Лееелее, аброуд как си ги наредилааааа! :unsure: :unsure: :unsure:
що, бе к'во ми е..
поне съм откровена 
Абе, я да се замислим кого определяме като егоист.
Хипотетична ситуация - Аз и Сульо имаме общ интерес, общи цели, обща задача и поради това - общ конкурент. Сега, трябва значи да направим нещо и да преборим тоя конкурент. Аз съм кротка и добра и си викам, ба, що пък да му зема на тоя хляба и той душа носи, деца храни и що да трупам лоша карма. Сульо, обаче, не си оставя лесно магарето в калта, ами се мобилизира и прави конкуренцията на пух и прах. Аз естествено, човещинка, доволна съм, щото видиш, Сульо е такъв
борбен, нахъсан и знае какво иска и как да го постигне. И е защитил общия ни интерес, общите ни цели и общите ни планове. И това е добро.
След някой и друг месец Сульо почва да подозира, че моята доброта и кротост всъщност намирисва на некомпетентност, липса на целеустременост и аз не съм от полза за общата ни цел. Поради което ме отсвирва и продължава да си носи кръста на каузата - и ползите към нея сам. Разбира се, Сульо понастоящем е абсолютен
егоист и въобще лошав човек. И това е зло - за мен, за личното ми благосъстояние, и сигурно за постната каша на децата ми.
И в първия, и във втория случай става въпрос всъщност за способността на натива да отстоява собствените си убеждения, цели и интереси, без да се бои да накърни нечии други, тоест без да се бои да влезе в битка и да бъде някому неприятен. Тоест, говорим за
МАРС аспектите към Марс и позицията на Марс в случая, изобщо не за Слънце. Говорим за "малефиците", които като чуят, че се бие "сбор под знамената", отиват да си точат копието, а не почват да сбират китки да посрещнат агресорите.