Как казахме, че е - Интуицията е шепот на Духа. Чрез нея Духът ни, иска да ни подскаже нещо, да ни спаси от нещо или да ни насочи в правилната посока. Въпросът е дали ще я чуем тази интуиция и тя се поражда ненадейно и трябва да се улови в полет, преди умът, низшето Аз да се включат. Има предчувствия, прозрения, други функции, които не знам точно откъде произлизат, но сега си мисля че предчувствията са по Нептун, а прозренията по Уран. Аз понеже съм се наблюдавала, мога да ви кажа как предусещам нещата. Например, когато ме обземе внезапна треска, вълнение, вътрешно напрежение, стомаха ми се свива, вътре пърхат пеперуди, незнайно откъде появили се - знам че нещо хубаво ще се случи. Но когато внезапно ме обземе тъга, мъка, сърцето ме свива, тягостно ми е - ако е свързано с някой мой проблем, значи изхода е с отрицателен знак, не е добре за мен. Когато не е свързано с мен - знам че някъде с някой нещо гадно се случва. Прозрението, когато дълго време някви мисли са ме обсебили или някви душевни кофти състояния и изведнъж ми стане леко на душата, разбирам че всичко ще се оправи и тогава отговорът се появява сам. Има и едно друго състояние, за себе си го наричам Вътрешно знание. Ненадейно как знаеш отговора на нещата преди да са се случили и ги виждаш в ретроспекция, все едно вече си ги изживял и го имаш този опит...А предполагам, че интуицията е сбор от всичко това. Не знам дали имам или нямам интуиция, но когато трябва да оцелея, винаги ми се помага.