Не са малко търтеите, които цял живот карат на социални помощи (че и си ходят на почивки в чужбина даже), отхвърлят всички предложения за работа от социалните служби и само мрънкат, да не говорим за това, че висят на гърба на работещите данъкоплатци. Такива наистина ще са трън в очите на обществото, няма начин.
вече влизам в спам,но после мога да го изтрия.Специално за тук,повечето арабки,турци,африканци,поляци..а и вече нашенци и румънци предпочитат да се изкарат ''тежко депресирани'',за да си удълjaт периода за помощи (от около 800 евро)..отколкото да работят за приблизително толкова. Сестрите арабки пък са се изхитрили и взимат помощи ,защото..милите..са домакини и трябва да се грижат за домашния уют и милия съпруг,коiто след няколко месеца ще се ''депресира сериозно'' и ще направят хубавата почивчица на Мароко или Египет.
Измислят си болния роднина,коiто ги чака в родната страна и бай-бай,на почивка.
Ако бях един инспектор,такива нямаше да ги оставям и да си помислят за мушингии.
Аз самата също съм имала период,в коiто ако исках,можех да карам на помощи за известно време,но отказах от..и аз незнам какви причини,факт е,че сега ми е добре,когато мога да говоря за другите с чиста съвест.
Мен ако пита някоi,по-добре да се измисли програма за изучаване на страната,психологически курсове и тестове за способност на интеграция сред новия манталитет.Не да ми дойдат и да ревнат,че не са приемани с отворени обятия,пък правителството да отваря хазната ,за да им измисля програми за интеграция,където като отидат,дефакто са само сред техни хора и нито един националист.И кат' се разфърчат едни сополи и подкрепи ..и айде,тая страна не ни обича,дай си направим асоциация,да не могат да ни докоснат с пръст.
После как да го обичаш този,идва ти в дърjaвата ,прави си почивки на твоя сметка,а сега няма и какво да му кажеш,за да осъзнае къде се намира.Покрай такива наглеци и честните безработни си го обират,защото..как да знаеш дали не е един от другите*...
в дискриминацията има доза смисъл.За някои специални случаи.
*колкото до Венера и Юпитер-и двамата са ми доминанти в хороскопа,и сега какво правим..