Здравей Гост

Отличителни черти на Нептунианците

• 137 Отговора
  • 17842 Прегледи
Re:Отличителни черти на Нептунианците
« Отговор #20 -: Май 04, 2010, 06:51:46 am »
Интуицията може да бъде и проклятие.

Това Нептуновото е благословия. :mellow:

съвпад луна/нептун в скорпи дали е благословия :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

« Отговор #21 -: Май 04, 2010, 08:53:49 am »

съвпад луна/нептун в скорпи дали е благословия :rolleyes:

Така поставен въпросът - да, по-голяма благословия от съвпад Луна/Уран в същия знак, например ;)

-----

Имам приятелка нептунианка, която много често слага розови очила и съвсем умишлено живее в илюзии, с годините дори се научи да контролира този процес. Също толкова дълго аз се чудих на това и влечение, но наскоро разбрах основната му идея - по-добре дълго време в небесата и за кратко паднал на земята, отколкото обратния дисбаланс...

Като казах проклятие имах предвид основните три неща:
1. Предусещаш и знаеш, че ще ти се случи нещо неприятно, но не можеш да повлияеш;
2. Например говориш с приятел, който трябва да окуражиш и успокоиш, но го "виждаш" дългосрочно в негативно състояние...
3. Предубеден си;
4. Не можеш да повлияеш на събития, които знаеш че предстоят и засягат голяма група от хора;
Не мога да го опиша добре, но усещането в повечето случаи е за безпомощност.
« Последна редакция: Май 04, 2010, 09:20:37 am от abroad »

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Май 04, 2010, 09:41:03 am »
 За интуицията ли говориш аброуд? За глобални събития интуицията ми е безпогрешна-можеби затова и звуча понякога черногледо. По отношение на най-близки хора преценката ми е замъглена - Нептун в 5 дом.

*

abroad

« Отговор #23 -: Май 04, 2010, 09:45:17 am »
За интуицията, да.
Аз не умея да я контролирам, връхлита и не пита :lol:

*

Asol

• 4140
« Отговор #24 -: Май 04, 2010, 09:50:04 am »
Как разграничавате изводите базирани на логически анализ, не влияят ли малко на това което смятаме за интуиция? Или пък желанието за нещо да го приемаме като интуиция или пък предубедеността и мнителността изградени въз основа на минали преживявания ...Как успявате да извлечете чистата интуиция и как я развивате ?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #25 -: Май 04, 2010, 09:52:22 am »

Като казах проклятие имах предвид основните три неща:
1. Предусещаш и знаеш, че ще ти се случи нещо неприятно, но не можеш да повлияеш;
2. Например говориш с приятел, който трябва да окуражиш и успокоиш, но го "виждаш" дългосрочно в негативно състояние...
3. Предубеден си;
4. Не можеш да повлияеш на събития, които знаеш че предстоят и засягат голяма група от хора;
Не мога да го опиша добре, но усещането в повечето случаи е за безпомощност.

мога само да те поздравя за това което си писала  :blink:  за първи път чета нещо от теб, което отговаря на истината и то без да се драчиш индиректно... или пък директно  :P

обаче тези точки можеш да ги погледнеш и от друга страна - когато се запознаеш със Вселенските Закони и ги приемеш в себе си се научаваш да приемаш и осъзнаваш нещата. тогава вече не се чувстваш безпомощен, а си по скоро предупреден и ако осъзнаеш навреме, че това което се случва идва поради еди що си, то ти вече си го предотвратил - квантова физика - това към което си насочиш вниманието - то се случва  ;)
за останалите неща ги казваш на околните според случая. аз например не мога да лъжа и хората край мен са се научили, че ако не искат да чуят нещо лошо - то не ме и питат, защото и тяхната интуиция си работи въпреки, че не се вслушват в нея и питат друг за това  ;)

интуицията е нещо, което се култивира и се учиш. аз от дълго време насам се опитвам да я накарам да бъде на повърхността, а не да се крие навътре. в смисъл искам да я поставя наред с ума. чак се учудвам какво може да постигне човек така... само, че тук се появява и друг капан на ума - когато ума ти се научи че се вслушваш в образите в главата си има вероятност да започне да ти ги създава той, а не вътрешният ти глас. засега се тренирам на принципа на проба-грешка за да реша как е по-лесно да изключа ума от играта...  трудно е, но не е невъзможно. някак при интуицията първото което "видиш" в главата си е от нея, на ума му трябва някакво време все пак за да подреди картината - дори и да е милисекунда пак е време... оттук насетне трябва да свикнеш да улавяш и да се доверяваш на първият образ...

ммм дааааа... не е лесно...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Май 04, 2010, 09:57:56 am »
Как разграничавате изводите базирани на логически анализ, не влияят ли малко на това което смятаме за интуиция? Или пък желанието за нещо да го приемаме като интуиция или пък предубедеността и мнителността изградени въз основа на минали преживявания ...Как успявате да извлечете чистата интуиция и как я развивате ?
Загнездва се мисъл, която не знаеш от къде се е пръкнала и започваш да търсиш логическо потвърждение/аргумент или отрицание.Обикновено правим нещо като мозъчна атака със съпруга ми. Опитвам се да намеря достатъчно аналитичен опонент, така че не се оставям съвсем на сляпата вяра, но първоначлният импулс е именно прозрението.

*

abroad

« Отговор #27 -: Май 04, 2010, 10:04:32 am »
Asol,
Разграничава се с времето, като започнеш по-честичко да се самонаблюдаваш. Не винаги е успешно, разбира се, но постепенно задобряваш ;D Трудно ми е точно да го опиша като процес.

Вещичка,

Изводът е, че не ме четеш често :P
както съм казвала вече звуча строго и грубо на моменти, дори да се шегувам, Сатурн не се понася лесно от всеки..
Ей ся, ако кажеш, че пак се драча ще те призная :P
Минавало ли ти е през ум как изглеждаш ти понякога

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #28 -: Май 04, 2010, 10:07:49 am »
Минавало ли ти е през ум как изглеждаш ти понякога

естествено, че да  ;D  сигурно ти се е искало /и не само на теб/ да ме въдворите в държавно заведение с топла храна на издръжка на данъкоплатците  ;D ;D ;D

добре, че Урана ми е в тригон със Сатурна, че ако нямаха връзка - да видиш ти тогава кво щеше да бъде  :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Май 04, 2010, 10:16:35 am »
Има ли проблем във връзките/отноошенията Плутона-Нептунианката?

Тези връзки могат да доведат до мании и обсебване. Имах подобна връзка с голям кръст в синастрията между светилата на двамата във Водолей; Плутон в Лъв (негов) -Нептун в Скорпион (мой). А Юпитер в Телец (негов) още повече "раздуваше" нещата. добре, че Слънцата ни по принцип са независими и безпристрастни (Водолей), че иначе сигурно щяхме да се обсебим до крайност.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #30 -: Май 04, 2010, 10:20:18 am »
Какво има да се пише за интуицията незнам. Тя не е нещо, което може да се предаде лесно с думи на други хора. Имам я и от малка се научих да я слушам, като преди това си казвах, че няма да се доверявам на усещанията си, а ще слушам разума си, но се оказа, че греша и затова твърдо взех решение за себе си да не я пренебрегвам, защото ще ми е от полза. Нямам идея как се развива, мисля, че се случва тогава, когато се оставиш на честотата й и без да се стараеш да я контролираш.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Asol

• 4140
« Отговор #31 -: Май 04, 2010, 10:26:13 am »
Доста съм се "ослушвала", ...но явно нямам интуиция  :( , въпреки че имам силни Нептун и Уран. Всъщност имало е инциденти проблясъци, когато един вид съм била на "вълните" на някого или нещо като нещо предстоящо да се случи. Е, как се нацелва това точното време да съм на тази честота не ми е ясно. :lol:
« Последна редакция: Май 04, 2010, 10:34:12 am от Asol »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #32 -: Май 04, 2010, 10:55:45 am »
Чини ми се, че имам много точна интуиция за човеците, мотивацията и намеренията им. За събития - не съвсем. Но първото ми помага сравнително точно да предвидя второто, доколкото основният "пакет" от събития се дължи на човешки действия или бездействия. ;D

За горното не държа отговорен Нептун, все пак. Никога не съм го считала за особено силен в картата си. Аспектиран е прилично, управлява МС. Съвпада с Луната, но са в различни знаци. Намира се на мидпойнта Слънце/Юпитер и е на секстили и от двете. Сключва два куинконкса с Марс и Сатурн и секстил с Плутон, което му е и най-точният аспект.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #33 -: Май 04, 2010, 11:07:55 am »
Всеки има интуиция, просто хората в различна степен са усвоили умението да я разпознават. Натрапчивите мисли и въобще всичките брътвежи на ума са къде по-лесно уловими в сравнение с интуитивните, но както вече стана въпрос много добро занимание е човек да се самоизследва и наблюдава и ако е възможно да установи в какво състояние и нагласа трябва да се намира, за да улавя по-лесно интуицията си, дали му влияе средата, денонощните ритми и т.н. 
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Май 04, 2010, 11:12:43 am »
Много силни интелектуални прозрения идват по Уран. Нептун е силен в душевните неща, и по отношение на човеците действа на базата на емпатията.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #35 -: Май 04, 2010, 11:26:43 am »
Тук съм напълно съгласна с Небесна, прозренията на Уран те връхлитат като гръм, докато Нептун съпреживява, с умението си да размива всякакви граници, до степен на сливане с друга индивидуалност.

Рибешкия Меркурий е много показателен, макар и в падение. При неги извлечената  информация не е на принципа на анализ (Дева).

Един Нептунианец с лекота ще довърши изречението ви или ще ви отговори на въпрос точно преди да го зададете, но също така лесно ще загуби идентичността си.
« Последна редакция: Май 04, 2010, 11:31:39 am от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #36 -: Май 04, 2010, 11:28:37 am »
Много силни интелектуални прозрения идват по Уран. Нептун е силен в душевните неща, и по отношение на човеците действа на базата на емпатията.

Това е много вярно. Нептун просто се настройва на вълната на другия и по тази линия е в състояние на надуши промените в настроенията, нагласите, мотивациите му и т.н. Случвало ми се е да знам какво се случва с хора, които не съм виждала от много време, просто защото съм се настроила някога към тях.
За протокола: имам три лични планети в риби в квадрат с нептун и още една в секстил.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Май 04, 2010, 11:42:55 am »
А по картата:
Незнам до колко може да са й проблем връзките. Според мен се търси изгода от тях, тази жена води охолен живот, осигурена е финансово, мъжко внимание не й липсва, харесвана е и колкото и странно да звучи смятам, че тя се свързва емоционално в тези отношения, макар целта й единствено да е нейното собствено задоволяване в материален план. Може би просто живее в друга реалност. Също така мисля, че е контактна, привлича и чрез умението си да общува с другия пол.

По-интересните моменти - Венера, управител на 7-ми дом, в опозиция с Юпитер и квадрат със Сатурн - прекаляване и желание да трупа удоволствия, пари, облаги /Сатурн в 2дом/. Юпитер в 11 дом в рецепция с Меркурий в 5 - любовниците й помагат да се "развива".  ;D Възлите указват посоката, а техните управители потвърждават нейните приоритети. Ако допуснем, че в отношенията си тя е поне на едно второ стъпало, вероятно за тях /партньорите си/ тя е нещо като отдушник, помага им да се справят с нещо. Венера в тригон със северен възел в допълнение, явно тя е ключов фактор за тази личност.  
Има Луна квадрат и половина с Венера, което загатва за някакъв комплекс и сигурно търси компенсация чрез аспекта със Сатурн, за да се чувства желана и истинска жена. Луна/Нептун е в 12 дом, бих си помислила, че е сетивна, сигурно е, но сякаш този аспект й помага да улавя нещата, но да извлича ползите за себе си. Защото Марс диспозира и той е в 7 дом, а после по веригата стигаме до 5 дом отново.      
« Последна редакция: Май 04, 2010, 11:50:40 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Май 04, 2010, 11:48:11 am »
Интуицията по Нептун е по-скоро психологическа, ако мога така да я обобщя, а по Уран е когнитивна. Сетивата при тези типове интуиция са различни. Вероятно за тези видове интуиция отговарят и различни части от мозъчните полукълба.

« Отговор #39 -: Май 04, 2010, 11:48:22 am »
   Как казахме, че е - Интуицията е шепот на Духа. Чрез нея Духът ни, иска да ни подскаже нещо, да ни спаси от нещо или да ни насочи в правилната посока. Въпросът е дали ще я чуем тази интуиция и тя се поражда ненадейно и трябва да се улови в полет, преди умът, низшето Аз да се включат. Има предчувствия, прозрения, други функции, които не знам точно откъде произлизат, но сега си мисля че предчувствията са по Нептун, а прозренията по Уран. Аз понеже съм се наблюдавала, мога да ви кажа как предусещам нещата. Например, когато ме обземе внезапна треска, вълнение, вътрешно напрежение, стомаха ми се свива, вътре пърхат пеперуди, незнайно откъде появили се - знам че нещо хубаво ще се случи. Но когато внезапно ме обземе тъга, мъка, сърцето ме свива, тягостно ми е - ако е свързано с някой мой проблем, значи изхода е с отрицателен знак, не е добре за мен. Когато не е свързано с мен - знам че някъде с някой нещо гадно се случва. Прозрението, когато дълго време някви мисли са ме обсебили или някви душевни кофти състояния и изведнъж ми стане леко на душата, разбирам че всичко ще се оправи и тогава отговорът се появява сам. Има и едно друго състояние, за себе си го наричам Вътрешно знание. Ненадейно как знаеш отговора на нещата преди да са се случили и ги виждаш  в ретроспекция, все едно вече си ги изживял и го имаш този опит...А предполагам, че интуицията е сбор от всичко това. Не знам дали имам или нямам интуиция, но когато трябва да оцелея, винаги ми се помага.