Здравей Гост

Обучение-Курсове-Форуми-Симпозиуми-Семинари-Конференции и Срещи по Астрология

• 260 Отговора
  • 57643 Прегледи
*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
Според мен астрологът трябва да е личност. Да буди уважение със знанията си и най-вече да се е доказал като такъв. Да има славата, която е свързана с точността на прогнозите му. Така както е била Ванга сред ясновидците. Да чувстваш анализа като присъда. Такива хора се раждат един на милион.Най-важното е, когато отидеш при такъв човек е да му имаш доверие. Съвсем не става въпрос за пари или за каквото и друго.
Това става с доказване...Като при всяка една професия.

Ако вземаш пари за консултаций носеш пного по голяма отговорност, от колкото да развиваш теорий които са много търпеливи.  :85: Коя стока е на пазаря без пари?

Само, че ако ми се развиват голи теории и не съм убедена, че този астролог може да ми познае, никога няма да дам и стотинка, за да ми направи какъвто й да било анализ. Преди това искам доказателства и мнения от доволни клиенти, а не да ходя и да си правя скъпоструващи експерименти.

И пак допряхме до доволни клиенти, само там е истината! :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Lillie

• 30532
В астрологичната консултация, както и в живота, е важен балансът. Ако съм на мястото на клиента, нито искам астрологът да ме съди и изрича прокоби, нито да се мазни, да се прави на разсеян и да ми казва да ида да целуна баба си. Не говоря врели-некипели, това са два реални случая, в които аз съм била питащият.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Извод - хич не се прибирай  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
В астрологичната консултация, както и в живота, е важен балансът. Ако съм на мястото на клиента, нито искам астрологът да ме съди и изрича прокоби, нито да се мазни и да ми казва да ида да целуна баба си. Не говоря врели-некипели, това са два реални случая, в които аз съм била питащият.  :-X

При твоя случай става дума за психологически подход на тълкуване, което е много важно особено при тълкуване на трудните аспекти! :wink2:

*

Lillie

• 30532
При твоя случай става дума за психологически подход на тълкуване, което е много важно особено при тълкуване на трудните аспекти!

В случая, за който споменавам, психологическият подход не беше на ниво. Във втория случай - приказки ала селска седянка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
При твоя случай става дума за психологически подход на тълкуване, което е много важно особено при тълкуване на трудните аспекти!

В случая, за който споменавам, психологическият подход не беше на ниво. Във втория случай - приказки ала селска седянка.

Лили , малцина са тези , които са добри и носят отговорност за думите си....
Да не коментирам колко меркантилни душици съм срещала....Едва ли има някой сред пишещите тук с толкова богат личен опит...и наблюдения....
НЕ ВСЕКИ АСТРОЛОГ Е ПСИХОЛОГ , КАКТО И НЕ ВСЕКИ КЛИЕНТ ЗНАЕ КАКВО ТОЧНО Е АСТРОЛОГИЯТА.... :angry:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
Според мен астрологът трябва да е личност. Да буди уважение със знанията си и най-вече да се е доказал като такъв. Да има славата, която е свързана с точността на прогнозите му. Така както е била Ванга сред ясновидците. Да чувстваш анализа като присъда. Такива хора се раждат един на милион.Най-важното е, когато отидеш при такъв човек е да му имаш доверие. Съвсем не става въпрос за пари или за каквото и друго.
Това става с доказване...Като при всяка една професия.

Ако вземаш пари за консултаций носеш пного по голяма отговорност, от колкото да развиваш теорий които са много търпеливи.  :85: Коя стока е на пазаря без пари?

Само, че ако ми се развиват голи теории и не съм убедена, че този астролог може да ми познае, никога няма да дам и стотинка, за да ми направи какъвто й да било анализ. Преди това искам доказателства и мнения от доволни клиенти, а не да ходя и да си правя скъпоструващи експерименти.

И пак допряхме до доволни клиенти, само там е истината! :wink2:

По този въпрос ще добавя нещо важно, думи от специалист в друга област. ;) Най-добрата реклама е тази - "от уста -на уста". Хем е безплатна, хем е най-сигурната. :wink2:

*

Divna

• 2478

Да не коментирам колко меркантилни душици съм срещала....Едва ли има някой сред пишещите тук с толкова богат личен опит...и наблюдения....НЕ ВСЕКИ АСТРОЛОГ Е ПСИХОЛОГ , КАКТО И НЕ ВСЕКИ КЛИЕНТ ЗНАЕ КАКВО ТОЧНО Е АСТРОЛОГИЯТА.... :angry:

За мен има. И той е тук сред нас за мое огромно щастие.
И като сме тръгнали да изказваме мнения искам да допълня, че освен, че е невероятен астролог е и невероятен психолог.

*

Stella

• 7765
Сериозна консултантска практика се иска, а тя не се добива с висене по форумите. Любител съм и астрологията ми е хоби. С ясното съзнание съм, че консултирането изисква голямо себеотдаване...Не можеш да го правиш между другото.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
С ясното съзнание съм, че консултирането изисква голямо себеотдаване...Не можеш да го правиш между другото.

И е много натоварващо. Има карти, след които се чувстваш буквално като "изцеден".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
С ясното съзнание съм, че консултирането изисква голямо себеотдаване...Не можеш да го правиш между другото.

И е много натоварващо. Има карти, след които се чувстваш буквално като "изцеден".

Това си го спестих, но който знае, ме разбира.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
Има консултанти, които като погледнат картата на клиента им са нужни няколко минути, за да дадът отговора. За да стигнат обаче до това им са били необходими много години труд над професията, която са си избрали и която работят с любов и е тяхното призвание.
Не е нужно да се завижда на такива хора и да им се държи сметка какво и как да правят през свободното си време, защото те могат да работят 1 час на ден и да си изкарат прехраната, които други тяхни колеги го правят по 8-10 часа на ден, за да имат същите резултати в банковата си сметка и да не могат да си позволят да се забавляват достатъчно през свободното си време, защото нямат много такова.

*

Lillie

• 30532
Не е нужно да се завижда на такива хора и да им се държи сметка какво и как да правят през свободното си време, защото те могат да работят 1 час на ден и да си изкарат прехраната, които други тяхни колеги го правят по 8-10 часа на ден...

Така е при нас, преводачите. Изкарваш си надницата с два-три часа труд вместо обичайните осем. Никой не го интересува каква дисциплина и концентрация е нужна за това, те си мислят, че стоиш и щракаш с пръсти, а парите падат от небето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Да не коментирам колко меркантилни душици съм срещала....Едва ли има някой сред пишещите тук с толкова богат личен опит...и наблюдения....НЕ ВСЕКИ АСТРОЛОГ Е ПСИХОЛОГ , КАКТО И НЕ ВСЕКИ КЛИЕНТ ЗНАЕ КАКВО ТОЧНО Е АСТРОЛОГИЯТА.... :angry:

За мен има. И той е тук сред нас за мое огромно щастие.
И като сме тръгнали да изказваме мнения искам да допълня, че освен, че е невероятен астролог е и невероятен психолог.

Дивна , няма лошо , че за теб Доби е невероятен психолог , но това не значи , че за другите е така...Нещо повече , не всеки психолог е подходящ за всеки пациент .... :blink: ;)
Доверието в този случай се изгражда на база на време и постигнати резултати....Аз познавам Доби от миналата година.., той пияеяе тук , неговия стил не се харесва на всеки , както и моя , както и твоя както и на много други.., но това е форум в който всеки има право да сподели мнението си и ние го правим с тази цел....Говорим за доверието м/у астролога и клиента...
Аз съм повече от сигурна , че стила на Доби за мнозина във форумното пространство е неразбираем и неприемлив , а това от своя страна води до други заключения....Защото , ако един астролог не е разбираем и не се опитва да проектира в/у останалите дори и клиенти своето мнение , той само тогава е астролог...
С това не казвам нищо лошо за Доби , просто споделям мнението си....Когато съм съгласна с него и ми се струва , че е прав според мен , аз го заявявам , но когато нещо ми е ш повече и не съм съгласна не съм от хората ,които мълчат.., а казвам защо и какви са причините.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502

Да добавя последно, че основна за мен е наталната астрология, а не събитийната прогностика...

При мен нещата стоят точно обратно. Вълнувам се от събитийната прогностика. Тя за мен е вълнуващото, интересното, недостижимото. Характерът си го познавам прекрасно. Наталната ми е важна до там, доколкото да разгадая друг човек, който ме интересува.

*

missKapriz

Така е при всички професии-някои успяват на пръв поглед по-лесно-който може го може.Не завиждам на никого,още по-малко  обезценявам нечий труд.
Щом има хора да  плащат за нещо значи има защо.
Всеки си има фаворити,но не е нужно да се възхваляват безкрайно-понякога това им прави лоша услуга-нека всеки сам преценява за себе си

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
За мен също е на първо място да се опознае наталната карта, преди да се правят събитийна прогностика, понеже тя е базата за всичко каквото се случва в живота и как се развиват или не се развиват потенциалите в нея. :wink2:

*

Divna

• 2478
Не е нужно да се завижда на такива хора и да им се държи сметка какво и как да правят през свободното си време, защото те могат да работят 1 час на ден и да си изкарат прехраната, които други тяхни колеги го правят по 8-10 часа на ден...

Така е при нас, преводачите. Изкарваш си надницата с два-три часа труд вместо обичайните осем. Никой не го интересува каква дисциплина и концентрация е нужна за това, те си мислят, че стоиш и щракаш с пръсти, а парите падат от небето.

В много от свободните професии е така, Лили. Опитът и практиката там са от значение. Но за да стигнеш до такава "продуктивност" се изисква многогодишен труд, който за съжаление много от хората не забелязват и започват неистово да завиждат.
Ти например можеш да преведеш една книга от 500 страници за няколко дни, докато аз ще го направя за няколко месеца. Това е естествено и нормално, защото ти си го правила години наред, а аз го правя от скоро например.  

*

Lillie

• 30532

Да добавя последно, че основна за мен е наталната астрология, а не събитийната прогностика...

При мен нещата стоят точно обратно. Вълнувам се от събитийната прогностика.

Не знам защо наталната астрология се дели от предиктивната? Наталната астрология е предиктивна по своята същност. Изглежда, че това недоразумение се дължи на психологическата астрология.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Ти например можеш да преведеш една книга от 500 страници за няколко дни, докато аз ще го направя за няколко месеца.  

Физически е невъзможно дори за професионален преводач. По 50 страници на седмица, не и по 500.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.