Здравей Гост

марс в дева

• 224 Отговора
  • 31275 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: марс в дева
« Отговор #200 -: Февруари 25, 2012, 06:04:19 am »

На Дияна не знам кое планетарно тЕло такъв грип й натресе, дето не помни. При това бяхме вкъщи на конвейер със застъпване от ден-два. Добре, че има доставки по домовете. От една седмица чак днес ми дойде силица за писане.

Може да е проява на суетност на бенефик, който ако не уважим, се чувства обиден и ни напомня за себе си, като се прави, че е забравил, че по природа е добър:)
Например тр.Юпитер в съвпад с У6, който пък е Марс, прилича на комфортна и бърза кола, която караме по магистрала с 80км/ч. За да се маскира на важен  ни отбива в резервното платно да съберем ентусиазъм да се движим както подобава:)

Освен ако не е тр.Плутон на десцендента, който напомня да сме внимателни по отношение на остатъчна радиация и периоди на полуразпад, особено по отношение на другите:) – хем като съуправител на 6-ти дом, хем в опозиция с натален Сатурн.

А може и да е натален Сатурн на асцендента, който се грижи за условните рефлекси по отношение на здравето .
Като намесихме Сатурн и Плутон, май не е редно да го даваме само на оптимизъм по Юпитериански:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #201 -: Февруари 25, 2012, 08:51:51 am »

На Дияна не знам кое планетарно тЕло такъв грип й натресе, дето не помни. При това бяхме вкъщи на конвейер със застъпване от ден-два. Добре, че има доставки по домовете. От една седмица чак днес ми дойде силица за писане.

Може да е проява на суетност на бенефик, който ако не уважим, се чувства обиден и ни напомня за себе си, като се прави, че е забравил, че по природа е добър:)

Това тук ме разби. А на мен ми се струва, че именно първо бенефиците "уважаваме", като им даваме с охота всичко което поискат, та чак до прекаляване. И после страдаме от излишъцитите на килограми - /Венера-Юпитер или Луна-Юпитер/ а може и от преразходите на енергия /Марс-Юпитер, Юпитер-Слънце/ и т.н.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #202 -: Февруари 25, 2012, 09:03:29 am »

Това тук ме разби. А на мен ми се струва, че именно първо бенефиците "уважаваме", като им даваме с охота всичко което поискат, та чак до прекаляване. И после страдаме от излишъцитите на килограми - /Венера-Юпитер или Луна-Юпитер/ а може и от преразходите на енергия /Марс-Юпитер, Юпитер-Слънце/ и т.н.

Често при аспект между Юпитер и Марс имаме заболяване или неразположение – най-вече, когато едната от двете планети е управител на 6-ти или пък е в 6-ти дом.

Вярно, може причината да е в първоначален преразход на енергия и после „почивка“ за наваксване.

Въпросът е защо се налага тая „почивка“, дори в случаите, когато Марс не е У6 или пък не е в 6-ти.
Най-вече, защото е мунданен управител на 8-ми, който дава „почивки“  по същество /даже по-лоши от това да полежиш болен/, освен това е малефик и е склонен към такива изяви.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #203 -: Февруари 25, 2012, 09:52:16 am »
Аз имам поне три теории по въпроса :-[.
Първата е преразход на енергия - по Юпитер върху Марс, но и по Плутон тригон Марс и по Марс тригон Марс от доста време съм като атомен реактор. Неизчерпаема енергия, почти без нужда от сън - за мен това не е свойствено състояние. Та след последните напъни по приключване на пореден проект ми се показа, че балансът е силно разрушен.
Но знакът стоп дойде чрез сина ми - той първи се разболя :blink: Венера - пак бенефик - управлява пети и транзитира през десети в опозиция към навалицата във Везни и квадрати към другите кардинали, макар и поотминали.

Втората теория е, че двама родители трябваше да получат много отчетлива представа за болките, които изпитва и начина, по който се чувства едно дете след "елементарна от медицинска гледна точка манипулация за отстраняване на сливиците"  ;). Един вид създадоха ни се предпоставки за напълно информиран избор.

Трета теория -  аз съм сурова болногледачка - полагам всички необходими грижи, издирвам най-добрите терапии и ги осигурявам, но не толерирам хленченето и да се предадеш пред болката и да седиш да мреш. Въобще пораженската нагласа ме вбесява\ше?\. Мисля, че получих физическа представа за стоицизма на баща ми по време на продължителното му лечение. Излекуването ни съвпадна с рождения му ден. Разговорът ми с него продължава, демек.

Така че Плутон и Сатурн няма начин също да не са наоколо. Ей това са ми дълбоките прозрения по повод на най-банален грип. Това е сигурно щото Сатурна пак ми нагази МеркУУра.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #204 -: Февруари 25, 2012, 09:59:58 am »

Втората теория е, че двама родители трябваше да получат много отчетлива представа за болките, които изпитва и начина, по който се чувства едно дете след "елементарна от медицинска гледна точка манипулация за отстраняване на сливиците"  ;). Един вид създадоха ни се предпоставки за напълно информиран избор.

това тук е много специално - аз чисто физически усещам чужда болка, особено ако е на близки

Трета сливица, или изобщо да махнете сливиците?

*

abroad

• 2187
« Отговор #205 -: Февруари 25, 2012, 10:08:36 am »
аз съм сурова болногледачка - полагам всички необходими грижи, издирвам най-добрите терапии и ги осигурявам, но не толерирам хленченето и да се предадеш пред болката и да седиш да мреш. Въобще пораженската нагласа ме вбесява\ше?\. Мисля, че получих физическа представа за стоицизма на баща ми по време на продължителното му лечение. Излекуването ни съвпадна с рождения му ден. Разговорът ми с него продължава, демек.

изобщо не се и съмнявам
по стечение на обстоятелствата около мен последните години все приятелки с подчертан везнишки акцент, ма и Луните им са такива - въздушни
при теб - язък ти за скорпионската :P или по-скоро добре, че е тя :wub:

*

Papy

• 4343
« Отговор #206 -: Февруари 25, 2012, 10:09:36 am »

това тук е много специално - аз чисто физически усещам чужда болка, особено ако е на близки

Ан, какво имаш в 6/12 дом?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #207 -: Февруари 25, 2012, 10:29:28 am »

Трета, да. И другите две като кюфтенца почти постоянно.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #208 -: Февруари 25, 2012, 10:36:57 am »

А според мен, ако са ни дебилитирани натално бенефиците имаме склонност да ги "уважаваме" по извратен, изчанчен и неправомерен начин. Аз не понасям сладкото изобщо, а имам много силна Венера. Юпитер и Венера не помня да са ме карали към излишества в храна, пиене и наслади. Обикновено ги пилея в по-несвойствени работи. Рязка промяна във визията, несъразмерни разходи за предмети на изкуството, изборът е често импулсивен, еклектичен и няма логично обяснение.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #209 -: Февруари 25, 2012, 10:39:57 am »

Бих рекла язък ми за рачешкия акцент. Или въобще за многото водЪ, така си се излива бадева. Нито във визията ми, нито в реакциите ми може да се открие много рачешко.  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #210 -: Февруари 25, 2012, 11:04:25 am »
Трета, да. И другите две като кюфтенца почти постоянно.

Помислете си за третата –  гледаме само твоя У5
Излишествата често дразнят неаспектираните планети /макар че в широк орбис си е в съвпад с Луната, но пък и двете точно в Скорпион/

« Отговор #211 -: Февруари 25, 2012, 03:51:42 pm »
Диди  :08:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #212 -: Февруари 25, 2012, 03:54:38 pm »

Бих рекла язък ми за рачешкия акцент. Или въобще за многото водЪ, така си се излива бадева. Нито във визията ми, нито в реакциите ми може да се открие много рачешко.  ;D

Сатурн там малко бърка работата, но нищо, с времето може да ти се наложи да заобичаш водата :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #213 -: Февруари 25, 2012, 07:29:45 pm »

Често при аспект между Юпитер и Марс имаме заболяване или неразположение – най-вече, когато едната от двете планети е управител на 6-ти или пък е в 6-ти дом.

Вярно, може причината да е в първоначален преразход на енергия и после „почивка“ за наваксване.

Въпросът е защо се налага тая „почивка“, дори в случаите, когато Марс не е У6 или пък не е в 6-ти.
Най-вече, защото е мунданен управител на 8-ми, който дава „почивки“  по същество /даже по-лоши от това да полежиш болен/, освен това е малефик и е склонен към такива изяви.

Ами, аз си го имам натално квадратът на Юпитер с Марс, само че Марс ми е У4 /земята/, а Юпитер е на К8 /смъртта/. Този аспект дава преразход на енергия, независимо в кой дом се намират планетите. действаш със замах и когато се спреш, вече си тотално изчерпан. Както обича да се изразява свекърва ми: "Като легна в земята, ще почивам". Аз затова не мога да се начудя на почивката, която съм си позволила с транзитен Сатурн върху Марс - вървя така, все едно имам оловни обувки на краката си. И не изпитвам вина. Сякаш Сатурн ми нашепва, че така е правилно, че е време, което ми се дава, за да забавя темпото и приемам това като награда за положените усилия.  ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #214 -: Февруари 26, 2012, 06:15:56 am »
Ами, аз си го имам натално квадратът на Юпитер с Марс,

При твоя квадрат акцентът може би пада върху друго - върху Марс в анерет.

Планетата се оказва включена поне веднъж в живота при някое от ония 5-10 големи събития.
При такова събитие не че нямаме избор, но изборът е някак предопределен, предизвестен.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #215 -: Февруари 26, 2012, 08:55:56 am »
Ами, аз си го имам натално квадратът на Юпитер с Марс,

Планетата се оказва включена поне веднъж в живота при някое от ония 5-10 големи събития.
При такова събитие не че нямаме избор, но изборът е някак предопределен, предизвестен.

Аааааааа....за това ли напоследък ме е налегнал неистов мързел??????? Заради Рогатия,дето е върху Марса? Пък аз си мислех, че е от студеното времеСтанала съм като баба меца-все ми се спи-"зимен сън". :blink:Очаквах прояви  като повечко издържливост/не че си нямам достатъчно/, по-малко импулсивност и други хубавини, пък то ми слага прът в колелата......  ;D
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

« Отговор #216 -: Февруари 28, 2012, 09:04:56 pm »
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-02-07&article=398787

Усложненията след наглед рутинни операции често се наблюдават у нас и по света. Преди дни интервенция по отстраняване на сливици завърши с летален изход. Т.нар. стандартна манипулация била извършена в частна клиника от реномиран специалист във Варна. И въпреки грижите 23-годишната жена се споминала. Според посветени люде причината за сакатлъците напоследък се крие в тайна клетва на Хипократ. Според нея лечителят винаги трябва да се съобразява с астрологичната обстановка, а тя в момента е доста комплицирана. Тъй като на 23 януари Марс мина в ретроградност в знака Дева, той ще засегне здравето, работата, стомашните удоволствия и планирането на всички земляни до пролетта.
.
До пролетта ретроградният Марс ще тласка човека към душевна перестройка.Жертва на лошите звездни влияния падна и Дим Дуков. Скандалният тв водещ от близкото минало още се бори за живота си. Според сведения на близките му той предприел планова операция, свързана с хроничен проблем - херния. Искал да се възползва от мъртвия месец януари, когато напливът към операционните не е толкова голям. Но вместо бързо и спокойно възстановяване бившият монах за малко да посети свети Петър. "В момента на небосклона действа ретрограден Марс, който прави дори най-добрите специалисти несигурни и доста неадекватни. На всичкото отгоре Червената планета се намира и в знака Дева, а той отговаря именно за здравето, за стомаха, за тънките черва и жлезите с вътрешна секреция в стомашната област - панкреас и слезка. С други думи, трябва да си самоубиец, за да предприемеш неспешна хирургична интервенция точно сега", коментира астрологът Елена Кашукеева.
Лунната клетва
Другият опасен фактор е Луната. Още древните гърци са проумели, че Селена е най-важният сигнификатор, за да прескочи болният трапа, щом скалпелът заиграе по него. Самият Хипократ, в който се кълнат белите престилки, е заклевал учениците си при растяща Луна да режат само в краен случай. И винаги да съблюдават положението й в астрологичния пояс. Така, когато месечината е в Дева, не се правели операции на органите в коремната кухина. Щом нощното светило минело в Лъв, сърцето ставало най-уязвимата част от тялото ни. При Луна в Козирог под операционното вето попадали костите и гръбначният стълб. В Скорпион се препоръчвало полово въздържание, камо ли рязане в областта на слабините. Лечение с биоенергия (а днес лъчетерапия на онкоболните - б.а.) не се предриемало при Луна в Скорпион. Основното, което античният лекар от остров Кос учел, е за планираните операции да се изчака моментът, в който Луната започне да се топи на небосклона.
Тези и още няколко правила, свързани с цялата анатомия, залегнали в Хипократовата клетва след 380 г. пр.Хр. По-късните византийски преписи обаче цензурирали "лунатичната" част от клетвата. През Средновековието астрологичните съображения са заклеймени като проява на езическо суеверие. Но въпреки че човекът се е взел за богоравен, Луната все още контролира невидимо течностите в човешкото тяло. При пълнене на сребърния диск енергията в кръвта се усилва, тъканите много трудно зарастват и рискът от кръвозагуба и усложнения става изключително голям. Родни астролози казват, че ако от Министерството на здравеопазването направят статистика за усложнения след вадене на сливици в последните години, ще се види, че голям процент са извършени в нарастващата Луна и/или намираща се в Телец (уязвими гърло и шия), както и в Риби (повишен риск от алергични реакции при лекарства).
Перестройка
Но докато лунното правило се повтаря всеки месец, то последиците от ретроградния Марс ни сполитат веднъж на две години. На 23 януари планетата на бога Арес започна своя обратен марш по зодиакалния диск и ще продължи до 14 април. Нейното влияние зависи и от астрологичния знак, в който се намира. Попадането на Марс в Дева подсказва трансформации, свързани на работното място, организационни трусове, оптимизация, съкращения, въвеждане на нови идеи. За някои знаци (Скорпион например) ще има нов шанс за реализация. Иначе генерално според астрологията ретрограден означава обърнат към себе си. При ретрограден Марс човешките страсти и емоции, подвластни на планетата - инициативност, агресия, смелост, изява, кураж от външно проявление, стават вътрешно. Това е време на равносметка, безтегловност и борба със самия себе си, в която се изживяваме по-често като неразбрани жертви. В тези моменти не се стартира нов бизнес или работа. В емоционален план ставаме по-раздразнителни.
Тъй като Червената планета контролира гнева и агресията, импулса за живот, избухливите и по-лабилни Марсови личности нерядко насочват тази енергия навътре към себе си. Което нерядко води и до умопомрачение. Случайно или не, но тези дни столичното метро регистрира и първия опит за самоубийство. Ретроградният Марс може да доведе до проява на още симптоми като мигрена, понижен жизнен тонус и хемоглобин, инфекции, натравяния, безпокойство без видима причина и различни фобии, склонност към инциденти. Предразположени към автотравми стават мъжете (както и мъжките момичета) с високи нива на вътрешен неизразен гняв. Потиснатите конфликти заорават право в душата и сърцето.
Освен психолозите и травматолозите тенекеджиите също ще имат малко повече работа, твърдят хороскопаджии. В ретромарсиански месеци колите по-често се чупят, по-скоро металната им част, не толкова електрониката. "Марс ни вади от зоната на комфорт, но обръщането на взора е навътре към нас. Тогава ни се дава втори шанс да преосмислим поведението си и да поправим грешки от този или от минал живот", изтъкна положителните страни на планетарното явление Eлена Кашукеева. Според нея, вместо да се тюхкаме и самосъжаляваме, трябва да сложим ред в своята си къщичка, да подредим хаоса в мислите си, да се преборим със своите страхове и упадъчни обсесии, да намерим истинските опорни точки в живота си, хармонизирайки душевния си мир
Любомир Старидолски

« Отговор #217 -: Март 25, 2012, 09:57:42 am »

*

AH

• 2201
« Отговор #218 -: Март 25, 2012, 10:18:41 am »
"Чего делать нельзя:
Начинать новый бизнес-проект, или любую кампанию, требующую активных действий и напора.
Регистрировать фирму.
Делать плановые операции.
Покупать механизмы: автомашины, средства производства, бытовую технику, инструменты, и пр.
Начинать строительство или ремонт.
Организовывать спортивные соревнования или корпоративные спортивные чемпионаты.
Подавать иск, инициировать конфронтацию.
Инициировать споры, дискуссии, дебаты.
Отдавать машину в ремонт или на профилактику без веской причины.
Менять место работы.
Ездить в дальние  деловые поездки.
Пользоваться огнестрельным и холодным оружием.
Начинать ухаживания.
Вступать в первую половую близость.
Что делать можно:
Наводить порядок в старых делах, доделать и подтянут «хвосты»
Возобновить ранее заброшенные занятия спортом: ушу, цигун (для души).
Возобновить занятия йогой, медитацией.
Больше отдыхать, чаще делать перерывы в работе."

при толкова много забрани е важно да сме на "ти" с елекциите :blink:

« Отговор #219 -: Март 25, 2012, 12:44:04 pm »
и като добавим ретро меркурий и ретро сатурн с подобни забрани- да не излизаме от дома ли :rolleyes: