Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27604 Прегледи
Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #160 -: Октомври 29, 2010, 12:28:52 am »
Mirabela, много интересна карта си сложила. Притежателят й има много планети в интерсептираните Овен и Везни. По правило би трябвало трудно да изразява и работи с енергиите им, а това са Марс-сексуалността, Слънце-егото, за тези стана дума, има и други. Ти наблюдаваш ли нещо такова при него?
По отношение на аспектите със Сатурн веднага се съгласявам с теб, и моите наблюдения са такива.
Той сам ми се хвалеше с многото си завоевания. Момичетата в обкръжението му говорят зад гърба му за свалките с него и той побърза сам да ме предупреди преди те да ми кажат. Трудно му е с жените, но трудността е при създаване на трайна връзка. За другото мисля, че няма трудности. :blink:

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #161 -: Октомври 29, 2010, 12:34:57 am »
Трайните връзки наистина са изпитание за много хора, по най-различни причини.  :blink:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

« Отговор #162 -: Октомври 29, 2010, 12:43:45 am »
Aiia, отново го казвам - перфектна си! :wub: Описа го точно какъвто се оказа. Добре, че навреме го усетих. ;D
Арогантен е много вярно казано и още - властен. Винаги иска да е на неговото.  Егоцетричен е също, като това е с цел прикриване на комплекси. Май то всичкото е в тази насока.

*

abroad

« Отговор #163 -: Октомври 29, 2010, 12:55:15 am »
аз съм си завършено егоистче :-[, какъв аспект ви трябва за доказателство

« Отговор #164 -: Октомври 29, 2010, 01:07:07 am »

не'къФ лъФски, не'къФ урански  ;D и една въздушна луна  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #165 -: Октомври 29, 2010, 01:09:48 am »
Aiia, отново го казвам - перфектна си! :wub: Описа го точно какъвто се оказа. Добре, че навреме го усетих. ;D
Арогантен е много вярно казано и още - властен. Винаги иска да е на неговото.  Егоцетричен е също, като това е с цел прикриване на комплекси. Май то всичкото е в тази насока.

Най-лошото е, че не желае да се променя. Има голямо самочувствие и висока самооценка. Доминиращ е. Не мога да преценя само добър ли е като човек или не... Управителите на 5 и 7ми ( Луна и Меркурий са в опозиция 1-7ми дом). Винаги става дума за компромиси и отстъпчивост в партньорската сфера, нещо на което той не е способен ( поне на този етап от живота си).
Възможно е, на един по-късен етап да преживее драматичен обрат, и тогава иска или не, ще се промени... Определено ''пръщи'' от енергия, насочена в материална и сексуална посока.
Има връзка между управителите на 1 и 8ми, Нептун и Плутон. Нептун е на МЦ. Лъжец е, НА ЕДРО обаче, не е кокошкар, с цел лично облагодетелстване ( лична изгода). Не е дребнав.
Точно лъжец е. Има голямо самочувствие, зад което непрекъснато се крие. Избива комплексни момчето. Иска да е център на вниманието на всички. Иска любов в големи количества. Нептун на MC и У1, планетите в 1-ви дом са в опозиция с планети в 7-ми. Манипулира партньорките си. Прави ги зависими от себе си. По какъв начин? При него контрола е психологически (иска той да определя самочувствието им, те да не се чувстват добре без него), макар че може би е способен и на физическа агресия.

*

nerealna

« Отговор #166 -: Октомври 29, 2010, 01:14:34 am »
и аз си падам малко егоист, но...това изобщо не ме притеснява  ;D

*

abroad

« Отговор #167 -: Октомври 29, 2010, 01:15:52 am »

не'къФ лъФски, не'къФ урански  ;D и една въздушна луна  :-[

а, тамън ;D
няма въздушна Луна, но най-точният аспект след казимито на Мерк е квадрата с Уран - пак няколко секунди ги делят ;D
после квадрат Уран/Слънце_Меркурий, после опозиция Уран/Марс, после Уран рецепция Венера
стига ли :blink:

а, и Уран тригон Сатурн, последният като генерален представител на Слънце/Мерк

« Отговор #168 -: Октомври 29, 2010, 01:17:27 am »
Лееелее, аброуд как си ги наредилааааа!  :unsure: :unsure: :unsure:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #169 -: Октомври 29, 2010, 01:20:34 am »

що, бе к'во ми е..
поне съм откровена ;D

« Отговор #170 -: Октомври 29, 2010, 01:21:14 am »
Определено на моменти е твърде агресивен. Въздух + огън 1-7ми дом. Силно застъпени са тези 2 елемента. Няма начин да не е така. Макар че Сатурн в 7ми играе ролята на спирачка, но като цяло трудно овладява моментите на ярост, гняв, обида!

Интересно няма изобщо планети в  земни знаци, а материалните принципи  и подбуди при него са доста на ''почит''.
Той за себе си твърди, че не е материалист. Даже се увлича по източни философии. Но от мои наблюдения знам, че неговата самооценка е много изкривена - не съответства на реалността. Гледа да мине по тънката лайсна. Твърди, че е почтен, честен, че не лъже. Това последното го повтаря непрекъснато. ;D Но при първа възможност лъже. Предпочита да излъже, вместо да се потруди и да заслужи нещо честно. Поне пред мен така се е проявявал.
Нептун на МС освен творчески заложби понякога дава и алкохолизъм, наркомания, нереални представи за себе си и света, заблуди и т.н. При него има наченки на някои от тези моменти.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #171 -: Октомври 29, 2010, 01:33:28 am »
Mирабела , аз мисля , че в картата посната от теб има един много сериозен проблем , по моему наследствен...
Вероятно в дома на този мъж има обременено нещичко...., а най-големия проблем в живота му са безразборните контакти , в които сигурна съм търси любов.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #172 -: Октомври 29, 2010, 01:35:59 am »
Мирабелла, а нептун на ДЦ, не дава ли пак някакви такива неща като на МЦ :))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #173 -: Октомври 29, 2010, 01:37:12 am »
Мисля, че да, но някак си може да не е видимо за другите, затова пък човек може много силно да го преживява вътрешно. :blink: Но ако Сатурн има хубави аспекти в картата, това би трябвало да неутрализира действието на Нептун.
« Последна редакция: Октомври 29, 2010, 01:42:00 am от Mirabella »

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #174 -: Октомври 29, 2010, 01:58:56 am »
Мисля, че да, но някак си може да не е видимо за другите, затова пък човек може много силно да го преживява вътрешно. :blink: Но ако Сатурн има хубави аспекти в картата, това би трябвало да неутрализира действието на Нептун.

Благодаря за отговора! Познавам човек с нептун на ДЦ и има страшни проблеми в тази област, за това се позаинтересувах :))) Аспектите на сатурн са хубави, сигурно нещо друго е отприщило тези лоши прояви :))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #175 -: Октомври 29, 2010, 02:16:24 am »
TРУДНО , и то много трудно можем да установим Какво е Нептун , та още по-малко  на ДСЦ...
Според мен по-важен е знака в който попада планетата , а за трансатурновите и степента на развитие на натива....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #176 -: Октомври 29, 2010, 03:11:25 am »

що, бе к'во ми е..
поне съм откровена ;D

Абе, я да се замислим кого определяме като егоист.

Хипотетична ситуация - Аз и Сульо имаме общ интерес, общи цели, обща задача и поради това - общ конкурент. Сега, трябва значи да направим нещо и да преборим тоя конкурент. Аз съм кротка и добра и си викам, ба, що пък да му зема на тоя хляба и той душа носи, деца храни и що да трупам лоша карма. Сульо, обаче, не си оставя лесно магарето в калта, ами се мобилизира и прави конкуренцията на пух и прах. Аз естествено, човещинка, доволна съм, щото видиш, Сульо е такъв борбен, нахъсан и знае какво иска и как да го постигне. И е защитил общия ни интерес, общите ни цели и общите ни планове. И това е добро.

След някой и друг месец Сульо почва да подозира, че моята доброта и кротост всъщност намирисва на некомпетентност, липса на целеустременост и аз не съм от полза за общата ни цел. Поради което ме отсвирва и продължава да си носи кръста на каузата - и ползите към нея сам. Разбира се, Сульо понастоящем е абсолютен егоист и въобще лошав човек. И това е зло - за мен, за личното ми благосъстояние, и сигурно за постната каша на децата ми.

И в първия, и във втория случай става въпрос всъщност за способността на натива да отстоява собствените си убеждения, цели и интереси, без да се бои да накърни нечии други, тоест без да се бои да влезе в битка и да бъде някому неприятен. Тоест, говорим за МАРС аспектите към Марс и позицията на Марс в случая, изобщо не за Слънце. Говорим за "малефиците", които като чуят, че се бие "сбор под знамената", отиват да си точат копието, а не почват да сбират китки да посрещнат агресорите.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

« Отговор #177 -: Октомври 29, 2010, 03:19:45 am »
Абе, я да се замислим кого определяме като егоист.
-----------------------------------------------------------
И в първия, и във втория случай става въпрос всъщност за способността на натива да отстоява собствените си убеждения, цели и интереси, без да се бои да накърни нечии други, тоест без да се бои да влезе в битка и да бъде някому неприятен.

Мдаа, от този ъгъл хич не се вписвам в егоистичните, в съвременните времена повечето биха го отбелязали като жалко положение...., но за мен си остава с констатация "за щастие"

оставам си по въздушно му егоистче ;D

всъщност, ако не беше деструктивността и решимостта на натива по натал ;D, направо си минавам за будала в случая ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #178 -: Октомври 29, 2010, 03:26:43 am »
Е, не е съвсем така, Ъброуд. На всяко интервю за работа, което си печелила, си оставила зад борда някой друг кандидат. Чисто езотерично, твоята карма сигурно е в тоя момент да си научиш твоите уроци в тази въпросна фирма, пък на отсвирения кандидат кармата му е да седи безработен. Ама в материален план ти си на работа, той гладува.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #179 -: Октомври 29, 2010, 03:28:41 am »
Дияна, КОНГРЕЧУЛЕЙШЪНСИ и ПОКЛОНИ! ;D