Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 234103 Прегледи
*

123

• *
  • 230
Re:Практика с популярни личности
« Отговор #1300 -: Март 12, 2011, 02:02:49 am »
Но Юпитер e с по-слаб статус от Сатурн, няма подчертано юпитерово влияние в картата му.
Амиии така като го гледам как се отказва от всякакви "човешки слабости" си е съвсем нормално, да му е по-силен Сатурна ... Юпитер за мен дава по-скоро склонност към някакъв "разкош", желание за някви "сладости" пък той човека се опитва да се откаже от всички земни изкушения ... и да наблегне на вярата, духовността, аскетизма ..., нормално е според мен Сатурна му да е по-силен, въпреки, че не разбирам как ги смятате. А аз въобще се чудя, как такъв един човек може да стане политик  :-\ с каква цел би направил подобна глупост?
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

« Отговор #1301 -: Март 12, 2011, 02:05:07 am »
Относно Бриджит Бардо:
Прикрепям и наталната й карта.
Това се казва лицемерие и евтин популизъм, то и картата говори, де.  ;D

Аз не виждам нищо лицемерно в това да харесваш котките, а циганите, мюсулманите и емигрантите - не  ;D. Както се казва, мразя расизма и циганите.  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1302 -: Март 12, 2011, 02:12:15 am »
Амиии така като го гледам как се отказва от всякакви "човешки слабости" си е съвсем нормално, да му е по-силен Сатурна ... Юпитер за мен дава по-скоро склонност към някакъв "разкош", желание за някви "сладости" пък той човека се опитва да се откаже от всички земни изкушения ... и да наблегне на вярата, духовността, аскетизма ..., нормално е според мен Сатурна му да е по-силен, въпреки, че не разбирам как ги смятате. А аз въобще се чудя, как такъв един човек може да стане политик  :-\ с каква цел би направил подобна глупост?

Правилно разсъждаваш.  :blink:
Юпитер погрешно го свързват с духовността, той е другото й лице - там, където има лобизъм, пиар или просто формалности. Юпитер на видно място в хороскопа много ще обича да говори за духовност, да се кичи с някаква вяра, извисеност, да демонстрира "синя кръв", но ако Сатурн и Нептун са слабо интегрирани в хороскопа, това си остава само за пред хората с цел създаване на впечатление, преливане от пусто в празно в опити за философстване.
Не на последно място Юпитер се свързва с експанзията, излишествата, затова ако няма силен Сатурн да му връзва ръцете, трудно може да се говори за истинска духовност и аскеза. Сатурн ни учи на умереност във всичко, той е корективът. Но съм сигурна, че силен Юпитер може да се срещне в картите на онези, които са убивали в името на вярата и закона - кръстоносните походи и светата инквизиция са красноречив пример за това.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1303 -: Март 12, 2011, 02:19:45 am »
Аз не виждам нищо лицемерно в това да харесваш котките, а циганите, мюсулманите и емигрантите - не  ;D. Както се казва, мразя расизма и циганите.  :P

Но ситуацията би се променила, ако се окажеш безработен емигрант в една такава държава. И слушаш високопарни и сълзливи изказвания за тежкия живот на тюлените (и аз обичам животинки!) и кленовия сок ( :cry3:) от някоя високопоставена расистка, която не се е докоснала до "другата" страна на живота, защото по рождение има летящ старт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #1304 -: Март 12, 2011, 02:31:57 am »
Но ситуацията би се променила, ако се окажеш безработен емигрант в една такава държава. И слушаш високопарни и сълзливи изказвания за тежкия живот на тюлените (и аз обичам животинки!) и кленовия сок ( :cry3:) от някоя високопоставена расистка, която не се е докоснала до "другата" страна на живота, защото по рождение има летящ старт.

Аз затова си го сложих тва в подписа, щото стигнах до извода, че всеки си живее неговия живот, с неговите си дадености и трябва да се намести в неговото си "русло" и да не гледа в паничките на другарчетата ... всеки си живее собствения живот и тва е положението, нито може да стане по-хубаво, нито по-лошо, просто трябва да си преценява от своята гледна точка и ресурси как да постъпи и да действа ...
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Uran

• 6041
« Отговор #1305 -: Март 12, 2011, 08:16:58 pm »
Няма никакво противоречие м/у това да опазваш природата и това да искаш намаляване на определена човешка популация. Много са си в синхрон даже. Лицемерно е да се твърди обратното.
Всеки има право да харесва или НЕ някого, нещо и т.н. Аз лично НЕ вярвам на хора, които "обичат" цялото човечество и никого в частност.
В този смисъл приемам като напълно нормално да не ме харесват, но изисквам и същото право  за себе си и то безпрекословно и без добавяне на каквито и да е отрицателни щрихи към персоната ми. ;D ;D

п.п.Левите/либерални идеи през последните десетилетия поразбълничкаха ценностната с-ма и идеята за лична свобода и обществена такава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1306 -: Март 12, 2011, 08:39:53 pm »
Аз лично НЕ вярвам на хора, които "обичат" цялото човечество и никого в частност.

За мен такива хора също са трудно поносими - да демонстририт фалшиво съчувствие към гладните деца в Сомалия и загриженост за глобалните проблеми, да речем, но същевременно да остават душевни тапири или неспособни на лоялност и коректност в личните си взаимоотношения, да показват съвсем друго лице, когато не са пред камера или под светлините на прожекторите. Напоследък понеже е станало модерно да се правят показни благотворителни акции и да се бие тъпан за това, за повдигане на рейтинга, та ми правят впечатление някои разминавания между думи и действия.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #1307 -: Март 12, 2011, 09:05:00 pm »
Всеки има право да харесва или НЕ някого, нещо и т.н. Аз лично НЕ вярвам на хора, които "обичат" цялото човечество и никого в частност.
В този смисъл приемам като напълно нормално да не ме харесват, но изисквам и същото право  за себе си и то безпрекословно и без добавяне на каквито и да е отрицателни щрихи към персоната ми. ;D ;D
;D аз те харесвам, поне по постингите ...

*

holanda

« Отговор #1308 -: Март 12, 2011, 09:29:49 pm »
все тая ми е ако някоi прави добрини с фалшив мотив,в крайна сметка резултата е важен -децата са нахранени,кучетата са обезпаразитени !
И незнам защо пък хората негодуват,ако те самите не са способни да отделят съ6тите средства за някоя благородна кауза (Лили не е към теб,цялостно е,прави ми впечатление)
Кой взима насериозно проскубаните протестиращи по модните ревюта,които иcкрено се отвращават ot убиването на животни за едно палто или шал? Никoй.Нищо,че са добри хора,няма какво да променят,освен да отправят няколко ругатни към институцията ,а после да се приберат и да опишат подвига си в сайт като фейсбук. А да вземем сега някоя бив6а модна икона ,която не че обича животните,но вижда ползата си от благородната постъпка,затова поема същата акция.И какво се случва? Реален резултат. Тръгват публицистики,пускат се интервюта,хората се ''замислят'',дизайнерите стават по-внимателни с естетическите си извращения.

*И това за обичта към всичко и всички...yes !...пълна идиотщина-единствено непукизма и мизантропието може да са ориентирани към всички останали .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1309 -: Март 12, 2011, 10:28:23 pm »
Плутоновите типове обичаме да използваме принципа на контраста, за да покажем някои съществуващи несъвършенства в обществото и неговия морал, това беше целта. Интересно беше да се види и какви са астрологичните показатели за придържане към двоен стандарт (аз си ги знам, но видях още едно потвърждение).
Винаги ми е правило впечатление как при някои хора има силно изразено противоречие между думи и действия. Та този случай беше подходящ да се демонстрира очевидният контраст - как един природозащитник може да бъде същевременно нетолерантен към човешките проблеми (безработица, живот под чертата на бедността и т.н.).
Друг е въпросът, разбира се, че в държава като България вследствие на делегиране на права и привилегии на неработещото ромско население (но никави задължения) сега сме на тоя хал. Прекалената толерантност към някои социални проблеми понякога може да изиграе лоша шега на демографската ситуация. Правата и привилегиите за едни могат да се превърнат в тежко бреме за други, с това съм напълно съгласна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #1310 -: Март 13, 2011, 01:01:25 am »
Интересно беше да се види и какви са астрологичните показатели за придържане към двоен стандарт (аз си ги знам, но видях още едно потвърждение).

Не ми изглеjда проява на двоен стандарт това при Бриджит...и тя,и аз,и много други обожават животните ,но не харесват голяма част от ромите(грубите,нечестни нецивилизовани хора..някои си го имат като културна черта) по съвсем основателни причини.
Както сама отбеляза,толерантността ни е изиграла лоша шега,вероятно е трябвало да се комбинира с наслояване на ценности и правила в предсоциалистическо време.
На мен много по-подозрителни са ми Мадона,Том Круз,Мел Гибсън...

иначе за Юпитер-има логика да е по неискреното отношение.За мен Венера + големия благодетел са идеална комбинация за ярко натъртващо се милосърдие,дори в действителност да не е така безкористно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1311 -: Март 13, 2011, 01:12:44 am »
иначе за Юпитер-има логика да е по неискреното отношение.За мен Венера + големия благодетел са идеална комбинация за ярко натъртващо се милосърдие,дори в действителност да не е така безкористно.

Да, в астрологията погрешно се е наложила представата, че Юпитер е планетата, която олицетворява истината.

Венера ("личен интерес") + Юпитер ("популизъм/лобизъм"), но не като аспект между тях, а като доминанта в радикса.

Не знам обаче защо го обърнахме на роми, може би защото това е належащият проблем в рамките на нашето общество. А дали емигрантите, безработните могат да бъдат сложени заедно с тях под общ знаменател вече е друг въпрос. Разбира се, има безработни и "безработни". В мнозина държави с развита социална политика безработните наистина са се превърнали в голямо бреме, особено по време на икономическа криза. Не са малко търтеите, които цял живот карат на социални помощи (че и си ходят на почивки в чужбина даже), отхвърлят всички предложения за работа от социалните служби и само мрънкат, да не говорим за това, че висят на гърба на работещите данъкоплатци. Такива наистина ще са трън в очите на обществото, няма начин.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1312 -: Март 13, 2011, 01:40:10 am »

Да, в астрологията погрешно се е наложила представата, че Юпитер е планетата, която олицетворява истината.

Венера ("личен интерес") + Юпитер ("популизъм/лобизъм"), но не като аспект между тях, а като доминанта в радикса.

Според мен само Юпитер и Венера  не са достатъчни.На мен те са ми доминанта в натала, пък никога не съм имал мераци
за "популизъм/лобизъм" и разните им производни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1313 -: Март 13, 2011, 01:51:37 am »
Доминантите се изявяват според акцентираните знаци в радикса, особено ако тия планети се намират на видно в хороскопа, близо до ъглите. При по-екстровертните знаци изявата е по-забележима. Например, в карта с акцентирани знаци Лъв, Стрелец и Везни (като съчетание) често присъства елемент на показност. Също и акцент върху Овен в съчетание със силен Юпитер, пример е Анджелина Джоли с нейната показна благотворителност (но пък прави добрини, независимо от мотива) - Луна, Юпитер и Марс в Овен на МС.
Юпитеровият тип няма да направи добро и скромно да стои в ъгъла с наведена глава. Юпитерианските жестове трябва да бъдат задължително обнародвани, да добият широка гласност - с някоя друга снимка в медиите или биене на тъпан във виртуалното пространство, да им се целуне ръка и да се присъди Нобелова награда.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #1314 -: Март 13, 2011, 01:54:50 am »
Не са малко търтеите, които цял живот карат на социални помощи (че и си ходят на почивки в чужбина даже), отхвърлят всички предложения за работа от социалните служби и само мрънкат, да не говорим за това, че висят на гърба на работещите данъкоплатци. Такива наистина ще са трън в очите на обществото, няма начин.

вече влизам в спам,но после мога да го изтрия.Специално за тук,повечето арабки,турци,африканци,поляци..а и вече нашенци и румънци предпочитат да се изкарат ''тежко депресирани'',за да си удълjaт периода за помощи (от около 800 евро)..отколкото да работят за приблизително толкова. Сестрите арабки пък са се изхитрили и взимат помощи ,защото..милите..са домакини и трябва да се грижат за домашния уют и милия съпруг,коiто след няколко месеца ще се ''депресира сериозно'' и ще направят хубавата почивчица на Мароко или Египет.
Измислят си болния роднина,коiто ги чака в родната страна и бай-бай,на почивка.

Ако бях един инспектор,такива нямаше да ги оставям и да си помислят за мушингии.
Аз самата също съм имала период,в коiто ако исках,можех да карам на помощи за известно време,но отказах от..и аз незнам какви причини,факт е,че сега ми е добре,когато мога да говоря за другите с чиста съвест.

Мен ако пита някоi,по-добре да се измисли програма за изучаване на страната,психологически курсове и тестове за способност на интеграция сред новия манталитет.Не да ми дойдат и да ревнат,че не са приемани с отворени обятия,пък правителството да отваря хазната ,за да им измисля програми за интеграция,където като отидат,дефакто са само сред техни хора и нито един националист.И кат' се разфърчат едни сополи и подкрепи ..и айде,тая страна не ни обича,дай си направим асоциация,да не могат да ни докоснат с пръст.
После как да го обичаш този,идва ти в дърjaвата ,прави си почивки на твоя сметка,а сега няма и какво да му кажеш,за да осъзнае къде се намира.Покрай такива наглеци и честните безработни си го обират,защото..как да знаеш дали не е един от другите*...
в дискриминацията има доза смисъл.За някои специални случаи.

*колкото до Венера и Юпитер-и двамата са ми доминанти в хороскопа,и сега какво правим.. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1315 -: Март 13, 2011, 02:08:19 am »
Не са малко търтеите, които цял живот карат на социални помощи (че и си ходят на почивки в чужбина даже), отхвърлят всички предложения за работа от социалните служби и само мрънкат, да не говорим за това, че висят на гърба на работещите данъкоплатци. Такива наистина ще са трън в очите на обществото, няма начин.

вече влизам в спам,но после мога да го изтрия.Специално за тук,повечето арабки,турци,африканци,поляци..а и вече нашенци и румънци предпочитат да се изкарат ''тежко депресирани'',за да си удълjaт периода за помощи (от около 800 евро)..отколкото да работят за приблизително толкова. Сестрите арабки пък са се изхитрили и взимат помощи ,защото..милите..са домакини и трябва да се грижат за домашния уют и милия съпруг,коiто след няколко месеца ще се ''депресира сериозно'' и ще направят хубавата почивчица на Мароко или Египет.
Измислят си болния роднина,коiто ги чака в родната страна и бай-бай,на почивка.

Наскоро чух от една клиентка как навремето някои "политически" емигранти в Германия са се изхитрявали да водят доста сносен живет с помощите, които се опускат. Става въпрос за някакви ваучери, които се използват вместо разплащателно средство. Същевременно някои от тях са се занимавали със спекулации - по онези години, когато всичко е било дефицитно в бившия Съюз. Накрая издадените ваучери, вече оползотворени, се връщали при социалните служби и се оказвало, че са оползотворявани не за стоки от първа необходимост, а за норкови палта и други луксозни придобивки.  ;D Е, това вече е наглост и безочливост наистина.
Но мисълта ми беше друга, говорех за онези, които са наистина в неравностойно положение и биват осъждани от псевдопатриоти и правозащитници, а не за търтеите.
А миграцията на населението винаги е пораждала напрежение сред местните. В Москва понастоящем има силна нетърпимост към т.нар. гастарбайтъри, дошли да си изкарват прехраната в столицата от бедни бивши републики. Във Варна през топлите месеци има наплив на евтина работна ръка от по-малките градове и села и също ни е яд, че идват и подбиват заплащането, което от доста години си стои на изкуствено ниско ниво (спрямо стандарта на живот). Да, монетата винаги има две страни, а и се знае, че ситият не разбира гладния.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1316 -: Март 13, 2011, 02:09:18 am »
Моят Юпитер е в рак в 10ти дом на 8 минути от МЦ и прави 5 мажорни аспекта.Венерата ми е във везни в 1ви дом и прави
3 мажорни аспекта.В рак имам само Юпи, а във везни имам и Мерк на Асц.Това брои ли се за доминанта ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1317 -: Март 13, 2011, 02:13:33 am »
Това брои ли се за доминанта ?

Имаш ли струпване на планети в някой знак? Юпитер диспозира ли нещо?
Води се есенциално и акцидентално силен в твоя случай, но не може да се каже със сигурност дали е доминанта в картата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1318 -: Март 13, 2011, 02:14:41 am »
Ще поспамя малко и аз.
Мел Гибсън ме кефи, че не влиза в тона на интелектуалния либерализъм. Човекът е католически фундаменталист и не се страхува да го сподели със света въпреки, че не е политически коректно. Не го кефят евреите и се съмнява в статистиката от ВСВ-казва го. Вярно, че филмите му не се въртят много-много, но има топки да заяви позиция, която в момента не е много в тренда. :blink: :blink:

Относно мюсюлманите и изобщо тези, които културно са далече от Европа т.е. от християно-юдейските традиции: ами..те са гости тук, а се опитват да диктуват правила на домакините си. Домакините, спазвайки традицията наложена от великите реформатори и хуманисти се опитва да оправдае това агресивно поведение с доводи за толерантност, мултикултурализъм и др. идеологически бълвочи, но...не се получавааааа. В един момент в тия с русите коси и сини очи ще се събудят позадрямали архетипи и ще грабнат кюскията или каквото има там за грабване.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1319 -: Март 13, 2011, 02:21:17 am »
Това брои ли се за доминанта ?

Имаш ли струпване на планети в някой знак? Юпитер диспозира ли нещо?
Води се есенциално и акцидентално силен в твоя случай, но не може да се каже със сигурност дали е доминанта в картата.

Юпитер не диспозира нищо.Имам най-много планети в козирог - три.