Здравей Гост

циганите

• 98 Отговора
  • 19080 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:циганите
« Отговор #80 -: Май 14, 2010, 10:40:56 pm »
 ;D
А ние сме рози викаш... :P
« Последна редакция: Май 14, 2010, 11:55:46 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Май 14, 2010, 11:34:28 pm »
и аз идвам с вас,че вече наистина не се трае.

да тръгваме..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kami

• *
  • 66
« Отговор #82 -: Май 15, 2010, 07:40:28 am »
вече работя по въпроса,и пак съм на път да направя нещо,без добре да го обмисля,истината е че въобще не ми се мисли за после,искам само да избягам.

« Отговор #83 -: Май 15, 2010, 02:09:49 pm »
в темата за циганите стигнахте до идеята за емиграция, бе то всеки емигрант е като
циганин в новата държава, ма после се интегрира или се завръща,ма към по-доброто лесно се адаптираш

та моя Упр. 4дом е Юпитер в 9 Телец, ама ретро- опозе Луна, тригон  Уран/Плутон1 дом,
ко праим ще го бъде ли с емиграцията или не ставам с този ретро упр.

и с Телец - в кой държави да забегна :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #84 -: Май 15, 2010, 02:31:16 pm »
В БГ е голяма тъпня (освен всичко друго) и аз искам да забегна ,но далеч от европейски изпълнения,някъде на Изток и дано да стане,че тук не ми се живее.Дали с Лъв на К12 не значи,че няма да имам повече живинка някъде другаде  :rolleyes:

Трябва да живея някъде надалеч и да е екзотично (Стрелец на К4),по възможност топло,но и до море/океан (Нептун в 4ти).Взема да си видя корейската релокация,там е полуостров също-от единия на другия  ;D

Абе много тъпо тука бе,голяма простотия,не ми се мисли-невъзможно е да остана да живея тук!Офф,чак 2012та прогресивната ми Луна отива в 12ти  :-\

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #85 -: Май 15, 2010, 02:53:22 pm »
Офф,чак 2012та прогресивната ми Луна отива в 12ти  :-\

хахахаа тя тогава Корея може да доде до у вас  :57:

мойта прогресивната Луна след 12* застава точно на К9, ама нямам намерение да емигрирам... ма то знае ли човек  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #86 -: Май 15, 2010, 03:41:07 pm »
към по-доброто лесно се адаптираш

Това не се отнася за циганите - те не се адаптират никъде. Циганията им е навсякъде. Ей сега минах покрай пазара, изхвърлили помия и смърди като минеш покрай тях. Сестра ми ми разправя един действителен случай. Докато чакала на гарата наблюдавала една циганка с двете си циганчета как се смесват с пристигащите пътници и ги отарашват в тълпата. Просто се смесвали с тълпата от пристигащите влакове и след като тълпата се разпръсне, те отивали при майка си с откраднатите вещи. Сестра ми само стояла и наблюдавала. Та, едното, по-голямото се връщало с откраднати вещи и пари, докато по.малкото все не успявало да открадне нещо. Циганката го хокала, показвала му и отново го пращала заедно с баткото. А то пак нищо... Накрая и писнало, отворила един учебник и му казала: "То са е видяло, че от тебе нищо няма да стане, ами я поне седни тука да четеш. Белким научиш буквите"...

Те са тарикати и първосигнални. На тях манталитета им е такъв и така са възпитавани да живеят по лесния начин - ако може да излъжат, да откраднат нещо....и чак в краен случай се хващат да се образоват или да си потърсят работа. Кражбите, лъжите, просията, липсата на образование с е толерират в тяхното общество. Такива са техните ценности.

« Отговор #87 -: Май 15, 2010, 05:05:13 pm »
имат и силни страни, кекс от малолетни и увеличават раждаемостта на неграмотни хора
а за адаптацията ,мисълтта ми беше българите като емигрират, са като цигани там, и някой живеят буквално в палатки, на улицата ,но се адаптират лесно към по-добрите условия за живот

« Отговор #88 -: Май 15, 2010, 05:09:22 pm »
прогресивната ми Луна отива в 12ти  :-\

значи да чакам и мойта прогр.Луна да влезе в 12 и аре адио -мио, емиграция, кога го уточнихме ма не казахте къде :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #89 -: Май 15, 2010, 05:13:03 pm »
миии ,хич не я харесвам луната в 12-ти.
нямам спомени за много и далечни пътувания...виж в 9-ти е друго ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #90 -: Май 15, 2010, 05:22:40 pm »

хахахаа тя тогава Корея може да доде до у вас  :57:

За това е добре да отида по-рано,че то няма време  ;D

миии ,хич не я харесвам луната в 12-ти.

Ами зависи от 12 дом-дали е поразен и дали управителят му не е поразен-при тебе Плутон има напрегнати аспекти, макар че вътре Нептуна в 12ти компенсира донякъде.

А и Луната в 12ти явно от това има нужда за да и е добър периода-емиграция или покривация  ;D

На мен управител на 12ти ми е Слънце-има и + и - аспекти,но 12 дом не ми е поразен.Даже СЛВ е в съвпад с К12 и е на връх на би-секстил.Ако емигрирам ще е заради влиянието на възела и тъй като е Северен би трябвало да е за хубаво  :blink:

*

Синухе

• 4978
« Отговор #91 -: Май 15, 2010, 05:26:16 pm »
Това не се отнася за циганите - те не се адаптират никъде.

Много си права за това,както и за това че е безмислено да се дават пари за интеграцията им.Но то и това е бизнес претупан за пред хората  с думичката "интеграция".Те не искат да се интегрират,защото интеграция означава да станат част от даденото общество-а те си пазят суверенитета,културата,бита всичко-просто искат интеграция за да лапнат повечко,не че са се спряли.Кръвта им няма да се измени никога-те си носят определени гени и всички знаем какви са те  :72:

Нямам нищо против тях,цвета е шарен,но няма какво да се самозалъгваме.Пък и щом са под Стрелеца-те ще си останат вечните номади,това им е звездната орисия и чар  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #92 -: Май 15, 2010, 05:35:06 pm »
си от 12 дом-дали е поразен и дали управителят му не е поразен-при тебе Плутон има напрегнати аспекти, макар че вътре Нептуна в 12ти компенсира донякъде.

какво означава поразен дом? за първи път чувам това определение  :-\

*

Синухе

• 4978
« Отговор #93 -: Май 15, 2010, 05:39:50 pm »
Поразен дом-управителят на дома е лошо аспектиран или има негативни аспекти към дома .

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #94 -: Май 15, 2010, 05:55:18 pm »
благодаря!  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Май 15, 2010, 07:03:50 pm »
Поразен може да бъде и домът, в който се намира малефик, особено ако малефикът не се чувства добре в този дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #96 -: Май 15, 2010, 09:18:54 pm »
с това квадратирано Слънце - упр.12 - не ставам за емигрант
в квадрат
от упр.8- марс
от упр.6- уран
от упр.3- плутон
12 дом ми е празен, но Сатурн е в 6 д
никакъв шанс,ще се мъча тук :-X

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Септември 13, 2010, 02:00:09 am »
Намерих тази статия , доволно актуална и също много прясна , за да не пълниме Прогноза 2010 с цигански работи , я споделям тук....

Бен Юда

Вещите на семейството на 10-годишната Ася са изхвърлени на улицата в Бордо. Снимка: сюд уест Противоречивата депортация на хиляди роми, живеещи понастоящем във Франция, наскоро проведена от президента Саркози, беше осъдена от най-различни страни: Папата, президентът на Европейската комисия и един от комитетите на ООН. Въпросните роми са европейски граждани, които имат пълно право да се преселят във Франция, но не и да останат там неопределено дълго време без работа. Но въпреки силната критика от най-високо ниво, политиката на Саркози говори доста ясно за едно засилващо се темпо на преследване на хората от ромски произход в Европа.

Миналата седмица седем роми бяха застреляни в Словакия от човек, който след това застреля и себе си. Осем подобни убийства са се случили в съседна Унгария през последните 18 месеца, а освен това там са били докладвани 30 нападения срещу роми със запалителни бомби. В Рим, кметът на града започна да събаря ромските бараки в един опит да прогони емигрантите от града. И в Сърбия, и в Косово е имало етнически мотивирани убийства на голям брой роми, които са били прогонени от албанците след 1999 и сега не биват допускани обратно. Също и в Северна Ирландия роми са били прогонени в резултат на расистки атаки. Тези развития би трябвало да разтревожат всички ни. Както показва историята, широко разпространеното малтретиране на едно голямо, не притежаващо собствена държава малцинство, могат да имат опустошителни последици.Експертите смятат, че в днешна Европа има около 11 милиона роми, което прави това население по-голямо от онова на държави като Австрия или Швеция. И докато ръстът на раждаемостта спада до рекордни нива в новите страни-членки на ЕС, броят на ромите експлодира. Ако тези цифри се задържат на сегашното си ниво, 20 процента от всички унгарци и 40 процента от работоспособното население на страната ще бъдат роми през 2050 година – в сравнение със само 6 процента в наши дни. Опасността от всичко това е, че през следващите десетилетия една голяма част от населението на ЕС би могла да се превърне в граждани от втора класа.

Един доклад на отдела за регионална политика към ЕС подчертава, че „интеграцията на ромите е предварително условие за устойчив дългосрочен растеж в множество региони от централна и източна Европа“. И въпреки това днес все още няма почти никакви демографски изследвания в страните, в които броят на ромите се оценява на над 10 процента от населението – като например България или Румъния – или малко под тази цифра, като в Македония или Словакия. Ромските общностни лидери в Братислава и София дори твърдят, че ромите могат да се окажат мнозинство в тези страни около средата на века, ако се задържи високата раждаемост и ромите продължават да отказват използването на противозачатъчни средства. Може би именно тези страхове обясняват защо – за последен път през 2003 г. в източна Словакия – ромските жени нерядко биват подлъгвани към операции за стерилизиране.

В 2000 г. една инициатива на 12 европейски страни обяви следващото десетилетие за десетилетие на „ромското включване“, но NGO-тата отбелязват сухо, че връхната точка на опитите за интеграция на ромите са били правени най-вече по време на предприсъединителната фаза при много нови страни-членки, особено Румъния. След това преследването отново се е засилило, а социално-икономическите факти говорят сами по себе си. В Словакия ромските деца съставляват само 10 процента от учениците, получаващи нормално образование, но 60 процента от онези, учещи се в специални училища. По-малко от 4 процента от унгарските роми получават университетско образование. През 2009, повече от една пета от ромските деца в Унгария са били изпратени в специални училища, като така по същество те са били откъснати от възможността за включване в нормалния ход на образование и са третирани като хора с увреждания. По-малко от 10 процента от тях завършват училищно образование. Това са цифрите на една очевидна мизерия.

Европа ще продължава и за в бъдеще да наблюдава миграция и преследване на ромите, освен ако не се проведат целенасочени усилия за промяна на тези статистики. Но в момент като сегашния, в който политиците фиксират вниманието си преди всичко върху съкращения в бюджетите и спасяване на оскъдните оставащи средства, шансът да се случи нещо подобно е минимален. Като президент на една от най-мощните европейски нации, Саркози поставя прецедент, който открива възможност за централноевропейските политици да предприемат още по-крайни мерки. Вече е налице случай, при който крайно десни унгарски членове на Европейския парламент са отправили искане за „масово интерниране“ на ромите.

През ранния 19 век една друга етническа група – евреите – са били преследвани по същия начин, при доста сходни обстоятелства – те са били много бедни и са се намирали в процес на демографска експлозия. Всеки човек, който по онова време би се осмелил да твърди, че наследниците на тези разпокъсани, лишени от реални лидери хора, някой ден ще имат собствена мощна държава в Близкия изток, би бил посрещнат с присмех. И все пак по-скоро царистките преследвания от 19 век, а не толкова Холокостът, са събитията, предизвикали появата на ционизма. Днес, по същия начин, се забелязват наченките на един ромски активизъм в източна Европа – подпомагани най-вече от фондацията Отворено общество на милиардера Джордж Сорос – под формата на различни схеми за подпомагане на младежта и създаване на форуми за ромски права.

Едва ли е нужно да се казва, че подобни инициативи трябва да се насърчават с всички средства, и че картината не е повсеместно мрачна за ромите. В Македония, певици като Есма Реджепова са известни звезди, а тазгодишният фестивал за духова музика „Гуча“ в Сърбия – който е доминиран от ромски музиканти – привлече рекордния брой от половин милион посетители. Ромските оркестри са добре дошли на множество балкански сватби, а някои от най-големите звезди сред тях печелят добри пари между Германия и Австралия, давайки концерти пред местните балкански диаспори.

Би било погрешно да се мисли за милионите роми в Европа като за хора, които желаят едни и същи неща или водят един и същи начин на живот. Ромската (подобно на еврейската) идентичност се основава на цял спектър от културни идентификации. Различните ромски групи практикуват различни религии, говорят различни езици, а племенното чувство при тях далеч надхвърля всякакво друго по-широко усещане за единство. Добре е също да си припомняме, че една традиция, която отхвърля основните положения на модерността – уседнал живот, преследване на кариера и образование – вероятно ще продължава да държи ромите в състояние на изостаналост много повече, отколкото всякакви десни предубеждения и преследвания. По множество най-различни причини, пътят, пред който тези общности са изправени през 21 век, ще бъде много труден. Те все още очакват своя собствен Херцл, чиято задача сигурно ще бъде много по-тежка. А може би и невъзможна.

По сп. Проспект
От сп. Либерален преглед
http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7457942

Добре , ама нали и те са европейци :o :unsure:, как би могъл да се реши проблема на Обединена Европа с тях? :(
« Последна редакция: Септември 13, 2010, 02:14:41 am от Марая »

Re: циганите
« Отговор #98 -: Декември 05, 2013, 09:56:40 pm »
Прочетох отгоре отгоре по темата, моите наблюдения са следните във връзка с работата ми: Циганин, кръв повръща, но пари не връща...
Може дискриминационно да звучи но е факт!!!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.