвъд,от астрала,от духовният свят,от егрегорите,а те като цяло се прикрепят я към този образ на учител,я към някой други източник на сила и енергия-извън тях и се хранят и смучат.За това ако за душите вратата на живота е Рак,а тази на смъртта е Козирог от гледна точка на навлизането и излизането на инкарнациите,то от гледна точка на физическото тяло врата на живота е 2 дом,а врата на смъртта или безсмъртието е 8 дом.Дори и задачите на 12ти дом-трансцендентиране, сливане с източника са възможни само докато остта 2/8ми е активна.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Април 08, 2010, 12:39:17 pm »
склонна съм да мисля, че по осми дом отдаваме, а по втори разполагаме, притежаваме. Обменът на енергия се осъществява на всички нива по двата дома заедно, а не разглеждани поотделно.

Винаги ми е бил интересен 8 дом,но установявам,че по него предимно получаваме,от там навлизат чуждите енергии и ресурси без значение от вид,канал и прочие.В балансираният си вариант 8 дом е областта в която обменяме т.е. има взаимност,кръговрат.Вече какво обменяме се гледа по нашият 2 дом,защото там е личната енергетика и какво е натрупано от всякакъв характер,но мястото на обмена е 8 дом и за това и там и получаваме.

За това е ясно,че се гледат и двата дома заедно,но функциите им са напълно различни.

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Април 08, 2010, 01:12:37 pm »
 Богати циции и аз познавам. Близък рибок-заможен и сравнително известен в определени среди, редовно проверява сметките в ресторантите до стотинка. Отдавам го на факта, че всичко абсолютно сам е постигнал. Родителите му са обикновени хора, които май и средно образование нямат.
 Даже не съм много сигурна, че това е точно стиснатост, по-скоро го определям като малко по-странна форма на мнителност.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #17 -: Април 08, 2010, 04:29:15 pm »
Лили, напълно подкрепям казаното от теб.
И също така съм наясно, че никога няма да бъда богата, защото не умея да спестявам, въпреки че съм разумна в харчовете си.
В моята карта по оста 2-8 нямам нищо, освен един Нептун във 2 и Венера в края на 8-ми, почти 9-ти дом.
Синухе, много интересна интерпретация!
Тази ос ми е интересна, защото е основна в картата на големия ми син. От прочетеното си правя някакви изводи, че той трябва да наследи някакви ресурси от мен (моя 8-ми е неговия 2-ри), но аз не съм богата и не виждам какво мога да му дам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #18 -: Април 08, 2010, 04:35:42 pm »
 При мен има една феномена,която немога да си я обясня. :blink:Принципно спестявания не съм имала никога въпреки, че номинално може и да мина за средна класа, НО решах ли да спестявам (когато имах възможност де), все се появяваше нещо изневиделица, за да ми стопи финансите и това нещо обикновено беше болест. 2 и 8 дом са ми празни, а управителите им са в 3 и 7 дом.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #19 -: Април 08, 2010, 04:38:08 pm »
При положение, че 5 дом представя децата, по пътя на логиката твоят 6 дом е техният 2-ри, т.е. техните финанси. А твоят 12 дом е 8-ми дом на децата ти. Ако 5 дом е 1-то дете, то 7 дом е 2-то дете и твоят 8 дом е 2-ят дом на второто ти дете, а 2-ят ти дом е негов 8-ми. Шурата на шуранайката.... ;D